Stor håruppdatering | HÅRDATE#11

Publicerat 2015-09-29 klockan 12:32:00 (svensk tid)
ETT HÅRINLÄGG! Det är iallafall på tiden, jag minns inte ens hur mångte hårinlägget det är. Har ju snart hållit på med min hårserie i 8 månader väl? Idag blir det ett långt inlägg.
 
Jag har provat balsammetoden. Det trodde ni inte om mej va? Haha. Det är riktigt sant faktiskt, jag bara spontant slutade använda shampo, och skaffade mig istället två olika balsam. För några dagar sedan så avslutade jag den metoden... ni ska få höra hela historien:
 
Jag bestämde mig en dag i duschen att neee, idag ska jag bara använda balsam, och se ifall det verkligen rengör. Visst, det gjorde det, och håret blev lent och lätt att reda ut. Sen så fortsatte jag bara, och jag använde inte shampo på nästan 3 månader. Mitt hår blev såklart fett redan andra dagen, det är ju så det ska vara i början innan håret vänjer sig. Jag började även tvätta håret varannan dag, vilket kanske var ett litet felsteg. Jag kunde helt enkelt inte lämna lägenheten efter dag 2, mitt hår var så äckligt, jag var tvungen att tvätta det ofta. Men mitt hår blev inte mindre fett med tiden heller, och efter någon vecka så märkte jag även att det inte ens blev lent mera. Jag tänkte inte mer på det eftersom att jag hade bestämt mig för att prova balsammetoden ordentligt, och var inte villig att avbryta. Det kan ju ta ett halvår innan håret vänjer sig osv. MEN, jag avbröt, till slut. Efter 3 månader med balsammetoden så har mitt hår blivit bara sämre. Det har inte växt, och så har det börja brista några centimeter från hårbottnet så ja, friss är inte ens ett beskrivande ord. Mitt hår ser inte alls bra ut! Hade det bara blivit sämre på 3 månader så är jag säker på att det inte blir bättre av att jag fortsätter 3 månader till. Körde även inverse method samtidigt som balsammetoden, inte med olja, utan med själva balsammet i duschen. Iallafall så slutade jag med balsammetoden pågrund av att mitt hår verkligen inte mådde bra! Precis som jag även skrev i ett tidigare hårinlägg, jag trodde inte att balsammetoden skulle fungera på mej. Jag är iallafall glad över att jag provade, annors hade jag bara fortsatt att fundera på om jag ska ge det en chans eller ej.
 
Nu vet jag inte vad jag ska prova på, jag gick tillbaka till att tvätta håret endast 2 gånger i veckan nu, men kokosoljan har jag inte tid med. Att först sitta 4 timmar med olja i håret, och sen stå 1 timme i duschen och kämpa med att få bort oljan... näe, det fungerade då jag gick i skola och hade korta dagar, men inte nu.
 
Jag har även klipt mitt hår! Själv. Med en nagelsax. Fick bara panik då jag insåg hur dåligt mina toppar mår, och är stolt över mej själv att klippningen blev så bra. Nu är de brustna topparna tillbaka igen, men tänker inte klippa bort mera före mitt hår har växt lite ... annors är jag väl flintis snart.
 
Ännu en sista grej. Det är höst nu, och jag skulle väldigt gärna vilja färga kråkboet som ska föreställa hår. Men, jag vet inte om jag ska vara tråkig och göra det kallt mörkbrunt som i Augusti 2014 (och året före) eller om jag ska satsa på någon röd ton. Rött hår är förbaskat fint, men varje gång jag själv färgar det rött så inser jag att det verkligen inte passar på mig. Funderar också på att kapa bort 5-10 cm samtidigt, så skulle mitt hår se lite friskare ut. Eftersom mitt mål är att ha lååångt hår, så vill jag inte riktigt göra det. Gjorde ju samma i fjol, och ja, det blev friskare, men resulterade även till att de centimetrar som kom till under dethär året bara gjorde så att det blev lika långt igen ... inte längre.
 
Annars så är allt som förut, jag använder tangleteazer och hårolja 1-2 gånger om dagen. Simple as that just nu faktiskt, vilken metod ska jag testa nu!? Jag har extremt stora komplex över mitt hår!

ATM | Upd.

Publicerat 2015-09-28 klockan 19:57:00 (svensk tid)
Jag inser hur dåligt jag bloggat på de senaste månaderna när jag inte ens minns bredden på min blogg. Eller ja, bredden på inlägget. Jag chansade på 800px, det låter logiskt. Jag minns dock att jag tidigare hade 900px ....
ATM: Nyduschad och äter jordgubbskvarg. Jag har fått dille på det, jag vet inte var det slog slint, jag har inte gillat kvarg tidigare i livet. Antar att jag håller på att bli gammal. Kan se mig som en 80 årig kvargälskare redan! Måste även kommentera bilden .. jag insåg inte hur överkörd jag såg ut före jag laddade upp den. Jag känner mig trött och sönderstressad. Livet är hårt! Jag bjuder iallafall på mitt naturliga jag.
 
Hör och häpna, så fick jag en kick av inspiration när jag stod i duschen, och nu satte jag enbart på datorn för att blogga! Kanske jag är påväg tillbaka till bloggvärlden nu? Någon tråkig ledig dag så tänkte jag ta och fixa till designen, den är för somrig för oktober. Kan väl passa på att fixa lite bilder till en ny header nästa gång jag rör mig mot Bromarfskogen. (Ja, jag är inte så bekväm med att ställa upp stativ och grejer här i stan när folk ser). 
I lördags försov jag mig till jobbet, det var bland det värsta som någonsin hänt mig, jag hade panik. Jag har faktiskt aldrig försovit mig förut, tror jag. Möjligtvis till skolan, men isåfall var det med flit för att första lektionen var för onödig. Det är okej att prioritera sömn framför onödiga lektioner i skolan, men inte framför jobbet. Nå, det slutade bra iallafall. Nu när jag har lite inspiration så ska jag skriva två inlägg till, som kommer upp någon gång under veckan, men tänker inte spoila någonting nu. 
 
Som det kanske syns på den extremt dåliga kvalitén på bilden ovan, så har jag gått tillbaka till min iPhone. Jag hade glömt bort varför jag hade lämnat den. Kameran är den sämsta någonsin, den vill inte alltid ta emot internet, och Whatsapp fungerar inte alltid. Jag ska köpa ny, bara jag har samlat ihop "några" slantar.
 
 

Livet just nu #1

Publicerat 2015-09-16 klockan 21:22:00 (svensk tid)
Nu tänkte jag ta och berätta lite om mitt liv just nu, har inte varit speciellt öppen på min blogg. Egentligen är detta en grej som jag absolut inte måste berätta men tänker att jag gör det endå. Möjlitvis så har folk redan fått sina funderingar då dom inte har hört någon sanning, och det är väl mest därför som jag faktiskt tänker skriva det här. 
 
Har bott med min pojkvän i ungefär två år, vi hade våra ups and downs, vilket är helt normalt ... låter klyschigt men så är det. Dock, så hade vi extra mycket av det, vilket jag nog tror att vi båda märkte. Det var inte för att vi inte gillade varandra, men vi kan väl säga att vi båda hade dåliga nerver och speciellt så var vi dåliga på att reda ut saker. Det mesta började med missförstånd så det var egentligen inga stora grejer. Nåväl, redan i julas så var vi påväg att flytta isär, vilket vi båda visste att skulle vara en smart grej. För det fungerade inte längre. Dock så tyckte vi fortfarande om varandra, så det var inte det som var problemet. Vi hade helt enkelt flyttat ihopa för tidigt, och det var jobbigt att bo med varandra. Ingen av oss flyttade dock, han åkte till sina föräldrar i några veckor, och sedan kom han tillbaka och vi hade ny ork så att säga. 
 
Nu, i augusti så flyttade han ut, allting gick snabbt. Jag var inte hemma under dagen, och då jag kom hem så var han och allting som tillhörde han försvunnet. Sen var vi osams, och blabla. Orsaken är att.. ja, dåliga nerver och missförstånd, jag vill inte skylla detta på nån av oss, vi båda vet hur vi har haft det tidigare och så. Jag har nu då bott ensam i 1 och en halv månad. Det var lite si och så mellan oss tills förra veckan, vi pratar iallafall med varandra nu och kommer antagligen träffas här någon dag. Vi kommer inte flytta ihop igen, han har sin egen lägenhet nu och jag bor ensam här. Vad som händer här näst vet varken jag eller han, men det får helt enkelt tiden utvisa.
 
Jag mår helt okej, jag har vant mig vid att bo ensam och det känns bra att vi inte är i värsta kriget mot varandra mer. Det negativa är förståss ensamheten och att jag inte äger varken tvättmaskin eller tv, men det känns inte som så stora problem. Jag har faktiskt en begagnad tvättmaskin som är påväg hit vilken dag som helst.
 
Nu vet ni iallafall hur det ligger till, känner att jag kan berätta det nu när det inte är speciellt nytt längre, och ja, det är ju över, egentligen är allting bra nu, trots lite förändringar. Vi båda är överrens om att det är bättre att vi bor på skillda håll. Vi är inte tillsammans, men vi är överrens ... kan man säga. Som sagt, vad som händer i framtiden mellan oss är en gåta, men just nu vill jag bara ta det lugnt på den fronten. Jag vill umgås med vänner och ja... jag vill faktiskt bo ensam. Jag borde dock söka mig en ny lya då denna är liiite för dyr för mig, jag klarar mig, men jag hade gärna haft lite lägre hyra. Dessutom så behöver jag inte bo såhär stort ensam. Jag skulle behöva lite extra pengar att lägga undan varje månad då jag snart blir i akut behov av en ny mobil. Jag är seriös, jag har en iPhone4 ....... året är 2015. Det går inte ihopa, den är så föråldrad att den vilken sekund som helst kommer säga adjö. Jag behöver verkligen en SMARTphone då jag är i grovt behov av att ha en GPS med mig då jag är på jobb och behöver veta vart alla blommor ska köras. 
 
Vad har jag till att berätta då... haha. Ja, här för nån dag sedan så var jag hos en kompis i Esbo och lånade hans tvättmaskin för att jag då som sagt inte har någon, och hade MASSVIS med tvätt. När jag åkte därifrån så tänkte jag att jag far via Prisma i kyrkslätt och handlar, när jag endå skulle handla, och endå körde där förbi. Skulle ta ut pengar först, eftersom att min lön hade varit försenad, men borde ha kommit nu. Nej. Den hade inte kommit. Jag MÅSTE handla. Jag gör nämligen så att jag veckohandlar, handlar en dag i veckan allting som jag behöver. Så det räckte inte med de ynka slantarna jag hade i plånboken. Så där satt jag på Prisma parkeringen och fick mer eller mindre panik. Vad fan skulle jag göra. Leva utan mat en hel vecka? Det var riktigt tragiskt. Nå, meddelade mamma min situation och bad om att få en hundring över till kontot, och höll tummarna på att den skulle komma snabbt. Och tack gode Gud så kom dom efter några minuter. Vad jag annors skulle ha gjort vet jag inte.
 
Det är mitt liv just nu. Tror faktiskt att det var allt, hoppas att ni uppskattar detta väldigt långa inlägg. Hade tänkt visa bilder på den vackra solnedgången som jag fotade för några veckor sedan, men dum som jag är så lämnade jag kameran på jobbet, och har inte satt in bildera på datorn...
 
Ni får ha det så gött tills nästa gång!
 

Jobbjobbjobb

Publicerat 2015-09-08 klockan 20:35:33 (svensk tid)
Känns som att mitt liv endast består av jobb nu, fast jag inte jobbar mer än normala människor. 8 timmars dagar, helt normalt alltså. Så, har inget roligt att dela med mig av, haha. Ja, Forneldarna förståss, ni skulle sett mina dansmoves på dansgolvet, absolut. Lite tråkigt att brasan aldrig tänder, för som jag varje år säger, så är det ju kvällens höjdpunkt!! Jag hade roligt endå, och herre gud vad skönt det var att komma till husvagnen på natten och somna så fort huvudet slog emot dynan. Sommaren är ju nu officiellt över, det är så, efter Forneldarna så är det höst. Löven faller och det är kallt ute, fyfan för vinter säger jag. Hösten är väl ok ... men vinter hatar jag. Det sägs dock att vi får en liten släng av sommarn imorgon ännu, men det får vi väl se. Lite värme tackar jag inte nej till!
 
Så ja, allt rullar på även om ingenting är som vanligt. Jag lever, och det är väl en positiv sak. Råkar faktiskt ha ledigt hela helgen, så möjligtvis så händer något kul då! 
 
Okej, nu ska jag skärpa mig ... har ju faktiskt varit ett varv till Salo för lite shopping också, och så har jag gjort ett snabbt besök till Ikea. Den storyn kanske är lite intressant så vi tar den i korthet; Jag befann mig hos en kompis i Esbo, han själv var inte hemma, och jag bestämde mig för att gå till Ikea. Så fram med Google Maps, och sen var det bara att börja gå... vilket inte var det lättaste. Även fast jag hade det inställt på att jag skulle gå, och inte åka bil, så bad mobilen mig endå att KÖRA till vänster. Den visade lite omvägar och sådant, men 40 minuter senare var jag framme!! Observera att detta var ett par veckor sedan då det fortfarande var sommar och otroligt varmt ... men ja, jag lyckades ta mig fram. Köpte lakan och handdukar, väldigt massor ... haha. Så nej, jag gick inte tillbaka med en stor Ikea kass, jag fick som tur skjuts. 
 
ATM: Sitter på en obekväm pall och lyssnar på Per Gessle, skulle egentligen bara sätta på en film men fick sådana skuldkänslor över min blogg att jag bara kände att neee, oavsett hur ointressant inlägg det blir så vill jag skriva ett...