huvudvärk och energidricka

Publicerat 2015-02-28 klockan 18:23:00 (svensk tid)
Har länge tänkt skriva ett inlägg om detta, och här kommer det!
 
Energidricka, är ju verkligen inte bra. Det innehåller koffein och massor av socker och annat onyttigt, det vet väl ungefär... alla. Tänkte att det är bäst att jag nämner det att jag inte låter okunnig pågrund av det jag egentligen ska skriva.
Jag tänker nämligen hylla energidricka, inte på detdär vanliga sättet; Jag får energi och det är gott. För mig är energidricka mer positivt än negativt! Sockret gör så att man får hål i tänderna, men det är ingenting som jag oroar mig för eftersom jag aldrig har lidit av hål i tänderna. Visst, hade ett hål i somras men det var inte pågrund av för mycket socker eller så, hade en spricka i tanden och där inne så bildades det ett hål pågrund av att jag inte slapp dit med tandborsten. Dessutom så får jag i mig socker annanstans ifrån också och inte bara från energidricka.
 
Hela denhär grejen handlar egentligen om min huvud och nackvärk som jag haft i över ett år nu. Burana och aspirin hjälper inte mot det, det kan lätta lite i ungefär 10 minuter men värken kommer sedan tillbaka. Nu är jag inte en läkare, men min logiska förklaring till detta är att huvudvärken beror på att jag har lågt blodtryck och blodet har svårt att nå mitt huvud. (Lågt blodtryck har jag fått bekräftat av hälsosystern, och har en blodtrycksmätare hemma) Då jag tar burana för denna sortens huvudvärk så försvinner värken en stund, för att buranan tar bort värk helt enkelt, men höjer inte blodtrycket, så värken hålls inte borta långsiktigt. Så huvudet börjar värka igen. Därför så har jag mer eller mindre slutat ta värkmedicin eftersom att jag inte tycker att det är värt att ta då värken endå kommer tillbaka lika snabbt. En annan orsak till varför jag slutat med burana är att jag får en obehaglig knöl i halsen, ungefär som ett veck som är otroligt obehagligt, och har heldre huvudvärk. Detta händer varje gång jag tar en burana, dock så provade jag ta en halv, och då hände ingenting. Trodde först att själva pillret blivit i halsen, men får även samma av aspirin zipp, som är i pulverform. Vet inte vad det beror på, men det är en väldigt obehaglig och tilltäppande känsla. Tar alltså verkmedicin sådana gånger som jag har sån otrolig verk att klönten i halsen är bättre. Använde en halv burana för att sänka febern då när jag var sjuk, och inget hände i halsen då, men har absolut slutat ta hela.
 
Nu undrar ni säkert var energi drickan hör till detta, och det är min point som jag ska komma fram till nu. Det är nämligen så att energidricka har någon magisk kraft! Dricker jag en energidricka så försvinner huvudvärken utan att komma tillbaka! Jag trodde inte på detta till först, men ifall jag råkar ha energidricka hemma då jag har huvudvärk så provar jag, och det hjälper verkligen direkt! Energidricka är för mig den bästa medicinen, då mitt huvud värker och jag vet att inte burana hjälper särskillt bra, så är jag sjukt tacksam för att energidricka hjälper till detta. Min förklaring till detta är att energidricka höjer blodtrycket, och därför försvinner min huvudvärk. Jag är dock väldigt osmart gällande detta, men det måste ju vara så.
 
Nu får ni inte tro att jag häller i mig otroliga mängder energidricka, för nej, det gör jag inte. Finns fortfarande negativt, till exempel om jag inte just ätit ordentlig mat så blir jag skakig och får hjärtklappning om jag dricker energidricka, så det gör jag inte. Men ifall jag jobba på kvällen och har fått grym huvudvärk i skolan, så skulle jag aldrig orka jobba med huvudvärk, så då tar jag med gott samvete en energidricka. Då det är vardag och jag har huvudvärk och har kommit hem från skolan och inte har jobb så låter jag huvudvärken vara, eftersom jag endå inte ska göra något förutom att sova. På lördagkväll om jag har huvudvärk så bruikar jag tillåta mig själv att ta en energidricka mot huvudvärken, bara för att på lördag så ska man kunna njuta av tiden, hehe. Det blir kanske 1-2 energidrickor i veckan, vilket jag själv inte tycker att är så överdrivet. Undrar ifall det är hälsosammare att dricka 2 energidrickor i veckan ELLER att ha så lågt blodtryck att man blir yr och har huvudvärk?

Det var det jag hade att säga, är så otroligt glad över att det finns något som tar bort min huvudvärk! Antar att det finns flera som nu tänker att det skulle vara bättre för mig att gå till läkaren och få någon blodtrycks-höjnings-medicin, och ja, det skulle väl också fungera. Då hälsosystern konstaterade att mitt blodtryck ligger lågt, så sa hon bara att jag måste ta det lugn och inte stiga upp för snabbt. Ifall hon skulle rekomendera medicin så skulle hon gjort det. Så jag kör på energidricka!

Diss

Publicerat 2015-02-28 klockan 17:43:00 (svensk tid)
Bootcut jeans! Jag skulle personligen aldrig sätta på mig ettpar sådana, jag vet inte vad jag egentligen har emot dem, men min åsikt är att dom inte ser bra ut. De ser även obekväma ut, och bara.. nej nej. Menar inte att hatea på folk som gillar dessa och använder, men jag själv? Aldrig någonsin. Jeans ska vara tighta för min del, möjligtvis lösa, men isåfall allting och inte bara från knäna och neråt. Min personliga åsikt. TOTAL DISS FÖR BOOTCUT JEANS!
 
 
 
 
 
 

Förra påsklovet

Publicerat 2015-02-28 klockan 17:00:10 (svensk tid)
Såg på lite bilder från påsklovet 2014, och märkte hur fint väder det var då, och varmt tydligen eftersom att vi kunde gå ute utan rock. Det är ju snart påsk igen, och hoppas verkligen på lika bra väder, och framför allt värmen!! Jag längtar så otroligt till sommaren, kylan gör mig galen. Vill kunna sitte ute på balkongen med Linda flera timmar, i shorts och linne, saknar det! Saknar tillochmed mina solutslag, speciellt dom på händerna, dom kliar så underbart. (Eller ok, det är väl det enda negativa med sommaren)

Pinterest

Publicerat 2015-02-27 klockan 21:45:15 (svensk tid)

Jag har börjat använda Pinterest ordentligt nu, så ifall någon är sugen på att följa mig där så heter jag lindaleskandra, länk finns även någonstans här till vänster. (Ifall den fungerar, fixade dit den idag)

Var bara det jag tänkte säga, sovgott allihopa! 

Wordpress

Publicerat 2015-02-27 klockan 14:55:54 (svensk tid)
Har suttit och lekt lite med Wordpress och försökt fixa en vettig blogg, men det har inte gått så bra. Största delen av tiden har gått åt att fixa en header, jag gjorde två styckna för att jag provade två olika teman men jag fick det helt enkelt inte att se bra ut! Bilden blev av världens sämsta kvalite, om det beror på själva temat eller wordpress så vet jag inte, men det blev inte och se snyggt ut. "Tema anpassaren" är inget att hänga i julgranen, den är långsam och gör tvärtemot vad jag vill. Även fast wordpress i sig själv är lättare att fixa design på än blogg.se, så är jag mer van med koder än .. ja, dendär tema anpassaren. Wordpress-koderna vågade jag inte ens ta mig en titt på, och jag känner bara NEJ gällande wordpress just nu. Jag vet att det går att laga superfina bloggar där eftersom att jag följer en hel del wordpress bloggar, men för mig blev det bara att se dåligt ut. Jag är ju bekant med wordpress från förut, eftersom att jag har gjort två hemsidor med wordpress förra perioden, men eftersom att jag är så kräsen så störde minsta lilla "fel" på wordpress mig, så det blir nog ingen wordpress blogg för mig! Känns som att ordet "wordpress" uppenbarat sig för ofta nu va? Ja, gör kanske ett nytt wordpress försök om en tid, för jag tror att bara jag har blivit nöjd med grunderna så ökar min wordpress inspiration sen. Efter några inlägg kanske det ser bättre ut.
 
Men just nu är det som sagt NEJ till wordpress. Kommer jag någonsin lämna blogg.se måntro?

Fredags shopping

Publicerat 2015-02-27 klockan 10:50:59 (svensk tid)
Shopping är fel ord, men härom dagen fick jag hem denna 10% rabattkupongen från H&M, så jag klickade hem ett gäng billiga ansiktsmasker som blev ännu billigare med kupongen. För jag älskar ansiktsmasker, men de blir dyrt i längden att köpa från vanliga matbutiker. Ska bli intressant att testa H&M's ansiktsmasker!
 
Är ensam hemma idag eftersom att jag är ledig och D är på praktik, men det finns ingen disk idag och dammsuga gör jag imorgon, så jag är för en gångsskull väldigt rastlös. What to do liksom?
 
Idag och igår har jag funderat mer seriöst på att byta blogghotel, skulle vilja testa wordpress eller ratata (som dessutom är finlandssvenskt). Nu när jag dessutom sitter här och inte har någonting att göra så skulle väl det vara ganska perfekt? Jag har inget emot blogg.se, men jag vill förändra min blogg drastiskt, jag vill ha nytt! Har ju endå bloggat på blogg.se så långt tillbaka i tiden jag kan minnas. 
 
Äh, tror jag kör en testmånad på ett annat blogghotel, så får vi ser vad det går för. Så bestämmer jag mig senare. Kan ju alltid fortsätta här ifall jag ångrar mig i framtiden.

Mjukisbyxor idag

Publicerat 2015-02-26 klockan 07:11:28 (svensk tid)

Idag har jag mjukisbyxor, jag hade glömt hur otroligt bekvämt det känns på morgonen då man går till skolan utan tighta jeans! 
Har lite "morgontid" över så passar på att skriva ett litet inlägg. Idag är jag på bra humör, det är nämligen så att jag är ledig FYRA dagar efter idag, det blev alltså en tre dagars skolvecka, sen får jag lata mig lite igen... Tänkte jag säga, det blir nog mer att dammsuga och tvättakläder, men nog ska jag väl hinna vila lite emellan varven också!

Nu ska jag gå till skolan, så måste avsluta detta inlägg före det knappt har börjat. Jag ska ha en bra dag!

Hem ljuva hem

Publicerat 2015-02-23 klockan 11:38:19 (svensk tid)
Fem klena bilder på hur vi bor nuförtiden, har kanske inte ändrat så mycke sedan jag senast visade bilder från lägenheten men kände för det iallafall.
 
Idag är det måndag och för de flesta andra så är det första skoldagen efter sportlovet, men nej inte för mig. Jag är ledig ännu idag, och får vara ensam hemma. Jag har diskat, bäddat sängen och hängt tvätt, mycket intressant. Måste även berätta att jag igår bestämde mig för att snygga till en gammal laptop lite, min brors gamla som har för det första skärmen halft ... borta ungefär. Det gick tyvärr inte att göra något åt, trots att Daniel letade fram lim och allt. Jag kom på den smarta idéen att jag skulle rengöra under tangenterna, så jag plockade löst alla, och sedan tog jag topsar och hårfön och kameraobjektivs rengörare och började försöka få bort allt skit som fanns där. Massor. Katthår och pizzasmulor etc. Trevligt. Iallafall, det största jobbet var ju sen att börja sätta tillbaka alla tangenter, och jag ångrade nästan att jag hade plockat bort dem. Nu är det 5 tangenter som absolut inte vill som jag vill, och jag antar att jag får klara mig utan dem. Tog tillochmed en annan laptop som inte fungerar för att få reservdelar, men det hjälpte inte. Så nu är laptopen utan 5 tangenter. Nästa steg blir att installera nytt windows.
 
ATM: Sitter och väntar på att Daniel ska skicka ett hungeralarm och sen ska jag möta upp honom vid butiken för att köpa lite gott. Jag är själv ganska hungrig faktiskt.

Vår is in the air

Publicerat 2015-02-18 klockan 14:26:00 (svensk tid)
 

Våren är här

Publicerat 2015-02-18 klockan 11:36:19 (svensk tid)
De tre senaste bilderna från min Instagram. Ostgratinerad ugnskyckling, jordgubbsmilkshake och vårsol. 
 
Så kan jag berätta att jag blev plötsligt frisk! På lördag hade jag den värsta-sjukdagen, var tvungen att ta en burana på eftermiddagen så att jag skulle orka med mina gäster, hehe. På söndag vaknade jag helt pigg, massor av energi och förkylningen var som bortblåst! Alltid när jag är sjuk så får jag en grym hosta som håller i sig 2 veckor, men denhär gången; Ingenting! Jag blev frisk över en natt.
 
Idag är det plusgrader ute, och solen lyser, jag ska gå ut med kameran och Daniel snart på den första vårpromenaden. På eftermiddagen åker jag iväg till Kyrkslätt, och vet inte riktigt när jag kommer därifrån. var riktigt längesen jag var dit känns det som. En och en halv månad sen? 
 
Nu ska jag gå och fixa mina naglar!
 
 

Sallad

Publicerat 2015-02-16 klockan 11:57:58 (svensk tid)

Här sitter jag och äter min supergoda sallad. Innehållande tomat, gurka, sallad, tonfisk, majonäs, ärter/majs/paprika. Brukar bara ha majs, men hittade en gammal grönsaksblandning i frysen som behövdes användas.

Jättegott ska ni veta!

En god morgon

Publicerat 2015-02-16 klockan 08:41:52 (svensk tid)
Vaknade halv 9, steg upp och åt morgonmål. Sol ute, men minusgrader, ifall det hade varit lite varmare så hade jag gått ut på stan lite idag men jag tål verkligen inte minusgrader så det får bli en annan gång. Idag ska jag göra klart hemstudiekursen, vika lakan och tvätta ytterligare en omgång tvätt. Sen har jag inget mera att göra, så tänkte faktiskt försöka ta och lata mig lite. 
 
Godmorgon på er iallafall!

Ett hårinlägg | HÅRDATE#3

Publicerat 2015-02-15 klockan 21:50:00 (svensk tid)
Mitt hår är en grej jag tänker mycket på. Först och främst; Snälla, VÄX! Desperat kanske jag är, som håller på med inpackningar, ekologisk shampo, hårolja och grow serum, men det är faktiskt inte de håringredienserna jag ska snacka om idag. (Ja, jag vet att det heter produkter men tänkte att ingredienser låter bättre).
Få inte för höga förväntningar nu gott folk, det jag ska prata (fast jag skriver...) om idag är detdär som jag har märkt och hört att många använder nuförtiden. Nämligen kokosolja!

Det är vad det låter som, en olja gjord av kokos, typ. Som kan användas både till kroppen och till matlagning, står det på den, bra kombination det där. Hur som helst så köpte jag en liten burk av detta idag, kostade 5€ i s-market. Sen gick jag hem och klätade detta i håret, och lät de va i som en inpackning en stund innan jag gick i duschen och tvättade bort det. Tänker inte ge er nån first impression, men kan berätta att det var jobbigt att få det ur håret. Nu såhär efteråt efter en gångs användning kan jag inte säga att jag känner någon direkt skillnad, men jag ska i allafall göra detta två gånger i veckan nu, sen när kokosoljan tar slut så köper jag en större ifall det är så att jag märkt nån skillnad på håret. Nufan ska det växa nämligen!! (Hjälper det med tankekraft kanske?)
 
Så ja, nu har jag faktist inget mera att hitta på för mitt hår, hårförlängning är ett nej, jag vill ha MITT hår långt, och inte låna hår av nån annan och limma på huvudet. För så går det ju till. MEN, jag tycker faktiskt att mitt hår har växt helt okej nu de senaste 6 månaderna, så nu är väl problemet det att det brister i topparna. Jag funderar på att börja olja topparna 2 gånger per dag istället för bara en. Vitaminer finns ju också, men dom är förbaskat dyra och det räcker ju inte precis med en burk. Nu, för att inte detta ska bli ett alldeles för långt hår-inlägg så avslutar jag med en bild på min utväxt (färgat senast för ungefär 6 månader sedan)Jag är grå

Publicerat 2015-02-13 klockan 09:52:40 (svensk tid)
Detta är jag idag, jag ser ut som ett spöke så jag hade nog skrämt er rejält ifall jag publicerat hela mitt face. Igårnatt fick jag ont i halsen, vilket kanske inte är så jätte ovanligt under denhär tiden av året, men ont i halsen är verkligen den värsta känslan någonsin. Jag hade heldre fått feber och huvudvärk direkt, jag klarar verkligen av det mesta, men INTE halsont, så obehagligt att liksom ha något i halsen. Mådde väl annars relativt bra, och körde lillebror till Bromarf och kom hem tillbaka med buss. Riktigt länge sedan jag åkte buss senast, saknar det inte det minsta. Insåg just hur dåligt liv jag skulle ha ifall jag inte hade körkort och flyttat hemmifrån, haha.
På kvällen så blev jag bara sämre och sämre och febertermometern visade 37.1. Jag har väldigt låg normaltemp så detta kändes som .. .ja, värsta febern, trots att det för andra kanske bara är lite stegring. Somnade gjorde jag inte före Daniel kom och skulle sova. Kunde trots allt sova helt okej inatt, imorse var jag sådär febertrött fortfarande, men min hals kändes bättre. Nu är det bara att invänta de enorma mängderna snor, och sen den ihållande hostan. ATM: Jag tog en dusch för att jag kände mig allmänt usch, och jag har ont i alla muskler på hela kroppen ungefär, huvudet väger 37 ton och jag är så trött i hela kroppen.
 
Nu ska jag diska och vika kläder, och sen tror jag att jag lägger mig i sängen och stannar där ett par timmar. Sen tänkte jag faktiskt sätta mig och redigera Grekland-videon. Ja, det var ett halvår sen vi var till Grekland, och jag har redigerat den färdig redan men Windows movie maker ville inte riktigt som jag ville, och det går inte att spela upp videon nu sååå jag antar att jag får göra en ny verson. 
 
Så ser mitt liv ut nu. Sportlovet började med att jag blev sjuk.

Mitt pris

Publicerat 2015-02-08 klockan 10:15:00 (svensk tid)
Jag vann en affish tävling förra veckan, vi hade ett sammarbete med närvårdarna, vi skulle göra 5 olika affisher var, och sen skulle det utses en vinnare. Mina affisher vann, så dom hängdes upp på ett event som kallades "superdagarna", någon närdvårad grej. Ja, jag är stolt över mig själv! Kanske inte låter som en stor grej, men jag är som ni kanske har märkt en person som misslyckas med ... ALLT. Jag har heller aldrig vunnit en tävling, och nu plötsligt går jag och vinner en affishtävling!? Jag är fortfarande chockad över detta. På bilden är det jag fick till pris!
 
Kände att detta var så viktigt att jag var tvungen att blogga om det.

Jag tar det lugnt

Publicerat 2015-02-01 klockan 12:08:47 (svensk tid)
Här ligger jag i soffan och ser på nyaste PLL, jag är ensam hemma pågrund av att Daniel är till Salo. Jag har ingen ro alls, jag är så stressad och det finns ingen nytta att göra. Måste verkligen lära mig att ta det lugnt, och en stund som denna då jag inte ens har något att göra går bara stresskänslan ännu värre. Jag längtar tills avsnittet är slut så att jag kan byta kläder och gå och handla, blir så rastlös av att inte göra något. Jag skulle behöva bo en vecka på hotell och slippa ifrån vardagen lite, hah. 

Idag ska jag äta med Linda och hennes föräldrar, och så ska jag träffa Jenni lite också, sen ska jag fixa lite på hemstudiekursen. Det är mina söndagsplaner!