Påsk och Guldtuben

Publicerat 2016-03-27 klockan 18:39:18 (svensk tid)
Så här såg jag ut igår då vi på jobbet var "påskutklädda"! Det bästa är nog att jobba i OnePiece, så skönt att inte behöva ha tighta obekväma jeans, haha. Riktigt roligt var det iallafall, trots att jag hade sovit tre timmar mindre än vad annars är van med. Min energinivå var väldigt låg redan efter att par timmar på jobbet, men det gick bra! 
 
I Torsdags var det Guldtuben, kollade på livestreamen i badkaret med choklad och hade en riktigt skön kväll! Tova var verkligen queen! 
 
Idag har jag också hunnit med en hel del. Vaknade upp i Esbo när min sovkompis (haha) skulle till jobbet, men bestämde mig för att nee nu jävlar skulle jag sova ikapp alla sömntimmar jag missade förra natten. Vaknade slutligen 10:30, sååå skönt att kunna sova länge!! Sen började jag min lediga dag med att äta en pizza till morgonmål. Jag är så nyttig. Började sedan dra mig hemmåt och svängde in ett varv via Lidl och råkade vinn 57€ på spelmaskinen. Jag är riktigt nöjd, hehe. 
Här hemma har jag vårstädat lite, och så var det sol och varmt idag så jag satte mig ute på balkongen med lite varm kakao, och så har jag tvättat lite lakan och kläder. Nu så har jag suttit två timmar i soffan, så tänker mig att det kanske är dags att stiga upp och fixa lite sen middag. Då jag är ledig så äter jag oftast så underliga tider, eftersom att morgonmålet oftast blir så sent. Jag äter alltså inte mina normala tider, och det gör att jag inte riktigt känner ordentlig hunger, och mår lite halvdåligt. Var vrålhungrig 8 imorse, men eftersom att jag inte tänkte stiga upp då så var hungern bortblåst sen när jag påriktigt vaknade...
 
Hoppas iallafall att ni alla har haft en bra och skön påsk!
 

En trött tisdag

Publicerat 2016-03-22 klockan 20:41:23 (svensk tid)
En bild på min snabba lunch jag åt i lördags.

Har legat i sängen i över en timme redan och klockan är 21:44 i skrivande stund. För idag är jag väldigt trött! Normalt så brukar kvälls tröttheten komma runt 23-tiden. Inte idag, så jag ska snart sova. Kommer väl vakna pigg redan vid 6 imorgon bitti så kommer hinna med mycket före klockan är 10:30 och det är dags för jobb. Hmm, vet inte varifrån tröttheten kom, törstig är jag också trots att jag hällt i mig litervis av vatten och mjölk. 

Har varit riktigt stressad nu de senaste kvällarna också, så stressad att det blir torrt i halsen och jag tillochmed ser dåligt. Tror iallafall jag kommer sova gott inatt! 

Att säga till

Publicerat 2016-03-22 klockan 15:01:00 (svensk tid)
Såhär ser jag ut. Inte just idag dock, men bilden är tagen bara för några dagar sedan.
 
Jag ser ut så här, och jag vill att folk ska kunna acceptera det. Jag menar INTE att alla ska tycka att jag ser bra ut eller så, utan acceptera HUR jag ser ut. Alltså, tycker du att jag ser förjävlig ut - acceptera det, det är intenting som behöver kommenteras. Det är klart att jag har sett mig i spegeln och själv sett hur jag ser ut.
 
Grunden till att jag bestämde mig för att skriva det här inlägget är inte för att jag blir kränkt gällande mitt utseénde direkt, utan för att jag märker att folk tänker "kan hon inte göra något åt det där" eller "Vad har hon gjort för att se ut sådär?". Visst, det där låter ju som kränkningar, men jag kan inte kalla det för det eftersom att det inte är någon som har sagt det rakt ut, mer tankar, och man kan ju inte rå för hur man tänker.
 
Tänkte iallafall ta upp ett scenario om vad som hände mig en gång. Jag har nämligen börjat få finnar och pormaskar i pannan, som alla kom plötsligt på en gång. Ja, det är klart att folk märker det då och kanske funderar, jag använder väldigt sällan smink också, så jag täckte inte in det. Jag var som sagt då medveten om detta, och att det inte var speciellt vackert. Alla har vi ju dessa perioder då huden i ansiktet börjar gå crazy, och man egentligen inte vill annat än stanna hemma och inte visa sig för någon. Jag har alltid tyckt att det har varit pinsamt med finnar, jag vet inte varför, men så har det varit, och är fortfarande. Jag vet att det SKA vara okej, det är ju inte precis så att vi väljer att se ut som att vi fått någonslagt pricksjuka.
Jag tycker att det är ännu mera pinsamt med finnar nu egentligen, än vad det var då när man var yngre. Då var det liksom vanligt och helt normalt att få finnar, och dom flesta hade det, vissa hade stora problem och andra hade mindre. Oavsett så var det helt okej, även fast det inte var precis snyggare då än nu. Jag är 21, och borde inte normalt ha sådanna problem just nu. Det är därför som folk verkar tycka att det är något fel. Har "Vuxna" problemhy så måste det genast sättas någon stämpel på det, antingen så är det "vuxenacne" som måste behandlas, eller så han hen bara skött sitt ansikte dåligt, eller ätit choklad. Precis detta hände mig. Jag vet inte varför min hud har blivit som den är just nu, men jag är medveten om den. Jag har i princip alltid någon liten finne, men just nu har jag för många, och är i fel ålder för att det ska vara normalt. Alltså, jag själv anser inte att det är onormalt och att jag behöver fundera efter vad jag har gjort, men detta är vad samhäller verkar tycka. Så, i varje fall så fick jag frågan ifall jag har ätit mycket choklad på senaste tiden. Jag har full förståelse att folk undrar, för det märks ju, men jag som sagt skäms för detta, och jag tror att det beror på att jag för det första inte är 15 år, och att jag inte ens har någon orsak. Hade det varit så att jag faktiskt hade ätit choklad så hade jag ju bara kunnat säga att jag hade gjort det, och så hade det blivit som den normalaste grejen i världen och folk skulle ha förståelse.
 
Det var inte just detta som jag vill få fram, utan att folk inte ska ha så mycket funderingar. En sak jag också har varit med om flera gånger i mitt liv som inte heller har varit speciellt trevlig är då folk frågar "Vad har du på hakan?" "Vad har du gjort där?" "Har du slagit dig?". Detta kan jag bli sjukt irriterad på, hur kan folk inte själva förstå att det är en finne, den ha hamnat där av sig själv, och jag har inte gjort något speciellt för att den hamnade där. Jag skäms, och svarar att jag inte vet. Vilket då borde få personen att inte tycka att det är så märkvärdigt mera. Ibland kan man ju få myggbett i pannan, och då känner jag mig faktiskt lite stolt. Jag är stolt över att det är ett myggbett och inte en finne.
 
Så, låt folk se ut som dom gör, det behöver inte betyda att dom har gjort någo speciellt för att behöva se ut så. Detta gäller såklar inte bara just finnar, utan det kan vara t.ex övervikt, korta ben, sned näsa eller vad tusan som helst. Det kan vara så att personen bara är född så, eller att hen har råkar ut för någonting som hen inte kan rå för. Acceptera att det ÄR så, och ifall du tycker att det ser förjävligt ut, så var då glad över att du ser så förbannat bra ut då istället...
 
Nä, men seriös. Vi ser ut som vi ser ut, och låt oss se ut så. Låt mig se ut så som jag gör! Visst, det går ju att göra plastikoperstioner, banta och sminka sig, i dagens läge är det möjligt att ändra sitt utseénde på flera olika sätt. Men det ska verkligen inte vara något som man ska behöva göra! Så som man ser ut naturligt, så ska man FÅ se ut. Utan några som helst komplikationer. Du vet inte vad en annan människa har varit med om.

7 saker i min lägenhet

Publicerat 2016-03-21 klockan 12:49:00 (svensk tid)
Egentligen så ska det ju heta "10 saker.." men jag kom inte på fler än sju som kanske är lite mer intressanta och speciella. Jag vet inte om detta är en grej som bloggare gör, men iallafall så har jag sett det bland vloggare en del. 
 
Jag har en flaska badskum! För barn tror jag? Har för mig att löddret ska vara ofarligt att få i munnen, haha. Denna spontanköpte jag från S-market, jag har letat efter badskum i andra affärer men inte hittat det. Sen så råkade jag bara få syn på en flaska i matbutiken... tänka sig. 
 
En vattentät högtalare med sugkopp, så att man kan sätta fast den på väggen i duschen. Denna använder jag när jag sitter i badet och lyssnar på podcast eller musik. Kan även svara i den ifall mobilen ringer...
 
En stor mjukispingvin som vaktar mig när jag sover, och lägenheten när jag inte är här. Den är verkligen en trogen vän! 
 
Så har jag även ett gammalt fotografi på mig och pappa på kylskåpet. Det har suttit på alla kylskåp i alla lägenheter jag har bott i, haha. Söt var jag inte iallafall.
 
Min taklampa! Denna köpte jag strax efter att jag hade flyttat för jag ville ha en ny och fin lampa. Köpte den från Prisma, och den är verkligen skitsnygg om jag får säga det själv. Den lyser upp hela lägenheten.
 
 
En fotoram som är tom... har haft den ett tag nu och aldrig bestämt mig vad jag vill ha för bild där, köpte den egentligen bara för att den var fin...
 
 
Krisgrisen! Denna ä väldigt tom, och det har den alltid varit så den har inte precis hjälpt mig i krissituationer.
 
 
 

Tidsuppfattningen i duschen

Publicerat 2016-03-20 klockan 12:26:00 (svensk tid)
Vad händer med tiden i duschen? Jag har ingen som helst uppfattning om hur länge jag har stått där. Antingen så har det gått 10 minuter, eller 25.. det vet jag inte. Ha hårinpackningen i håret i 3 minuter? Hur tusan ska jag veta när det gått tre minuter då det inte finns någon tidsuppfattning i duschen?? Någon annan som känner samma?
 
Det underligaste av allt är att så man tycker att det är dags att gå ut för att man stått där så länge, så brukar det visa sig att det bara gått 7 minuter. Ifall man tänker att "oj vad jag duschade snabbt idag!" Så visar det sig istället att nope, det tog en halv timme. HUR är detta möjligt! Tiden går väldigt oregelbundet i duschen. Borde skaffa mig en vattentät klocka.

ATM | Life update

Publicerat 2016-03-19 klockan 11:19:38 (svensk tid)
ATM, sitter i sängen och bloggar lite. Har haft en riktigt jobbig vecka, och nu är det lördag och jag är tillochmed ledig. Vad är bättre? Har även fått en hel del gjort idag också, jag har städat lite i mina byrålådor så nu har jag koll på vart allting finns, tillfälligt iallafall. Vaknade 07:30 imorse, vilket inte är så konstigt eftersom att jag alltid vaknar av mig själv runt den tiden, även då jag är ledig. Nu är klockan strax efter 12 på dagen, det är skönt! Tiden går så långsamt när man vaknar tidigt! Har även varit och handlat för ytterligare några dagar frammåt, så att jag överlever.
 
I lördags för en vecka sedan så var det fest för Jenni! Eller ja, det var väl mer som en fest för oss av henne, hon hade planerat allting så fint. Började förfesta hos henne och sedan åkte vi taxi in till SantaFé för att dansa av oss lite, hehe. Hade riktigt roligt! Landade hemma i sängen kl. 03. Och Frans vann Mello! Detta hände ju dock undertiden jag var på baren så jag såg det ju inte, men morgonen därpå så såg jag finalen i efterhand. Fast jag redan då visste vem vinnaren var. Jag är en äkta Mellofan!
 
Jag har även skaffat mig en tvättmaskin!! Det är sååå skönt att inte behöva släpa med sig smutskläderna till folk för att låna deras tvättmaskin...så nu har jag tvättat allt möjligt, morgonrock, filtar, sängöverkast... osv. Känns ungefär som att mitt liv är komplett.
 
Det har även blivit lite vår ute sen senast. Snön är så gott som bortsmält, solen lyser och framför allt VÄRMER. Snart är det påsk också! Allting är riktigt bra nu skulle jag våga påstå. 
 
Om en halvtimme ska jag hänga tvätt och sedan äta en laxsallad och en skyr, och så ska jag hämta hem bilen som fortfarande är kvar i Bromarf sen förra helgens partaj. Sen åker jag vidare till Esbo för att lata mig, mysa och se film. Vad jag gör imorgon vet jag ej, antagligen ligger jag i badkaret en timme eller två....

NEW IN | Cocopanda

Publicerat 2016-03-12 klockan 11:01:00 (svensk tid)
Cocopanda är billigt. Cocopanda hade rea. Jag kunde inte hålla mig.
 
NYX Make Up Setting Spray – Dewy Finish/Long Lasting - 15,50€
Dermalogica Clearing Skin Wash 50 ml¨- 9€ (norm 14,70€)
Orofluido Beauty Elixir 50 ml - 7,15€ (norm 13€)
 
Så fick jag även 10€ på hela inköpet. Löjligt billigt! Cocopanda är nog min nya favorit sida....
 
Vissa produkter är ännu på REA!
 
 
 

Månadsfavoriter | Februari

Publicerat 2016-03-11 klockan 11:49:00 (svensk tid)
Ber om ursäkt för att jag är lite sen med det här inlägget... 
 
 Volume Milion Lashes mascaran och Makiash pudret! Jag har aldrig haft en så bra mascara. Aldrig. Blev riktigt förvånad själv när jag insåg att den gör så att det ser ut som att jag har lösögonfransar! Seriöst, man får såå långa fransar av denna! Vilket jag verkligen behöver, mina fransar är väldigt korta, tyvärr. Och pudret. Jag kan inte ens förklara känslan av då man lägger på det, det känns ungefär som vått och kallt på samma gång... ungefär som att det är småsmåsmå microskopiskaisbitar. Alltså, det ÄR ju inte vått, me det känns så... som sagt, det går inte att förklara! Väldigt skön känsla är det iallafall! Aloe Vera sprayet i mitten är inte med i favoriterna för denna månad, bara pågrund av att jag vill använda min vanliga toner slut före. Tror nog att den kommer med i nästa månad, hehe. 
 
Min nalle. För att variera lite så känner jag att jag vill ha med min nalle i månadsfavoriterna. Väldigt bra sovkompis är han, haha Jag tror jag har nämn edt tidigare att jag älskar att krama om något då jag sover, t.ex en dyna. Nallen är gjort av ett väldigt skönt material och har perfekt storlek, så den får sova med mig varje natt under täcket och bli ihjälkramad. Som på bilden.
 
Har pratat en hel del om ansiktsmaskarna från The Body Shop, så därför tänker jag inte säga så mycket nu mera. Den tog nyss slut, och jag inser verkligen hur stor favorit den var... jag saknar den.
 
Shampot såklart! Det var ni nog berädda på. Pratade om det igår i håruppdateringen så tänker inte berätta eller recensera det nu. Bara att scrolla ner ett steg ifall ni vill läsa mera, hehe.
 
 
Har även en favorit från Avon Care, en ansiktstvätt. Dock är det inte denna på bilden, men en liknande. Grejen är den att jag insåg inte att den var en favorit, den tog slut, jag slängde flaskan. Det var nämligen så att då jag började använda den så blev min hud mycket bättre! Dum som jag var så trod jag inga kopplingar till den nya ansktstvätten jag börjat använda mig av... tänkte att det berodde på mina p-piller eftersom jag hade hoppat över mensen flera månader. Man brukar ju få sämre hy vid mens. MEN, sen då när denna tog slut och jag började använda en scrub från Nivea istället så har min hud blivit sämre igen!! Problemet nu är att jag inte exakt minns hur flaskan såg ut, men vill minnas att den hade en mörkblå kork... hittar inte en enda bild på nätet av en, och den finns inte heller på deras hemsida. Jag är i behov av den. Ifall det verkligen var den som gjorde min hy så bra som den blev så är detta den absolut bästa cleansern jag någonsin haft, en mirakel produkt. Jag måste få tag på den!
 
Nu avslutar jag med en favorit låt! Denna är så otrolit bra, Frans är sjukt jävla bra!

Shampoo | HÅRDATE #14

Publicerat 2016-03-10 klockan 10:22:00 (svensk tid)
Har inte skrivit en håruppdatering sedan tredje Januari, så känner lite att det var på tiden!
 
Tror att jag nämne tidigre att jag köpt ett nytt och dyrt shampo som är till för skadat hår? Tänkte börja med en liten recension på det!
 
Ni har säkert sett och hört om dessa tidigare, och dum som jag var så köpte jag inte balsammet till... tror att et hade blivit bättre resultat då. Det är alltså BED HEADS röda shampo, som är till för väääldigt skadat hår. Nummer 3 på "damage leveln" står det på flaskan. Dethär shampot är ju en väldigt stor flaska så kanske inte 20€ var sååå dyrt? Har använt detta nu enda sen Januari också, så det räcker väldigt länge, vilket såklart är bra. Det doftar gott också! Kort och gott så tycker jag att detta shampo är bra, jag har helt enkelt inget dåligt att säga. Det rengör väldigt bra, även fast jag har hårspray eller torrshampo i håret så behöver jag bara ta en tvättomgång, helt otroligt tycker jag. Jag rekommenderar absolut BED HEADS shampo, iallafall det röda då det är det enda som jag testat.
 
Hur mår mitt hår just nu då? Inte alls bra. Jag har väldigt svårt att märka om det har växt nuförtiden, men en kompis utbrister varje gång hon ser mig "Va du ha fått långt hår!", så kanske shampot verkligen har vårdat mitt hår väl? Jag själv märker ingen längdskillnad... har ju fått utväxt sedan jag färgade håret i början på året, och enligt det så växer mitt hår i normal takt, men det brister väl i topparna. För jag tycker att mitt hår har varit så här långt i ett år nu.
 
Använder även hårinpackning i topparna två gånger i veckan, det tycker jag faktiskt att är bra, det gör håret så lent och lätt att reda ut. Tidigare använde jag i hela håret, eftersom att jag har väldigt skadat hår högre upp också, har massor med korta strån som står ut åt alla håll när mitt hår har brustit. Men det är så jäkla jobbigt att skölja ur hårinpackningar från speciellt hårbottnet, och så blir det så förbaskat halt i badkaret, haha. Använder en helt vanlig hårinpackning från Garnier som jag fick av Linda till julklapp!
 
Så har jag även åter igen skaffat mig en burk med kokos olja! Om vi går några månader bakåt i tiden så använde jag ju kokos olja två gånger i veckan i nästan ett halvår, men slutade sedan pågrund av att det skadade håret så extremt när jag stod och skrubbade bort oljan med shampo TRE gånger varje dusch. Ja, nu ska jag försöka att nu och då ge håret en oljeinpackning, kommer inte bli ofta, menmen.
 
Vanlig hår olja använder jag fortfarande morgon ocjh kväll. Har även köpt en ny, men den kommer ni att få se i ett inlägg senare i veckan tänkte jag. Har inte hunnit få något uppfattning om den ännu, men ifall jag kommer ihåg så kanske det blir en recension på den i nästa håruppdatering?
 
Nu till det mest dramatiska. Jag tvättar håret två gånger i veckan, vilket är väldigt jobbit. Mitt hår väldigt fett av sig, så det är bara dag ett som mitt hår ser frächt ut. Dag två och tre är det redan smutsigt, vilket gör så att jag antingen är tvungen att använda torrshampo eller ha håret fast. Jag försöker att inte använda torrshampo så ofta då jag vet att håret mår bra av att vara fett, då hade jag ju lika bra kunna tvätta håret. Så, jag går med håret fast väldigt mycket, och jag tror att detta är orsaken till varför mitt hår har börja brista upptills. Därför tycker jag att mitt hår verkligen inte mår bra nu. Då jag sätter fast håret så står det ut massa korta hårtestar, så vet egentligen inte hur jag ska göra. Fortsätter jag spänna fast håret hela tiden så kommer det bara bli värre. Jag funderar på ifall jag borde sluta med "tvätta ditt hår två gånger i veckan"-metoden. Jag tror faktiskt att hårtvättar sliter mera på håret än vad det gör när ja har det fast. Jag behöver tvätta håret för att kunna ha det löst, för annors ser det väldigt sunkigt ut. Så jag tror att jag kommer börja tvätta håret varannan dag istället, iallafall vid behov. Ifall jag bara ska sitta hemma så står jag ju såklart ut med mitt smutsiga hår, men då jag har jobb så MÅSTE jag se fräsh ut.
 
Det får räcka för denna gång, hoppas det inte räcker tre månader igen innan nästa håruppdatering...
 
 
 
 

Udda saker jag älskar

Publicerat 2016-03-06 klockan 21:23:50 (svensk tid)
1. Våtservetter. Både avsminkningsservetter och "handsprits servetter". Jag har ingen förkaring till detta, jag använder väldigt sällan våtservetter, trots att jag har en hel del som jag samlat på mig. Jag gillar konceptet och fräshheten, haha. Det är väl ungefär som att jag älskar handsprit, men använder det ALDRIG...

2. Att använda kalsonger. Ja, nu vill jag först och främst säga att jag inte använder kalsonger "offentligt", utan att jag sover i dem. Ni vet dom i silke som är lösa? Jag ÄLSKAR att sova i sådanna! Det ska vara okej! (Ja, jag är feminist, men vi tar det en annan gång)

3. Att se på matlagningsprogram. Det kanske inte är såååå udda, men grejen är att jag inte är en hejare på att laga mat, men endå så gillar jag att kocka ihop något lite extra. Tyvärr så händer detta väldigt sällan då jag varken har inspiration, tid eller pengar. Men, jag gillar verkligen att se på matlagningsprogram, men samtidigt så får jag prestations ångest och vill vara rik och kunna bli en extremt bra kock! Det får nog bli mitt nya mål med livet

4. Kvarg. Det är gott, det vet ni säkert redan, men det är något mer också. Har ofta lust för kvarg, att jag känner en dragnings kraft till det, och blir inte nöjd före jag fått tag på det. Det är så skönt att äta, kallt, och behöv inte tuggas. Dessutom så finns det massor av billiga varianter som faktiskt är goda! Jag handlar alltid massor av kvarg.

Nya skor

Publicerat 2016-03-06 klockan 10:00:00 (svensk tid)
Just look at them! Jag har aldrig varit en sko människa, jag är inte en av dem som har 23 par skor hemma i garderoben... men dessa extremt snygga "bootsen" kunde jag inte motstå. Det snygga leopardmönstret baktill gör mig galen, jag älskar dem! Hittade dem på REA i Wildshoe igår, normalpriset var 89,95€, och dom blev mina för ynka 35,95€ !! Jag älskar dem så mycket så jag vet inte om jag vågar ha dem på till Santa Fé nästa lördag...
 
Som sagt så ska vi fira Jenni nästa helg när hon fyller 19, och jag har fortfarande samma beslutsångest gällande vad jag ska ha på mig. Eller ja, jag har ingenting att ha på mig, så jag har beslutsångest över vad jag ska ta och beställa hem. Nu är det dessutom bara sex dagar kvar, så måste beställa outfit IDAG, och hoppas på att paketet hinner komma fram före fredag. Jag är ute i sista minuten, verkligen.
 
Ska genast in på Nelly.com och se ifall det kanske har kommit något nytt sen jag senast kollade, jag har ju fortfarande mina alternativ som jag hade tänkt välja mellan. Men kanske det har dykt upp något nytt passande? Så det är det viktigaste jag har att göra idag. Måste även hitta någon födelsedags present åt Jenni.
 
 

Ny facebookfunktion?

Publicerat 2016-03-03 klockan 12:05:00 (svensk tid)
Igår när jag låg och kollade lite i inställningarna på facebook i brist på annat, så upptäckte jag något nytt som jag inte sett förut. Behöver inte vara nytt förståss, men jag upptäckte det själv igår.
 
Nämligen något som kallas efterlevande kontaktperson.
 
 
 
Kort och gott så ska man lägga till en person som man litar på som kan "ta över" ditt konto när du är död. Kan vi bara ta en stund och tänka över detta lite?? Min första tanke var att detta är ju bra, jag har själv tidigare funderat på hur underligt det måste vara när någon dör, och deras facebook konto blir kvar. Då måste ju nära och kära antingen hacka in sig på ditt konto eoch radera det eller blokera dig så att dom inte ser dej. Eller vill man se sina döda kompisars Facebook? 
 
Fast hmm, det är ju egentligen helt sjukt också! Att Facebook anses så livs viktigt att denna funktionen ens finns. Det jag däremot inte förstår är rättigheterna som denna person då får. Vad är det för nytta med att personen får gå in och svara på dina vänförfrågningar? Eller byta profilbild? Låter ju ungefär som att det är sjukt viktigt att uppdatera sin profilbild på Facebook, även efter att man har dött. Och såklart att ha så många vänner som möjligt. 
 
Måste erkänna att detta är kul, samtidigt som det kanske är riktigt smart när det väl kommer till kritan? Lite kuslig funktion är det dock...
 

Månadsreview | Februari

Publicerat 2016-03-02 klockan 12:49:00 (svensk tid)
Jag har ju börjat göra reviews på månader nu, eller egentligen sammanställningar. Nu är det dags för Februarireviewn!
 
1. Februari har bestått av extra mycket ångest, och jag har egentligen inte ens någon aning om orsaken. Har kunnat vakna upp på morgonen med ångesten högt upp över öronen, eller fått plötsliga ångestattacker på kvällen. Skrev ett inlägg om ångest så tänker inte predika om det mer nu,
 
2. Jag har blivit bättre på att föra ut soporna! Är kanske inte en så stor grej men jag har varit den som antingen glömmer, eller inte orkar. Så slutar det med att jag har fem påsar med skräp hemma. Jag har blivit så duktig nu på att verkligen föra ut soporna, det har blivit en rutin! Ifall roskis är fullt så tar jag med mig påsen ut till sopen när jag går ut till jobbet. 
 
3. Under Februari så har jag fått så mycket gott! Ni vet när man får små komplimanger som gör att man blir så extremt glad? Det har jag varit med om! Jag har ju väldigt dåligt självförtroende, och tror att allt jag gör blir fel. Under Februari har jag istället fått höra hur duktig jag är - jag blir så glad! Kanske jag också har blivit bättre på att ta åt mig av det goda?
 
4. Jag känner faktiskt att jag har varit lite mer avslappnad nu i Februari. Jag har sovit bättre, och under mina lediga dagar så har jag även hunnit med att ta det lite lugnt och inte bara stressat och städat och blabla, jag har hållit mig hemma i soffan, haha. Det har jag förut iinte varit bra på. Dessutom så vilar jag även efter jobbet, jag tänker att nej, jag behöver inte diska eller dammsuga. Låter kanske underligt men jag är sån att när jag kommer hem, så istället för att vila och ta det lugnt så gör jag massa måsten istället, och förlorar den lilla fritiden jag har.
 
Jag tycker inte att Februari har varit så speciell. En ganska vanlig månad tycker jag. I Januari hände det ju massa stora grejer, så kanske inte så konstigt att Februari har varit lugnt. Det är ju inte precis så att jag flyttar varje månad, haha. Tur det.

Hiss eller diss - Falafel

Publicerat 2016-03-01 klockan 20:07:38 (svensk tid)
 
Här om dagen så bestämde jag mig för att prova på Falafel, någonting jag aldrig smakat förut. Köpte en färdig förpackning innehållande pulver som sen skulle blandas med kokande vatten, och den stod i köksskåpet ett par veckor innan jag bestämde mig för att testa den. Jag hade ganska höga förväntningar, känns nämligen som att alla gillar det, och att det har blivit riktigt populärt.
 
 
Jag brukar vanligtvis vara lite skeptisk till vegetariskt, inte egentligen för att jag inte gillar vegetarisk mat, men jag älskar kött, och jag måste få ha kött på sidan om det vegetariska isåfall. Nå, det är väl tänkt att man inte bara ska äta falafel utan någonting till, men det gjorde jag. Största orsaken var väl att jag var hungrig och hade ingenting annat hemma.
 
 
Ett litet fel som jag gjorde var att jag inte stekte dem tillräckligt, tror jag. Iallafall så såg dom inte ett dugg annorlunda ut när dom var stekta som när dom var "råa". Jag tyckte att jag stekte dom väldigt länge, men kanske inte? Det fastnade i pannan, och senare när Jenni kom på besök så undrade hon ifall jag hade stekt Cornflakes. För så såg det ut. Var jäkligt att få rent stekpannan också.
 
 
Som det kanske syns här på bilden så är vissa sidor av bullarna gyllenbruna, och det är väl så som hela bullarna ska se ut? Jag vet faktiskt inte, vet ingenting om falafel haha.
 
Men om vi ska gå till betygsättningen och recensionen nu, så kan jag med handen på hjärtat ge falafel en STOR DISS. Det smakade verkligen inte gott, fick i mig tre styckna och sen var jag tvungen att slänga resten i sopen. Jag är inte kräsen gällande mat måste jag säga, men dessa var inte goda, fyusch. Möjligtvis så gjorde jag fel, eller så var det bara den här färdigförpackningen som var osmaklig. Kan ju hända att ifall jag hade beställt falafel på restaurang så hade det smakat annorlunda. Betyget landar på en nolla - utan tvivel!