Internet

Publicerat 2013-06-30 klockan 16:19:00 (svensk tid)
Nu har Sonera bestämt sig för att komma och klippa av våra internetledningar, eftersom att det är gammalt och dom orkar inte hålla igång det mera. Nu kommer det trådlöst via telefonmasten istället på de flesta andra håll. Så att ja, som tur fick vi ett nytt modem som tar internet från master trådlöst genom luften, och igårkväll startade vi igång det. Fungerade det? Otroligt nog! Pappa och bror testade det igår med full HD klipp på youtube och enligt dem så fungerade det mycket bättre än gamla internet. Så allt är väl ok? Testade det själv idag och det visade sig att upp till mitt rum så är det låg signal och trögare än det gamla (som redan var trögt nog). Men innom någon vecka/dag så kommer det personer hit och installerar en stor antenn som ska göra internet ännu bättre, så får väl se hur det blir ... känner mig bara så otorligt high tec när vi också införskaffar oss lite nytt, och inte använder oss av stenålder internet mera!

Sleepy

Publicerat 2013-06-30 klockan 16:05:07 (svensk tid)
Sitter och halvsover framför datorn och det har jag gjort flera timmar nu. Det enda jag vet är att om en och en halvtime ska jag dra till Padva för att träffa Jenni lite ännu idag, ska försöka att somna tidigt idag och verkligen sova ut. Vilket kommer sluta med att jag ligger vaken till 3 och är dödstrött men kan inte slita mig från facebook, och att jag vaknar på förmiddagen och inte kan somna om. Jepp. Men ja, jag ska börja ta lite nya bilder till bloggen eftersom det är enkelt nu när jag har mobil med bra kamera, jag ska skärpa mig!
 

Tre från insta

Publicerat 2013-06-30 klockan 13:42:16 (svensk tid)
,
Ph1; Jag och Jenni. Ph2; Bild på Perre genom en minimal sminkspegel igår. Ph3: Solnedgång genom vassen igårkväll.
Bromarfnattenblev riktigt lyckad! Det började rätt tråkigt eftersom det inte var så mycket folk då ännu, och iår fick jag betala vuxen inträde så nu är jag fattig igen, men jag kan säga att det var värt det! Traskade runt med Perre och tog det riktigt lugnt i början, åt pyttipanna och så var jag chaufför åt J's mamma. Det var först när det började mörkna som jag kände hur fiilisen steg då jag och Perre satt i buskarna bakom vassen och sjöng för full hals, hehe. Kort därpå kom även Jenni, och sen gjorde vi dansgolvet osäkert och dansade i ett par timmar som galningar, det var verkligen vår typ av musik och äntligen så var det modern musik, tummen upp! När musiken tystnat så samlades de flesta vid spiltan, pratade lite med folket från huvudstaden och även med lite andra stupfulla bybor, innan vi tre stack hem till husvagnen för att få lite sömn, vid 2-3 tiden på natten? Som jag sa igår, idag blir det en lugn dag som man inte orkar göra något på

Bromarfnatten

Publicerat 2013-06-29 klockan 14:44:13 (svensk tid)

Nu fnattar vi oss inför Bromarfnatten som drar igång om några timmar, allt är perfekt eftersom det skulle regna men nu har vädret ändrats och det ska vara uppehåll hela kvällen/natten enligt yr.no! Det enda som suger är att jag glömde att ta med vatten och energidricka, men det är småsaker. Sitter i byn just nu med Perre undertiden stackars Jenni hamnar arbeta hela kvällen. Inatt kommer vi tre brudar hem till mig och övernattar i husvagnen, och imorgon kommer det vara en slö och sömnig dag. Det var allt jag hade att berätta, nu failade Perre och tappade ner en sak under en trappa som man inte slipper under... Ska hjälpa henne!


20 "intressanta" frågor

Publicerat 2013-06-28 klockan 19:13:00 (svensk tid)
 1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Andra Avenyn! Visst, allt är så dramatiskt där men jag hade väldigt gärna viljat träffa karaktärerna där, och samtidigt ha ett väldigt händelserikt och varierande liv! Haha, men hade nog inte velat leva resten av mitt liv där.

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Djurskötare ... och ja, jag förstår väl hur jag tänkte, djur är underbara, men det är också väldigt mycket jobb med dem. Tänkte mer som att jag skulle ha några katter som jag fick gosa med och sköta om, haha. Jag var dum n'r jag var liten.

3. Vilken är din favoritdoft?
 
Bastudoften i stugan, och "friskluft doft"! Sen såklart doften av nybakade bullar och bacon om man är hungrig... doften av choklad, strand, och massa annat ...
 
4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Öum ... vid havet tror jag, och jag vill vara en jättebumling så att ingen kan komma och flytta på mig!

 5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?
 
Bygger en stor rymdraket och tar med mig alla personer som jag inte skulle klara mig utan och så åker vi iväg till en annan planet och lever livet där som one big happy family. Kan funka?
 
6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
 
Jag skulle vara en värsting, skulle försöka skippa armén och köra med världens mest badass bil, och sitta vaken och spela COD och dricka öl varje helg. Tack gode gud att jag inte föddes som man!
 
7. Vilket är ditt favoritverktyg?
 
Öh ..... en kniv. Det går enkelt att mörda personer med den om jag skulle bli våldtagen av en elefant eller liknande. Nej men seriöst nu, jag har nog inte egentligen ett favoritverktyg, men knivar är coola, som har en stor makt och det är kul att tälja barkbåtar.
 
8. Vad gör du om tio år?
 
Hoppeligen bor jag inte i Bromarf. Det är egentligen det viktigaste, bor i en liten stad och har nära till butiken och  så är jag väl nästan gift ... eller så inte. Iallafall så lever jag lyckligt utan irriterande barn.
 
9. Vilken är din bästa danslåt?
 
 Väldigt, väldigt bra fråga. Haha, jag vet inte... jag kan näsan dansa till vad som helst.

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Gardiner... skulle jag direkt sy nya gardiner ill husvagnen för dom är otroligt otroligt fula!

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Skulle vetat att något gått fel, för jag vinner aldrig någo, och om jag sen plötsligt skulle vinna sådär mycket så..nej. Haha, blir redan glad om jag får 10€ av pappa/mamma. Så min reaktion skulle vara såhär: "Hah, jo" ironiskt vet ni.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Alltså ... det känns underligt att det plötsligt kom ett nytt ord till svenska språket som ska användas, men det är rätt bra endå! Tänk nu när man skriver eller berättar något om en person som man inte vet eller vill avslöja könet på, så behöver man inte skriva "Han eller hon", utan använder sig bara av hen-ordet!

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Hmm ... något recept på chokladbollar. Tyvärr så brukar jag inte baka så ofta, så har nog inget favorit.

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Nåjo. Kött är gott och det är allt jag vet.

15. Är du beroende av något?

Mat.

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Eh, Sås och Kopp?

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

Folk som bara tänker på sig själva, det dom tycker/gör/säger är det rätta, sedan andras åsikt är bara "fel" och helt åt helvete. Sådana personer är sjukt irriterande, usch!

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Ja, flera! Som jag har kommit på med min kompis Pernilla. Till exempel, om man inte får på spisen (händer ju jätte ofta) så kan man koka nudlar i en kaffekokare. Om man har en dyna för lite så kan man sätta in en borduk och dylikt i dynvaret. Och så kan man avfrosta frysen med en pokal. Eh, resten har jag glömt.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Öh jo, men minns knappt vad det var för reklam mera ... hamburgare tror jag?

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Nja? Eller ja, såklart till en viss del men inte helt och hållet eftersom personer förändras på alla sätt!


'Cause you're really my dearest friend

Publicerat 2013-06-28 klockan 18:19:23 (svensk tid)
Nu har jag skrivit en lista på saker jag måste ha med till campingen, 50 saker blev det. Hoppeligen ryms allt i bilen. Perre textade mig just, och jag ska träffa henne ikväll på Padva stranden, kommer bli riktigt trevligt för att det känns som en evighet en koort sekuuund (carola) sen vi senast sågs, fast det var bara för några dagar sedan. Som ni kanske ser på dessa 24 bilderna så har jag inte haft så mycket intressant för mig denhär kvällen. Som tur är Perre snart påväg ner!
 

Planering

Publicerat 2013-06-28 klockan 14:21:00 (svensk tid)
Saknar min hårfärg.
Började dagen med att lata mig framför Facebook, för att sedan börja dammsuga hela nedervåningen och väckte sedan lillebror med hög musik och kastrull lock, antar att han är glad över att ha mig som syster efter detta, han fick sedan ta itu med övervåningen och hade dammsugat hela på bara några minuter, hur? Planerade ju att sola på stranden idag men fryser direkt jag går ut. Domdär 20 graderna är kalla jämfört med gårdagens närmare 30 grader, usch. Husvagnen får stå ostädad ett dygn till, det fixar jag imorgon istället! Nu ska jag ta fram papper och penna och planera campingen om en vecka, två nätter i ett tält utan ström får mig att tänka på döden, hehe. Måste skriva upp allting som jag ska ha med mig, men endå skippa allt onödigt så att det ryms in i min lilla Polo. Ska alltså tälta i Hangö på regattan med en klasskompis, och tyvärr är det så att vi knappt klarar att umgås på rasterna utan att ha ihjäl varandra så hur detta ska gå vet jag inte. Nee men det ska bli riktigt roligt och jag ser framemot det, har egentligen aldrig tältat annanstans än på egen gård ... oj.
 
 

We should be lovers instead

Publicerat 2013-06-27 klockan 16:32:37 (svensk tid)
Nu har jag kommit hem och det är 27 grader i rummet!! Har ätit glass och tre smörgåsar, och nu skulle det vara så skönt att ta sig ett dopp. Det är jag för lat för, inte kul att bada ensam. Däremot tänker jag leta upp något avsvalkande från frysen och gå ut, solen har trots allt gått i moln. Imorgon ska jag dock ha en dag helt för mig själv tror jag eftersom både Jenni och Perre har annat för sig, så jag kommer vara helt forever alone.

Tiger

Publicerat 2013-06-27 klockan 13:58:47 (svensk tid)

Sitter på golvet hos Jenni efter en het men trevlig dag på stan! Sommargästerna har kommit till Bromarf och livet lever, nu ska vi inte tänka på vintern. Imorgon tänkte jag ta och städa rummet och husvagnen, pch sedan lockar nog stranden. Köpte en tiger t-skjorta idag för några ynka €, och även en ny bikini som var jättebillig, var verkligen i behov av det! Bloggar mera när jag kommer hem, för snart ska vi dra iväg ut, jag tänker köpa glass!


Tidig morgon

Publicerat 2013-06-27 klockan 08:54:38 (svensk tid)

Vaknade tidigt idag och nu sitter jag utanför sjukhuset. Jenni är där inne nu och dom suger blod av henne och sådant trevligt! Idag är solen borta men det är endå varmt, ska bli roligt att gå i lite butiker idag faktist! Vädret är passligt, och nu är det bara att hålla tummarna för att det inte ska börja regna, trots att jag vet att det kommer ösregna vilken minut som helst.


Somewhere

Publicerat 2013-06-26 klockan 17:01:30 (svensk tid)
Svetten har runnit hela dagen, och jag håller fortfarande på att koka ihjäl. Senare ska jag ta ett dopp! Var på stranden med Linda idag men det blev inte av att doppa oss för vi hade inte bikini med oss. Om en stund rullar Jenni in på gården, och nuss åt jag makaroner med tonfisk ... det är väl min dag i ett nötskal! Imorgon drar jag iväg med Jenni till Ekenäs, tänkte köpa nya shorts för det är jag i behov av, och är det fint väder på fredagen tänker jag ligga på stranden hela dagen lång och verkligen kämpa för att få lite färg på kroppen!! Jag blir nämligen inte lätt brun ...

Superday

Publicerat 2013-06-26 klockan 12:31:53 (svensk tid)
Idag är det en underbart varm dag och redan kl. 12 var det 30 grader i husvagnen, så där kan jag inte vara före solen gått ner. Idag ska jag träffa Linda, kan inte minnas när vi senast träffades, det var otroligt länge sen och vi har antagligen massor att prata om! Just nu rensar jag mina nerver och snart ska jag hoppa i duschen och sedan äta något som får föreställa ett mycket försenat morgonmål...

I'm the one

Publicerat 2013-06-25 klockan 22:13:00 (svensk tid)
Vaknade flera gånger imorse av underliga ljud, men påriktigt vaknade jag först vid 11 tiden då Jenni bultade på husvagnen. Till morgonmål fixade jag mig en hamburgare, och på eftermiddagen stack jag upp till byn för att umgås lite med Perre. Satt på gräsmattan och åt glass och pratade! På kvällen drog jag till Skata för att äta med pappa och bror, och ännu senare kastade jag mig i fåtöljen å såg på Allsång! Har dessutom fått mamma att beställa och betala lite Iphone stuff åt mig, så nu är det väl två skal, tre skärmskydd och en billaddare påväg mot postlådan! Behöver det verkligen eftersom att ena hörnet på mitt nuvarande skal som jag lånat av Jenni har gått av (känner mej väldigt elak) så två silikonskal som verkligen dämpar stötar är beställda, jag tänker mera på att det ska hålla än att det ska vara behändigt och snyggt, eftersom mobilen släpas med överallt och får vara med om mycket. Skärmskydd är ju ett måste, så att det skyddar mot rispor, och dessutom tre stycken så kan man byta efterhand. Billaddaren är också ett stort måste för mig eftersom min mobil har väldigt dåligt batteri och måste laddas två gånger per dag, så efter jag fått dessa prylar så är jag komplett! Hehe. Nu ska jag sätta på en film och sedan hoppas på att få sova ordentligt andra natten irad!

Sommarrelaterade frågor

Publicerat 2013-06-24 klockan 14:48:38 (svensk tid)
 
Det bästa med sommaren?
- Solen, värmen och ledigheten! Man behöver inte tvinga sig vara ute i kyla och snö, man är ute frivilligt och behöver inte klä sig som en eskimo. Sena nätter ute, behöver inte oroa sig över den tidiga väckningen och så slipper man ju läxor och skolarbeten.

Det sämsta med sommaren?
- Dagarna går snabbt och ibland hinner man inte själv med, den är för kort helt enkelt!

5 saker du vill/ska göra i sommar?
- Vill umgås med vänner, trampa trambåt, picnik på stranden, vara ute sena nätter och NJUTA!

5 personer du ska träffa i sommar?
- Vet faktiskt inte, kanske D!

Tre första orden du tänker på när du hör ordet stranden?
- Sand, Padva och bad!

Händer något speciellt efter sommaren?
- Inte vad jag vet ... men något händer väl säkert
3 tips till alla som har tråkigt en regnig sommardag?
- Se på film, och träffa kompisar endå, och tänk på att efter regn kommer sol.


havet eller sjö?
- Havet! Helt klart! Är uppväxt vid kusten och skulle aldrig i hela mitt liv simma i en sjö är det finns sötvatten ... lever massa underliga kryp där, tacka vet jag hav med stenar och ordentligt sjögräs!!

glass eller kaka?
- Glass, så uppfriskande och speciellt gott på sommaren! Äter inte kaka så ofta...

bada eller sola?
- Sola tror jag ... men att bli brun är inte riktigt min grej, och jag fryser ofta. Även fast jag älskar att bada också, svårt!

hotell eller campa?
- Hotell tror jag faktiskt! Att campa är roligt och sådär, men det är jobbigt att släpa med sig allt och bekvämligheten i hotellrum är ju super. Jag bor väääldigt sällan på hotell och tycker att det är helt awesome dom få gångerna som jag gör det. Att campa har blivit så uttråkat ...

solglasögon eller inte?
- Solglasögon! Jag har väldigt ljuskänsliga ögon och solglassögon är både behändigt och snyggt.

shorts eller kjol?
- Shorts, jag är ingen kjol människa, använder aldrig kjol

landet eller stan?
- Som ni kanske vet så bor jag så mycket på landet som det är möjligt, så det är underbart skönt att komma ut till stan med vännerna lite då och då, däremot så skulle jag aldrig klara av att bo i någon storstad ... så kan inte välja mellan de tvåhttp://listfolder.com/?p=2&id=785

friends

Publicerat 2013-06-24 klockan 14:24:57 (svensk tid)
Hittade nyss lite bilder på min kamera som Perre har tagit, bilden beskriver ganska bra vårt midsommarfirande! Lägger upp ett litet kort och onödgt inlägg nu för att jag känner mig så dåligt efter att ha varit frånvarande i en vecka. Sommaren har börjat pånytt och man kan vara ute med sommarkläder utan att frysa ihjäl. Sommaren är igång, både dansen på fiskarfjället och midsommardansen i Skata är över, och nästa helg taggar vi Bromarfnatten (årets höjdpunkt i Bromarf enligt mig) och helgen efter det är det regatta i Hangö eftersom jag inte lyckades ta mig dit ifjol. Sedan är det väl bara Forneldarna som är kvar i höst!
 
 

Jag vet att du vill

Publicerat 2013-06-24 klockan 13:38:00 (svensk tid)
Efter att inte ha rört min dator på en vecka så har jag återigen landat på min obekväma skrivbordstol! 6 bilder från veckan, och inatt ska jag äntligen få sova ut riktigt ordentligt. Idag sprang jag ut till busshållsplatsen i pyamas för att hinna med och följa Jacke, bara två minuter efter att jag vaknat. Just nu sitter jag som sakt hemma och Benkku ser på film, han är här undertiden Jenni är på jobb. Från och med nu så ska jag nog bli lite bättre på att hålla igång denhär bloggen ..

Almost back

Publicerat 2013-06-23 klockan 21:49:47 (svensk tid)

Imorgonkväll kommer bloggningen vara normal här, har inte haft tankarna på att blogga nu denna vecka eftersom att jag har haft lite annat för mig. Förra söndagen gick åt att packa två stora väskor för att vara borta i 5 dagar då jg blandannat umgicks med pojkvännen, Benkku, Jenni och Jacke. Köpte morgonmål och vindruvor från butiken tills pengarna nästan tog slut och satt vid tågrälsen på kvällen (obs! vid, inte på) fördrev tiden med katter och film, och på fredagen styrde jag äntligen bilen tillbaka hem med 3 snålskjutsande pojkar! Midsommaren firade hos mitt med som högst 8 personer, varav vi sedan övernattade 7 stycken i husvagnen. Midsommardansen följande kväll, och 4 timmars sömn... Gissa hur trött jag var när jag körde älsklingen till bussen imorse. Förutom det så har kag tagit mitt första dopp, vattnet var kallt och jag är så stolt över mig själv och så rakade Jenni bort Jackes hår. Idag har vi tillbringat dagen utomhus och ätit världens godaste hamburgare och proppat oss fulla med jorgubbstårta. En instagrambild, mera kommer imorgon!


Goodmorning friends

Publicerat 2013-06-19 klockan 10:44:37 (svensk tid)

Jag lever nog trots att allting pekar mot att jag inte gör det. Har sovit en natt i Kyrkslätt och två i Sjundeå. Mitt humör är åt helvete eftersom att Jenni och Jacob åkte hem igår så jag var en halv dag ensam, och idag blir det samma sak, fast att hela dagen. Vet inte ens vad jag gör här, hade jag vetat att jag varit tvungen att sitta och se omkring mig och inte göra någonting dessa dagar så hade jag ju självklart stannat hemma! Jag har haft de två tråkigaste dagarna i mitt liv och nu börjar ännu en tredje. Är arg, sur, uttråkad och planerar på att rymma hem tillbaka. Yolo? Jag har faktiskt också känslor.


Farväl

Publicerat 2013-06-16 klockan 12:38:29 (svensk tid)
 Bild från picnik i våras. Gårkvällen var iskall och lame, men pluspoäng till regnet för att det höll sig borta hela dagen! Var chaufför åt min mor och far, och kröp ner under täcket halv 2 inatt ungefär. Ikväll bär det iväg först till Sjundeå en sväng för att träffa pojkvännen, och sen fortsätter jag och Jenni iväg mot Benkkus där jag också ska övernatta. Den enda planen vi har är att vi ska fara och äta på Mc Donalds drive-in mitt på natten eftersom vi knappast orkar fixa mat åt oss hemma (föräldrarna är bortresta). Sen kommer även min pojke dit på måndag efter att han kommer hem från Grankulla! Vet inte hur länge jag blir borta hemmifrån, men jag gissar på 4 dagar!
 
 

#crazy

Publicerat 2013-06-16 klockan 12:29:54 (svensk tid)
Detta är min väldigt goda vän, hon heter Pernilla! Detta är den bästa bilden jag har på henne och hon är underbart söt. Skriver detta inlägg för att jag saknar henne och jag vet att hon komer läsa egenom det 120 gånger. Igår var Pernilla inte med oss till Fiskarfjället eftersom att hon hade jobb. Idag kommer hon inte med oss till Kyrkslätt för att hon har jobb. Hon börjar säkert älska mig ännu mera nu när jag har satt upp denhär skitfina bilden på henne, men det är så det går när man fotar egopics med min kamera. Pernilla är så vacker.

I see it

Publicerat 2013-06-15 klockan 15:48:33 (svensk tid)
Dagen har tillbringats deep in shit, som jag nu har valt att uttrycka det. Det vill säga att jag har krypit både högt och lågt i husvagnen för att få bort så mycket damm som möjligt, och alla sängkläder där ute är även bytta! Mitt rum är också någolunda redigt, och så har jag varit i duschen, ätit hjort och nu väntar jag bara på kvällens sällskap i form av Jenni! (Perre jobbar så hon kommer inte, snyft) Jag ser verkligen framemot kvällen! 

FRIDAY!!

Publicerat 2013-06-14 klockan 17:46:24 (svensk tid)
Fredagen är här igen och jag har inte gjort någonting alls idag, men jag har bestämt mig för att städningen får ske imorgon. Då skulle jag endå bara gått omkring och längtat till kvällen och inte vetat hur jag ska få tiden att gå. Nu vet jag - städning. Förvarnar er om att på söndag åker jag iväg till Sjundeå eller kyrkslätt och stannar där några dagar, vilket betyder dålig uppdatering. Jag ruttnar snart bort pågrund av det här vädret så jag ska nog gå ut till husvagnen och sätta på en film och ligga där resten av kvällen, schalom!

Boring day

Publicerat 2013-06-14 klockan 12:48:48 (svensk tid)
Idag är det en väldigt onödig dag, det har regnat sedan igårkväll och jag är trött trots mina 8 timmar sömn. Husvagnen och rummet ska städas idag men min ork ligger just nu på zero. Imorgon är det dans på fiskarfjället och jag ber på mina bara knän att det inte regnar. Har även snackat med pojken i telefon som är "bortrest" så jag hade inte hört av han på länge, men nu fick jag iallafall lite planer förklarade, och måste planera om en del. Nu känner jag att jag håller på att svälta ihjäl så jag måste leta fram något ätbart!

Today or not today

Publicerat 2013-06-13 klockan 14:10:43 (svensk tid)
Bjuder på en gammal och gapande bild från i vintras. Solen kämpar med att lyckas lysa egenom molnen och jag sitter fortfarande hemma och väntar på att jag ska orka ta mig till byn. Har inte gjort något idag, min ork är försvunnen även fast jag både borde städa mitt rum och husvagnen. Börjar känna mig sömnigare för varje timme som går så att dra ett varv till byn är nog en bra lösning att komma ut lite och vakna till sig lite. Måste även försöka få tag på P så att jag kan övertala honom om söndagsplanerna och midsommaren. Ja, nu drar jag nog iväg!

Pizza tll morgonmål

Publicerat 2013-06-13 klockan 11:50:16 (svensk tid)
Har både hunnit äta morgonmål och duscha idag trots att klockan bara är 1, i normala fall skulle jag inte ens ha orkat stiga upp från sängen ännu! Idag är solen långt borta och det är kallt ute som vanligt, sommaren försvann lika fort som den kom. Enligt väder-appen ska det regna idag enda till tisdag, förutom på lördagen. Blä, nu ska jag fundera om det lönar sig att hänga ut tvättet eller kommer regnet vara här då?

Baby

Publicerat 2013-06-12 klockan 22:49:55 (svensk tid)
Ligger ute i husvagnen efter en skittråkig dag, och nyss så har jag sett på "Sune i Grekland", för en stund så blev jag ett barn igen. Imorgon kommer det däremot bli en dag som jag iallafall har en del att göra på. På förmiddagen har jag en snabb träff med Jenni och vi ska ha ett samtal om lite planer inför söndagen och sådär, sen tänker jag dra till byn på eftermiddagen, och förutom det så måste jag hänga tvätt också. Nu ska jag ta och kolla väderprognoser för att se när sommarvärmen är tillbaka igen ... sovgott!

Tomorrow

Publicerat 2013-06-12 klockan 17:56:46 (svensk tid)
Imorgon är det som vissa får veta om dom sluppit in i den skolan dom har sökt till, själv har jag inte sökt in någonstans eftersom jag trivs bra där jag redan är, men de ska väl endå bli intressant att få veta om Perre och Jenni flyttar ifrån mig! Hoppas nog på att dom slipper in dit dom vill trots att det innebär att jag inte kommer att träffa dem så ofta, vad ska jag hitta på sen? Jag är nog den enda 18 åringen som fortfarande har hållits kvar i Bromarf. Håller tummarna för lite varmare väder imorgon, det har varit rätt kallt nu den senaste veckan, speciellt idag. Det märks inte att det är Juni. En oäten pizza står på köksbordet så nu ska jag se till att den inte behöver göra det längre, den ska hamna i min mage. Trevlig onsdagkväll!

Red orange yellow green blue purple pink

Publicerat 2013-06-12 klockan 11:55:00 (svensk tid)
Gammla webcambilder, men ett framsteg har jag gjort, har har förflyttatmig in från husvagnen och sitter nu vid datorn och känner mig lat. Jag orkar inte gå ner till köket för att äta eftersom det faktiskt är 14 hela trappsteg. Nej men mitt tangentbord dog och jag orkar inte ladda det så istället letade jag fram ett nytt tangentbord som är väldigt litet och har alldeles för små tangenter jämfört med mina feta fingrar. Har ingen aning om vad jag ska göra idag, det enda jag vet är att efter kl. 6 ikväll så kommer Jenni hit som vanligt efter att hon har slutat jobba, bara så att vi hinner säga hej och hejdå åt varandra ungefär. Btw, idag har jag lärt mig The cup song ... typ.
 

It is time

Publicerat 2013-06-11 klockan 23:06:14 (svensk tid)

Idag åkte jag iväg med kusinerna för att hälsa på gammelmoster, och nu vill jag bara sova, men sömnen är ännu ganska långt borta trots att klockan nu slog 12. Mina inlägg är tråkiga och innehåller instagram bilder pågrund av att bloggningen nuförtiden bara sker via min mobil, har inte bloggat vid min dator på flera dagar. Lovar att jag ska göra ett tappert försök att bättra mig på den fronten! Resten av veckan ligger helt planlös framför mig, förutom ett photoshoot som jag ska ha med Linda, i hopp om både nya bilder till headern och bild på facebook. På söndagen förflyttar jag mig till Sjundeå och är där några dagar, och midsommar planerna är redan planerade! Allting går riktigt bra märker jag.


De senaste dagarna

Publicerat 2013-06-10 klockan 22:36:16 (svensk tid)

Har umgåtts med dom bästa de två senaste dagarna och idag bar det av mot Ekenäs med full bil och så gjorde jag ett misslyckat försök att köpa tillbehör till min Iphone. Jag var ute efter ett skärmskydd så att jag inte rispar sönder skärmen direkt och även ett silikonskal så att det skyddar och dämpar om jag skulle råka tappa den i asfalten som det hände med Lumian. Men nee, inget silikonskal hittade jag ju, skärmskyddet kostade 10€ och skalen i almänhet var ju runt 20€ ... Så det var en onödig resa och det fick mig inte alls på bra humör. Jag är ju känd för min fattighet, ynka 15€ hade jag med mig. Försökte trösta mig genom att köpa en t-skjorta för en femma, älskar färgen och materialet! Blev bjudna på en sen middag hos Perre och frösihjäl ute när solen hade gått ner.


Come on

Publicerat 2013-06-08 klockan 13:11:39 (svensk tid)
Har sovit för lite inatt, men det är inte lätt att somna om då pappa kör förbi på vägen med världens mest högljudda bil. Vädret är helt okej idag, och jag har inte så mycket planer. Antagligen drar jag väl iväg till byn igen som vanligt, troligen ska jag träffa Perre som inte har kvällstur idag! Förutom det så ska jag äta fisk och bara njuta av sommarlovet, det är ju snart över ... (hemsk tanke)
 
 

Your lips

Publicerat 2013-06-07 klockan 23:39:19 (svensk tid)

Shamonka! Idag har jag varit igång hela dagen. Kom en jävla regnskur på eftermiddagen men det hindrade inte mig ifrån att vattna badtunnan. Har umgåtts i flera timmar med J och V, och sen fick jag den behövliga träffen med Perre också. Har nyss pratat med P i telefon i en halvtimme, och nu ska jag nog somna!


Tag: What's on my iPhone?

Publicerat 2013-06-07 klockan 13:09:56 (svensk tid)
Tänkte göra en snabb blogg tag: What's on my iPhone? Kommer inte berätta så mycket om apparna, bara några enstaka ord om det känns behövligt. Men det är frittfram att ställa frågor ifall någon skulle vilja veta lite mera om något. (Google finns ju också) 
 

Jag börjar med den nedersta raden där jag har fyra stycken appar, dom som jag använder mest! Där har jag Instagram, meddelanden, facebook och Telefon. 

Sen fortsätter vi uppifrån för att få allting krångligt, hehe. Där har jag de vanliga inställningarna, Bilder, Kontakter och Kamera. I raden under har jag placerat Tidningskiosken, Chrome, Viber och Appstore, och under dessa har jag fyra olika mappar.
 
Socialt: Weheartit, Bloglovin', Blogg.se, Mail, Min blogg och Dayviews.
Verktyg: Kalkylator, Kompass, Klocka, NeoReader, Appoday, RL Classic, Sleep Time, Evernote, Thermometer, Hitta Iphone, GPSpeedKMH och Big Day Lite.
Spelrum: BikeRaceTFG, Ruzzle, Zombie Slayer, Coin Dozer, Deal or no deal, Hardest 2 och Bubble Trouble.
Hjälp: Röstmemon, Påminnelser, Kalender, Väder, Anteckningar, Veckoappen, Shazam, Wilma, VR Mobil, Kartor, FonectaCaller och Tågen på kartan.
 

Sedan 4 appar som jag brukar använda ganska mycket, YouTube, Messenger, Kik och Talk.to
 
Nu går vi över till följande sida där jag endast har lite mappar som jag inte använder så ofta och som kan få vara lite på sidan om, så att säga.
 
Smule: Guitar, Oscarina, Sing, CineBeat och Autorap
Randomisera: iTunes, Game Center, Aktier, Passbook, Musik, Yle X3M, App Icons, Bakgrunder, Safari, 9gag och TonePad
Video: Videor och IMDb.
Nyheter: Aftonbladet och Expressen
 
Förklaringar: 
NeoReader = Scannar koder på tillexempel prislappar, dock så har jag inte testat den ännu och har ingen aning om den fungerar eller inte
Veckoappen = Berättar vad det är för vecka, ganska simpel app, men jag har aldrig någon aning om vad det är för vecka och det är behöveligt när jag ska kolla mitt skolshema. 
Wilma = Lätt åtkomst till skolshemat så att jag vet vad vi har för lektioner. 
VR Mobil = Kolla tågtidtabeller
Tågen på kartan = Kolla var tåget befinner sig och vilken hastighet det har, kan vara bra eftersom tågen nästan alltid är försenade.
Talk.to = Har Facebook chatten kopplad hit, så skickar något åt mig på facebook så dyker det upp här.
 

Lifesaver

Publicerat 2013-06-07 klockan 11:13:26 (svensk tid)

Solen skiner och ytterligare en varm dag står framför mig! Ligger ute i husvagnen och mobilbloggar för första gången med Iphonen vilket inte känns så annorlunda eftersom jag använde samma app i min Ipad. Idag ska jag nog dra till byn så att jag inte behöver ligga här i husvagnen dagen lång. Ska träffa Jeppe och senare Perre! Innan dess så måste jag vattna badtunnan så att träet sväller och allt vatten inte läcker ut som det gjorde igår. Så mycket annat har jag inte att komma med, och nu när jag lätt och snabbt kan mobilblogga så kommer det kanske upp korta inlägg under dagen, vem vet!


Den är min

Publicerat 2013-06-06 klockan 13:24:00 (svensk tid)
Ytterligare 3 bilder från helgen! Var nyss till banken för att betala min Iphone, så nu är den officielt min vilket känns underbart. Har varit två gånger till byn nu 3 av 4 dagar så snart lider jag bensinbrist igen, men man kan väl säga att det hör till. Om ett par timmar rullar Jenni in med skotern på gården när hon har slutat jobbet, och resten av dagen består av att ta det lugnt, dagarna går så långsamt när man vaknar tidigt ....

If you ask me

Publicerat 2013-06-06 klockan 11:12:00 (svensk tid)
Har hänt en del nu dessa senaste dagar så pojkvännen har befunnit sig med mig i husvagnen, vi har träffat underbara människor varje dag, varit vakna hela nätter, sett på massvis av Beck-filmer, befunnit oss på stranden och ätit gott på Skatafé och så har jag dessutom nu skaffat Iphone, vilket varken jag eller andra hade trott att skulle hända. Men nu sitter jag här med en svart Iphone 4 !
 
Ikväll befinner jag mig i badtunnan, och nästa vecka ska jag inhandla ny bikini och Iphoneskal och så blir det också ett photoshoot med Linda någon dag. Vill något tipsa om någon bra app för en person som är ny i Iphone världen, så är det bara att kommentera!
 

Hey

Publicerat 2013-06-04 klockan 13:20:40 (svensk tid)
Just nu sitter och jag och väntar på att Peik kommer från duschen, och Jenni är här en sväng innan hon drar iväg på jobb. Benkku och Jacke stack hem imorse, och denhär natten så var Jenni och Benkku med i husvagnen, och igår drog vi till Skatafé och åt oss feta allihopa. Det är soligt och varmt ute, och mina och Peiks planer för idag är att tömma badtunnan på smuts och senare ikväll ska vi sitta där och jag sla låtsas att jag har tagit mitt första dopp. Haha, jag har verkligen inte ännu doppat mig ... det är skitkallt i havet och det känns som att jag ska frysa fast. Men det var nog allting jag hade att komma med just nu! (Ursäktar för den gamla bilden som säkert har blivit publicerad ett x antal gånger här i min blogg)

I love this

Publicerat 2013-06-02 klockan 14:49:03 (svensk tid)
Solen gassar på och det är 30 grader i husvagnen där jag nu har gjort försökt byta sängkläder två gånger ... men alltid måsta avsbryta pågrund av att blodet höll på att börja koka i mig. Annars så har jag allting under kontroll. Om en timme startar jag iväg mot Tenala med Jenni för att träffa Jim lite innan Peik och dom andra kommer, riktigt trevligt! Men nu ska jag hälla i mig vatten innan jag storknar, så hörs vi senast på torsdag!

Hey sun

Publicerat 2013-06-02 klockan 10:37:28 (svensk tid)
Idag har jag planerat med att hinna göra mycket, måste städa mitt rum och fixa lite i husvagnen och även gå i duschen så tänkte jag också göra ett besök till stranden för att få lite färg på kroppen. Vilken är onödigt eftersom det är mina ben som jag skulle önska att kunde bli bruna, men det verkar vara en omöjliget. Men bloggningen kommer vara lite si och så fram till torsdagen nu, men jag antar att ni överlever! Någon gång ikväll drar jag iväg mot Tenala för att leta upp Peik som jag ska plocka upp där. Nu får jag snart brottom med allting...

Guldgrävare

Publicerat 2013-06-01 klockan 21:32:00 (svensk tid)
Tog metalldetektorn och tillbehör med mig och kidnappade Jesper och Jonathan och så kontrollerade vi 3 stränder och en lekpark. På bilden ser ni fynderna från två stränder, resten har jag ingen bild på. Tog flera timmar och utan att hitta värdesaker så har jag haft en grymt bra dag, trots sjuka fötter och extremt smutsiga händer då jag kom hem vid 10-tiden. Pojkarna var även hit en sväng och såg på alla tidigare års fynd som pappa så stolt har radat upp i ett skåp i köket. Nu återstår det att skrubba sig ren och hitta något ätbart innan jag dör, armen.

Dessa dagar

Publicerat 2013-06-01 klockan 15:14:00 (svensk tid)
 
Bild från instagram, superkvalité och skitsnygg är jag. Sen jag senast bloggade så har jag hunnit ett varv till Skatafé och gör jag desperata försök att få tag på Mr. J som har sin mobil avstängd. En av de värsta sakerna jag vet är när någon säger att jag ska ringa personen när jag har gjort det och det, blä och blä. Och sen när jag väl gör det så har personen i fråga mobilen avstängd. Trevligt. Istället ska jag väl fly iväg någon annanstans, på något sätt ska jag väl få tag på honom ...

Vloggar

Publicerat 2013-06-01 klockan 11:28:00 (svensk tid)
Nu ska jag nämna mina favorit vloggar som jag följer, alltså youtube kanaler! Tycker att vloggar är intressant att se på och det är det sista jag gör innan jag lägger mig, kollar alltid egenom ett par klipp, och helt ärligt så gillar jag vloggar ett steg bättre än bloggar. Skulle jag vara riktigt modig så skulle jag också börja med att vlogga lite, jag älskar att klippa ihop filmer, jag brukar göra vloggar själv med publicerar dom aldrig, hehe. Mina närmaste vänner får se dem, men aldrig att jag skulle lägga ut dem direkt på youtube. 
 
Mina favoriter:
 
 

Sommarlov

Publicerat 2013-06-01 klockan 11:07:38 (svensk tid)
Antar att ca 1000 personer har samma rubrik som jag idag, men jag är inte så fantasifull just idag. Har haft fullt upp  och inte hunnit blogga, men har hunnit vara på min egen avslutning och fått se på dimension och sedan hjälpte jag till på en dimensionsfest med disken och lite allt möjligt efteråt. På kvällen kunde jag slutligen slappna av på stranden med flickorna och Jim! Idag var det igen tidigväckning för att hinna till Tenala avslutningen, och imorgon kommer favorit pojken på besök och stannar till torsdagen, har saknat ihjäl mig. Jag ska sätta rena sängkläder ute i husvagnen och kanske träffa Jeppe så behöver jag inte känna mig så forever alone när alla andra är ute och firar sommarlovet med alkohol! Glad sommar♥