Om mitt mående

Publicerat 2016-04-27 klockan 20:26:08 (svensk tid)
Dagens middag. En supergod tonfisksallad! Har ingenting med inlägget att göra, men ville fylla upp med en bild.

Jag var inte speciellt fantasifull gällande rubriken, men det är okej ibland.
Ligger just nu i sängen och mår inte speciellt bra, har varit så till och från nu flera dagar, vet inte vad det beror på! Ont i armen, illamående, yrsel osv. Igår mådde jag bra, tills jag åt mat. Sen kom en plötslig yrsel, som senare blev så extrem att jag fick krypa mellan sängen och toan resten av kvällen, för att jag var såå otroligt kissnödig var 10:onde minut. Haha, too much information kanske. Jag har egentligen en hel del med underliga symtom, speciellt min nacke som varit sjuk nu i säkert tre år, men ingenting som jag är orolig över... men här en dag på jobbet så blev jag faktiskt lite panikslagen. Upptäckte nämligen att mitt högra ben var helt utan känsel!! Det fungerade dock helt normalt, men råkade slå till det och jag kände ingenting alls, börja knipa mig själv i låret, knep hårt, kändes ingenting! Det gick över sen, men skrämmande var det.

Det där med min värk i nacken, huvud och axlar börjar jag förstå vad som orsakar. Det måste vara en nerv som är i kläm! Har förstått det nu efter att jag har fått känningar i armen också, det känns verkligen som att det gör ont och "sticker" i en nerv som går från axeln/skulderbladet och enda ner till handen. Känner precis var nerven går, det gör liksom inte ont i musklerna. Det känns ungefär som när man slår i "strömknappen" på armbågen, och det går "strömstötar" genom armen. Som tur är det inte så ont att jag dör, det är en smärta som jag står ut med och kam glömma bort.

Jagfunderar starkt på ifall jag borde ta tag i mitt liv och kolla upp det, hade varit sååå skönt att slippa alla nackproblem!! Har nog glömt hur det känns. Dock så vet jag att ifall det är en nerv som är ikläm eller något problem i nackotorna så är det en operation som är lösningen... har aldrig blivit opererad, och aldrig gått till läkare för något. Antagligen därför som allting på min kropp känns fel nu också, får helt enkelt skylla mig själv, hehe.

Ne, nu ska jag lyssna på podcast och sedan somna!


Jag försöker vara nyttig

Publicerat 2016-04-23 klockan 22:33:43 (svensk tid)
Nu tänker ni; Ja, alla har vi våra perioder i livet då vi plötsligt bestämmer oss för att vara nyttiga, och så håller det i max tre dagar.
 
Både ja och nej, jag antar att detta inte kommer hålla så länge, men jag har aldrig förut haft en sån här nyttighets period. Jag har varit onyttig hela livet, haha. Skämt å sido, jag har inte alls några problem med socker, jag lever gärna utan godis, kakor, kex osv. Det är inte ens speciellt gott. Redbull är min enda sockerkonsumtion, om man inte räknar med choklad, som jag äter ganska sällan. Annors klarar jag mig utan sockret galant, jag är aldrig sötsugen. Men, tidigare i veckan så fick jag för mig att nee, det är dags för mig att börja äta lite nyttigare, för att börja må lite bättre och kannske komma liiiite närmare den såkallade perfekta beach bodyn 2016 (även fast alla kroppar är perfekta) Ja, ni fattar. Googlade runt en lång stund idag, och gick sedan och handlare. Nu består mitt kylskåp av sallad, gurka, broccoli och morötter. Berättar mera sen om hur det går med dom maträtterna, börjar lätt imorgon med grovt bröd till morgonmål och en omelett till lunch.
 
Det jag tänkte blogga om nu är nämligen grönt té.
Detta fick jag med mig hem idag från affären, läste typ att det gör hela nyttighetsgrejen lättare ifall man dricker tre koppar grönt te om dagen. Jag var väldigt dum, hur tusan trodde jag att jag skulle få i mig detta tre gånger per dag? Jag hatar nämligen té, och nu är detta ett grönt té som i princip består av torkat gräs? Jag förstår inte hur jag tänkte. Nåja, jag är ingen téexpert.... det var nämligen inte i tépåsar, utan bara löst gräs i en påse. Insåg ju då ganska snabbt att jag behöver en sån där liten sil att lägga det i, och en sådan äger inte jag eftersom att jag inte dricker té. Så jag bara öste i gräset direkt i vattnet och hällde sedan allting genom ett kaffefilter. Fungerade helt okej faktiskt. Jag var berädd på att det inte skulle smaka gott. Eftersom att jag hade bestämt mig för att börja dricka grönt té lite nu och då så tvingade jag i mig hela jäkla stora koppen med flytande gräs, och efteråt mådde jag så jäkla illa, mår ännu inte bra trots att det snart är tre timmar sedan jag drack det. Lite har det börjat lätta nu dock. Vääääldigt mättande var det dock, känns som att jag svalt en hel höbal. tryckte lite senare i mig en kvarg för att jag tänkte att jag kanske skulle börja må bättre, men det blev bara värre.
 
Imorgon tänker jag gå och köpa en våg, för att se ifall det lönar sig att äta äcklig mat och må illa. Dock så är jag väldigt skeptisk till om jag kommer fortsätta dricka té. Jag ska helt enkelt prova på att leva nyttigt, hatar jag det så slutar jag. Det är ingen strikt diet jag har börjat med, tänker mest att jag ska äta mera grönsaker och mindre pasta. Pasta är ju okej i en viss mängd, men jag äter alldeles för mycket av det. Jag kommer inte börja skriva någon seriös hälsoblogg nu, se det mer som en "Linda testar". 
 
Mer får ni läsa imorgon, jag har såklart lite vanlig mat i kylen, och kommer nog äta upp det onyttiga smöret och osten. Det är bra, så går jag inte pang på direkt, hehe. Nu ska jag ta och leta upp en film, får filmsällskap inatt! Myyyys!

Mitt liv är en enda stor rutin

Publicerat 2016-04-20 klockan 21:53:30 (svensk tid)
Ligger i sängen och ska strax sova, men tänkte först skriva lite kvällstankar.

Det känns som att mitt liv består av rutiner, eller ja, egentligen som en enda stor rutin. Det är mest på senaste tiden som det har blivit så, vet inte varför. Det mesta kretsar kring jobbet, vaknar, kastar på mig morgonrocken, tvättar ansiktet, fixar frukost som alltid består av två skinkmackor och ett stort glas iskallt vatten. Sedan klär jag på mig dagens kläder, allt förutom jeansen för att jag tänker att jag vill ha mjukisbyxor på så länge som möjligt. Sedan borstar jag tänderna, och lägger mig på sängen i ungefär en timme, tills det är dags för att packa väskan, då lägger jag alltid i det vanliga; lunch till jobbet, plånbok och hårborste. Sedan byter jag byxor, tar på jackan och nycklarna, sen går jag. Oftast 10:15. På jobbet är det också såklart rutiner, det hör ju till. Även fast jag har väldigt varierande arbetsuppgifter dag till dag, så finns det ju alltid de punkterna som måste göras. 

Då det är dags att ta kväller så går jag hem, byter till mjukiskkläder, tvättar händerna två gånger, och så äter/lagar jag mat. Lägger mig en stund på sängen, eller så städar jag. Tar en dusch, varannan dag tvättar jag håret. Sen är det dags att tvätta tänderna och göra sig nattfärdig, och slutligen krypa ner under täcket, och ligga där en stund och messa med samma människor jag messar med varje kväll. Kolla egenom instagram, snapchat, facebook, ask osv. 

Sen somnar jag. Och så händer allting om och om igen följande dag.

Oftast har jag bara en dag igången ledig, den dagen har också sina rutiner. Vaknar automatiskt samma tid som på jobbmornar, har i princip samma morgonrutiner. Sedan ska jag gå och handla. Handlar mer eller mindre samma sak varje gång. Är jag ledig så brukar jag slöa ganska mycket, det är jag värd. Vips så är det kväll, och ja, resten vet ni. Ibland tar jag även ett bad, lyssnar på pod, blablabla...

MEN, ibland händer det att jag har två dagar ledigt efter varandra. Det är egentligen här problemet kommer in. Det är väldigt skönt att ha dubbelledigt, och ser alltid framemot det. Tills det väl kommer till kritan. Dag ett går bra, för den är jag van med. Dag två däremot... Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Det blir oftast så, att nör klockan är 10 på morgonen och jag har gjort min morgonrutin, så blir jag bara sittandes. Vad tusan ska jag hitta på nu? Tänker jag. Allt jag kommer på att göra, så har jag ingen lust med. För det finns inga rutiner. Det är bara en tom dag. Jag vill gå på stan, men då vill jag göra av med pengar. Jag har inga extra pengar, så då låter jag det vara. Storstäda då? Nej, det har jag också en rutin för; städa gör jag alltid dagen före dagen jag är ledig, för att inte behöva städa på min lediga dag. Visst, det är ju skönt att ha en dag utan måsten, men det blir så ångestfyllt då jag sett framemot min extra lediga dag och sedan endå bara sitter och plågas egenom min lediga dag pågrund av uttråkighet.

Förstå mig inte fel. Det är nog bra med rutiner, jag uppskattar mina ledig dagar, men jag saknar det där spontana. Behöver inte vara stora planer, men t.ex att jag en dag skulle handla efter jobbet istället då jag är ledig, ta en promenad efter jobbet... Eller ja, ha någon form av variation. Det här låter väldigt töntigt kanske, för vissa så är det kanske en självklarhet att ha rutiner till viss mån, men för mig så har det nog gått lite överstyr kanjag tycka. För mig är det inte bara att hitta på något nytt, att variera. Börjar jag med något nytt så kommer det antgligen också bli en rutin. Sådan är jag!

Tack till dig som orkade egenom hela inlägget. Jag ville bara skriva av mig. Jag är fan inte normal!


Jag klippte mig | HÅRDATE#15

Publicerat 2016-04-18 klockan 11:33:00 (svensk tid)
 
Mitt hår var riktigt, riktigt slitet, så i fredags bestämde jag mig för att toppa det riktigt ordentligt. Kippte av flera centimeter, nu känns det mycket friskare, även fast det fortfarande är slitet... borde ha kapat av ungefär 10 cm, men sedan skulle jag ju inte ha något hår kvar.
 
Mitt hår mår inte bra, när jag borstar det så tappar jag topparna, det bara brister och går av. Mitt hår har alltså blivit kortare, även före jag klippte det. Jag kände mig tvungen att kapa av det, som jag har gjort ett par gånger tidigare i hopp om att nu mår det bättre, och kommer växa sig långt. Ja, så har det växt ut till den längd det var före jag klippte det kortare, och sedan så har det varit lika slitet igen. Den här gången så vet jag, mitt hår kommer växa ut i normal takt, och sedan kommer det vara precis lika slitet igen. Det är som att det kommer till ett stop, mitt hår kan verkligen inte bli långt!
 
Men ja, för att mitt hår ska vara så friskt som möjligt nu så ska jag verkligen vara noga med att komma ihåg oljan två gånger per dag, och att försöka tvätta det så försiktigt som möjligt, och absolut inte använda en vanlig hårborste. Fast, dessa punkter har jag ju hållit nu i flera år, och ingenting hjälper.
 
En grej jag ännu vill prova är att börja äta "vitamin tabletter" som ger den näring kroppen behöver för att ha friskt hår och naglar. Vet inte varifrån det går att få tag på sådant, men får helt enkelt googla. Mina naglar är också av väldigt dålig kvalité, så jag tror att det hänger ihopa. Mitt hår mår inte dåligt av hur jag behandlar det, det måste vara något annat! 
Men, jag märker att mitt hår är väldigt flottigt i hårbottnet, och torrt nertills. Jag vet att det finns speciella shampon för det, vilket jag absolut ska prova! Har läst en hel del om nya shampon som ska vara bra för just detta. Jag lägger alltid lite extra olja i håret, på flaskan står det 1-2 droppar, och jag brukar oftast lägga ungefär fyra. Mitt hår slurpar upp oljan sååå snabbt! Först är det ju oljigt och lent, men redan efter en halvtimme har topparna druckit upp all olja och det ser och käns lika torrt igen. Nu och då så dränker jag topparna i kokosolja och sedan har det i flera timmar innan jag sedan duschar, men jag upplever att det inte heller riktigt hjälper, vad är det för fel??
 
Nästa håruppdatering kommer jag nog att prata mera om kosttillskott för hår, kanske jag har fått tag på några piller. Antagligen så har jag även börjat med ett nytt shampo. Och såklart så ska vi se hur långt mitt hår har växt sedan nu! 
 
Jag tar gärna emot tips! Har ni någon bra olja som räddat erat liv, eller shampo, eller vad som helst. Det måste ju finnas andra med samma problem som jag har.
 

Tinder

Publicerat 2016-04-17 klockan 16:29:00 (svensk tid)
Tänkte ta och skriva lite om appen Tinder, som jag faktiskt vill påstå att är väldigt underskattad. Tinder är alltså en app som man skapar ett konto på och lägger upp en eller flera bilder på sig själv. Den var väl tänkt som en modern dejtningapp, men inte sådär som de traditionella dejtningsidorna som män på 52 använder, ifall ni förstår vad jag menar. Tinder fungerar så, att det kommer upp en bild på någon, och sen får man välja att "gilla" eller att ba gå vidare till nästa. Sedan så kommer följande person, och så fortsätter det. Gillar man någon som har gillat dig tillbaka så blir det en matchning. Den andra personen får alltså inte reda på att en har gillat denne, OM hen inte gillar tillbaka. Det går inte att se vem som har gillat, om man inte själv har gillat tillbaka. Ifall man är matchade så kan man även chatta med varandra. En väldigt simpel app.
 
Tinder blev väldigt populärt för några år sedan, och jag upplevde att de flesta unga använde det. Såklart att jag själv provade, mest för att jag oftast provar alla nya populära appar som det snackas om. Jag använde det inte seriöst, testade lite för att se, och så var det bra med det.
 
I dagens läge så hör man mycket negativt om Tinder, folk har antagligen tröttnat, och tycker att Tinder bara är en app för att hitta någon att ligga med samma kväll, typ. Ja, jag antar att det säkerligen finns många som använder den just för det, och att man ska hitta sin livs kärlek på Tinder tror jag inte att är speciellt stor. MEN för mig har Tinder varit positivt. Kanske mest för att jag inte är ute efter något speciellt, och Tindrade mest för skojs skull. Jag kan erkänna att Tinder är en bra och rolig app.
 
Det var i somras som jag började använda Tinder mer, fick några matchningar och meddelanden, men tyckte att det var tråkigt och irriterande när alla pratade finska, det är nämligen inte det språk jag är bäst på, så att säga. Då jag försökte förklara att jag tyvärr inte pratade finska, så trodde ingen på mig. För dem var det ju en självklarhet att alla kan finska, även finlandssvenskarna. Bestämde träff med en kille som otroligt nog kunde svenska, jag tror att det var min första finlandssvenska match, haha. Han och jag är än idag väldigt bra vänner, och träffas ofta. Han är helt enkelt en person som jag vill tacka Tinder för. Tinder behöver inte vara negativt bara man har att göra med rätt människor, haha. Har även ganska nyss börjat träffa en annan person som jag kopplades samman med på Tinder, på vänskaplig nivå. Jag gillar Tinder, man kan faktiskt skaffa vänner där också!
 
Visst, det finns alltid en risk med att träffa personer över nätet, man ska vara försiktig. Jag vill inte uppmana alla nu att springa runt och träffa sina Tindermatchningar, men jag vill bara påpeka att det faktiskt finns lojala människor på Tinder. För mig har Tinder fungerat, även fast jag inte använder den som en dejting app. Klart att jag var nervös och ångestfylld inför första träffen, och det var kanske dumt av mig att bara bjuda hem en okänd person. Men, har ingen annan än Tinder att tacka för dessa två vänskaperna, jag gillar Tinder!

En uppdatering

Publicerat 2016-04-17 klockan 11:53:04 (svensk tid)
Här är mitt inte alls så lyxiga morgonmål från imorse. Men Havrerost brödet är fantastiskt gott!
 
Tänkte först och främst ta och meddela att jag inte glömt bort månadsfavoriterna för mars, men jag har tänkt ändra om den serien lite, jag har svårt att komma med ett gäng produkter en gång i månaden, jag har väldigt dåligt med favoriter nu. Kommer fortsätta med serien, men det kommer inte komma upp ett inlägg i månaden, det är för ofta. Jag tänker att jag ändrar konceptet, jag kommer lägga upp favoriter-inlägg när jag känner att jag har någon verkligt bra produkt jag vill skriva om. Dessutom så har inte dessa inlägg ens varit speciellt uppskattade, och jag har inte haft så mycket inspiration till att skriva heller när jag har varit tvungen att fundera ut vilken produkt jag ska ta med. 
 
I fredags fick jag gå hem efter att min bil stannade, den bara dog. Fick ringa bergningsbilen, nu är jag billös på obestämd tid. Hade tänkt åka och shoppa lite nya grejer till hemmet, lakan och sådant. Så blev det inte. Typisk att detta skulle hända just nu då jag hade tre lediga dagar framför mig. Nu har jag ingen annat val än att sitta hemma.
 
Igår gav jag mig själv en klapp på axeln efter att ha gjort en ordentlig vårstädning, jag städade i 8 timmar. Har själv svårt att förstå hur det kunde ta så länge. Jag skurade av alla köksskåp, värme element, fönster, badkar... ja, och så dammsugade jag och moppade golvet två gånger. Idag har jag träningsverk i hela kroppen!
 
Dagens planer är att jag ska laga en pizza, och kanske ta en kort promenad. Känner att iallafall behöver få nån slags frisk luft idag. Ikväll ska jag byta sängkläder och skrubba hela kroppen ren, så att både jag och hemmet är skinande rent sen, haha.
 
Detta var egentligen bara en allmän uppdatering, en håruppdatering är på gång, men har så smutsigt hår just nu så det får vänta tills ikväll eller till imorgon, hehe.
 
 
 

En lista

Publicerat 2016-04-05 klockan 22:02:42 (svensk tid)

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

 Jag är sugen på att välja "Pretty Little Liars", för att jag skulle vilja hänga med tjejerna, deras squad är goals! Fast jag hade nog ångrat mig, hade varit livrädd för A och antagligen varit en av dem som blev mördad. Annars så hade "30 grader i Februari" varit kul, då hade jag bott i Thailand!!


Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Djurskötare, veterinär och kock, är vad jag minns... 

Vilken är din favoritdoft?
Justin Biebers Someday parfym... Men ifall jag ska välja en doft som inte är en parfym så är det nog nytvättade lakan!

Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
Någonstans med fin utsikt! Helst över någon vacker stad och kanske lite havsutsikt!

Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Jag hade antagligen fått panik.

Men jag tänker mej att jag hade samlat alla personer jag tycker om, och så skulle vi satt oss på ett lyxflygplan. Är vi uppe i luften så borde det väl inte göra något om jorden går under?

Vilket är ditt favoritverktyg?
Tror inte jag har något... Men en skruvmejsel är ju bra till mycket. Eller en sax, om det räknas.

Vad gör du om tio år?
Gillar inte alls den här frågan. Men jag önskar att jag bor någonstans med "den rätte" och att jag är gift! Och att jag har ett bra jobb. Osv osv!

Hur skulle du hantera det om du vann 4500 0000 miljoner? 

Jag hade gjort mycket roligt, hade spenderat det på vänner, resor, shopping. Men endå sparat, så att det räcker länge, hehe.

Är du beroende av något?
Mobilen och internet, jag blir galen utan...

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
Mest töntiga låtar som jag och Linda lyssnade på, men även gamla godingar som Per Gessle och Lena Ph

 

Vad gör dig riktigt förbannad?
Orättvisa, eller när någon inte förstår att nej är ett nej! Tänker på när en kompis ville komma på besök, men jag inte orkade för jag var trött och hade huvudvärk. Endå så stod hen och bankade på dörren hur länge som helst, och stod sen utanför och väntade i en timme.....

Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Ja, dendär McDonalds Euron juusto reklamen... På finlandssvenska. "Jarmo! Vad e dedär?" hahahaÄr du lik dig nu, som du var när du var barn?
Utseéndet är väl ganska lika ja... Insida har ändrat en del.ATM

Publicerat 2016-04-05 klockan 21:45:39 (svensk tid)
ATM: Sittligger i sängen, och har det mys. Kan tillägga att jag har yllesockorna på. Förra natten kunde jag inte sova för att jag hade såå kallt! Ja, jag fryser alltid med inte så mycket att jag inte ens kan somna! Så jag steg upp och satte på mig strumpor och min tjocka morgonrock. Även fast jag hade dubbla täcken, och det inte ens är kallt inne! 21 grader borde väl räcka??

Vill ni veta hur underbar min helg har varit? Jag hade nämligen ledigt TRE dagar isträck, vilket jag inte haft sen jul. På lördagen gick jag på stan med mamma, och så latade jag mig. På söndag lagade jag ugnskyckling, och gick en promenad, och träffade Linda på kvällen. Måndag städade jag, förde bilen på besiktning och service, och på kvällen hängde jag med C. 

Okej, märker att det låter väldigt tråkigt, men jag hade verkligen tre sköna lediga dagar. Hur har ni haft det?


Lite nytt

Publicerat 2016-04-02 klockan 15:30:12 (svensk tid)

Resultatet efter en halv dag på stan med mamma!

1. En lång beige kofta från Seppälä som jag betalade 20€ för, hade en "rabatt kupong". Tror jag kommer använda den mycket i sommar! Ljusa färger är inte riktigt min grej, stod och valde mellan en mörkblå och denna. Men, har redan ettpar mörkblåa koftor hemma, så det fick bli den ljusa! 

2. Ännu ett par Drome byxor, verkligen världens bekvämaste. Har använt mina svarta nonstop sedan jag köpte dem. Dock så står det inte "Drome" på knappen på dessa nya, men annars är de exakt likadanna. I love them! Kostade 49,95€, från Exact.

3. En ny stekpanna, pågrund av att jag är expert på att slita ut stekpannor, även fast jag varken använder metall eller diskmedel. Fick bli en rosa den här gången. Tror den kostade 10€, från Tokmanni.

4. Det absoluta bästa fyndet!! Ettpar rosa Converse. Fyndade dessa på ett loppis, helt oanvända, 30€. De ser en aning smutsiga ut men det är för att jag hade dem på idag när jag handlade mat.

En riktigt bra shoppingdag må jag säga.