Det handlar om feminism

Publicerat 2016-11-25 klockan 20:45:00 (svensk tid)
Bildresultat för feminism
Att känna sig nertryckt av samhället pågrund av att vara kvinna. Att ständigt behöva känna sig mindre värd, och att få höra nertryckande ord av män. Ifall du inte är intresserad av feminism, eller ifall du är en kvinnohatare så råder jag dig att sluta läsa. Idag kommer jag enbart skriva om feminism.
 
Att vara feminism kan betyda olika för olika personer. Jag kommer börja med att berätta vad feminism är för mig. För mig är feminism jämnställdhet bland kvinnor och män (men jag står såklart även för jämnställdhet i överlag). Jag vill att kvinnor och män ska få ha samma rättigheter, och framför allt - att män ej ska se ner på kvinnor, vi alla ska vara på samma höjd! Ja, jag är feminist, det känns numera som en självklarhet. Ja, jag använder ord som "han", "hon", "kvinna" och "man". Jag vet att det finns andra feminister som vill att vi inte ska ha skillnad på kön, att vi inte ska delas upp i "kvinnor" och "män", utan att vi alla ska vara i samma kategori. Jag har full förståelse för detta, såklart, eftersom att det finns massor av män där ute som egentligen vill bli kallade för kvinnor - och tvärtom. Jag försöker endå att använda ordet "hen", och "en", istället för direkt könsrelaterade ord. Förstår ni? Det jag vill komma fram till är i princip att jag är feminist trots att jag fortfarande ser skillnad på kön. Ifall jag har en killkompis som vill bli kallad för "hon", så kommer jag göra det, men i överlag så finns det för mig ännu en skillnad. Jag tycker alltså att skolorna ska fortsätta ha skillda omklädningsrum för killar och tjejer, men ifall killar vill leka med dockor och sminka sig så ska dom fan få göra det, och ifall flickor vill lägga upp bilder med bar överkropp så ska ska det vara lika okej som om en kille hade gjort det!
 
Att vara en kvinnlig feminist är väl ganska självklart. För det är vi kvinnor som måste stå för vad vi är, det är kvinnor som blir våldtagna, får lägre lön, utsätts för sexuella trakasserier och får höra av män att vi bara platsar i köket och att vi inte kan köra bil. Jag vill att vi en dag ska vara jämnställda! Vissa tror att feminister hatar män och vill att kvinnor ska ha högre rank än männen, vilket är helt fel. Vi ska vara LIKA. Jag har länge tänkt på att jag vill skriva ett inlägg angående feminism - men inte riktigt tyckt att det varit en bra idé. Nu kände jag att jag vill dra mitt strå till stacken, efter att blivit smutskastad av en man som antytt att kvinnor är sämre än män.
 
Jag förstår helt och håller ifall en inte vill kalla sig själv för feminist trots att en är för jämnställdhet. Feminism är ett ord som kan väcka starka känslor och reaktioner, och om en inte känner att en är tillräckligt påläst och vill gå in i det så kanske en inte vill använda det ordet. Att sätta en sådan stämpel på sig själv kan kännas tungt. Jag har varit för jämnställdhet väldigt länge, men inte kallat mig för feminist. Jag var själv inte utsatt alls, jag kände inte av att män såg ner på mig, inte så att jag störde mig på det iallafall. Tills jag fick höra av en kille i min ålder att vi kvinnor ska diska, städa och att han inte tänkte göra några kvinnosysslor. Det var då feministen kom fram i mig, och jag  började tänka allt mera på feminism och hur världen egentligen är, hur män kan ha riktigt vidriga kvinnosyner. Jag insåg snappt att personen ifråga verkligen såg på kvinnor som "objekt", och riktigt njöt av att vara man och ha makten över kvinnorna. Idag har jag ingen kontakt med honom mera. Det var så som det började för mig, som jag började stå för att vara feminist. Jag blir arg över att läsa och höra om kvinnor som blivit våldtagna, och att det varit deras egna fel pågrund av att de burit kläder som är för urringade eller för korta, och att våldtäcksmannen inte fått något strass just pågrund av detta. Vidrigt!
 
Det som fick mig att verkligen vilja skriva om feminism var det jag var med om för några dagar sedan. En man, som jag tidigare tyckt att har verkat helt okej, fick för sig att berätta för mig hur otacksamma moderna kvinnor är och hur fult de beter sig mot män. Denna person känner inte jag egentligen, träffade honom en gång i somras och efter det så har vi pratat lite per telefon. Efter det han skrev till mig så kommer jag aldrig mera skriva ett ord åt honom, jag kanske är elak, men jag kommer inte ge honom en andra chans. Hans kvinnosyn äcklar mig, ilskan inom mig kokade över. Jag vill inte försvara enbart mig själv, utan jag vill försvara oss kvinnor! Ingen ska ha rätten att trakassera mig, eller någon annan. Personligen så bryr jag mig inte ifall han tycker att jag är oartig eller att han ser ner på just mig. Det jag bryr mig om är att han ser ner på kvinnor i överlag. Jag kanske inte gör så stor skillnad på någonting genom att säga upp bekantskapen med honom, men jag äcklades något enormt över hur han ser på kvinnor. Vill såklart inte klanka ner på just honom, jag äcklas av män som ser ner på kvinnor och som uttrycker det tydligt. Jag vet att det finns män som också tycker att det ska vara jämnställt, er gillar jag! Jag kräver inte att alla män ska vara feminister, men ifall de börjar prata negativt om det motsatta könet så vill jag helst inte ha något att göra med de personerna. Jämnställt ska det vara, ingen ska vara bättre än den andra!
 
TACK till dig som läste, jag tar väldigt gärna emot kommentarer, berätta för mig hur just du ser på feminism! 

Julen är här

Publicerat 2016-11-11 klockan 18:30:00 (svensk tid)
Okej, inte riktigt ännu, men det är inte länge kvar nu. Måste faktiskt erkänna att iår så har julkänslorna börjat komma lite tidigare än vanligt, det är ju faktiskt bara 11 november ännu. Inte så att jag redan julpyntat, men mentalt så har julen redan börjat smyga sig fram. Kanske pågrund av att en del av julgrejerna redan kikat fram på jobbet, eller så är jag bara extra julig av mig iår. Det jag ser framemot är mina julbyxor! Ganska komiskt egentligen eftersom att det bara är ettpar röda mjukisar med "julmönster". Hade lätt kunnat använda dem året runt, men rätt ska vara rätt, tycker jag. 
 
Har börjat handla julklappar, men ännu så är det en hel del kvar. Så har jag funderat ut vad jag själv önskar mig. Trodde jag inte önskade mig så mycket, men efter att ha funderat en stund så hade jag endå än rätt så lång lista. Vad önskar ni er?
 
Det jag mest av allt önskar mig är Therese Lindgrens bok som kom ut för ett par dagar sedan. Som hon har kämpat med den hela året, och jag vet att den är bra innan jag ens läst den. Therese gör allting så noggrant så att slutresultatet blir perfekt! Antar att hennes bok är högst upp på mångas önskelistor i år. (Vet även att jag kommer få den, hehe). 
Bildresultat för therese lindgren bok
 
 
Och så önskar jag mig en tv. En helt vanlig simpel tv. Min nuvarande är för det första inte ens min, den luktar bränt och plötsligt kan det börja tjuta från högtalarna. Kan inte ha den kopplad under natten, för det kan smälla till trots att den är avstängd. Kortslutning, tro?
 
Ett nattduksbord står också högt upp på listan, det hade jag visserligen tänkt köpa själv, men eftersom att det snart är jul så kan jag prova att önska mig ett i julklapp. Har tänkt på ett NIELSTRUP från Jysk eftersom att jag har en byrå från samma serie.