Engelska

Publicerat 2013-10-30 klockan 07:45:22 (svensk tid)
Nu drar vi igång med engelska kurs! Fyra veckor frammåt nu så är dagarna nästan fullproppade med engelska, och jag gillar det inte alls, men nog ska det väl gå bra, det är ju trots allt bara fyra veckor. Engelska läraren står just nu och berättar om kursen, och halva dagen idag kommer gå ut på engelskaengelskaochengelska. Tyvärr så har vi skola enda till fyra idag, vilket kommer vara rätt jobbigt, men det ska väl gååå. Dagens planer är att träffa Jim, och så borde jag hitta praktikplats också. Blä.

Och dagens tankeställare

Publicerat 2013-10-27 klockan 16:26:00 (svensk tid)
På tal om ingenting (medan jag väntar kan jag ju bjuda på dagens tankeställare) så stör jag mig lite på pojkar som säger att man inte ser skillnad på om en flicka har sminkat sig eller inte. Jag har hört det ett par gånger, pojkar som undrar varför vi sminkar oss när det endå inte märks alls. Jag antar att deras point är i stil med "Ni är lika vackra utan smink" men så tänker man ju inte det, för jag blir helt galen och förstår verkligen inte hur pojkar inte kan se skillnad, tilloch med ett lager mascara tycker jag att gör skillnad! Fast det beror ju på person till person. Iallafall, orsaken till att jag skriver om detta nu är att jag på senaste tiden hörde en kompis vara riktigt ärlig, då han kom och knackade på när jag nyss tvättat bort sminket, han sa rakt ut att jag ser helt annorlunda ut utan smink, och att han även tyckte att flickor med smink ser helt okej ut men när dom är osminkade ser dom inte alls lika okej ut (Minns inte riktigt men ungefär så sa han). Nyss när jag gick ner till butiken (utan smink) Så träffade jag på en annan killkompis som sa "Hej, du är osminkad", det var alltså det första han sa när han såg mig, så tar det som ett bevis att det syns hur bra som helst när man är osminkad. Så varför säger vissa att dom inte alls ser någon skillnad? Så olika kan det ju inte vara, pojke1 ser ingen skillnad medan pojke två direkt märker. Skulle ha stor lust att sminka halva mitt ansikte och gå ut och se hur många som märker att bara halva fejset är sminkat ... haha.
 

This is the start of something new

Publicerat 2013-10-27 klockan 16:20:10 (svensk tid)
Tassade några 100 meter ner till butiken för att köpa lite smått och gott, och kom hem med en burk med minitomater och favorit kakaon♥ Även två pizzor söndagen till ära, som jag ska bjuda pojkvännen på då han kommer hit senare. Han är redan påväg, grejen är att han kommer med cykel enda från Hangö så det kommer ta sin lilla tid, hehe. 
 

New yorker

Publicerat 2013-10-27 klockan 10:42:13 (svensk tid)
Den vita tröjan kostade 14,95€, mörkröda t-skjortan kostade 4,95€ och Iphoneskalet kostade 3,95€! Är riktigt nöjd över mina köp, och kan verkligen säga att New Yorker har billiga och väldigt snygga kläder!
 
 
 

Älskade söndag

Publicerat 2013-10-27 klockan 10:02:07 (svensk tid)
Jag har verkligen inte har en bra natt, har haft väldigt svårt att sova så vaknade redan 07:45 på morgonen och steg upp. Bättre tidigt än aldrig. Har nyss tagit en lång varm dusch och sitter nu framför datorn i fula kläder och svullna ögon, och så tänker jag se ut resten av dagen. Måste dock gå till butiken för att köpa en burk ärtsoppa när jag blir hungrig. 
 
Som ni kanske minns så var jag i Helsingfors igår hos Jenni, och träffade även Jacke, Peik och Benkku! Gick in ett varv på New Yorker i Itäkeskus (ett köpcenter) så vad jag köpte kommer i ett annat inlägg. Idag ska jag träffa Jenni som kommer hit innan hon far tillbaka till Helsingfors, och så får jag även se om jag får pojkvännen hit på besök. Annars så kommer jag tillbringa söndagen framför datorskärmen med massvis med filmer, over and out!

Toalettincidenten

Publicerat 2013-10-14 klockan 21:05:03 (svensk tid)
Orkar egentligen inte berätta mera än att på natten mellan fredag och lördag så började det att komma upp vatten i golvsilen i badrummet. Jim och Perre var här och vi åt god middag och fattiga riddare till efterrätt! Men det var inte det jag egentligen skulle skriva om. På lördag så började även grannarnas toalettvatten komma upp hos mig, så jag skojar inte när jag berättar att golvet var fyllt med piss och skit! Trevligt. Flydde till Bromarf med Daniel, och sovde i husvagnen en natt, eftersom vi inte kunde bo här. Imorse vaknade jag av att rörmokaren kom och bankade på dörren, och nu är det äntligen fixat... Suck, förra helgen var det köket och nu toaletten. Vill inte ens veta vad som händer nästa helg...

Miniinthebox.com !

Publicerat 2013-10-10 klockan 16:26:29 (svensk tid)
Fick hem lite iPhone skal som jag beställde i söndags, dom kom redan igår men det blev aldrig av att ta fram kameran sen i kvällsmörknet! Tog även lite detaljfoton i brist på annat, det hade nog inte behövts.
 
Direkt när jag slutade så traskade jag iväg till butiken där jag skulle möta upp pappa för lite torsdags handlande, några liter saft, shampo, balsam och en portion mat stod på listan. Efteråt hjälpte jag pappa med att bära ner två soffor från ett höghus, nu är mina armar så slitna att jag inte orkar annat än det jag gör atm: Sitter i sängen och äter mini marsmallows! Tänkte nu ta och redigera lite blider från promenaden runt Ramsholmen!

Stackars lilla tomten

Publicerat 2013-10-10 klockan 13:30:33 (svensk tid)
 
 

Snart är det jul

Publicerat 2013-10-10 klockan 12:22:11 (svensk tid)
Tänk egentligen hur kort ett år är ... redan en vecka bara flyger förbi, det var nyss fredag och imorgon är det fredag igen. Tänk höstlov, jullov och sommarlov, och jäkla snabbt det går. Snart är det jul igen, snart är det nyår, och för mig känns ännu 2013 uppfriskande nytt. Undrar när jag ska upptäcka att tiden går? Nä men seriöst, ett år är väldigt kort. Vad är det för nytta att tänka straxt efter julen, "Oj nu är det ett år kvar till nästa jul, oj vilken lång tid", och man inser först när det där snabba året har gått att vart for tiden? När man var liten så gick tiden så mycket långsammare, undrar om det verkligen har blivit så, att Gud nu har kortat av våra liv genom att komprimera tiden för att minska slitatet på jorden?

Orsaken för att jag sitter och funderar på dethär i skolan är att jag snart måste börja köpa julklappar. Det är alltid lika svårt, endast Perre som det är lätt att köpa till, köper man en banan åt henne så tycker hon att det är det bästa hon någonsin har fått, brukar jag säga. Det värsta är att jag alltid är rädd att julklapps mottagaren inte ska tycka om det, och en annan grej är att jag inte riktigt har hur mycket pengar som helst (Det är ja känd för), så det gör det ännu svårare att kunna köpa något bra och fint. Tycker att det borde vara obligatoriskt för folk att göra en lista på allt som dom inte gillar, så har man sen frihet att köpa vad som helst, bara det inte finns på listan. Själv så har jag slutat önska mig saker, för jag brukar väldigt sällan få det jag vill ha. Ett exempel var när jag önskade mig en Jopo, och gissa vad jag fick ? Två stycken cyklar, men ingen av dem var en Jopo. Tack pappa, men det var inte det jag ville ha. Vill inte låta kräsen men det var specifikt en Jopo jag ville ha. iår tänker jag först och främst önska mig en handdamssugare, kostar ca. 50€, tar inte mycket plats och passar perfekt till min lilla lägenhet, behöver inget annat än det. Visserligen kommer jag antagligen försöka skaffa en damsugare tidigare än till julen, men ifall den planen inte går runt så får julgubben vara min plan B !