Julhandling

Publicerat 2015-11-22 klockan 11:32:42 (svensk tid)
Vet inte om ordet i rubriken existerar eller om jag nyss skapade ett alldeles nytt ord.
 
 
Att handla julklappar. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det konceptet egentligen. Det är klart att jag tycker om att vara snäll och ge bort presenter så att människor blir glada, men det finns också en så stor press på det. T.ex VAD ska jag köpa? Vissa personer är lätta att köpa åt, men så finns de dem som man absolut inte vet vad man ska hitta på till. Speciellt ifall det är personer som man kaske inte kännt så länge, men som man endå känner att man måste köpa julklapp åt. Dessa i-landproblem är verkligen oändliga.
 
För två veckor sedan så satt jag flera timar och googlade mig runt på nätet efter "presentaffärer", och fick lite idéer. En vecka senare fick jag hem två paket, med sex stycken julklappar. Eller egentligen 5 ... ena var nämligen sönder. Jag beställde ett litet ljus, i form av en kaktus, som inte hade klarat hela resan. Jag kommer dock limma ihop det tillbaka och använda det själv. 
EDIT: Eller är lim brandfarligt??
 
Så, jag fick en helt okej julklappsstart iallafall. I fredags var jag och julhandlade till Esbo, men det gick inge vidare. Jag har så svårt att handla julklappar, eftersom att det oftast slutar med att jag bara köper grejer åt mig själv. Suck. Gick runt en evighet i Sello, och sedan i IKEA. Fick med en hel del hem, dock bara 3 julklappar, resten åt mig själv...
 
 
Jag älskar ljus, speciellt doftljus, och dessa inhandlade jag från IKEA! Man kan inte gå till IKEA utan att köpa ljus ... det går ej. Jag köpte alla olika små doftljus som fanns, förutom jordgubb som jag köpte i värmeljus istället. Har redan tänt på "OMTALAT", som doftar som hudkräm, typ. Glasgrejerna är hållare till värmeljus, insåg att jag inte har sådanna, så behöver alltid ha något fat eller bricka under. Inte nu längre!
 
Nu är jag så hungrig att jag inte kan tänka klart, så ska gå och värma två enorma pizzarullar, äta och se en film. Sedan ska jag packa lite julklappar tänkte jag! Är det för tidigt att julpynta redan...?

HÅRINLÄGG | HÅRDATE#12

Publicerat 2015-11-22 klockan 10:48:00 (svensk tid)
Jag skäms enormt över bilden ovan, bilder som denna var populärt att ta för ca. 7 år sedan. Här står jag idag, 2015, med en 7 år gammal mobil (nästan), mot spegeln i toan. Jag skäms. Observera även att spegeln är smutsig.
 
Nu ska vi prata om hår!! Av någon anledning så är denna typ av inlägg mina favoriter att skriva, även fast jag egentligen bara blir förtvivlad och nästan deprimerad av mina extrema hårkomplex. Jag skojar inte när jag säger att mitt hår gör hela mig att se ful ut. Hår är så mycket utseénde hos en människa. Idag tänkte jag egentligen bara skriva en kort uppdate, och sedan fylla på med tankar.
 
Ja, det var väl bara ungefär en månad sedan som jag hår-uppdaterade senast, så det har väl inte skett sååå stor förändring. Speciellt då jag inte har börjat med någon ny metod. Ja, jag slutade med balsametoden strax före senaste inlägget, och jag tycker själv att det nog har blivit en liten positiv skillnad. Om inte annat så är mitt hår iallafall inte lika fett längre. Jag har gått tillbaka till att tvätta det endast två gånger i veckan, och har hållit det riktigt bra. Håret har ännu inte blivit upptränat till så få tvättar igen, vilket inte är så underligt eftersom att jag bara hållit på i lite på en månad. Jag tycker annars att jag har blivit riktigt dålig på att sköta mitt hår, när det gäller sätt att tvätta. Jag fick ett ekologiskt shampo av mormor som inte innehåller massa "skit", men däremot så stinker det, så jag väljer att inte använda det. Istället så använder jag ett vanligt shampo från Garnier som innehåller allt detta som inte är bra för håret. + Arganolja, vilket är den enda orsaken till att jag använder det. Jag ska bättra mig...
På bilden ser man ganska bra att mina toppar skriker efter att bli avklippta, och det var ju en tid sedan jag toppade håret så det är kanske dags igen. Visserligen så toppade jag det själv så det blev ju inte perfekt gjort sist men ja, bättre än inget.
 
Jag har inga nya planer på vad tusan jag ska ta mig till. Om vi tänker i produktväg så finns det ju serum och grejer som ska göra att håret ska växa snabbare, och extremt dyra shampon. Det skulle jag såklart vilja testa, men jag har inte råd att lägga 100€ på sådant ... och sen göra det igen när produkterna är slut. Sen det jag redan skrev i förra updaten ifall jag minns rätt, kokosolja. Jag har trots allt bestämt mig för att börja använda det igen, som inpackning i topparna och längderna.
 
Idag inhandlade jag mig en ny hårolja också, och jag fortsätter i Shwarzkopf's spår, och oljan för ytterst skadat hår. Jag kan inte påstå att den är extremt dålig eller extemt bra, alla håroljor jag har testat upplever jag som ungefär lika; dom ger håret glans, känns mjukt och lent strax efter applicering, men redan en halvtimme senare så känns håret inte alls olje behandlat, om man säger så. Jag vet inte ifall jag borde öka oljekuren, eller om mitt hår bara är bra på att ta åt sig av oljan.
 
Jag känner fortfarande att jag är på gränsen att ge upp, att klippa håret lite kortare, och bara acceptera att jag adrig kommer få längre hår. Samtidigt så känner jag att NEJ, klipper jag det kort nu så gör jag ju precis tvärtom vad min dröm säger, haha. Jag vet inte vad som kommer hända, men chansen finns att jag snart blir korthårig. Det är ju tillochmed modernt nu. Det jag iallafall vill göra är att färga fanskapet, jag vet inte vilken färg, eller om jag gör det med butiksfärg eller går till frisören. Jag har faktiskt funderat mycket på att jag ska unna mig en tid hos en frisör, men då igen så vill jag göra något extra åt mitt hår, inte bara vanlig färg och klipp. I självaverket är jag lite rädd för att jag ska fatta beslutet att klippa håret kort.... för jag vill ju att det ska vara långt!! Jag låter frustrerad för att jag ÄR det
 
Vet inte vad som blev intressant med denna update, jag hade ju i princip inget nytt att komma med. Funderar redan på följande hårinlägg, ifall jag skulle skriva lite historia, om mitt hår. Leta fram bilder från de senaste 5 åren kanske, för att själv få se hur min hårhistoria egentligen sett ut.
 

Ett positivare inlägg

Publicerat 2015-11-10 klockan 22:00:08 (svensk tid)
Har så dåligt sammvete av allt negativt jag har delat med mig av här, så vill skriva lite positivt också. Det är klart att en blogg där en skriver om tankar och händelser inte alltid kan vara positivt. Såklart går det att lämna bort det negativa men det är ju skönt attskriva av sig ibland också! Skälv måste jag erkänna att jag nästan blir irriterad på bloggare som alltid skriver om massa trevliga saker, hur kan man ha ett så perfekt liv??

Det positiva är att min hals redan är bättre idag! Kan alltså andas ut och veta att det inte blir någon höstförkylning! Så är jag ledig imorgon också, så skönt att ha en ledig dag i mitten av veckan så att jag får nytt ork till resten av veckan. Har inte haft huvudvärk eller nackvärk på fler dagar nu heller så allting är riktig på topp skulle jag våga påstå!

Imorgon när jag är ledig tänker jag börja fundera på julklappar, för det är ju jul snart! Redan i September tänkte jag "iår ska jag börja köpa julklappar tidigt!" men så blev det inte... Det är ju bara få dagar kvar tills det är dags att öppna första luckan i julkalendern!! Iår har jag faktiskt en julkalender, ifjol var alla slutsålda när jag skulle inhandla en..

Godnatt på er, hoppas att ni uppskattar min positivitet, hehe. Ursäkta för alla eventuella stavfel, detta är ett mobilinlägg...

Uschmåndag

Publicerat 2015-11-09 klockan 20:30:52 (svensk tid)
Ligger i sängen, äter skyr, ser på youtube (Nathalie Starcevic, för att vara mer exakt). Förstår inte vad jag har haft emot Skyr tidigare, smakade en gång för längesen och kunde inte ens äta upp hela för jag tyckte den var blä. Nu är det typ det bästa som finns.
 
Idag är det måndag, och negativiteten fortsätter. Vaknade nämligen imorse med underlig känsla i halsen, jag håller på att bli sjuk. Kom hem från jobbet och hade ont i hela kroppen och kände mig påriktigt sjuk. Har nu druckit varm saft med flunssadroppar och allt känns redan lite bättre. Ja, så åt jag ju Skyren också, jag är alltid så sugen på något kallt och lätt att svälja när jag har ont i halsen. Dock så brukar jag bli sjuk på en gång, så eftersom att det bara är min hals som känns dålig nu så tror jag inte att det blir värre? Isåfall hade det redan blivit de. Jag har inte gått och dragit på mig något höstvirus, jag är bara så extremt känslig för drag, och tror att orsaken till min halsmående är pågrund av att jag hade lite för svalt på fläkten igår i bilen. Alla som känner mig väl nu och vet att jag oftast har fullvärme och endå fryser, tror säkert att jag har fått fnatt. Det blev så jäkla varmt till slut så jag var tvungen att sätta sänka på värmen lite för att jag höll på att svettas ihjäl. Jag sänkte för mycket, tydligen.
 
Jag ska snart lätta på röven och ta en dusch, och sedan mysa ner mig under täcket. Visserligen ensam, men att va under täcket är positivt endå. Jag hoppas på att jag blir lite positivare tills nästan inlägg, förlåt.
 
 

Jag är negativ

Publicerat 2015-11-07 klockan 21:13:37 (svensk tid)

Usch vad jag gnäller här nuförtiden! Är det inte det ena så är det det andra. Jag sov uruselt förra natten så hade inte så höga förväntningar över mitt mående idag. Jag kunde helt enkelt inte somna, jag var klarvaken trots att klockan var låååångt över midnatt. Somnade, vaknade, somnade, vaknade. Men jag vågar slå vad om att jag inte sov mer än 30% av tiden då jag låg där. Vad är nu detta?? Den senaste veckan har jag sovit så jäkla dåligt, trots att jag annars har varit bäst på att sova.

Men, vaknade 06:45 och var pigg, så arbetsdagen gick bra. Jag kände mig inte alls trött, fören nyss, klockan 21:30, då jag krashlandade på en soffa i Esbo. Mitt huvud väger 37 ton och jag orkar ingenting. Måste endå ställa mig och laga mat, och mata hårbollarna på övervåningen.
Sen. Sen ska jag kasta mig på den ljuvligt stora sängen och sova. Tror iallafall att jag kommer sova bra inatt då jag bara fick pyttelite sömn förra natten.

Detdär var egentligen inte det negativaste med dagen. När jag gick in från bilen (eller rättare sagt tillbaka till bilen då jag glömde mobilen där, men whatever), så upptäckte jag till min förfäran att min sko hade gått sönder. Yepp, mina "nya" Plommonfärgade Converse som jag använt i 3 månader, är sönder. De skorna som perfekt matchar min mössa, en tröja och ettpar byxor. Som jag också har i plommonfärg. Som ni hör så kommer jag INTE slänga dem, mest för att jag inte har några andra skor, men också för att I love them. Dom är inte så sönder att dom inte går att använda, men det läcker in vatten. Jag använder dom på jobbet, 8h/dag så det kanske inte är så trevligt att gå med våt fot så länge. Vad fan ska jag göra. Alla dessa motgångar, jag blir torterad!!

Nu har jag däckat på soffan i en halvtimme så jag ska lätta på röven och verkligen göra det jag tidigare skrev att jag skulle....

Två incidenter

Publicerat 2015-11-04 klockan 21:55:02 (svensk tid)
Ja! Bilden är en favorit i repris. Känner mig lite så som jag såg ut då...
 
Varning för gnäll-inlägg! Det är nämligen så att i fredags och lördags hände två incidenter i mitt liv. Okej, jag kanske överdriver en aning men iallafall, två väldigt negativa händelser. För det första så märks det gott och väl att min bil håller på att ge upp, felen blir bara tätare och tätare. Eller ja, under det senaste året så har den haft lite fuffens på gångs, om man säger så. För det första så slutade ena blinken att fungera, och motorlampan började BLINKA. Förut har den börjat lysa lite nu och då utan en egentlig orsak, men blinka är inte ens normalt. Minns inte vad det var för fel, men det var en av fyra någonting som hade gått sönder, och det enda som kunde göras var att byta ut den och vänta på att de tre andra också slutade fungera en efter en. Sen var det en period då oljan tog slut varje dag osv. Okej, nog med bakgrunds information nu! I fredags fick min ena bakruta damp och ville inte hållas uppe, jag försökte dra upp fönstret förhand och stod och svor som en galning ute i mörkret och önskade nästan att hela skitet skulle brinna upp. Det fungerade inte, rutan gick inte upp. Jag satte mig sedan på baksätet och tryckte på fönsterknappen tills det knakade till i dörren. Det resulterade till att rutan blev lös, och fick den upptryckt. Nu vågar jag inte röra det igen.
 
Så, det var den första grejen som hände. Följande dag så slutade min låsknapp på iPhonen att fungera, vilket frustrerar mig ENORMT, mest pågrund av att det även hände på min förra iPhone. Ja, jag håller ju på att spara ihop pengar till en ny mobil, men det kommer ta flera månader innan jag har råd för en ny. Som tur så finns ju dendär touchfunktionen att man kan låsa den via skärmen. Problemet är egentligen, att jag behöver starta om den lite nu som då för att internet slutar fungera. Hur tusan ska jag kunna göra det när inte på/av knappen fungerar?? Ja, jag måste alltså vänta på att batteriet tar slut så att den dör av sig själv, eller bara vänta tills det börjar fungera igen automatiskt vilket kan ta ett helt dygn om det vill sig. 
 
Förlåt för ett klago inlägg igen, men jag blir så arg. Jag struntar egentligen i hur bra min mobil är bara den fungerar !! Den riktigt ber om att få bli slängd i sopen. Och rutan på min bil. Det är ju inte hela världen. bilen går ju att köra endå (ännu!! Peppar peppar) men det är inte trevligt ifall rutan faller in i hela jäkla dörren på motorvägen. Att ha ett stort problem hade varit så mycket bättre än att ha många små helatiden. Jag har inte dedär extra pengarna till att köpa ny mobil eller bil. Jag har råd att föra iPhonen på reparation så att knapen fungerar igen. det kostade inte så mycket när min gamla fixades, men känns så jäkla onödigt att hamna ta pengar från de jag har sparat till min nya mobil för att fixa min gamla. 
 
Jag låter antagligen väldigt löjlig, men jag blir så arg!! Jag har varit en iPhone människa, men måste erkänna att jag inte är lika hypad över det mera. Nästa mobil kommer INTE vara en iPhone, så oändligt med problem som jag har haft med alla mina. Känner att jag vill få ett lite mer positivt slut på inlägget än såhär, men jag har egentligen inte så mycket bra att komma med idag. Blir snart filmmys, och imorgon får jag sova enda till kl. 09 trots jobb. Det är förståss positivt! Undrar ifall någon stackare ens orkade läsa egenom mitt långa inlägg om mina klagomål? Hehe. Nu ska jag borsta tänderna och mysa ner mig i sängen! 
 

Jag klagar

Publicerat 2015-11-01 klockan 16:36:00 (svensk tid)
Ja, såhär en tråkig söndagkväll så tänkte jag faktiskt klaga lite, eller helt enkelt göra ett "saker jag stör mig på" inlägg. Jag brukar inte göra speciella inlägg för detta utan jag brukar bara klaga i allmänhet, så tänkte att detta kan bli lite som att slå flera flugor i en smäll. Ska fösöka att inte klaga på grejer jag redan har klagat på, men eftersom att mitt minne är dåligt så kan det hända att jag inte riktigt lyckas med det. Iallafall, här kommer mina 3 klagomål!
 
1. Det första jag tänker ta upp är en grej som folk gör just för att störa andra människor, så denna grej är nog inte så unik egentligen. Jag menar ask svaren som är spammade med enter i oändlighet med endast något litet tecken/ord på varje rad, så att man måste scrolla låååångt ner för att komma till nästa fråga. Tror att sådanna som inte har ask inte riktigt förstår vad jag menar nu, så jag lägger in en ss:
....detta fortsätter alltså hur länge som helst. Som sagt så är det gjort just för att man ska bli irriterad, och ifall någon man fökjer gillar ett sådant svar så dyker de upp på ens askfeed. Jag hatar det!! Påriktigt, varje gång jag ser något sådant så går jag in på likesen och letar upp den personen som jag följer som har gillat, och unfollowar. JAG HATAR ER!!!! Alltså påriktigt, jag är flyförbannad. Jättekul att fucka opp någons flöde va?? Hoppas ni tappar alla följare.
 
2. Den andra grejen är jag kanske int lika arg på, men endå sjukt irriterande. Smältost paketen... nu menar jag ju inte alla, men jag köper Rainbows smältost och med jämna mellanrum så får jag ett paket där det finns en enorm luftbubbla. Så stor, att ifall den inte varit där, och paketet istället hade varit fullt med ost så hade jag kunnat bre hela två bröd till innan det tar slut. Vad tusan, jag betalar alltså för ett paket med smältost, och upptäcker när jag öppnar det att jahha, här var hälften luft. Hade varit okej om det hände en gång, men jag äter smältost varje dag, och köper alltså 2 förpackningar varje dag, och har ätit i ett halvår ... hur mycket ost som jag har betalat för och inte fått är det egentligen?? Folk i fabriken borde ha mera koll...
 
3. Blir riktigt förbannad nu när jag tänker på det som jag ska ta upp nu, har tänkt på det länge men det har inte blivit av. Nu äntligen ska jag klaga angående detta! Gamla tanter! Ja, det är faktiskt oftast tanter det rör sig om, inte gubbar. För det mesta tanter med rullator. I staden där jag bor är inte trottoarrerna/gångbanorna så breda, så folk går oftast mitt på. Inte så att dom är så smala att man inte slipper och mötas, men iallafall. Jag har varit med om detta ett par gånger, som tur inte så ofta. Det går en tant framför dig, med rullator, riktigt långsamt. Jag har bråttom antingen till jobbet eller hem eller ja, någonstans och vill inte slösa tid. Så förbereder jag mig på att gå om tanten på högra sidan, men upptäcker sedan att hon själv börjar röra sig mot höger. Ja, då bestämmer jag mig för att ta vänster sidan i stället, men neee då visar det sig att tanter rör sig zick-zack! Hon går alltså höger-vänster-höger-vänster och man är tvungen att antingen hoppa över eller krypa under henne. 
Okej nej, kanske inte, men jag tycker att bara för att man är gammal så ska man inte ha mera rätt till sådanna grejer. Visst, det är kanske inte världens undergång att behöva gå utanför gångbanan eller så, men jag blir så sjukt irriterad. Jag förstår fullt ut att älde personer ska få ha sina förmåner att alltid få sitta i tåg och buss, och de yngre får stå i ställe, det är jag okej med. MEN, att dom ska få ta upp en hel jävla trottoar är jag inte okej med... fy på er!
 
 
Så, nu upplever jag att jag har fått ur mig lite aggretioner. Jag vet inte, mitt humör är av nån osäker anledning inte på topp just nu, så behövde avreagera mig lite. Är det någon som kan relatera? Comment down below!

Oktober favoriter

Publicerat 2015-11-01 klockan 11:04:06 (svensk tid)
Nu är oktober redan över, tyckte det var bara någon dag sedan förra månadsinlägget. Så nu kör vi igång igen!
 
Min One Piece, som kanske redan var med i ett månadsinlägg för en tid sedan? Iallafall så har jag verkligen använt den denna månad!! Har tillochmed sovit i den. Nu när det har blivit kallt ute så är One Piece verkligen det mest uppskattade plagget enligt mig! För som ni har läst 1000 gånger; Jag är väldigt frusen av mig. 
Ja, OnePiecear är dyra, MEN dom är verkligen värda priset! Kvalitén är fruktansvärt bra! Jag köpte min för säkert 5 år sedan, och jag har använt den flitigt om vintrarna, och den är fortfarande lika mjuk och mysig. Eftersom att jag har den tjocka varianten (vinter varianten kanske den kallas på hemsidan?) så är den för varm att ha på sommaren. Finns ju även den tunnare för sommar. Jag har iallafall älskat att gå runt i OnePiece på kvällarna!!
 
Ni minns säkert denna, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Kunde inte säga så mycket om den eftersom att jag inte hade använt den så mycket. Hade egentligen tänkt lämna denna till novemberfavoriter, men känner redan nu att den är en favorit. Det är alltså ett daily face wash från apoteket, som jag har använt i ungefär en vecka nu. Vilket egentligen är ganska kort tid för att kunna säga vad man tycker men ja. Det är alltså en tvål som man ska tvätta ansiktet med, men det lilla extra är att den innehåller något ämne som tar bort finnar/orenheter och motverkar. Ett sådant ansiktstvätt (bra sverige) har jag letat efter ett bra tag nu, jag vill inte påstå att jag har problemhy, men jag tycker själv att min hud är ganska "oren" om man säger så. Har inte acne eller något men ja ... svårt att förklara. Iallafall så har jag redan märkt att nya finnar försvinner snabbare med hjälp av detta, vilket är orsaken till att den såhär snabbt har blivit en favorit. Jag kan dock inte säga att den har hindrat nya för att komma upp. Så som det ser ut nu så kommer jag nog köpa en ny när denna är slut, trots att den kostar över 10€ (Vilket egentligen kanske inte är så dyrt då flaskan är ganska stor)
 
Mina IKEA batteridrivna ljus! Som jag för övrigt också pratade om i ett nyss skrivet inlägg, ursäktar mig för att det blev lite tokigt nu när jag inte har något nytt att komma med. Det är inget speciellt med dessa egentligen, med dom var otroligt billiga. Har dom tända varje kväll, dom är underbara! Detta är ett mycket billigare alternativ till domdär liknande som har blivit populära just nu, som har timer. Dessa har inte timer... men det är väl inte så jobbigt att tända och släcka dem själv, haha. T.ex i Design West i Ekenäs kostar ett stor ljus ungefär 40€, om jag inte tar helt fel. Hittade inte detta ljus på IKEAs hemsidan just nu, då jag har glömt namnet. Minns inte priset, men det var billigt....
 
Den nya Redbull, Bue edition med smak av blåbär. Nu kanske ni tycker att det är jättefel att jag sitter här och hypar energidricka som absolut inte är bra för kroppen, och ja, jag är medveten. Det är ju oftast originalet som är godast, MEN inte denhär gången. Denna är extremt god, och jag är riktigt chokderad över hur Redbull lyckas så bra. Dock så tror jag att jag kommer tröttna snabbt, så det gäller att inte dricka den så ofta, hehe..
En absolut favorit iallafall!
 
Och sist, som vanligt, en låt;