Känna omkretsen

Publicerat 2013-03-31 klockan 19:43:53 (svensk tid)
Nu tänker jag använda mig av Jennis uttryck "Äntligen börjar man känna omkretsen", då hon menade att hon tyckte att det var awesome att äntligen komma tillbaka till trakterna i Raseborg då man känner igen omgivningen. Det är faktiskt skönt att komma hem från sjundeå/kyrkslätt så att man fortfarande har en dag kvar ännu ledig innan man ska tillbaka till skolan! Ska jag vara riktigt ärlig så skulle jag inte ha orkat vara en natt till där... 
Men nu så har jag hunnit träffa Linda och nu är det endast Perre som jag måste träffa innan påsklovet är slut, och det gör jag imorgon med Jenni! SEN är mitt påsklov redo för att ta slut. Sov verkligen inte så bra förra natten eftersom jag blev sur på P när han alltid ska somna när jag är pigg och ta över hela sängen så att jag inte ens har en chans att fösöka sova, slutade med 4 timmars sömn efter att jag hade umgåts med hans katt som var så gullig och snäll och ville komma in i rummet. Försökte även se på film men internet ville inte detsamma.
 
Resten av kvällen ska jag nog bara ta det så lugnt jag kan och glo på film tills jag äntligen får sova i egen säng. Är nog endå ganska underbart att få sova ensam och inte behöva bry sig om att man inte får ta över hela sängen eller täcket. Nu ska jag gå ner för jag orkar inte sitta och glo på datorskärmen och mitt tangentbord som lyser rött och försöker säga att jag borde ladda det!

Fortsättning

Publicerat 2013-03-31 klockan 00:53:02 (svensk tid)

Nu kommer ett inlägg som ska föreställa en fortsättning på det förre, blev ju lite tight på slutet pågrund av smoothien som skulle drickas. Men på fredan körde vi vidare till kyrkslätt och var ute med lite människor, som ida också. Inte så mycket intressant. Nu är jag i Sjundeå, körde världens krokigaste och gropigaste väg hit från kyrkslätt som inte ens fanns på GPS'en. Jag och P kom hit 10 tiden, och nu sover han. Jag får nervfel för han ska alltid somna och det börjar bli lite nerverande nu för det händer varje gång att han somnar. Nu är inte ens Berit eller någon annan hör som jag kan umgås med.

Nu ska jag gå och hämta min laddare och se på film. Kommer hem imorgon vid5 tiden så jag bloggar nog först då. Nu hör jag en katt så jag måste släppa in den!


Påsklov

Publicerat 2013-03-30 klockan 14:13:02 (svensk tid)

Sitter på Benkkus säng med Jenni medan hans mamma är i köket och fixar smoothie åt oss, hon är den otroligt frän mamma måste jag tillägga. Pojkarna är ute i trumskjulet och jag och Jenni flydde in hit istället. Vi har varit och gått på en friluftstig och suttit på ett berg vid en sjö i solen, och även ett varv till R och till butiken och köpt energidricka. Berättar snabt om resten av påsklovet nu också när jag inte har så mycket bättre för mig.

När vi kom till Sjundeå så körde vi fel så att vi nästan tappade bort oss. Sen for vi med pojkarna till F och där spelade jag xbox med Jacke och skrattade ihäl mig åt en höna i spelet. Jacke har så bra humor. Kom hem därifrån vid midnatt, och följande dag tog vi en solig promenad. Nu är smothien klar, hejdå!


Stress

Publicerat 2013-03-27 klockan 17:32:24 (svensk tid)
Bild från igår och jag har väldigt väldigt väldigt mycket att göra nu! Jag trodde att jag skulle komma hem en timme tidigare idag men istället blev det vara en kvart tidigare. Imorgon sticker jag iväg så sen har jag inte tid för något mera. Nejmen, fick massormassor med grejer idag som jag måste göra tills imorgon och dessutom så måste jag ju hinna sova också!! JAG HATAR DETHÄR, jag kommer hem kl. 6 varje dag och jar hinner inte ens göra skolgrejerna, aldra minst träffa kompisar. Mitt huvudvärker varje kväll för att jag är så nerverad på detta.
 
Bloggar mera om min dag sedan för nu har jag ca 3 timmar på mig att skriva en A4 om gymnastikplanering, skriva en manual, leta fram källor till Michael Jacksons död, göra ca 3 studietekniks uppgifter, läsa på engelska prov, läsa på kemi förhör, packa inför morgondagen och förbereda annat ... så ska vara nöjd om jag är klar till midnatt.

Today

Publicerat 2013-03-27 klockan 13:31:55 (svensk tid)
Sitter i skolan och snart börjar sista lektionen. Kommer vara en trög och lång lektion men sen så slutar vi äntligen, woopwoop. Jag trodde att denhär dagen skulle bli hemsk och jobbig, men det blev trots allt bra. Började med att spela badminton i bollhallen och kommer ha sjukt i högra armen av det imorgon. Imorgon är det också sista skoldagen innan påsklovet, så sen ska jag inte hit tillbaka på fyra dagar. Imorgonbitti tar jag bilen till skolan och när jag slutar (kl.4!!) så far jag iväg med Jenni och handla lite mat och sen far vi iväg till Sjundeå med bilen och övernattar en natt hos Peik med lite andra människor. Följande dag så far vi vidare till Kyrkslätt för att övernatta hos Benkku en natt, och tredje natten far jag och Peik tillbaka till hans, awesome! Kommer hem på söndagen och har sen ännu en ledig måndag innan det är back to school. Som ni fattar så kommer bloggningen inte vara så jätte super, men jag ska försöka slänga in ett par inlägg imorgon iallafall. Nu måste jag hitta på någonting att skriva en manual om så att inte läraren halshugger mig eller något liknande!

Ojoj

Publicerat 2013-03-26 klockan 20:53:34 (svensk tid)
1. Gymnastik outfit, 2. Jag måste klippa min pannlugg NU, 3. Min förstörda penal
 

Kom hem med jävligt humör. Det börjar gå för långt, min äkta Marimekko penal är fullt klottrad med permanent tusch och jag lyckades bara få bort hälften när jag kom hem, däremot fick jag bort att från mina svarta converse!! Men nej, jag skulle verkligen behöva en lugn dag ibland som pojkarna inte kastar mina pennor runt i klassen, tar min telefon eller min laddare så att jag knappt har batteri i mobilen att ringa efter pappa på kvällssidan. Ojoj. Nej dom tänker tydligen inte på att jag har 50 km hem och MÅSTE ha något att kontakta pappa med så att jag ens slipper hem. Detta var iallafall vad halva dagen idag har gått ut på, och känslan när jag äntligen slutade och kom ut från skolan (visserligen med brända nerver och huvudvärk) och fick träffa Jenni och Jeppe som är två personer som inte slår, klottrar och tar mina saker.... underbart. Sen även lite pizza på kotipizza som inte gjorde känslan sämre. 
 
Men nä, när jag kom hem kände jag hur mycket det harmade att ha sin Marimekko penal nerklottrad, jag hade haft den i ett år bara och den såg redan ut som fan och hans moster. Men nej pojkarna bryr sig fan i vad jag säger och som ni kanske förstår så är det omöjligt för mig att få tillbaka något som dom har snott av mig. Ibland vill jag bara sticka från skolan och aldrig mer komma tillbaka. Nåja, när jag kom hem så satte jag mig vid datorn och sorterade lite skoluppgifter. Jag har ju bara ett häfte där jag har skrivit allting i, alla ämnen huller om buller och jag insåg att jag inte hittade någonting. Så jag hade inte riktigt tid för bloggning, och nu borde jag ha det mesta under kontroll förutom gymnastiken. Ja, pågrund av måndagen då jag var sjuk så kommer jag kanske ha underkänt i gymnastik. Trevligt. Eller ja, fick en till chans imorgon att fixa det, men hur lätt är det att hålla en gymnastik lektion om rörlighet/avslappning för ett gäng gnällande boys?? Det är ju som yoga, och jag har aldrig gått på yoga och jag har ingen aning hur man håller en yoga lektion. Så ja, jag vågar säga med säkerhet att jag är underkänd i gymnastiken och måste gå utbildningen på 4 fuckings år pågrund av gymnastiken. Nu förstår ni varför mitt humör är som det är, idag har det varit en riktig skitdag och imorgon kommer en likadann!

 

mobilbloggning

Publicerat 2013-03-26 klockan 10:55:11 (svensk tid)
Första inlägget som jag skriver med mobilen, och jag förstår inte hur bilduppladningen fungerar, så bildlöst kommer det bli. Började skoldagen med att spela dart och pinhis, och nyss skrev jag ett förhör. Har inga planer för idag så jag kommer vara forever alone efter skolan, men eftersom snön är påväg bort så kan jag sätta ner mig utanför skolan på läktarna, så slipper iallafall stå och se dum ut. Förhoppningsvis så lyser solen då ännu. Jsg låter ganska positiv men det är bara ett försök, istället hade jag velat skriva massa svordomar och sådant. Nu är det matrast och jag ska lätta på röven och gå till butiken, jaijjaaa

mobilbloggning

Publicerat 2013-03-26 klockan 10:55:10 (svensk tid)
Första inlägget som jag skriver med mobilen, och jag förstår inte hur bilduppladningen fungerar, så bildlöst kommer det bli. Började skoldagen med att spela dart och pinhis, och nyss skrev jag ett förhör. Har inga planer för idag så jag kommer vara forever alone efter skolan, men eftersom snön är påväg bort så kan jag sätta ner mig utanför skolan på läktarna, så slipper iallafall stå och se dum ut. Förhoppningsvis så lyser solen då ännu. Jsg låter ganska positiv men det är bara ett försök, istället hade jag velat skriva massa svordomar och sådant. Nu är det matrast och jag ska lätta på röven och gå till butiken, jaijjaaa

Omg

Publicerat 2013-03-25 klockan 17:15:55 (svensk tid)
Kom hem med huvudvärk trots att dagen har varit helt okej, förutom katastrofen. Skoldagen började ju med att jag medvetet kom en och en halvtimme för tidigt till skolan, men det var mer än så. Läraren uppenbarade sig senare och sa att vi inte ska ha någon lektion. Vilket betyder att vi först skulle ha lektion 12:45, jag skulle alltså ha kunnat komma med 12:ans buss och fått sova minst 3 timmar längre i morse, jättenice. Där satt vi nu istället alla och svor över läraren. Så enda fram tills maten satt jag i klassen med O och pratade med P, fick veta att dom två inte är någon bra kombination. Sen traskade vi iväg till maten och efter det började vi äntligen skoldagen påriktigt. Min mobil dog på sista timmen och sen blev det dejt på två olika caféer med Jenni. Nu ör jag vårlhungrig så jag ska äta grillbiff och sedan dra iväg mot byn för att hänga med Jenni och planera allting oplanerat ! 

The skola

Publicerat 2013-03-25 klockan 08:26:48 (svensk tid)

Har varit i skolan i en halvtimme redan och ska ännu sitta här i 70 minuter innan ens första lektionen börjar. Igår kväll så jag på tre filmer på raken och sen somnade jag ganska snabbt, vaknade mitt på natten av att jag var otroligt törstig och jag drömde om att jag fick textmeddelanden för det är så awesome när jag har smartphone.. Hehe. Ska träffa Jenni idag och måste verkligen prata med henne angående påsklovs planerna. Sen ska jag väl även till byn och fortsätta planeringen ikväll också. Just nu chattar jag med pojken som ligger sjuk hemma för att jag var evil och smittade honom, så har iallafall lite underhållning tills lektionen börjar, och säkert under hela dagen också. Lektionerna blir ju faktiskt trevligare om man har underhållning på facebook. Nu ska ni få en bild på mig från exakt denna stund!


Bläbläblä

Publicerat 2013-03-24 klockan 14:31:42 (svensk tid)
Söndagar är otroligt tråkiga dagar. Speciellt eftermiddagarna, nu sitter jag här och har dötråkigt och egentligen vill jag ut med vad gör man ute ensam, dessutom är jag för lat och trött för att ens öppna ytterdörren! Ja, dessutom sitter pappa och ser på en tråkigt krigsfilm, det måste vara ebsolut det tråkigaste som finns. Med 6-7 timmars sömn dessa två senaste veckoslutsnätter så börjar det nog ta på lite, som vanligt. Min kropp innehåller ingen energi mera och det enda jag har att se framemot ikväll mera är pizzan. Det svider nog lite när jag tänker på att jag tänker låta en fin söndagseftermiddag fara till skrot genom att bara sitta hemma. Men jag är en så jäkla tråkig person så att jag ska sätta på en random tv-serie och ligga och glo på det resten av dagen.
 
 

Shine on

Publicerat 2013-03-24 klockan 12:40:00 (svensk tid)
Solen skiner och för första gången på flera månader har man kunnat hänga på byn utan att frysa ihjäl, nu tror jag faktiskt att våren är påvän hit påriktigt! På ena bilden ser ni det underbara vädrer och på den andra ser ni e Lumia 710:a som jag har lånat av Jenni, hihihi min första smartphone! Som inte är min förståss. Angst. Jonej, har kommit hem från byn alldeles nyss och ville nog bara berätta för er att jag lever trots den tidiga väckningen imorse eftersom Jacke skulle med bussen. Men vi har haft en riktigt trevligt veckoslut, ibland är det bara skönt med bara en pojke att hålla reda på, haha. Nu tänker jag fira att våren är påväg genom att äta en glass!!

Earth hour

Publicerat 2013-03-23 klockan 21:24:01 (svensk tid)

Här sitter vi nu alla fyra och är otroligt osociala. Vi alla sitter med varsin telefon eller Ipad och nördar istället. Vi har också inlett en försenad earth hour, alla lampor och sådant är avstängt! Nu väntar vi bara på att vi har suttit här i en timme så att vi kan börja se på skräckfilm. Vi är alltså ensamma hos Jenni, och vi har nyss ätit tortilla och jag har lånat Jennis gamla mobil, så nu har jag en smartphone, en Nokia Lumia 710:a !! Jag har aldrig riktigt gillar Nokia, men är så gld över denhär så jag tycker faktiskt att den är helt okej. Om Jenni vill sälja den till mig så skulle jag nog skrapa ihop pengar och köpa den... Börjar kännas lite för löjlit med min Sonyericsson zylo nu när jag dessutom har internet i den nu. Men nu ska jag avsluta dethär, och sätta in en bild från instagram !


Lördag

Publicerat 2013-03-23 klockan 12:13:11 (svensk tid)
Detta ska föreställa min Ipads nya bakgrundsbild, men eftersom jag inte är den smartaste myran i stacken så hade jag ju glömt bort att jag inte har lyckats överföra bilder till min Ipad på något annat vus än via bloggen. Detta kommer jag ju på när jag har suttit och fixat ihopa detta bildcollage. Musik vet jag hur man synkroniserar över, men bilder och filmen är ett stort mysterium.
 
Om ett par timmar sitter jag i bilen och är påväg mot Jennis, där natten ska tillbringas med henne, Perre och Jacke. Kommer väl bestå av girltalk hela kvällen och halva natten, även fast Jacob är med, haha. Not bad! Min mage skriker efter mat så jag ska se till att den får i sig någonting nu, jag tror att jag ännu bloggar innan jag drar  iväg hemmifrån!

Like a star

Publicerat 2013-03-22 klockan 23:33:01 (svensk tid)

Gasade iväg till byn, och tillbringade flera timmar där med Jenni, Perre och Jacke! Jag och Jenni landade hemma hos mig lite före midnatt, och så åt vi en pasta måltid och nu tar vi det bara lugnt och väntar på att sömnen ska ta över oss. Har haft en bra dag också, kaffe med Jenni och även ett varv till Säästö Pörssi och kollat läget. Ville nog bara egentligen höra av mig med ett litet inlägg nu när jag endå inte gör så mycket distraherande. P har nu också i sin tur blivit sjuk, men hoppeligen har han tillfrisknat tills påsklovet då hela gänget ska samlas hos honom! Men nu ska jag börja tänka på John Blund och sen bloggar jag mera om morgondagens kvällsplaner som jag inte alls har sagt något om. Tyvärr blir det ingen intressantare bild nu än en bilstereo...


It is friday

Publicerat 2013-03-22 klockan 17:56:53 (svensk tid)
Ni alla vet fredags känslan? Man vill bara stoppa tiden och ha fredag varje dag och rusa omkring och hitta på massa roligt, umgås med kompisar och helt enkelt glömma skolan! Så ser iallafall min fredag ut, och jag ska kasta i mig ett par supergoda favoritsmörgåsar och glida iväg till byn för att hänga med Jenni, Perre och sedan Jackeswagboy! Alltså Jacke ... men jag ville tuffa till hans namn lite. Inte för att hans vanliga namn inte är tufft men allting blir ju å mycket tuffare om man lägger ordet "swag" till, eller så inte. Nejmen! Man kan ju säga att Jackes ankomst är dagens höjdpunkt eftersom han är den enda kyrkslättbon som kommer och det är ju inte varje dag ... johejdå, hör av mig i kvääälll när jag kommit hem någon gång alldeles för sent antagligen, puss och kram och fjärt.

Såhär jobbar ett proffs

Publicerat 2013-03-22 klockan 17:48:01 (svensk tid)
Det är min datorskärm på bild, och en massa tejp. Jag kom hem från skolan och satte på datorn men det kom ingen bild i skärmen. Provade med att koppla datorn till min laptop men nej, ingen bild där heller. När jag sedan sist och slutligen kopplade tillbaka till skärm nummer1 så fick jag bild!! Men skärmen var cyan/mörkblå/rosa/grön/röd helt beroende på hur man rörde i sladden. Dessutom var min skärmresolution helt åt helvete och det såg ut lite som det gör när man startar skolans datorer, helt förjävligt alltså. Men jag hämtade tejp och tejpade fast sladden i rätt läge då alla färgerna är rätt, sedan tog jag itu med skärminställningarna. Men det dög tydligen inte med två datorproblem på samma gång! Sen crashade Spotify och det ploppade upp ungeför 50 error meddelanden, tror jag endå ska sluta använda Spotify för det är bara ivägen. Åtminstone om dessa meddelanden tänker ploppa upp varje gång jag startar datorn. Nejmen, såhär jobbar ett proffs, tejpar VGA sladden ..

In the car

Publicerat 2013-03-22 klockan 10:14:53 (svensk tid)

Yo dudes! Nu sitter jag i bilen utanför Smakis och ska äta, men jag orkar inte göra det ännu för klockan är så jäkla lite pågrund av att vi slutade alldeles för tidigt. Dessutom så for ju alla hem eftersom att nästan ingen har finska, men det har ju såklart jag så jag måste ju vara i skolan ännu ca 3 timmar, ytterst trevligt. Nåja, det är iallafall det som jag sysslar med just nu!


FREDAG

Publicerat 2013-03-22 klockan 09:09:58 (svensk tid)

Har nyss suttit och skrivit så att min hand blev sjuk. I 90 minuter satt jag och skrev, i hopp om att slippa tenta dengär kursen. Har jag tillräckligt bra anteckningar och uppgifter gjorda så behöver jag inte skriva provet till den här kursen. Kom med bil till skolan och fick den perfektaste parkeringsplatsen man någonsin kan ha, ungefär. Kommer missa den på matrasten med whatever. Idag ska jag träffa Jenni och Alex i stan, blir väl kaffe på café som varje gång jag har bilen med mig. Slutar tidigare idag vilket är fucking awesome, sen ska jag vänta på brudarna vid busstationen har jag tänkt. Måste visserligen vänta där över en timme så jag kanske hittar på något annat istället för att sitta där och se dum ut. Nu ska jag lätta på röven och utnyttja rasten.


Old times

Publicerat 2013-03-21 klockan 21:23:23 (svensk tid)
Råkade visst bjuda på en väldigt gammal bild, Linda syns också till i bakgrunden, hehe. Just nu är allt ganska tragiskt här på min plats på jordklotet, orkar inte med drama och det får ju inte konsekvenser när jag inte tar itu med saken iställer för att sitta och vänta på stora smällen. Typiskt mig, kanske. 
 
Jag har faktiskt gjort skoluppgiften, nu ska jag ställa in alarmet så att jag inte får brottom imorgon och sen ska jag också kasta på mig min gigantiska, manliga t-skjorta som jag brukar sova i, känner hur sömnen håller på att ta över mig, klockan är bara 22:21, vad har hänt med mig? Detta ska anses som det sista inlägget idag. Jenni var ju här en stund, vi gjorde egentligen ingenting smart, var ut i det kalla vädret och gick en kort sträcka, var länge sedan vi gjort något liknande faktiskt. Nu ska jag ta och tömma min säng på massa onödiga papper, väskor, kläder och dator tillbehör. Ska till och med ta och stänga datorn redan, ojoj!

Dagens femte inlägg

Publicerat 2013-03-21 klockan 18:21:57 (svensk tid)
Skriver jag i birst på annat när jag både har ätit och provat byxor, jag väntar nu bara på att Jenni ska uppenbara sig. Sitter just nu här i pyamasbyxor för jag var för lat för att orka dra på mig något annat efter att jag provade byxorna. Känns som att allting i min hjärna är ganska oredigt nu, har ett par grejer som jag borde ta itu med. Måste berätta till P hur det blir med morgondagen, måste få bensin pengar någonstans från yttre rymden, måste göra uppgiften och så småningom borde jag och Jenni presentera våra planeringar för resten av människorna. P kommer inte gilla våra planeringar, inte.
 
Jag undrar hur mycket man kan tycka om en person utan att bli galen? Bara så här allmänt liksom, vad händer om man tycker om en person otroligt mycket? Jag menar nu att man är överförälskad i någon som man inte är tillsammans med och som man vet att man inte kommer bli tillsammans med. Blir det verkligen så att man helt och hållet vill tappa kontakten med personen och inte ens vara kompis med han eller hon? #dagensfundering2. Det är ganska coolt att hash tagga i bloggen tycker jag, det ger liksom livet en ny sida. Nej men asssså man för vidare en modern grej som de flesta har börjat använda de senaste åren på Instagram, till bloggen, eller var fan man nu sen hashtaggar. Men det är töntigt att hashtagga på samma sätt på instagram.. #outfit #girl #instatulpan #likeforlike #like4like. Jajajaja, ni fattar, tänk hur nerverande det skulle vara om jag skulle skriva så i varje inlägg i slutet? Nu tror jag jag kom ifrån ämnet lite, men man kan väl säga att det var slutskrivet om över förälskelse.
 
SNART! Snart borde Jenni uppenbara sig, jag antar att jag kommer höra snöskotern vilket sekund som hels. Nu börjar jag faktiskt få lite sjukt i ryggen av att sitta böjd och luta mot den hårda väggen, häääär avslutar jag mitt superduper intressanta femte inlägg. 
 
 

Hem ljuva hem

Publicerat 2013-03-21 klockan 17:54:00 (svensk tid)
   
Armbandet och nagellacket jag fick av Jenni i veckan & dagens köp
 
Fick Jenni med mig till Cannys, och vi köpte ettpar byxor var! Så nu har jag återigen ettpar hela svarta byxor! Ska snart ta och dra dom på mig, dom ser onödigt stora ut men dom är S/M så dom borde vara av samma storlek som mina gamla. Lite längre tror jag dessvärre att dom är, men det är ju bara halva världen. Vi tog sen en liten dejt inne på Papino. Pappa står ute i värsta minusgraderna mellan snöhögarna och grillar kalkon. (Igen en av hans lite underliga ideér) Och senare kommer Jenni och hennes pappa att dimppa ner hos oss, och deras gröna fina snöskoter! Imorgon far jag med egen bil till skolan, så det blir en kvart tidigare väckning, pågrund av att jag vill vara tidigast av alla i skolan så får jag den perfekta parkeringsplatsen rakt utanför dörren, 

 
 

Laddning

Publicerat 2013-03-21 klockan 12:39:48 (svensk tid)

Jag har haft min Ipad på laddning hela dagen i skolan, alltså 5 hela timmar, och den har laddar 40%, för den hade ca 10% när jag började. Jag tycker att laddningen brukar gå snabbare, och detta betyder att laddar man den och använder den samtisigt så borde inte laddningsprocenterna öka alls. Haha? Dagens funderingar....


Livet kommer skylla på mig

Publicerat 2013-03-21 klockan 11:21:47 (svensk tid)
Var just och äta med pöjkarna, och maten var inte precis den bästa, men vad kan man förvänta sig? Det smakade allt annat än gott och nu har jag sjukt i magen, dessutom var det starkt så jag är nöjd över att jag ens har tungan kvar. Dom andra stack till butiken men jag är en lat apa så jag gick tillbaka till skolan och nu ska jag sitta här ensam i en halvtimme tills dom andra är tillbaka. Ska ha kemi nu så det gäller att leka smart i förhöret, ska ta och plugga in lite allkoholer i min hjärna ännu innan vi börjar. Den sista timmen är den värsta av alla, eftersom att läraren är så tråkig, han står och babblar om miljöproblem non-stop, alltså i 90 minuter. Med lite tur får vi väl en 5 minuters paus, men det är allt. Jag förstår inte hur han varje gång har så mycket att berätta att han inte hinner hålla käft eller ens ge oss någon uppgift så skulle vi slippa höra på han. Även fast jag har slutat orka med det för länge sen, men iallafall.
 
När vi gick till Smakis nyss så låg det en ost på vägen, var riktigt som att någon vetat att jag kommer gå förbi där och därför lämnat den där. Jag menar, ser jag en ost på vägen så är det precis min epichumor. Ikväll ska jag träffa Jenni eftersom att det är ett STORT måste, ska snacka med henne om lite planer och sådär, och sen så klart allt annat mellan himmel och jord. Men nu ska jag läsa kemi!

Du målade det svart

Publicerat 2013-03-21 klockan 08:08:13 (svensk tid)
Nu sitter jag i klassrummet och lektionen börjar först om en timme, lame. Idag har jag en känsla av att det kommer bli en dålig dag, jag känner mig osocial och mitt humör är lågt, vet inte ens varför. Solen lyser ute och jag fryser INTE, det ä. Inte ofta det händer. Blev så otroligt trött igårkväll så jag gjorde aldrig uppgiften, bestämde mig för att sova istället. Blev väckt av Peik som ringer, och halvsov mig egenom hela 8 minuters samtalet och minns inte ens vad han sa. Han sovit 9 timmar inatt, det behövdes nog, men när man sover länge så känner man ju sig bara tröttare. Efter skolan idag så tänker jag köpa ettpar byxor! Mina svarta från Canny som jag köpte för över ett år sedan har ett gigantiskt hål på knä, efter att jag flög ikull med skotern förra sommaren, så jag tänker köpa ettpar likadanna igen. Han nämligen lite pengar kvar på mitt presentkort och byxorna är ganska billiga nu, hoppeligen finns det kvar av dom ännu. Nu ska jag skicka till Jenni och sen bara fortsätta att vänta i en timme. Inte alls roligt.

Kylläkastiketta!

Publicerat 2013-03-20 klockan 20:20:35 (svensk tid)
 
Har haft en helt okej dag idag, och jag har ju bloggat om det mesta idag redan så jag har inte så mycket nytt att tillägga. Åt tortilla och träffade Linda för att prata lite, och nyss så rusade pappa ut i möknet med plånboken för han hörde glassbilen och blev sugen på glass. Nu har jag inte Spotify Premium mera så får igen stå ut med irriterande reklamsnack, den lyckan varade inte länge. Jo, en sak som jag tror att jag har glömt berätta är att jag har släkt eld i dag, flera gånger. Det är faktiskt en grej som är jätte tråkig! Att släcka eld med brandsläckare och släckningsfilt. Tråkigt.Att starta en eld är ju mycket roligare, eller hur? Nu ska jag pausa musiken för en stund och fixa en skoluppgift som jag redan har halft klar. Kanske återkommer jag med ett inlägg innan jag somnar sen.

K-supermarket

Publicerat 2013-03-20 klockan 15:27:33 (svensk tid)
Mina inlägg blir bara intressantare och intressantare! Just nu sitter jag på en blå bänk inne i butiken, solen lyser mig rakt i fejset, jag hör tomburks buller, surrande från dörrar, radion, barnskrik, människor som pratar och pipljud från kassorna. En helt vanlig eftermiddag alltså. Dessutom vill jag tacka Clas-Göran för kokmentaren, ganska sällan någon kommenterar nämligen ... Men ifall du läser detta så kan jag tyvärr berätta att jag inte behöver använda mig av din service. Men ja, här sitter jag och väntar på att pappa ska ringa så rusar jag in i butiken och plockar pt mig allt som behövs för dagens mat. När jag kommer hem så ska jag direkt iväg för att träffa Linda för jag behöver absolut berätta en sak för henne face to face, för nu duger inte facebook eller telefonen mera. Haha.
 
Vad har hänt idag då? MATTAPROVET!! Som jag berättade om tidigare, men jag kände att det behövdes nämnas igen! På matrasten åkte jag till Smakis med O och M och åt fiskpinnar, och nu på den sista lektionen så hade jag mitt föredrag om Michael Jacksons död. Vad som mera har hänt minns jag inte, förutom att jag hatar en viss person på klassen för han ritade på mina favoritskor och på mitt Ipad fodral, tack så helvete. Nu tänker jag fortsätta fördriva tiden genom att skriva massa strunt hit. Ikväll efter att jag har diskuterat med Linda och kommit hem så ska jag laga tortilla, och jag är redan hungrig. Fast det är inte så konstigt för jag skriver ju varje dag i min blogg om att jag är hungrig så ni kan väl gissa er fram till att jag är hungrig nu också. Nu började en pantautomat att pipa oavbrutet och det är nerverande. Undrar om man faktiskt kan vara intresserad av att få veta vad som händer runt omkring mig en helt vanlig dag på en bänk i K-supermarket? Två personer står och pantar massor med burkar, dom är nog lite som mig och Perre för dom går av och ann efter nya lådor med pantflaskor, skönt att vi inte är dom enda. Nu ska en dam ta hissen, hon har handlat ganska massor. Nu kom det återigen in lite människor hit som har bestämt sig för att handla lite, och nu går det återigen lite personer ut. VÄRFÖR BERÄTTAR JAG DETTA. Vissa har bara en korg med lite yoghurt och sådant, så dom är säkert sådana som handlar varje dag. Trevligt. Jag kom på värför jag sitter och skriver här för mig själv, och det är för att jag själv ska ha underhållning, tiden går snabbare när man sitter och skriver än när man sitter och glor på ointressanta människor, dessutom så lyser solen som sagt i mitt face så jag kan endå inte glo så mycket. Men det är nog lite intressant att få se på när dom pantar för jag vill veta hur jäkla mycket dom har. Tror att dom har hållit på hälften så länge som jag och Perre snart, och denhär automaten är ju faktiskt mycket snabbare än den som vi pantade i. Det är en trappa bakom mig och nu hör jag hurnågon kommer upp. Nu ska jag ta och trycka på enter så att dethär inte ser så jätte långt ut.
 
KYLLÄKASTIKETTA! Nåjo, nu har jag kallt om mina tår och pappa har ännu inte ringt trots att han slutar om 10 minuter, jag vörjar få sjukt i min bakersta del. Tror det börjar minska lite med folk nu, vilket ör tur för jag orkar inte med mycket folk när jag ska handla, dom ser inte efter var dom parkerar sina butikskärror och så går dom omkring i slow motion och ställer sig precis framför den varan som man vill köpa, nerverande. Nu får jag huvudvärk av all sol och oljud här innne, ringer inte pappa snart så dör jag en tragisk död på en blå bänk i butiken. Dethär blir ju nästan en uppsats, känns som att jag har skrivit ganska länge nu va? Jag ser inte hur långt det är för jag Ipadbloggar, och jag orkar inte ens ta och kolla. This is not fucking awesome. Nej vet ni vad, ju tänker jag trycka på PUBLICERA, det tänker jag. Nu ska jag sluta tänka och verkligen göra det, och ursäkta mig för stavfelen för jag skriver som en idiot och det blir lätt fel för jag har ju inget riktigt tangentbor. Ska istället underhålla mej med facebook och instagram eller liknande ... Ha en fortsatt trevlig dag och ni som har läst allt detta vågar jag nästan påstå att ninär underliga. Men tack.

That mattaprov

Publicerat 2013-03-20 klockan 09:26:47 (svensk tid)

Jag var bäst i klassen i matematikprovet... Jag är helt chokerad. En klasskompis berättade de åt mig nyss före lektionen började, och när läraren kom så berättade han hur imponerad han var på mej. Herregud, jag som knappt har fått godkänt under grundskolan i matematik. JAG FICK BÄST I KLASSEN!! Bättre än dom som har tentat bort finskan och hade 9:a eller 10:a på betyget i högstadiet. Gissa hur amazed jag är, omg lol och allt liknande. Jag var bara tvungen att informera er om detta, i ett alldeles skillt inlägg trots att jag egentligen borde lyssna på läraren när han läser en tidningsartikel om att pojkar är bättre å huvudräkning...


That floor

Publicerat 2013-03-20 klockan 09:17:03 (svensk tid)

Nu sitter jag i klassen och har rast, ska räkna matematik i 90 minuter och hoppas på att jag får se skymten av mitt prov också! Ska bli rätt intressant att få ut det, tyckte ju att det gick bra när jag skrev det. Har sett på film idag i finskan, och har egentligen inte så mycket annat att berätta, nu lägger jag in en bild på mina fötter från när jag satt på golvet nyss, jätte intressant.

https://cdn2.cdnme.se/3810170/6-3/pic_51496f2eddf2b31dfb538c70.jpg" class="image">


That floor

Publicerat 2013-03-20 klockan 09:11:27 (svensk tid)

Nu sitter jag i klassen och har rast, ska räkna matematik i 90 minuter och hoppas på att jag får se skymten av mitt prov också! Ska bli rätt intressant att få ut det, tyckte ju att det gick bra när jag skrev det. Har sett på film idag i finskan, och har egentligen inte så mycket annat att berätta, nu lägger jag in en bild på mina fötter från när jag satt på golvet nyss, jätte intressant.


Jag älskar min säng

Publicerat 2013-03-19 klockan 22:41:00 (svensk tid)
Just nu ligger jag under dubbla täcken i min lilla men älskvärda säng. Har haft massor att göra idag så därför har jag inte hunnit blogga före nu, halv 12 på natten. Efter skolan var jag på stan med Jeppe, blev ingen kakao denna gång så jag sparade 2.10, woopwopp, eller något. Sen måste jag ju träffa Jenni för att planera lite helgen, och sen drog vi som hastigast upp till byn för att träffa Perre. Sen kom jag hem, pratade med P i telefon i en timme (Tiden går fort när man har roligt) Sen började jag finslipa min Michael Jackson presentation som jag ska hålla i morgon, och hoppeligen går det lika bra som dagens presentationer ...
 
Hade egentligen bilder att lägga in här men jag orkar inte börja med det nu för klockan är ju som sagt rätt så massor och de är väckning 06:15 imorgon, som vanligt. Som tur så har vi ingen gymnastik imorgon så tror att även morgondagen kan bli rätt okej. Nu ska jag påriktigt sova!

Outfit

Publicerat 2013-03-19 klockan 15:15:04 (svensk tid)

Ja, i brist på annat att göra så får ni se dagens outfit tagna med Ipad kameran i omklädningsrummet! Jätte nice. Ne, slutade för ungefär en kvart sedan och väntar mu inne i värmen på Jeppe som är på möte. Skolan har stängt och jag blir väl utslängd vilken sekund som hels. Sitter och dricker en iskall Cocacola och pratade nyss med P i telefonen, och det är väl det intressantaste som jag har att berätta just nu. Min dag har varit bra annors, nice att vara tillbaka i skolan efter att ha legat hemma halft död hela söndagen och måndagen! Har hat två presentationer idag, är riktigt nöjd faktiskt! Hade först en presentation om alkoholer i kemin, och läraren tyckte att presentationen var en full 3 och så gott som perfekt "såhär min dam och herrar ska en presentation se ut!" Sa han till mina klasskamrater. Presentation nummer 2 höll jag med T, och det gick väl rätt så bra den med. På matrasten gick jag med 3 av klassens pojkar till Smakis och öste i mig korvsoppa, och sedan till butiken för att dom skulle köpa NÖTTER. Det krävdes att skriva detdär med stora bokstäver. Nu ska jag ladda upp bilderna hit, om det fungerar. Bilduppladdningen via Iphone appen brukar inte riktigt alltid vilka fungera, så om detta inlägg är tomt på bilder så förstår ni värför...

Aaah, bu är jag hungrig som ett svin, och ska gå ut och vänta på Jeppe istället så att han inte tror att jag är mördad. Och ja, kan också berätta att Jenni kanskekanske kommer till mig ikväll för hon skulle behöva mig för någo planer, kan bli ganska intressant. Antagligen fredagsplanerna som måste planeras perfekt!!


I'm back again!!

Publicerat 2013-03-19 klockan 06:42:55 (svensk tid)
Jass, nu är jag påväg till skolan och får äntligen träffa alla igen, idag ska det bli en bra dag! Ska hålla presentation om alkohol och det är sista kemi presentationen för min del. Men jam sitter just nu i bilen påväg till skolan och igårkväll så... Snöade det. Men jag tror att det som kom nog kommer smälta bort idag för jag ser redan att solen vill värma idag! Idag känner jag mig helt frisk för jag har inte ett dugg ont i huvudet. Men ja, idag ska vi typ släcka eld eller något, för vi ska lära oss använda brandsläckare och sådant fiffigt. Så kommer antagligen komma hem med brännskador ikväll, hehe. Näe, men ville bara berätta för er att jag är back on track och är påväg till skolan igen!! WOOP WOOP!!!!

37 grader

Publicerat 2013-03-18 klockan 19:06:00 (svensk tid)
37 grader står min kroppstemperatur på nu, och är glad för att den inte är högre än så. För jag SKA till skolan imorgon nämligen, ingen feber ska stoppa mig. Huhuhuu! Fast den tydligen är påväg, men hoppeligen kommer det förbli stegring och sen blir allt normalt. Nu mera är det bara mitt halva huvud som värker och jag har nyss fått rena sängkläder och så har jag ätit en ask vindruvor. Mitt vänstra öga är helt bortdomnat och det gråter och är varmt. Ska hålla koll på min kroppstemperatur och vara berädd på att droga i mig burana hela morgondagen, jättegott ju. Ne, men nu ska jag ta och titta på Ps. I love you och lipa med BÅDA ögonen, samtidigt som jag väntar på att P kommer hem från träningarna och orkar prata lite med mig innan han somnar. Bildlöst inägg is the shiettt♥

In bed

Publicerat 2013-03-18 klockan 16:25:41 (svensk tid)
Nu har jag förflyttat mig tillbaka i sängen igen, jag är väl frisk, men inte mitt huvud! Jag har tagit med mig datorskärmen hit, den står på en stol breved min säng. Själva datorn och högtalarna är fortfarande där som alltid har varit vid mitt skrivbord. Ganska bekvämt såhär. Detta är bra med att ha trådlös datamus och tangentbor. Har lyssnat på musik nu i några timmar och jag har förälskat mig i Spotify premium, det är så mycket roligare att använda Spotify när man inte behöver lyssna på reklamer hela tiden. Snart kommer pappa hem och då blir det MAT. Jag ska försöka äta bort min huvudvärk har jag tänkt. Min telefon har ringt som en idiot idag, mesta samtalen har varit från P som ringer för att kolla om jag lever, eller J som frågar underliga osammanhängande saker. Japp, nu ska jag ladda min mobil full med musik och sedan mäta febern. Vår febertermometer är från stenåldern, den fungerar med kvicksilver, och mellan varje gång man mäter så måste man "hacka ner graderna", ,för dom sjunker inte själv. Vet ni, man ska få kvicksilvret att sjunka ner i termometern igen. Jobbigt, otroligt jobbigt. Jag får inte ner det, det är skitsvårt, man måste ha rätta touchen liksom ...
 
Jag pratar bajs blandat med hästskit.

Bilder från sommaren

Publicerat 2013-03-18 klockan 16:11:41 (svensk tid)
Tänka nu ta och lägga in lite bilder från sommaren, tiden då livet var underbart och skolan inte existerade. Jag har ju lagt upp massor med sommarbilder så jag tänkte satsa på att ta sådana bilder som jag inte har visat så mycket av. Mest för att jag saknar sommaren och alla minnen, och för att hjälpa sommaren lite på traven, vill ha kesäfiilis (="sommarkänslor") nu men det är ju inte så enkelt när det är nästan full vinter ute, massor med snö så att husvagnen är helt insnöad. Men ja, här är iallafall några bilder!
 
 
 

What the fuck

Publicerat 2013-03-18 klockan 13:01:00 (svensk tid)
Satt och lyssnade på musik via Spotify då det plötsligt ploppade upp ett meddelande om att jag just nu använder Spotify Premium!! HELL YEAH! Har nu lyssnat i några timmar utan något reklamavbrott och ads. Hur fantastikt är inte det? Ne, men jag är väl inte den enda? Jag undrar bara hur jag plötsligt fick premium utan att ens har betalat, ganska awesome. Så gissa hur jag kommer bli en true Spotify användare nu! Så skönt att slippa allt reklamsnack mellan låtarna. Antar att alla just nu har fått några dagar gratis Spotify Premium och att det inte bara är jag, för isåfall så är det underligt. Hur ligger det till för er?

Batman

Publicerat 2013-03-18 klockan 12:13:59 (svensk tid)
Har tittat runt på Weheartit (största inspirations källan ever) på bilder med taggen #batman ... och ja, jag vill ha batman kläder! Jag skulle vilja ha en t-skjorta med batman logon på till sommaren, skitsnyggt och sådär coolt på ett fashon sätt och endå jätte töntligt på samma gång. Passar väl ganska bra för mig ? Tänker inte skriva mer nu utan istället sätter jag in bilder.
 
Lziyinl_largeTumblr_mjb2wkyit71s1ad4bo1_500_largeTumblr_mjcfdedc2t1r7n4ueo1_500_large

Veckans googling: Apelsiner

Publicerat 2013-03-18 klockan 11:42:34 (svensk tid)
Hur kan apelsiner bilda/växa i klyftor? Ja, detta är en sak som jag har funderat på flera år faktiskt, hur kan en apelsin, mandarin, clementin eller whatever, växa så att det blir klyftor? Hur går det liksom till... har bara aldrig varit så desperat att jag har googlat det, men det passar ju ganska bra in i ett sånthär tillfälle!
 
Och lite besviken blev jag ju, fick inte fram ett riktigt svar ens via google, och antog att det är för att ingen har ställt frågan tidigare? Det enda jag fick fram är att apelsiner har olika antal klyftor. Från början så borde största delen ha haft ett visst antal, men inte ens frukterna från ett och samma träd har samma antal, detta är tydligen för att människan har korsat olika frukter genom många hundra år och därför så blir det lite olika antal varje gång. Men det var ju inte detta jag ville veta egentligen, men ganska intressant. En klyfta innehåller i sin tur en eller flera små kärnor. Haha, over and out!
 
                                  
 
 

Let her go

Publicerat 2013-03-18 klockan 11:30:18 (svensk tid)
 

På bättringsvägen

Publicerat 2013-03-18 klockan 11:12:11 (svensk tid)
Image00136360010020495kp73_large
Tror jag håller på att tillfriska påriktigt nu! Börjar nämligen få min aptit tillbaka och huvudet har börjat kännas bättre UTAN burana! Det var nog bra att jag stannade hemma idag trots allt, även fast jag hatar att vara sjuk och stanna hemma. Jag tycker inte om att ligga sjuk i sängen, och jag tvingade mig själv just att stiga upp därifrån efter att ha legat där konstant i ett helt dygn. Sitter vid skrivbordet nu och känner mig yr och fryser men tror att febern är påväg bort riktigt påriktigt nu, för jag mår rätt så bra. Pratade med pojkvännen när han hade rast och insåg hur mycket jag saknar honom, trots att han var här igår. Ser ut som ett levande lik just nu så därför kommer ni inte få en enda bild på mig idag, haha. Ska gå ner och (Nu ringer Peik) försöka äta lite pizza och prata med P ... men jag hör av mej senare.

Jag lever

Publicerat 2013-03-18 klockan 07:35:32 (svensk tid)
Hej på er. Efter förra inlägget så blev jag ytterligare några procent sjukare och sen började mitt huvud att värka så in i norden att jag påriktigt trodde att det skulle explodera! Hade aldrig haft så sjukt i huvudet, jag kunde inte tänka klart och mitt huvud dunkade som en bongotrumma. Försökte sova, men det gick inte så jätte bra. Lyckades otroligt nog somna och sova 3 timmar, klockan var 12 när jag vaknade. Det var en sån underbart skön känsla för jag kände lättnaden av att inte ha sjukt i huvudet. Vis det laget så hade nog febern gått ner lite för jag frös inte lika mycket. Pratade med P på facebook en halvtimme tills mitt huvud var lika sjukt igen så att jag var tvungen att sova. Vaknade redan 7 tiden, förutom att mina ögon var röda och jag kände mig knäsvag så mådde jag nästan bra, men såklart så kom värken tillbaka i huvudet efter en stund, men jag jagade iväg den med burana. Så nu har jag iallafall ingen feber heller. Gick i duschen och blablabla, men huvudvärken är påväg tillbaka nu och jag blir tokig. Grejen är den att jag kommer tvinga mig själv ligga hemma och bli frisk idag! Ja, jag hatar att vara hemma från skolan pågrund av sjukdom, men skulle jag fara till skolan idag så skulle jag antagligen se ut som ett levande lik, och febern kommer väl snart tillbaka den också. SUCK. Jag orkar faktiskt inte ligga hemma i sängen en hel dag igen. Nejfan, nu ska jag sova lite så går tiden snabbare.

Ångest

Publicerat 2013-03-17 klockan 16:31:17 (svensk tid)
Ja, här ligger jag nu i sängen med över 38 grader feber och jag orkar knappt ta mig ur sängen. Har legat här sedan  halv 11, alltså har jag tillbringat 7 timmar i sängen. Jag brukar förfan inte ha feber!! Var ju några år sen sist. Nu har jag sjuka tänder tungt och värkade huvud, och skulle helst av allt vilja ösa i mig en burana, men jag sa ju att idag ska jag ha en burana-fri dag. Men jag skulle inte orka vara sjuk mera, feber är en av de värre sakerna i livet, 7 timmar sängliggande är på tok för mycket! Men skulle jag ta en burana nu så skulle febern komma tillbaka inatt när buranan slutat verka. Så jag borde ta en burana imoronbitti iställe, och sedan ta me några extra att bara kasta i mig. Ångest. Jag kommer ju inte kunna sova något inatt med all jävla feber?? Hur gör jag? Dessutom så kommer jag aldrig orka stiga upp med feber imorgonbitti. Jag har problem, undrar om jag feber yrar? Mina ögon är tröga, jag hade fullständigt glömt bor hur det är att ens ha feber. Nu börjar min syns försämras så jag ska nog avsluta här...
 
Tur som fan att inte febern kom när P var här, då hade jag antagligen varit den tråkigaste flickvänen på jorden och bara lekt död och försökt sova.

This is fucking awesome

Publicerat 2013-03-17 klockan 09:57:00 (svensk tid)
Önskar att det kunde vara sommar nu!! Sitter och fryser och vill bara krypa ner under täcket och spendera hela söndagen där, och det är väl antagligen det som jag kommer göra också. Idag är jag officiellt sjuk. jag antar att det här är den dagen då jag är mest sjuk, så jag tycker att jag ska låta mig vara sjuk och inte försöka tvinga mig att bli fisk. Ska kila ner och hämta massor med drickbart och sedan ligga i sängen och tycka synd om mig själv och kanske se en film i IPaden. Man ska dricka mycket och ta det lugnt när man är sjuk. Men imorgon ska jag börja dagen med burana, men sen så tänker jag fan inte vara med på morgondagens gymnastik. Vi har en jävligt onödig dag imorgon ockå. Gymnastik. Matematik (får bara ut provet) och en lektion förstahjälp...
 
Nej nu ska jag sluta plåga mig själv och kasta ner mig under täcket !! Bloggar väl högst antagligen senare nog.

Helgen i ett nötskal

Publicerat 2013-03-17 klockan 09:38:10 (svensk tid)
Här bjuder jag nu på 6 underliga bilder från helgen. På fredagen kom alltså fyra stycken personer hit för att fira födelsedag x2, vi åt hamburgare och kaka, och sen gick natten ut på att sitta framför datorn. Kl. 5 på morgonen somnade jag och Peik medan dom andra satt uppe ännu en timme. Dessutom så trodde jag ju att jag hade blivit frisk, men på kvällen/natten så blev jag snorig, men det störde inte mig egentligen eftersom min hals är bra, och halsont är det värsta som finns.På fredagen hände det grejer, vi blev medbjudna på en riktigt åktur med kusin och hans kompis på banan på åkern. Som vanligt var det asroligt och det hör bara till att bilen får 10 nya bucklor och krossas, och att man själv slår huvudet i taket eller fönstret.  Jag och P kom hem på eftermiddagen och så gick kvällen ut på att vräka i oss chips och kolla på en hel säsong av Playa del sol! Vid ett tiden somnade vi, och hade väckning klockan 8 på morgonen. Jag sovde inte så värst bra denhär natten, P tog nämligen över heöa sängen och jag vaknade minst 10 gånger under natten och fick ta till mina superkrafter och skuffa honom mot väggen så att jag också skulle rymmas. Nästa gång är det min tur att sova inåt! 
 
Nu har han farit hem och jag sitter här med tung huvud, rinnande näsa och sjuka ögon. Men jag har betsämt mig för att inte leva på burnana idag, efterosm jag endå bara ska vara hemma och antagligen tillbringa heöa dagen i sägen. Men först ska jag ta en titt i Wilma och se hur jobbig morgondagen kommer vara. Burana kommer antagligen vara min bästa vän denhär veckan!
  

Sjuklingen tillfrisknar

Publicerat 2013-03-15 klockan 17:37:02 (svensk tid)
När jag kom hem efter denna jobbiga dagen (gymnastik sista timmen!!) så kände jag mig allt annat än frisk, mitt huvud värkte och min hals var oanvändbar. Tog en burana och efter en och en halvtimme så var jag plötsligt frisk, var en underbar känsla! Städade mitt rum, och sitter just nu och väntar på att första lagret nagellack ska torka. Kakan är också klar, och den blev nog finare än vad jag hade förväntat mig faktiskt. Nyser gör jag fortfarande hela tiden, men ikväll ska jag droppa i mig Forte och äta citron och burana så hålls jag nog frisk!
 
Nu är andra lagret på, och bara det har torkat så ska jag ringa ett samtal till Jenni och sen ska jag dra iväg upp mot byn och umgås lite på tumis med henne tills bussen med pojkarna och Perre kommer! Som sagt så ska vi ju fira Jenni och Benkku ikväll hos mig, och bloggningen kommer nog vara lite down som vanligt. Har faktiskt inte haft tid med att sätta tidsinställningar och saker ... men nu säger jag hejdå!
 

Kall morgon

Publicerat 2013-03-15 klockan 08:47:02 (svensk tid)
Sitter i skolan denhär tiden trots att bi börjar först 10:15. Skulle gå omkring i butiker egentligen, så jag planerade på att vänta tills Seppälä öppnade, och så väntade jag där utanför, men sen kom jag på att det öppnar först om en timme. Så jag gick till gågatan och konstaterade att alla butiker öppnar först 10. Jag gick in i en matbutik och köpte en liten skit present åt B, och sen gick jag till skola. Nu sitter jag här i klassrummet med två andra som också har kommit otroligt tidigt till skolan. Kan även tipsa er om att vitlök inte hjälper mot förkylning fast det sägs så, är idag ännu värre förkyld och jag har inte ännu fått bort vitlökssmaken från käften. Idag känner jag mig ännu sjukare än igår, vilket är ganska snopet eftersom jag planerade på att vara frisk idag. Nåja, som tur har vi två lektioner och sedan slipper jag hem, behöver inte stressa idag iallafall. Första lektionen har vi Engelska, och sedan är det matrast och då tänkte jag gå till Seppälä, och detta är min sista chans att hitta något åt J ! Jag vet att hon vill ha puder eller en puderborste, men jag kommer inte veta exakt vilken nyans jag ska ta, så hon kommer antagligen se ut som en mörkhyad eller som Michael Jackson ... men jag ska se vad jag hittar. En annan sak som hon vill ha är en puderborste, men när Perre en gång köpte en puderborste därifrån så visade det sig att den var hård och att den sög ... men som sagt, jag ska se vad jag hittar! Nu ska jag fortsätta tänka friska tankar och vänta på läraren om uppenbarar sig om en halvtimme, wopppa.

Huskur

Publicerat 2013-03-14 klockan 17:28:29 (svensk tid)
Varm kakako med honung? Vitlöksklyfta? JA, varför inte, smaka vad det smaka vill men jag tänker bli frisk! Jag hatar honung och jag hatar vitlök, men nu ska jag få det i mig. Vitlöken fräter snart sönder mitt tandkött, fräter den sönder förkylningen på samma sätt? Jag är dum, jag sitter och tuggar rå vitlök, jag ska få i mig allt. Fyfan vad det smakar...starkt och allmänt illa. Har halva kvar fortfarande. Ni förstår väl att jag inte menar en hel vitlök utan bara en klyfta?
 
 

Snart fredag

Publicerat 2013-03-14 klockan 16:57:16 (svensk tid)
Enformigt med tre nästan likadanna bilder, alla med för hög ljusstyrka och så vidare, men oj så mycket intressantare än om alla skulle vara exakt likadana. Blev kakao/kaffe med bästa Jenni idag, och sen träffade vi Alex en stund också, skjutsade sedan hem henne och fick samtidigt träffa hennes två långhåriga katter, förälskade mig i deras fluffiga svansar! Åke var cool han också, han är en hund. Sen råkade vi få syn på Rickard i Tenala så skjutsade hem honom också, trevligt med lite mera sällskap i bilen! Dessutom så gick tenten/matematikprovet jätte bra, men alltid när jag säger så så betyder det väl tvärtom? Nej, ja hoppas på att få MINST en 2:a !! Känner mig ganska awesome, jag som aldrig har förstått mig på matematik ...
Nu ska jag fixa åt mig någon superbomb som motverkar förkylning, bryr mig inte om hur skit det smakar, för jag SKA vara frisk i morgon! (Säger jag före ens förkylningen har brutit ut påriktigt) Fick en jättelust att städa mitt rum också, vilket är bra eftersom det var precis det jag hade planerat också. Dessutom så tror jag att pojkvännen skulle ringa efter 6 tiden! Ooh, imorgon får jag äntligen träffa honom efter att inte ha sett skymten av han på två superlånga veckor!! Kommer räkna minuterna tills jag får se honom, 1 dag, 2 timmar, 15 minuter och 2 sekunder tills dess!

Prov

Publicerat 2013-03-14 klockan 13:19:21 (svensk tid)

Snart är det daga för prov, och för varje timme som går så känner jag hur förkylningen tar över mig. Det som är bra är att jag väldigt sällan har feber så jag behöver inte vara rädd för det, men jag känner mig endå slö. Har inte varit hemma från skolan på flera år pågrund av sjukdom. Hatar att ligga sjuk i sängen hela dagarna! Jag brukar strunta i hur jag känner mig och bara låtsas vara frisk, och imorgon så kommer det 4 underbara människor hem till mig och det är inget problem för mig fast jag skulle råka ha feber, men vill inte smitta ner dom, så jag måste varna dom för det imorgon! Det som är coolt är att fast jag är väldigt sällan sjuk så har jag endå drabbats nu, först far det lillebror som var sjuk, sen mamma och nu är pappa också sjuk. OCH JAG. Ganska otroligt.

Men ja, tillbaka till verkligheten: Som sagt så ska vi snart ha matematikprov och min hjärna vill inte samarbeta med mig just nu så jag undrar hur det kommer gå.


Förkylning

Publicerat 2013-03-14 klockan 11:09:11 (svensk tid)
Japp, igårkväll kände jag hur förkylningen började attakera mig, och jag har haft ont i halsen hela dagen idag. Efter gymnastiken gjorde så att jag blev trött och slö, och var nyss till Smakis och äta viklet gjorde att min hals började bränna ännu mera av currysoppan. Idag har jag dessutom kommit med bil till skolan, en röd stor Tiguan som är så hightec att jag inte riktigt hänger med i vad den gör. Handbromsar och stuff sätter den på automatiskt, men sen vill den att jag själv ska ta bort handbromsen när jag ska iväg, trevligt. Har suttit med ett tugnt huvud och skrivit en sida text om vindkraftverk, och snart måste jag väl fortsätta och skriva en sida till. Orkar inte! Sen är det matematik provet också innan vi blir befriade från skolan. Som tur så ska jag umgås lite med Jenni och Alex efter skolan, yeeeah! Imorgon funderar jag på att skita i min sovmorgon och komma tidigare till stan istället så hinner jag kanske leta upp någon födelsedags present ... Det är jävligt svårt. 

Äppeljuice

Publicerat 2013-03-13 klockan 19:57:50 (svensk tid)
           
Jag upptäckte just att jag tycker om Äppeljuice! Under några års tid så har jag hatat det, har försökt blanda ut det med vatten för att se om det smakar godare när det ibland är det enda som finns hemma hos oss. Hatade den syrliga smaken som bara kröp in i tänderna..ungefär. Jag drack just ett stort glas med äppeljuice och nu plötsligt tycker jag att det smakar gott! Det är bra för nu vet jag att det alltid finns något gott att dricka i  kylskåpet. Imorgonbitti ska jag dricka ett glas med äppeljuice, nu när jag äntligen tycker om det .... over and out!

Jag vill ha glass

Publicerat 2013-03-13 klockan 19:40:16 (svensk tid)
Bombaderar er med weheartit bilder denna gång! Jag är så otroligt sugen på glass, iskall jordgubbsglass eller päronglass eller whatever direkt från glasskiosken, ojoj! Visserligen så är jag alltid sugen på glass. Fryser om mina tår och har dem upptryckta mot den enda värmekällan i mitt rum, och mina fingrar börjar snart få tillbaka känseln. Har typ nyss kommit hem efter att ha varit ut med Linda, och det har inte varit såhär kallt i mars på flera år ... våren är försenad.
 
Nu ska jag kolla snabbt egenom matematiken och se om jag har allt under kontroll! Under lektionerna så har jag faktiskt räknat det mesta rätt, men sen under provet kommer jag antagligen får black out. Nu fick jag huvudvärk så jag måste nog hämta en pizzabit och något drickbart.

3 random

Publicerat 2013-03-13 klockan 17:20:35 (svensk tid)
Ph1; Perre med badmössa. Ph2; En söndagspizza. Ph3; Bilen efter att vi hade krockat med en hjort.

Hej igen, räknade det sista kapitlet i matematiken och  tänkte att jag skulle passa på att blogga lite igen i väntan på pappa, men precis när jag hade börjat så kom han hem. Orsaken till värför jag väntade på honom var att han har pizzor med sig, och jag ska trycka i mig min och sen dra ut för att träffa Linda, hon mpste ta ut sin aggressivitet, och jag har säkert lite "nyheter" att förmedla henne om också....

That girl

Publicerat 2013-03-13 klockan 15:45:18 (svensk tid)
Såhär söt är jag idag. Och herregud vad vädret har humörsvägningar! Imorse var det 10 cm nysnö över halva världen, lika så före finskan, men när jag kom ut från klassrummet så var det visst full sol och snön var påväg bort med en faslig fart. Men det räcker inte, och det är ingen idé, alla vet vi ju innerst inne att det kommer komma mera, och att sommaren kommer bli kort iår. Nu ska jag fixa lite på min desktop på datorn, och sen ska jag slå ner mig framför spisen och räkna matematik. Trevlig onsdags kväll.

 

Shopping

Publicerat 2013-03-13 klockan 10:37:00 (svensk tid)
Plötsligt fick jag en väldig lust för shopping!! Det var ju inte precis igår. Däremot får jag nervfel på alla bitchar som har rika föräldrar och som shoppar minst en gång i veckan dyra fina kläder som skulle passa mycket bättre i mitt klädskåp än i deras. Fy på er. Med andra ord är jag svartsjuk, men vem är inte det? Upptäckte att jag har ett presentkort med 23€ till Cannys, ska se om jag råkar gå in dit någon gång i veckan, och har jag tur så hittare jag något skitbilligt som jag får för mina ynka 23€.... Nejmen, eftersom jag inte har tillgång till ordentlig shopping just nu så får jag låtsas shoppa på nätet ... vilket bara får mig att vilja gråta.

Färdig frågestund

Publicerat 2013-03-13 klockan 08:43:42 (svensk tid)

Vilken linje (alt. skola) går du? Trivs du? Svar: Jag studerar till Datanom i Axxell i Ekenäs, och man kan väl nog säga att jag trivs.

Har du pojkvän? Vem isåfall? Hur träffades ni och hur länge har ni varit tillsammans? Svar: Ja det har jag, Peik! Vi träffades via att han är min kompis pojkväns kompis ....

Är du oskuld? Svar: Nej, är du ?

Hur lång är du? Hur mycket väger du? Svar: Gissar att jag är ca 165 cm ? Väger för mycket, puss.

Hur många läsare har du per dag? Svar: I medeltal ca 15 ...

Vars bor du? Svar: I södra Finland i en skog

Vad är det pinsammaste du någonsin gjort? Svar: Typ börjat skratta vid helt fel tillfällen, sån är jag

Varför bloggar du? Svar: Det är min hobby, det är roligt och underhållande i sådana här situationer

Vilka bloggar läser du dagligen? Svar: Kompisars och sådana jag känner

Favoritmat? Favoritfärg? Favoritklädaffär? Svar: Pizza, grå svart vit rosa, H&M, JC, Lindex och Canny tillexempel

Hur många seriösa förhållanden har du haft? Svar: 2 st, Ba dum ts

Vad vill du bli när du blir äldre? Svar: Ingen aning

Hur många har du kysst? Hur många har du haft sex med? Svar: Tappade räkningen för länge sedan, och en.

Hur ska den "perfekta" pojkvännen vara? Svar: Som min

Är du nöjd med ditt utseende? Svar: Nja, inte riktigt

Din ögonfärg? Din naturliga hårfärg? Svar: Blågrågrön säkert. Någon mellanbrun tror jag?

Har någon varit otrogen med dig? Svar: Nja, kanske?

Har någon varit otrogen mot dig? Svar: De tror jag säkert

Bär du på en stor hemlighet just nu? Svar: Väl

Ditt favoritprogram? Favoritparfym? Svar: Vet inte riktigt, och favoritparfym vet jag inte heller

Favoritkändis? Varför? Svar: Justin Bieber, för att han är så cool och många hatar han men jag är stolt över att jag inte gör det, hehe

Vars hade du flyttat om du hade kunnat flyttat vars du än vill? Svar: Ekenäs, helt klart!!

Vad för sorts musik lyssnar du på? Svar: Allt möjligt, men nuförtiden mycket på House Music

Den bästa filmen någonsin? Svar: The notebook!

Den bästa låten någonsin? Svar: Ingen aning.. svårt

Om du hade fått välja, vad hade du helst velat bli.. en världskänd sångerska eller skådespelerska? Svar: Sångerska tror jag

Hade du kunnat vara med i Big Brother? Svar: Ja det hade jag väl, men jag vill ju inte

Är dina föräldrar skilda? Har du syskon? Svar: Nej och jo

Den bästa bloggen? Svar: Gillar Fokis!

Vad väljer du, lugn mysig hemmakväll med pojkvännen eller en vild & härlig utekväll med väninnorna? Svar: Båda faktiskt!

Är du helsvensk? Vars hade du velat vara ifrån? Svar: Nej jag är Finlandssvensk

Vad heter du i andranamn? Svar: Alexandra

Vad hade du velat heta? Svar: Alexandra duger nog

Vill du ha barn i framtiden? Hur många? Namn? Svar: Nej nej nej nej nej

Snyggaste kvinnliga och manliga kändisen? Svar: Orka. Haha, hejdå.

http://listfolder.com/?p=2&id=673


Dream on

Publicerat 2013-03-13 klockan 08:24:00 (svensk tid)
Sitter i skolan och har just fått min Kemi presentation klar, är gansla stolt över mig själv eftersom datorn är väldigt trög. Visserligen så har jag satt ner 3 timmar på min presentation. Nu borde jag egentligen inte blogga utan använda den sista tiden av min kemi timme till att skriva lite mera finska, eller grupparbetet om vindkraftverk som jag ska göra med T. Men eftersom resten av dagen består av två lektioner finska så kanske jag inte borde börja före, slutar bara med att jag överhettar min hjärna med all finska. Idag är det onsdag men min hjärna tror att det är torsdag, så har trott att det är imorgon som P och B kommer til Bromarf. Typiskt. Just nu har jag sällskap av en stor fet myra som kryper omkring här på bordet, skulle den inte  vara så stor så skulle den nästan vara lite söt. Här på nedervåningen i skolan så kryper det alltid omkring massor med myror, speciellt i lavoaren i detta klassrum, folk har försökt döda dem men det kommer bara mera.
 
Igårkväll somnade jag vid 9 tiden!! Skulle se på film, men såg bara halva innan jag bestämde mig för att om jag för engångs skull är trött tidigt så borde jag väl utnyttja det och börja sova. På morgonen när jag vaknade så var jag endå lika trött och märkte sedan att jag hade glömt att logga ut från facebook, så hade en hög med meddelanden.
 
Hmm, jag har ont i nacken, kan inte svänga huvudet åt vänster, uuh. Men däremot så har jag knappt någon muslekvärk alls idag, imorgon kommer värken vara borta! Tänk att jag snart har haft 5 dagars träningsverk, det är fan inte normalt.
 
En annan grej är att hälften av min klass har håltimme i FYRA timmar, så dom tänker fara hem efter dethär och inte komma till skolan sen mera, vilket betyder att knappt någon kommer vara med på gymnastiken idag, skulle vilja se lärarens min när han upptäcker detta. Själv far jag ju hem efter finskan.

Korvsoppa

Publicerat 2013-03-12 klockan 16:45:00 (svensk tid)
                  

Hej på er, har nu landat hemma och öst i mig lite korvsoppa så att den snart rinner ut ur öronen känns det som. Hittade inga bra skor i rätt storlek, och imorgon eller på torsdag måste jag börja söka födelsedags presenter åt J och B. Måste även börja skriva lite Finska nu så att jag slipper lätt undan på lektionen imorgon. Har egentligen ingen blogglust alls, så det kan vara att det här är sista inlägget idag. Om ca en halvtimme ska jag hämta pappa från byn, puss på er.
 

Jag vill hem

Publicerat 2013-03-12 klockan 14:19:00 (svensk tid)
Nu har jag finska, och lektionen har pågått i en kvart och jag är redan klar med dagens uppgifter. Ska se om läraren uppenbarar sig annors far jag och köper skor. Som tur så är läraren sådan att har mycket heldre låter oss sticka än ger extra uppgifter. Räknade matematik i en timme helt ensam i klassen med läraren eftersom alla andra drog hem, och det var den sista lektionen före provet som är på torsdag. Har någolunda bra kontroll över matematiken så jag tar det helt chill.
 
Mitt huvud är tungt, detsamma med ögon locken och jag vill ha en slemmig smörgås från Mathilda, tror jag gör et besök dit direkt jag orkar släpa mig från skolan. Som tur så slipper jag vänta två timmar idag, istället bara en!! .... lyser ju nästan upp min dag. Nej fyfan hur jag blir på dåligt humör när jag tänker på att jag ska vänta. Jag skulle vilja börja störtlipa nu, seriöst.
 
Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting, som jag har gjort största delen av dagen visserligen eftersom vi har haft två 45 minuters pauser + raster och 5 minuters pauser. Jag fryser som ett stucket svin och jag skulle seriöst veta vad värmen är inställd på här i skolan, speciellt i detta klassrum, jag svär, det kan inte vara mera än 14 grader! Jag vill bara hem härifrån och stänga in mig i mitt rum med ett stekande värmeelement. Men hmm, snart far jag iallafall härifrån, vi är 4 personer i klassrummet och finskaläraren är som vanligt försvunnen, han skulle gå och ringa ett snabbt samtal men det är underligt att han alltid är borta en hel lektion när han far iväg. Visserligen har det gått bara en halvtimme ännu men endå.
 
Dagens problem är att jag inte vill gå i kylan, halkan och sjuka muskler till butiken efter slemmsmörgås, och därifrån till Wild Shoe för att försöka hitta skor. När jag kommer hem såmåste jag äta och sen ska jag till byn för att hämta hem min far som kommer stå där och se dum ut utan bil. Som bestraffning för att jag måste vänta två timmar i stan (nu nämnde jag det igen) (Stå på samma plats och känna benen frysa fast i marken) så borde jag låta honom vänta två timmar eller gå hem. Det tar två timmar att gå hem så det skulle vara ganska passligt. Eller så skulle jag stanna två kilometer ifrån platsen där han är, så att han får gå emot mig. Eller en tredje sak som han gör åt mej: Stannar 30 meter ifrån mej, och när jag stiger in i bilen (Ja, efter att ha hamna vänta två timmar och även gå) så börjar han skrika på mig att jag stått på fel plats och att jag måste lära mig. JAG ORKAR INTE MED DET HÄR SKITET MERA. Jag har slutat orka för länge sen. Vafan är nyttan med dethär livet om allting ska vara så perfekt och allt ska gnällas över och allt ska bara plåga en? Räcker det inte med att man ska stiga upp jätte tidigt (för att man bor långt från skolan) och tvingas sitta i skolans korridorer hela dagen (för att man bor så långt bort att man inte kan fara hem och svänga) och att man först kommer hem 3 timmar efter att skolan slutat (för att man bor så långt borta) och att man måste vänta 2 timmar efter skolan (för att man bor så långt borta, och det inte ens går en halvbuss ensa hem). Jag vet tilloch med att jag är den enda som har det såhär, ser ingen annan från skolan som blir och vänta. En sista grej jag inte fattar, är folk som bor i ekenäs men endå får egen lägenhet för studiestöd/bostadsströd/mammas&pappas pengar. Fyfan för er!! Jag hatar er så otroligt mycket att jag önskar att sådana personer som ni inte skulle finnas! Jag vet även att det är så att med mina pengar som finns på låsta kontont och bostadsstöd verkligen FINNS, men man får ju inte bostadstöd om man bor hemma. Mamma har beslagtagit mina pengar i flera år. Fråga inte hur, men jag var ju en liten skit och fattade ingenting, jag trodde att mina pengar är mina pengar, alla spargrisar som jag fyllde och förde till banken är ju förlorade, fast jag aldrig har tagit ut pengar. Dessutom så tog mamma min barnbidrag, och jag har aldrig fått ut något av det. Ingen förstår ju hur det känns för mig men jag kände att nu behövde jag skriva av mig lite när jag endå hade rabblat in massa annan text här. OCH JAG VET ATT NI TÄNKER "Så är det när man bor i Bromarf, inte mitt problem, skyll dej själv", och jag skulle ha långa fula ramsor att skrika i era fejs, men jag orkar inte skriva mera ord .....jag orkar seriöst inte fara till skolan mera pågrund av detta... jag orkar inte göra något mera ... jag vill inte göra något mera, jag har gett upp för länge sen, och jag tänker inte göra någonting mera. Men jag ska leva mitt liv. 
 
Nu kom läraren tillbaka, han hade varit och köpt nötter. Nu sticker jag.

Instanan

Publicerat 2013-03-12 klockan 11:37:22 (svensk tid)

Sitter här och instagrammar bananer och annat random stuff i brist på annat. Har man tråkigt och ingen instagrammar något intressant så får man väl göra det själv. Använde matrasten till att göra lite på en presentation, har ingen annan ledig tid, skulle aldrig i världen räcka med den tiden som ska föreställa min fritid. Jag är lite nörd. Nej men, däremot skulle det sitta ganska bra med att skippa gymnastiken imorgon så slipper jag hem någongång. Snart ska vi ha matematik och sedan återstår det finska! Jag traskar iväg för att inhandla nya skor sen efteråt, eller ja... Hur stor är chansen att man hittar snygga och varma vinterskor för en ynka 50lapp!?

Nu ska jag leta fram en swag bild och sedan lätta på röven och röra på benen lite!


Saker ni kanske inte visste om mig

Publicerat 2013-03-12 klockan 10:17:00 (svensk tid)
... Jag har mitt klädskåp i mamma och pappas sovrum, eftersom det inte finns plats någon annanstans i huset. Väldigt irriterande, ni vet ju själv att när man väljer kläder för dagen så rotar man egenom halva klädskåpet, mitt system är så att jag river med mig ett par plagg och så ligger dom på sängen/stolen/golvet i mitt rum en vecka tills det är dags för tvättkorgen.
 
... Jag kan inte trafikreglerna. Okej, så tragiskt är det inte, jag har förfan gått bilskolan, men jag tycker inte att jag kan något trots det. Visst vet jag hur man ska köra bara jag funderar efter lite och sådär. Kanske jag bara tror att jag inte kan?
 
... Jag har aldrig ägt en smartphone. Det är sant! Jag är 18 år och har aldrig haft en smartphone, men däremot så har jag haft vanliga Sony Ericsson mobiler av nästan alla slag.
 
... Jag tycker inte om gula drycker. Hur dumt det än låter så dricker jag inte gula drycker. Det bara råkar så att jag tycker att alla gula drycker smakar blä. Finns ett undantag: Mountain dew.
 
... Jag fryser ofta. Jag har kallt hela tiden, även fast jag har 23 grader i mitt rum så fryser jag. I skolan fryser jag ihjäl och klasskompisarna tycker att det är varmt i klassrummet. Fast jag har minst lika mycket kläder på som alla andra.
 
... Jag har ätit pizza på söndagar enda sedan jag fick tänder i käften. Det är bara en grej vi har i familjen, varje söndag är pizzadag, och då äts det pizza. Jag kommer aldrig tröttna på pappas pizzor !
 
... Jag är fattig. Mamma betalar mina bussbiljetter, jag får inget studiestöd pågrund av att mina föräldrar får så hög lön, inget bostadstöd, även fast jag borde få det. (Börjar misstänka att det är mamma som beslagtar det?) mamma har tagit hand om alla mina barnbidragspengar så det finns inget kvar av dom heller, och alla pengar som jag satte in på konto när jag var liten ... det konto har mamma tagit över. Hade jag fattat det när jag var liten så hade jag inte lämnat in allt på banken.
 
... Jag vill ha en Iphone. Jag vet att dom krossas lätt, men allting skulle vara så mycket enklare när man inte skulle behöva släpa på en Ipad när man ska kolla mail, meddelanden och så vidare.
 

Dagens funderingar

Publicerat 2013-03-12 klockan 09:23:33 (svensk tid)

Har just haft en hemsk lektion som halva gick ut på att springa med en svamp och sudda ut massa skit som pojkarna skrivit om mig på tavlan. Men det var inte det jag skulle prata om nu!

Nej, dagens fundering är att jag funderar på om jag ska sluta att använda foundation? Det är bara dyrt och ivägen. Istället skulle jag satsa på att köpa andra bra hudprodukter som jag behöver. Har även en liten fundering på att sluta platta håret, men det kommer vara svårt. Tror jag tänker börja med att minska på detta! Kan skriva mer om det senare för nu börjar lektionen!


Tråkig lista

Publicerat 2013-03-11 klockan 22:08:35 (svensk tid)

 Har du någonsin sportat: Jag dansade linedance och bugg i lågstadiet, och gick på zumba

Vad finns alltid i din handväska: Penal, bilnycklar, anteckningar, Ipad, nycklar till gammelmosters, hörlurar och plånbok
Har du varit utomlands någon gång? Ja, några gånger
Vilken plats var finast: Teneriffa
Största stad/städer du varit i: Haha... Typ helsingfors

 

 

Lite mer personliga frågor:
Har du någonsin tagit eller provat droger: Ja.... 
Rökt: Ja
Snusat: Två gånger
Druckit: Ja
Har du piercing eller tatuering: Ett örhänge uppe i örat, det är allt
Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Det är lite olika faktiskt, faller för allt möjligt

 

 

Finaste komplimang du fått: Hmm... Vet inte. Typ att jag är söt och har inbjudande ögon
Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Kan man väl säga... Förlåt
Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja

 

 

Antingen-eller-frågor:
Storstad eller landet: Båda faktist
Hamburgare eller pizza: Pizza!
Kött eller fisk: Hmm... Svår fråga, gillar båda!
Hund eller katt: KATT! Bara för att hundar luktar skit
Aftonbladet eller expressen: Aftonbladet
McDonalds eller MAX: McDonalds
Charter- eller skidsemester: Charter
Sverige eller Utlandet: Bor i Finland ... Men ja, sverige är ju utomlands
Sport eller nyheter: Nyheter!
Hockey eller fotboll: Hockey
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: båda funkar väl
Sommar eller vinter: Sommar!!!!
Vår eller höst: Vår!
Flyg eller tåg: Flyg!
Bil eller buss: Beror lite på ... Men bil nog

 

 

Vilken är bättre

Publicerat 2013-03-11 klockan 18:44:00 (svensk tid)
Tänkte sätta in både Sveriges och Finlands bidrag här, vilken är bättre? Jag gillar dom båda, men kommer antagligen heja på finland sen när det är dags för eurovisionen, bara för att det är mitt land. Men! Kommer nog heja lite på sverige också. För en gångsskull så tycker jag att det finska bidraget är bra!! Framsteg? 
 

Veckans googling: Kärlek

Publicerat 2013-03-11 klockan 17:23:24 (svensk tid)
Jag googlade vad kärlek är, och fick veta följande:
 
Folk kopplar oftast ordet "kärlek" till de mycket positiva och underbara känslorna mellan en man och en kvinna, vilket jag också håller med om till 100%. Men sedan får man ju höra att man kan älska sin katt, fisk, dator eller syster. Visst, klart man kan göra det. Jag älskar mitt katt, men det tycker jag inte att ska kallas kärlek. Det passar inte alls in i sammanhanget enligt mig. Man kan säga att man älskar choklad, men man är inte kär i chokladen för det! Man älskar sin pojkvän eller man, och dessa är man oftast också kära i. Man vill oftast kanske gifta sig med sin pojkväv, men ingen kan komma och påstå att den vill gifta sig med sin katt. Tar mig som exempel nu igen: Jag älskar min katt och min pojkvän, men jag är bara kär i en av dem. Därför tycker jag att riktigt äkta kärlek är kärlek till sin pojkvän (eller flickvän, whatever). Men ja, vad säger google mera om detta?
 
"Till att börja med kan man kort säga  att kärlek är en känsla, biokemiska förändringar i kroppen (tyck och tro vad ni vill, men detta är den biologiska förklaringen). När vi är nykära så är livet oftast helt underbart, våra problem är plötsligt inte så stora längre, om de ens existerar längre. Folk verkar trevligare, vi är inte trötta på morgonen även fast vi åkt fram och tillbaka och sovit max 2 timmar. Detta är ett tillstånd många känner igen sig i, och förknippar med kärlek. Visst är detta kärlek men vad händer sen då? För ofta känns det ju inte såhär efter ett år? Eller med andra personer. Här börjar det intressanta:
Hur kan en människa som hade så starka känslor plötsligt efter ett svek, eller överhuvudtaget en besvikelse, plötsligt ha tappat sina känslor, eller delar av de? Varför känns det inte lika underbart längre? Här ser vi hur skör vår ”kärlek” egentligen är."
 
...okej, skippa skitsnacket. Såhär ser jag på saken: När man är riktigt nykär i någon så känner man sig som om man svävar på rosa moln långt bort från alla problem, man tycker inte att något är jobbigt och man känner sig överlycklig. OCH SÅ VIDARE. Men dessa moln kan gå sönder lätt, och så faller man ner på jorden igen och alla problem ser ut att växa och blir stora sådär plötsligt, fast dom inte har ändrats alls. Det är bara det att man trodde att man var lyckligt kär men endå så sket allt sig och man sitter nu i en underjordisk oljekällare istället för att sväva på rosa moln.
 
FÖRKLARING TILL DETHÄR KONSTIGA INLÄGGET KOMMER NU! Jag tänkte börja med att analysera vissa saker på ett seriöst sätt, men samtidigt oseriöst. Så varje måndag kommer det ploppa upp ett inlägg som heter "Veckans googling:" någonting. Denhär veckan var det kärlek som stod överst på listan, och ni märket kanske den nya katerorin också.
 
419516_359555620745451_283747172_n_large
 

En varm kopp kakao

Publicerat 2013-03-11 klockan 16:56:49 (svensk tid)
har just druckit den tredje och sista koppen kakaon idag för min del! Vill börja med att nämna att orienteringen gick helt okej, jag gick med Jennifer till tre kontroller och så var vi klara en timme före följande lektion började så vi fick lång paus. Visserligen så fick vi kortare rutt än dom andra eftersom att vi var flickor, men det var bara bra för mina ben skulle inte ha orka längre. Fan vad mycket jag gnäller om mina ben. Sista lektionen tillbringades med näsan i häftet och massa matematiktal, och fick tillochmed sluta lite tidigare än vanligt. Sen blev det en varm kopp kakao på café med Jeppe, och fick sedan skjuts till byn med honom och hans mamma. Vi två blev några ynka minuter på byn, vi letade upp V. Vi hittade honom i Polar där han kom trampandes på sin moped. Ja, han trampade. Sen blev jag vrålhungrig så jag for hem och åt tre ostsmörgåsar, och så drack jag kakako för tredje gången idag. Pappa ska snart ställa i ordning en hamburgarmåltid, kommer sitta ganska fint i min mage tror jag.

 

Forever alone med tungan ute

Publicerat 2013-03-11 klockan 11:17:00 (svensk tid)
Just nu chillar jag i omklädningrummet eftersom det är enda platsen i skolan som det är varmt på. Satt nuss och skrev tre sidor text på lektionen även fast läraren var sjuk, och fick veta det först när jag kom till skolan för hon skickade mail några minuter före vi började. Om en halvtimme börjar gymnastiken, vi har stadsorientering som går ut på att vi ska gå/springa omkring i stan och söka kontroller, typ. Ska bli intressant att se hur det går för mig som redan ser ut som om jag har en pinne i röven tackvare mina värkande muskler, trevligt. Försöker hitta på något bra att skriva om just nu men som ni märker så går det inte speciellt bra.
 
Jag undrar när det blir sommar iår? Jag har en känsla av att sommaren kommer bli lika regnig och kall som i fjol? Hmm, måste googla detta!

iittala

Publicerat 2013-03-11 klockan 11:00:00 (svensk tid)
Jag är förälskad i de gråa Iittala muggarna! När jag flyttar hemmifrån (om ca 100 år) så ska jag absolut införskaffa mig några såna muggar! Även fat och talldrikar i samma färg skulle sitta fint. Så om någon funderar på en födelsedags present åt mig nästa år så vet ni vad jag skulle bli överlycklig för... hihi.
Förutom dessa muggar så finns det lite annat som jag tänker satsa på att inför skaffa sen i framtiden, bestick och även glas skulle passa så fint i köket. Vinglas, vaser och sockerskål .... I'm in heaven. Tror nog att jag tänker lite för långt i framtiden men vill verkligen flytta ut påriktigt om jag gör det.Vill inte leva med plastbestick och gafflar, jag vill kunna stå i köket och diska, städa och köpa fina möbler. Jag vill göra allting själv, sköta mitt lilla hushåll. Dessutom vill jag ha den minsta dammsugaren någonsin, dom är så söta. Jag drömmer. 
 
 
 

Härliga måndagsmorgon

Publicerat 2013-03-11 klockan 08:57:24 (svensk tid)
Nej det är inte en härlig måndagsmorgon, för det finns väldigt få sådana. Det är skitkaklt, mulet och det blåser, och som bäst är jag påväg till skolan. Har en enorm väska med mig eftersom vi idag igen har gymnastik, och jag tänker vara med så gott det går trots att mina ben fortfarande inte ens vill gå normalt, jag är lite som en haltande höna. Nu ringde P till mig också!! Han har äntligen fått laddaren. Idag så ska jag kanske umgås med J efter skolan och så borde jag köpa nya vinterskor. Det är så hemskt, jag älskar faktiskt mina fake uggs, dom är så sköna och underbara. Men dom är sönder. Fan vad jag blev sur nu. Så när jag köper nya så tänker jag inte köpar stövelaktiga, nej jag tänker köpa liknande som mina puma skor med skinn som jag har på mig nu! Fast dom är också sönder men whatever. Men nu vet ni lite vad jag ska syssla med idag, ha en bra fortsättning på dagen. (Jag låter som en mommo)

My old friend

Publicerat 2013-03-10 klockan 19:10:29 (svensk tid)
Börjar med tre gamla bilder på mig. På första bilden var jag superblond, på andra hade jag blonda slingor och det ser förjävligt ut, men det var för att frisören inte ville blondera hela mitt hår, så fick se ut sådär i någon månad! På tredje bilden hade jag mitt långa bruna hår, som sedan började gå av i topparna så att det blev kort, fml. 
Men nu har jag fyllt magen med pizza, jag blev belåten men inte så mätt. Första gången som jag inte blir mätt på en pizza, otroligt. Nu har jag Peik på facebook och planerar evilplans med kusin, hehe. Ska ta och slängahuvudet på dynorna och se på lite William Spetz innan det blir dags att sova, får ju endå sova enda till 8 imorgon, godnatt!

Take me away

Publicerat 2013-03-10 klockan 15:54:36 (svensk tid)
Pappa sitter på toan och gnäller över att det kommer bli otroligt kallt inatt. Blä blä blä. Jag vill ha sommar NU. Orkar inte med vinter och snö och kyla mera. Men värför skriver jag det? Ni andra tycker väl samma. Har legat ca två timmar i sängen nu och sett på en film som heter "Bombay dreams", handlade om en tjej som var från Indien men bodde i sverige för att hon hade blivit adopterad. Såklart så upptcäkte hon att hennes "mamma" hade gömt brev från hennes riktiga mamma, och så smet hon iväg till Indien för att äntligen få träffa sin riktiga mamma. Sådär som det brukar gå till i filmer, därför orkar jag inte berätta mer om den.
 
Ikväll kommer även P hem, han har inte haft tillgång till facebook på länge och så har han ingen telefon, så jag har inte pratat med han på länge så det ska bli trevligt. Nu längtar jag till söndagspizzan för jag är hungrig som ett svin. Ska ta och fixa lite tidstinställda inlägg för veckan och nästa helg, bloggar ju som om jag vore död under veckodagarna när jag är i skolan, och nästa helg kommer jag inte ha tid för bloggning. Tror jag ska börja fixa tidsinställda inlägg alltid när jag hinner så är min blogg aldrig död, redan 5 inlägg per dag borde jag väl få ihop, och det brukar ligga mellan 1-3 inlägg. Men jag vill gärna höra er åsikt om vad jag ska skriva om?

Födelsedags firande

Publicerat 2013-03-10 klockan 13:02:00 (svensk tid)
Nästa veckan fredag så ska vi fira Jenni och Benkku hos mig när dom både fyller år ungefär samtidigt! Jag ska laga en kaka åt dem, det ska bli riktigt intressant att se hur den kommer att se ut! Men jag har även ett problem. Födelsedags presenter! Det är svårt att komma på något riktigt kreativt och även hitta något i Ekenäs. Pengar har jag inte heller så gott om eftersom pappa inte betalade tillbaka pengarna för pizzan som han borde. Åkade även otroligt mycket buss förra veckan, och 50-lappen ska sparas till påsklovet. Kollar jag i min plånbok nu så gapar den alldeles för tom för att jag ens ska kunna få ihop något liten present. Hjälp mig! Vad skulle man kunna köpa till sin bästavän och hennes pojkvän när dom fyller 16 ??

Padva bilder

Publicerat 2013-03-10 klockan 12:56:11 (svensk tid)

PADVA

Publicerat 2013-03-10 klockan 12:02:00 (svensk tid)
Jag tvingade mig själv att dra iväg mot Padva håller för lite fotografering! Tyvärr så sammarbetar jag inte så bra med min kamera så jag har en stark känsla av att bilderna inte blev så bra som jag hade förväntat mig. Och nej, det här är ingen orsak jag hittar på, men min kamera är närmare 3 år gammal och jag har använt den rätt flitigt under dessa år. Sökaren är suddig trots att fokusen är rätt, så får liksom chansa på att jag har fokuserat på rätt ställe. Att kolla via displayen är ingen idé när det är full sol ute. Men instället för att gnälla så ska jag redigera bilderna och sen lovar jag att ladda upp dem här! Bilden ovan är tagen i sommras, och har inte något att göra med Padva alls. Inser ni hur mycket ni saknar sommaren ?? Dessutom saknar jag min skoter som nog fortfarande står i garaget, men hur länge kommer den stå där? Vi ska nämligen inte betala registrationen/försäkringen på den mera, snyft! 

Vad kan man egentligen göra på en söndag?

Publicerat 2013-03-10 klockan 10:36:45 (svensk tid)
Seriöst!? Vad kan man göra på en söndag? Söndagen är ju en dag som man i princip inte ska göra något alls på, men vem ligger egentligen hemma en hel söndag utan att göra någonting? Ingen. Har tagit det lugnt hela helgen endå, så det är väl inte så konstigt att jag vill ha någonting att göra idag. 
Men jag kan ju börja med att tänka ut vad jag absolut inte ska göra. Städa, hugga ved, se på film, jaga katten, träna eller laga mat.
Jag antar att jag borde ta med mig min kamera och gå ut. Orkar jag? Jag kan ju visserligen göra så att jag tar med mig stativet och allting och sätter mig i bilen och letar upp något fint att fotografera, då har jag ju i varjefall en bil att värma mig i. Låter ganska prima.

Goodmorning sunshine

Publicerat 2013-03-10 klockan 10:00:00 (svensk tid)
Jag är nog helt nöjd över melodifestivalen igårkväll. Grattis Robin! Skulle Yohio vunnit hade jag nog kastat ut tv och sen snällt gått och lagt mig. Nej, Robin var nog värd att vinna.
Hmm... jag undrar hur länge man kan ha träningsvärk i musklerna? På fredagen hade jag inte värk, men musklerna ville inte som jag ville. Igår hade jag ont, det är värst när man ska stiga upp eller sätta ner sig. Värst blir det alltid på kvällen. Såklart vaknade jag idag också med samma värk i båda benen. När jag går ser jag ut som en gammal tant som har tappat bort sin rullator, och det tar ont som fan, redan att gå. Antar att jag vet lite hur det kändes för Jenni nu. Näpp, vet ni vad det värsta är? Jag har gymnastik imorgon igen. Det går inte!! Jag kan ju knappt gå, och det tar ont. Ni minns väl att jag hatar gymnastik? Ja, det gör jag.
 
Nu ska jag försöka ta mig ner för trapporna och halta in i köket och äta morgonmål. Sen ska jag se vad jag hittar på att underhålla mig med idag, söndagen till ära. Nej men allvarligt, hejdå.

Tack Perre

Publicerat 2013-03-09 klockan 19:53:00 (svensk tid)
Haha. Min vän Pernilla erkände idag att hon har hjälpt mig lite med sidvisningarna, antar att det är därför som jag hade närmare 60 sidvisningar här en dag? Tackvare henne så fick jag åt mig över 50 annonsvisningspoäng!! Under ett dygn! Ganska komiskt att Perre faktiskt suttit hemma och öppnat min blogg ca 40 gånger.... Men jag har inte så mycket annat att säga än TACK!

Melodifestivalen 2013

Publicerat 2013-03-09 klockan 19:45:00 (svensk tid)
Nu är jag grymt taggad och ser framemot en kväll framför tv:en igen! Jag är visserligen ingen såndä Melodifestivalen huligan, men finalen tycker jag att man iallafall måste se på, fast man är från Finland. Så snart sitter jag fastklistrad framför dumburken i ett par timmar. (Känns dumt att säga "dumburken", när vi faktiskt har uppgraderat oss till en smart-TV) 
Hoppeligen vinner någon som är värd det. Eh, alla är väl visserligen värdiga vinnare eftersom dom har klarat sig till final, men enligt mig så finns det oftast bara få bidrag som verkligen är bra, och iår har jag inte hört finalist bidragen så det ska dessutom bli riktigt intressant. HEJA SVERIGE ...... (I see what I did there). Pappas "kompis" kommer även befinna sig i publiken, och pappa bad honom ha ett stort plakat där det står hans namn på, men hoppas att han inte lyssnade på pappa. 
Men nu tillbaka till det seriösa: Sean Banan. Hans låtar är oftast medryckande (barnsliga?) men jag tycker att hans texter är väldigt genomtänkta. Har någon sett hans film btw? Är för lat för att kolla upp vad den heter men det är väl något i stil med "Inuti Seanafrika". Den filmen är helt okej, dock så kommer jag inte ihåg vad den handlade om riktigt. Påtal om seriöst liksom. Nej fyfan fattar någon vad jag pratar om? Nu blev jag hungrig, hoppas pappas lagar varma smörgåsar senare. Annors har jag min trogna vän Nudlus skålius. Schamonka!

Pantburkar

Publicerat 2013-03-09 klockan 16:02:05 (svensk tid)
Jag och Perre pantade 348 burkar/flaskor, och kom ut från butiken med 52,50€ ! Det var en ganska härlig känsla. Som belöning så köpte vi en mockaruts liknande kaka, och sen fikade vi hemma hos henne, och pratade om trevliga och mindre trevliga saker. Jag har med andra ord haft en bra lördag! Ikväll ska jag bosätta mig framför tv:en och se på Melodifestivalen, har inte sett någon deltävling eftersom jag alltid har haft annat för mig på lördagkvällarna, men eftersom det är final och jag endå är hemma så ska jag sitta framför tv:en och heja ikväll. Nu ska jag kolla upp vad det finns för bidrag för jag har nämligen ingen aning.

Beautiful day

Publicerat 2013-03-09 klockan 09:57:22 (svensk tid)
Sånahär lördagar så lönar det sig verkligen att vakna på, solen lyser, himmelen är blå och det är vindstilla, och bilden till vänster och bilden till högen skulle man kunna tro att är tagna mitt på sommaren, men dom är faktiskt tagna under samma tidpunkt som den i mitten - idag! Så det ser sommrigt ut om man inte tittar ner på all snö.
 
Var så slutkörd igår att jag inte orkade göra något annat än att sitta framför tv:en, mina ben var så döda hela kvällen att jag knappt inte kunde gå. Mina muskler ville inte alls som jag ville, dom fungerade inte! Plötsligt så kunde dom slappna av och jag kände bara hur mina ben vek sig under mig. Så det slutade med att jag somnade redan vid 11 tiden. Jag sov kl. 11 på en fredagkväll. Idag så är mina ben sjuka, men det är bättre att dom är sjuka än att dom inte fungerar. Dagens plan är att jag ska gå ut till garaget och plocka alla pantburkar och flaskor som jag hittar, och och rensa ut vilka som är "pantbara", sen ska allting ösas in i bilen och sen så ska jag iväg till byn och panta, ska tvinga med Perre som hjälp för jag måste ha någon som pantar undertiden jag springer ut till bilen och hämtar följande kass. Dessutom så är det lördag så butiken kommer vara full med människor. Pantade i somras också, och då blev det närmare 50€ i pant. Det lönar sig!
 

Men så att jag ska hinna före butiken stänger så måste jag nu rusa ner för att äta morgonmål och sedan sätta pantburkarna i bilen, sitter fortfarande här i min OnePiece så måste hinna byta om också, pusskramprupp♥

Jag vill ha

Publicerat 2013-03-08 klockan 15:48:56 (svensk tid)
549329_282169121914564_1204730550_n_largeDu-4nbtxfjs_large625571_150522561775167_283127364_n_largeTumblr_mh0iahrp6t1s3ddtpo1_500_largeIl_570xn.432197185_qzn8_large

Konsten att slappa

Publicerat 2013-03-08 klockan 15:41:29 (svensk tid)
1. Ta på dig mjukisbyxor och en förstor pojkhoodie som är skitful men mysig
2. Tvätta bort allt smink riktigt noga
3. Tänk på att du kan gnida dig i ögonen utan att se ut som Kelly Osbourne
4. Sätt fast ditt hår så slarvigt du kan utan att håret irriterar
5. Ta av dig alla armband, ringar och halsband som egentligen bara är ivägen
6. Ät något som du verkligen tycker om, strunta i om det är en ask vindruvor eller 3 chokladplattor, bara ät, du förtjänar det.
7. Glöm bort allting som har med skolan att göra, det är endå bara skitgrejer
8. Se till att inte frysa, sätt på värmeelementet och håll dig inomhus, för att vara riktigt korrekt
9. Sen kan du till exempel se en film eller whatever
 

Weekend

Publicerat 2013-03-08 klockan 15:27:00 (svensk tid)
Det har nog aldrig passat såhär perfekt med veckoslut, trots tre lektioner så måste jag erkänna att jag aldrig varit såhär slutkörd när jag kommit hem från skolan på en fredag! Har fått alla rätt i dagens kemiförhör, haft en finska presentation och sist med inte minst .... gymnastik. I närmare 90 minuter har jag plågat min kropp, och det går inte ens att beskriva kännslan när jag skulle försöka mig på att gå tillbaka till skolan och sedan busstationen med förlamade ben. Sjönk ner på bussätet och orkade bara glo, gymnastikläraren hade nog mord i tankarna. Det jag just berättade är alltså orsaken till mitt trötta fejs på mittersta bilden, ser rätt sur ut men jag är tvärtom! Mina ben börjar vara tillbaka, jag är hemma, ihopkrupen i min OnePiece, har ätit och bäst av allt: Det är fredag!
 
Själv ska jag ta det riktigt lugnt, se på film och njuta av tanken att jag inte behöver tidigt upp i morgon, detta är dessutom första helgen på väldigt länge som jag har en riktigt ordentlig sovmorgon, hemma för mig själv, inga pojkvänner eller kompisar så långt jag kan se. (Menar inte att det är positivt) Nu ska jag fortsätta njuta av min fredag och hoppas på att ni gör det samma !

Kvällsinlägg

Publicerat 2013-03-07 klockan 20:03:52 (svensk tid)
Drog iväg för att träffa mina två kära vänner Jenni och Perre, och har nu kommit hem tillbaka. Ska leta upp kvällens film, och har planerat att jag idag ska välja en film som jag aldrig har sett tidigare. En sorglig, måste nämligen träna att klara av att hålla tårarna borta, min pojkvän tänker tvinga mig att se på "The Notebook" med honom nästa vecka bara så att han ska se mig lipa så att han kan trösta mig, gulligt, men torterande. Ja, för att inte bli och sitta här hela natten så ska jag väl leta upp den perfekta filmen och mysa ner mig under täcket och vänta på pojken min att logga in på facebook♥

HON ÄR LISTAN

Publicerat 2013-03-07 klockan 17:01:18 (svensk tid)

Berätta om ditt bästa ögonblick i livet? - När jag insåg att jag äntligen har börjat en skola som jag verkligen trivs i! Det var iallafall det första ögonblicket jag kunde komma på nu såhär snabbt ...

Berätta om ditt sämsta ögonblick i livet? Man kan väl säga att det var dendär tragiska våren, när jag förvandlades till singel och grät i 13 dagar. Som tur så lever jag livet nu!

Vilka räknar du till dina närmaste vänner? Jenni, Perre, Linda, Peik, Jacob, Benjamin, Jesper + mina klasskompisar som jag tvingas umgås med flera timmar per dag, hehe.

Varför? Dom accepterar mig för den jag är, och jag har alltid något nytt att berätta eller göra med dem!

Finns det någon som vet allt om dig? Jag antar att Jenni, Perre och Linda är en god bit påväg iallafall...

Om nej, varför inte? Nå, ingen kan ju veta precis allt. Vissa saker är till för att hålla för sig själv liksom.

Hur tror du att andra uppfattar dig? Ger väl ofta folk det intrycket att jag är galen eller så ger jag inget intryck alls, men personer som vet vem jag är uppfattar mig väl som en barnslig 18 åring som leker med dockor. Just kidding.

Är du som de tror? Ne, det tror jag faktiskt inte, jag har många olika sidor, så det gäller att lära känna mig ordentligt. 

Vilken är din bästa egenskap,och varför? - Det är väl nog att jag tar saker som dom kommer oftast, och händer något halvtragiskt och försöker jag tänka "Det som har hänt har hänt", och det är ju bra, då stressar jag inte upp mig själv heller ...

Vilken är din sämsta egenskap,och varför? - Att sova! För flera år sedan så kunde det ta 2 timmar innan jag fick sömn, och så vaknade jag av minsta lilla ljud, och sen tog det tid att få sömn igen. Men nu så har jag visserligen börjat bli lite bättre på att somna snabbare, och vaknar inte heller lika lätt .... ibland.

Om du skulle haft ett annat liv, vad skulle du velat göra? - Jag skulle nog vilja vara en naturlig populär brud som inte är löjlig, menar inte att jag är det, men.

Om du får välja en av dessa tre saker, vad skulle du vilja vara - *känd för dina pengar, *känd för det du gjort, *känd för den du är? - Hmm ... känd för det jag gjort! Skulle nog vara lite irriterande för att vara känd för den man är, eller?

Har du någon dold last/ovana? - Njaaa? Sådant är väl rätt svårt att dölja, tror nog inte att jag har något sådant.

Nämn en sak som gör dig glad? - Kompisarna!! Svarar alltid så, är jag på dåligt humör så behöver man bara se en kompis så blir man överlycklig, typ.

Nämn en sak som gör dig ledsen? - Personer som man trott att man kan lita på, men som man sen endå märker att ar helt fel. Blir också ledsen på planer som ändras i sista sekunden, då blir jag bara trasslig i hjärnan.

Berätta om tre mål du har i livet, och varför du har valt just dom? - 1. Att flytta hemmifrån = Man kan börja leva mer självständigt och har mycket mera koll på sitt liv när man själv får styra det, planera när man ska gå och handla och vilka nudlar man ska köpa ... ni fattar? 2. Få ett jobb som jag trivs på = Det är ju viktigt, ingen vill ju jobba om man inte trivs på jobbet. Skulle väl vara perfekt att göra något roligt och samtidigt få lön! 3. Få minst 50 besökare per dag på bloggen = Älskar att blogga och skriva töntiga saker, skulle vara roligt om flera personer läser det också...


http://listfolder.com/?p=2&id=772


Om mig (uppdatering)

Publicerat 2013-03-07 klockan 16:41:00 (svensk tid)
Jag ändras som person lite nu och då, och det var ju en tid sedan jag senast skrev en ordentlig uppdatering om mig själv? Hoppeligen har jag fått nya läsare sedan jag skrev om mig själv, så det finns nog ingen bättre stund att göra det på än nu, så ta del av det här inlägget och min väldigt intressanta information. Man vill ju oftast veta lite om personen bakom en blogg. 
 
Jag heter Linda, som det visserligen står i headern men whatever. Jag fyllde 18 i Januari och bor i en liten by i södra Finland vid namn Bromarf. På sommaren så överlever jag med att bo här med alla älgar, hjortar och träd i värsta urskogen, men på vintern så vill man nog helst hålla sig borta härifrån. På fritiden gör jag inget speciellt eftersom det inte finns så jätte massor att sysselsätta sig med här. Det jag försöker berätta är att jag inte har någon specifik hobby som de flesta andra har. Men det jag brukar göra mest är nog att umgås med vänner, eller sitta framför datorn. Bloggen är en stor hobby för mig, och datorn i allmänhet. Facebook och Weheartit är två andra favoriter. Studerar även första året till Datanom (= dator nörd) och bor i ett rött fult hus med grönt tak tillsammans med mamma, pappa och min lillebror. På sommrarna är jag galen i fotografering, men det smakar inte lika bra på vintern då det är kallt att orka hålla i en kamera. Har en Sony a330, och behöver verkligen en uppdatering på den, gillar den inte alls efter sisådär 3 år med samma skrotklimp, använder dessutom kitobjektivet ännu, 18 - 55 mm. Kopplar mig till omvärlden via en Ipad, och jag antar att jag är den enda 18 åringen i världen (överdrift) som ännu inte äger en smartphone, dessvärre så går jag omkring med en rosa Sonyericsson Zylo, fortfarande användbar till textmeddelanden och samtal! Har även en röd Polo som hatar mig, och en gul mopedbil som varit till stor nytta i snart 4 år. Även en trög skoter. Förut hade jag faktiskt en liten hobby, och det är svårt för mig att släppa den. Det var nämligen så att vid 4 års åldern så fick jag en liten fyrhjuling på 50cc som blev min livspassion. Vid 10 års åldern så var jag tvungen att uppgradera migg till 80cc, och som ni förstår så har jag växt ifrån den för flera år sedan, men älskar fortfarande att trixa med den lite, hur löjlig jag än ser ut. Förra sommaren så rullade det även in en stor husvagn på gården, som jag har tillbringat otaliga nätter och dagar i med mina bästa vänner. Sommaren 2012 var jag plötsligt singel, och levde så i ca ett halvår. I dagensläge har jag den perfekt passande pojken som jag älskar otroligt mycket, och hoppas på att göra det flera flera flera år. När jag är hemma tillbringar jag största delen i mitt lilla trånga rum på övervåningen, gröna tapeter med tre stora Justin Bieber posters som jag skulle vilja ta bort, men stoppar mig själv när jag kommer på att det finns nagellacksklotter från midsommaren två år tillbaka på dörren/väggen bakom. 5 kilometer från vårat hus så ligger vår sommarstuga, gillade att vara där när jag var liten men de två senaste åren så har det varit lite av en plåga att vara där. Kottar, stenar, hav, blåst och endast en liten stuga att tillbringa tiden i. 
 
Jag hatar vattenmeloner och plättar, samt irriterande människor, stinkande pojkar, vinter, regn, Sagan om ringen, ormar, sniglar, gula vätskor, finska, lastbilar och tråkiga papper. 
 
Jag älskar strömming, sol, sommar, värme, resor, katter, ost, mörker, pizza, fredagar, kompisar, Converse, pojkkläder, får formade osthyvlar, shoppa, Peik, åka båt, fotografera, svenska filmer, anslagstavlor, Iphonar, datorer och vindruvor.
 
Jag suger på att träna, lära mig saker, våga göra nya saker ensam, sova, trafikregler, hålla mitt rum redigt och hänga med i filmer.
 
Jag äger på att prata en timme i telefon, fördriva tiden framför datorn och köra skoter.
 
Förhoppningsvis lärde ni er något, och om ni är riktigt snälla så kan ni kommentera eller följa mig på bloglovin, borde finnas en bloglovin-klapp här på vänster sida om jag inte minns helt fel? Det pinsamma är att jag har ca 15 läsare dagligen och endast 4 av dem följer mig på bloglovin, så jag tycker att ni ska ta och göra det nu.

Jag ska ...

Publicerat 2013-03-07 klockan 15:59:00 (svensk tid)
1. Börja fotografera mera och lägga intressantare bilder i bloggen
2. Göra klart designen, den blev ju aldrig riktigt klar
3. Börja med "veckans" någonting
4. Skriva intressantare!
5. Skriva om fantasier och tankar, inte bara "Idag har jag..."
6. Bli bättre på att kategorisera mina inlägg, åtminstone ett inlägg i varje kategori varje vecka
 
...Iallafall göra mitt bästa!
 

Inspiration

Publicerat 2013-03-07 klockan 15:48:18 (svensk tid)
Tumblr_minewr4aer1qeo03no1_1280_large72632_337614746338458_658566897_n_large

Cold

Publicerat 2013-03-07 klockan 15:39:29 (svensk tid)
Orkar inte med vinter mera! Hoppeligen så har vi snart kämpat egenom den, om en månad måste det vara riktigt ordentlig vår!! Kom hem lite över 4 med genomfrusna tår, det var inte alls mysigt. Nu känner jag hur tröttheten tar över mig, och att det är fredag imorgon redan gör mig överlycklig. Tre lektioner och sedan hem, och sen träffa kusin på kvällen. På lördagen ska jag riva med mig Perre till butiken för hon måste hjälpa mig panta massor med pantburkar och flaskor, klarar det inte själv eftersom att jag inte ens får in allt i butiken på samma gång. Pengar behövs, Jenni fyller, Benkku fyller och jag måste ha råd att träffa min pojkvän. Jobbiga tider nästan.
 

Proppmätt

Publicerat 2013-03-07 klockan 11:10:03 (svensk tid)

Kom just från Smakis, och ifall det intresserar er så kan jag berätta att jag nästan åt ihjäl mig. Började med ett fat soppa, sedan ett fat med sallad och kokta morötter, ett bröd och till sist ett fat av någon pastafisk. Kände mig fet som en badboll när jag gick tillbaka till skolan. Nu väntar jag bara på att resten av min klass ska komma tillbaka från Harolds eller vart dom gick. Följande lektion är pain, eftersom det enda läraren gör är att han står och babblar på om ointressanta saker utan en enda paus i 90 minuter. Sen efter det så far jag hem, bara för att slippa vänta i stan i två timmar (sista lektionen är finska och vi slutar alltid tidigare). Så det var det. Imorgon ska jag komma ihåg att ge en laddare till Linus som ska ge den till Jenni som ska he den till Benkku som ska ge den till Peik. Dödar mig själv om jag glömmer!! Nu ska jag fortsätta med att designa/fundera/skissa på min tatuering!


Things I love

Publicerat 2013-03-06 klockan 17:38:00 (svensk tid)

 

 
 
 

U R QT

Publicerat 2013-03-06 klockan 17:14:21 (svensk tid)
HEMMA! Har haft en helt okej dag, har bråttas me O och sprungit runt i omklädningsrummen för att hitta mina skor, men annors har väl dagen varit helt normal. Efter skolan så planerade jag att jag skulle fara och äta Sallad till Koti Pizza, så jag kontaktade Alex som var i stan, och så fick jag henne med mig. Men det slutade med att vi båda tog pizza istället, MEN NÄSTA GÅNG SKA DET BLI SALLAD. Det är ju pizzadag idag så jag förlåter mig själv. Senare kom även Jenni dit, och sen tog jag en dejt med henne över en kakao och latte, treeevligt! Har kommit hem nu med dyblöta fötter, eftersom även dessa par skor håller på att tappa bottnet... typiskt. Nu ska jag kontakta Linda och kolla om hon är hemma för jag tänker ändra lite i mina planer, orkar inte se på film. Jag städade btw mitt rum på 10 minuter just ... det gäller att ta vara på sin fritid när man knappt har något. MEN JA, att kontakta Linda låter som en superbra idé, har på känn att det var länge sedan jag träffade henne!!

Det är vår igen

Publicerat 2013-03-06 klockan 10:59:03 (svensk tid)
Nu helvete lyser solen, det är nästan varmt och ma riktigt hör hur hur snön minskar och smälter!! Nu ska det INTE komma mera snö, isåfall går jag i ide. Sitter på golvet och blev just attakerad av en lömsk person som tycker om att kittla mej, nu ska jag snart fortsätta med att plugga in lite kemi i hjärnan så att jag samlar åt mig lite smarthets poäng i förhöret som vi har sista timmen. Kom en helt kvart försent till första lektionen och läraren var gles mot mig, tills han kom på att jag var från Bromarf, då vr plötsligt allt okej. Jag ångrar btw att alla vet om att jag är från Bromarf, folk ser inget positivt i det. Är man från Bromarf är man störd och alla tror att jag bor på en bndgård och mjölkar kor varje morgon kl. 5! Dessutom tror dom flesta i min klass att jag har 50 stycken hönor. Jag vill bara bort från Bromarf, det finns inte en enda positiv grej med Bromarf förutom att där får man iallafall vara i fred och på sommaren fylls byn med "snygga" sommargäster (nej, men iallafall av sommargäster). Jag får något fel snart, blir galen!! Räckte redan med 3 år i Tenala då man blev mobbad pågrund av varifrån man kom, det går inte en enda dag utan att jag för höra hur skit jag är. Helst av allt skulle jag vilja ljuga om varifrån jag kommer, men det lönar sig inte, och det är försent. Jag förstår inte, är bromarf verkligen så mycket sämre än Karis?? Otroligt.
 
Men mitt goda humör håller i sig! Inget ska få mig nertryckt dag! Ska vara riktigt aktiv på livet idag, när jag kommer hem så ska jag äta en enorm måltid, städa mitt rum, sätta en film på nerladdning och sedan se en annan film innan jag somnar. På fredagen far jag antagligen till Jennis, och det är skönt att inte ha så mycket nvecklade laner för denhär helgen, Jenni far till Kyrkslätt på släktkalas till B på lördagen. Jag måste hnna träffa Linda också för jag måste ge pengar åt henne. Nästa vecka måste jag köpa en födelsedags present till både Jenni och Benkku som fyller år, vi ska fira dem hos mig nästa veckas fredag. Har ingen aning vad jag skulle kunna köpa åt dem... absolut ingen aning! NU SKA JAG TA REDA PÅ DET. Fast först ska jag läsa Kemi.

In tha bus

Publicerat 2013-03-06 klockan 08:56:56 (svensk tid)
 
En uppochner vänd bild på mig när jag sitter i bussen. Ja det gör jag idag igen, och idag ska det bli en alldeles speciell dag har jag bestämt mig för. Börjar senare idag så därför ör det bussen som gäller, detär dessutom fint väder och jag har fått hårspray på min Ipad. Det som suger är att jag kommer att bli 10 minuter sen till matematiken pågrund av att detinte gåt någon passligare buss än den här. Men jag har ju iallafall en orsak till försening. Idag ska jag försöka att vara på gott humör, jag ska leva denna dag som om den vore min sista, typ.i princip så borde man ju göra så alla dagar men jo....
 
Igårkväll låtsades jag att jag var 12 år och såg på filmen "Rosa the movie", och rätt så löjlig var den nog, men det var sorglig. Snyft. Undrar om jag borde börja bli en äkta filmnörd nu när Andra Avenyn tog slut? Jag trir att det lutar lite åt det hållet, jag kan ju tipsa om bra filmer och bli fucking famous!! Heheheh. Fyfan vad jag är på bra humör nu. Men jag saknar Peik så att det gör ont!! Det är 8 dagar tills jag träffar han, det känns som en eeevigheet, en kooort sekuuund! //Carola. Nej men alvarligt, kan inte ens prata i telefon med honom för att jag lånade en gammal Sony Ericsson åt honom eftersom han var utan telefon efter att ha krossat sin i bildörren, och vi har ju 20 gamla mobiler som vi aldrig kommer använda, så jag lånade en klumpig mobil åt honom, han blev nog ganska cool nör han äntligen fick en med kamera.... problemet var det att jag glömde ge en laddare åt honom, så iförrgår dog hans mobil ! Fan vad jag suger, laddaren får han nu först på måndag nästa vecka ..... 
 
 
Nu ska jag få upp feelisen genom att lyssna på Michael Jackson sista biten till skolan, YOLO?

JAG ÄLSKAR PEIK

Publicerat 2013-03-05 klockan 22:50:38 (svensk tid)

Michael Jackson

Publicerat 2013-03-05 klockan 14:20:39 (svensk tid)
Tumblr_mj1s7yjv5p1rq9md1o1_500_large

This day

Publicerat 2013-03-05 klockan 13:31:45 (svensk tid)
Har haft en otroligt trög dag hittills, och om några minuter så börjar äntligen sista lektionen. Har haft engelska, matematik och klimatsnack. Räknade sönder min hjärna och sedan gick jag till Smakis och åt slemmig köttsås med bönor eller vad det skulle föreställa. Idag har jag också börjar skissa på en tatuering, har sökt idér och inspiration i flera månader nu men först idag började jag våga skissa. Inte bara en skiss, utan flera. Det är svårt! Tänker inte visa något för någon innan jag har den, eftersom jag inte vill att någon ska hinna före mig, haha. Vet inte om jag ska ha någon text med eller bara en "symbol". Kan iallafall komma ut med att den ska sitta strax under min högra hand på undersidan, (armvristen?) och den ska vara liten och svart, inga färger, och inte 3D. En enkel liten grej bara. Kommer ta flera veckor före jag är klar med designen eller att jag har bestämt mig, men det kommer bli bra!
 
Sitter just nu framför en ordentlig dator, var flera veckor sedan vi hade lektion i en datasal! Förutom igår ... men det kan inte ens kallas en data sal, ett litet rum med världens trögaste datorer med skärm lika stor som en Ipad ... nästan!! Nu ska jag wehearta lite, uuh.

Nu ska jag sova

Publicerat 2013-03-04 klockan 22:20:15 (svensk tid)
Och en bild på världens coolaste katt får pryda inlägget! Jag är så bra på att connecta bilderna till inlägget! Har varit på dåligt humör idag, som ni säkert förstod i förra inlägget. Skrev mina känslor rakt ut, och ja, så känner jag nog fortfarande, men ska inte fortsätta skriva om det nu. Pratade med pojken i telefon i nästan 45 minuter, och han är verkligen en udnerbart härlig person, man behöver bara berätta till honom och så förstår han precis, saken blev inte ens bättre men jag mår mycket bättre av att det finns folk som verkligen förstår och vill lyssna♥ 
 
Har sett på Andra Avenyn sen klockan 4 typ, 6-7 timmar ... och nu var det över! Allt slutade bra, kunde inte bli så mycket bättre, men det är så jävla synd att det inte finns mera säsonger, vad gjorde jag ens på dagarna/kvällarna före jag började se på det?? Dessutom så har jag glömt vilken serie det var som jag had eplanerat att börja se på efter den var slut. Playa del sol (ska jag se ööh, fjärde gången?) Men den ska jag se med P, så kan inte börja på det heller. "Torka aldrig tårar utan handskar" tänker jag skippa, har sett en timme på det och gillade faktiskt inte det lika mycket som alla andra har gjort/gör. Men nu ska jag sova!

Jag ger upp

Publicerat 2013-03-04 klockan 18:52:40 (svensk tid)

JAG GER UPP. Nu kommer allting spåra ut, men jag har kämpat bra i 5 månader nu. Men det var ett bevis på hur strong jag är. NU GAV JAG UPP! Känns nästan bra..... Även fast kurser kommer bli underkänd och frånvarona öka.

I 5 månader har jag väntat en och en halvtimme i stan. Och i 5 månader har jag haft en timmes bilresa till skolan. Och 5 månader klarade jag det. Men när inte ens en lägenhet för UNDER 330€ är billig för mig, så lönar dig det inte att fortsätta kämpa heller. Över 2 år kvar bara. Onödigt. Desperat. MEN DENHÄR KVÄLLEN INSÅG JAG, det räcker inte med att trivas i skolan för att ha bra vitsord. Jag orkar inte kämpa med 6 timmar sömn och. Ännu mindre fritid varje kväll, jag hinner inte städa, träffa kompisar och läxor. Jag ger upp påriktigt.

Hoppas ni andra har det bra i era lägenheter fast ni bor 15 km från skolan ensamma i en tvåa och föräldrar som betalar, hoppas ni inser vilket perfekt liv ni skulle kunna ha. Amen och tack för mig.


påtal om snö

Publicerat 2013-03-04 klockan 14:58:28 (svensk tid)
Det har kommit ännu mera snö nu, och har just kommit hem efter att ha kört på en oplogad väg hem från byn. Det gick bra men varför kan ingen ploga? Sitter nu och vräker i mig pizza och fryser, och njuter över att vara hemma redan. Ska krypa ner under täcket och mysa med mitt andra täcke och se på Andra Avenyn ... ganska bra fortsättning på dagen! Men före det ska jag leta upp något att dricka, och rensa mitt skrivbord så att jag ens ser skärmen från sängen. "YOLO".

Det är måndag

Publicerat 2013-03-04 klockan 08:59:00 (svensk tid)
Nu är det måndag, och det känns i hela huvudet! Fick åtminstone sova enda till 8 imorse, så helt okej endå. Har endast två lektioner och dom borde inte bara så vidare jobbiga heller, dagen kommer antagligen gå snabbt. Jag trodde att det höll på att bli vår, men nu när det kom massor med snö och blev minusgrader igen så insåg jag att våren är ganska långt borta ännu. Sitter i bussen just nu, av den orsaken att jag hade pengar och att jag inte orkar köra till stan idag "igen". Inga planer för dagen ännu, men jag kommer väl att träffa någon på byn nör jag nu endå har bilen där, så kan ta mig hem när jag vill. Annors så tänker jag kolla de sista avsnitten av Andra Avenyn och sedan gråta mig till sömns över att dom är slut. Eller så börjar jag se om allting från början. Nej, jag ska börja se på en annan serie! Nu är bussen i Tenala och jag ska dricka vatten och kolla facebook, ifall det intresserar.
 

Gasa - Bromsa

Publicerat 2013-03-03 klockan 20:40:00 (svensk tid)
Nu är jag hemma, och som bäst så sitter jag och äter pizza och pratar med Peik i telefon, måste berätta att jag har  kommit hem! För nu ska jag berätta en otrolig grej för er, på fredagen så körde jag bil till Kyrkslätt. Kunde inte skriva här att jag skulle göra det för att Jag, Jenni och Perre skulle överraska pojkvännerna med att komma med bil. Så ja, dom blev nog överraskade, och resan gick helt okej, förutom att vi hamnade stå i 10 minuter för att komma vidare från en "STOP"korsning, trafiken var..horribel. Där bland alla profsförare stod jag i min lilla röda Polo. Vi lyckades iallafall komma fram till Jackes där vi skulla övernatta, och blev mötta på uppfarten av pojkarna, och jag var amazed över att vi verkligen var där! Vi stack nästan direkt till Helsingfors (med tåg) för att gå på bio och chilla i storstaden. Vi såg på "Die hard", och var hemma hos Jackes 00:30 ... vi bäddade och stekte ägg, och sen somnade vi alla ganska snabbt. På lördagen så bestämde vi oss för att fara till Benkkus, där vi också hamnade vara barnvakter till tre småungar. Vi spelade Xbox och hade verkliger roligt, drack kaffe och åt tortilla, och gick till butiken i värsta snöyran. På några timmar hade det kommit MASSOR med snö och blivit minusgrader... var redan orolig över hemfärden, hehe. Vi var även till skolan för att träffa tre personer, men det var skitkallt så vi var inte så länge. Sen gick vi ut till ett skjul där vi skulle sova 6 personer.. ganska trångt blev det, men jag sov endå helt okej den natten. På morgonen vaknade jag av att Perre skrattade... hon brukar sova längst så det var ganska otroligt. Vi gjorde inte så mycket idag, förutom att jag fastnade på skolgården med bilen, sprang genom hög snö, och tog det förövrigt riktigt lugnt till klockan 17:00, då vi började bege oss hemmåt igen. Körde hem Jacke och Peik, och GPS'en visade åt precis fel håll, men vi var smarta och slutade att följa den. Den ville ha oss till Lojo. Vi var tvugna att stanna vid ABC i Ekenäs för vi höll på att pissa ner oss. Hemresan gick verkligen helt perfekt, är stolt över mig själv faktiskt. Men jag skulle såklart aldrig ha klarat det utan Perre och Jenni!

HOUSE MUSIC

Publicerat 2013-03-01 klockan 18:47:00 (svensk tid)
168069cf6c2f257f691e269954cd8182_large03c1fdc1f563f6de1b610d34a615b446_largeTumblr_migjt7lnrt1rj9orgo1_500_large529173024936104748_kavzminj_c_large

Kyrkslätt

Publicerat 2013-03-01 klockan 11:42:07 (svensk tid)
Har varit i duschen och vixat det mesta klart inför helgen, ska snart börja resan mot Kyrkslätt med mina underbara vänner! Har ännu en timme på mig att packa, och jag förvarnar er om att blogg kommer nästan vara helt död tills söndagkvällen. Har tillbringat förmiddagen med mig själv och en hög med musik, och så har jag förberett mig, nu bär det ju snart av ... 
 
Vädret är underbart och mitt humör är minst lika bra! NU blir det packning och sedan ska jag hämta Jennis väskor som står och väntar på mig innanför deras dörr, och kryckorna också. Tyvärr så hinner jag inte ödsla tid på skrivandet nu mera för jag kom just på att jag måste hinna äta lite också och förbruka alla hudkrämer, vintern till ära ...