Inbrott och vappenplaner

Publicerat 2017-04-30 klockan 18:46:00 (svensk tid)
Så här såg det ut i min lägenhet för några timmar sedan. Har burit upp så gott som allt från mitt källarföråd, eftersom att det varit inbrott där. Behövde gå egenom och reda upp lite, och kolla vad som saknas. Nu har jag rensat ordentligt, den stora IKEA-kassen innehåller gamla kläder som antingen är för välanvända, trasiga eller som jag helt enkelt aldrig mera kommer att använda. Det ska bort! Så jag har sorterat grejer i olika påsar, saker som tillhör någon annan, och saker som ska ner till Bromarf när jag har kommit så långt. En hel del toma pafflådor som jag nu har fört till paffinsamlingen. Jag undrar varför jag hade sparat dem ens. Det var alltså jag och en annan granne som har råkat ut för inbrott i våra utrymmen i källaren. Inbrottstjuvarna hade klippt upp låset, och nu kommer jag aldrig mera våga förvara något värdefullt där nere - vilket man inte ska göra heller, just för att inbrott kan ske. Inbrottstjuven hade bland annat fått med sig några av mina gamla smartphones och min Icepeak jacka, eftersom att jag varit dum nog och förvara det i källaren.
 
Nu efter att jag tagit i tu med det, och ätit köttbullar, så insåg jag att det ju faktiskt är vappen (valborg) imorgon. Inte precis så att jag hade glömt bort det, men hade bara inte tänkt på det. Nästan lite deprimerande att sitta ensam hemma och dricka Coca-cola. Idag är säkerligen alla jag känner ute och firar och har det skoj, och egentligen så har jag ingen lust till att festa till det idag, men det hade ju varit trevligt med sällskap. Jag älskar hur jag skrev "vappenplaner" i rubriken, och så har jag inte ens några. Fniss. Jag kommer sitta här i lugn och ro med min cola, och antagligen landar jag på soffan framför någon serie. Ifjol på vappen gick jag faktiskt ut och festade ensam, när jag kände att jag inte ville sitta hemma alldeles ensam på vappen. Det tycker jag än idag att var helt sjukt. Jag kände mig bara ännu mer ensam och att alla stirrade på mig änr jag faktiskt valde att gå ut och festa ensam. Jag hade ju kul nog, och hittade ju personer att umgås med, men jag kommer inte göra om det idag, haha
 
Hoppas att ni andra har en super-vappen, ni kan ju fira lite för min del också! SKÅL!

Nostalgi

Publicerat 2017-04-30 klockan 17:54:00 (svensk tid)
För att alla ni 90-talister ska få er en liten nostalgitripp så tänkte jag göra ett litet inlägg om gamla barnprogram. Nedan kommer jag att lista 5 barnprogram som var mina favoriter när jag var liten, och hoppas ni får en lika bra nostalgi-upplevelse som jag själv. Enjoy!
 
1. Freddy och Leo
 
Det känns som att jag är den enda som minns detta programmet, haha. Har Googlat runt en snabbis och inte hittat så mycket information alls om detta. Är det en bortglömt program? Någon som minns vilket år det sändes på tv? Jag minns inte så mycket egentligen av det här programmet, mer än att i ett avsnitt var det någon som stal en stor gräddtårta, och att Freddie och Leo var detektiver. Ett riktigt bra program minns jag iallafall att det var!
 
2. Noaks ö
 
Detta måste nog de flesta minnas! Ett gäng djur som bodde på en ö, och min favoritkaraktär var den lilla näbbmusen, eller vad det var för slags djur. Sasha som alltid sa"Oiski poiski", minns ni? Den sändes första gången år 1998 i Sverige i Bolibompa, men jag tror jag såg den några år senare i finsk tv. 
 
3. Storasyster och lillebror
 
Ska jag vara ärlig så minns jag knappt detta program, minns bara att det var extremt korta avsnitt på bara ettpar minuter, och introt. Det är helt sjukt hur man kan minnas ett intro och sen endå inte ha den blekaste aning om vad själva avsnittet handlade om, haha. Detta program sändes mellan 1994-1999, så inte konstigt att jag inte minns så mycket....
 
4. Nalle har ett stort blått hus
 
ALLA måste minnas detta! Skulle nästan säga att det här var mitt absoluta favoritprogram. Jag minns det så väl, och det pinsamma är väl att jag fortfarande kan både introlåten och hejdå-sången utantill. Möjligen så kan det vara så att jag har lyssnat på det på senare år, haha. Denna serie sändes mellan 1997 och 2006. Alla som var barn då MÅSTE ju minnas detta? Så otroligt bra, var det. Synd ifall ni missade.
 
5. Abrakadabra
 
Detta var också extremt bra. Handlade om en ko som hette Doris och en grävling som hette Gösta. Intromelodin är ju så nostalgisk att den nog måste väcka liv i mångas hjärnor, eller? Abrakadabra sändes första gången 1997, vet ej när det slutades sändas. 
 
Har en hel del andra barnprogram på lager, så kanske det dyker upp ett till nostalgi-inlägg i framtiden...

13 reasons why

Publicerat 2017-04-29 klockan 17:09:00 (svensk tid)
Eftersom att jag är sååå mainstream så tänkte jag ta och tipsa om en serie som de flesta redan sett. Kul, Linda, en så bra idé. Jag pratar om den nya serien som kommit till Netflix, "13 reasons why", eller "13 orsaker varför" som den heter på svenska.
 
Serien handlar om att en tjej, Hannah, begår självmord, och strax därpå får flera från skolan kassettband som hon har spelat in före sitt mord. På bandet berättar hon om varför hon valde att ta sitt liv, och vem som var orsaken till det. Alla som fått bandet är en av de som har betett sig dåligt mot henne. Detta skapar jobbig stämning mellan eleverna, och Clay, som är huvudpersonen, vill straffa alla som är skylldiga till Hannahs död.
Bildresultat för 13 reasons why
 
Det jag gillar med serien är mystiken över det hela, att du som tittar inte en enda gång har allting på det klara. Du får fundera och lista ut, och jag personligen känner mig som ett frågetecken. Det går alltså ej att sluta titta, och du kommer längta till det sista avsnittet då alla bitar hoppeligen faller på plats.
 
Serien hittar du just nu, enbart på Netflix, men det dröjer knappat länge förens den dyker upp på Dreamfilm ifall du ej har tillgång till netflix. Jag rekommenderar den verkligen!

Konstant frysare

Publicerat 2017-04-28 klockan 15:50:00 (svensk tid)
Jag fryser konstant. Ibland undrar jag ifall jag egentligen var gjord för att födas i ett land där det är minst 30 grader året om. Så här går jag runt hemma, i min tjocka morgonrock. Ibland även Onepiece under. Att jag klär mig som om jag befann mig i en frys, trots att det är 23 grader. Att jag på nätterna sover med dubbla täcken. Mina händer och fötter är som isbitar, och i bilen vill jag ha full värme på. Hösten, våren och vintern är inga årstider för mig. På sommaren kan jag gå ute i tunna kläder, bara det är vindstilla och solens strålar når mig, men direkt då jag rör mig i skuggan eller det kommer minsta vindpust så börjar kroppen frysa. Vissa människor fryser mer än andra, helt enkelt, och jag är absolut en av dem som fryser MERA än alla andra. För så mycket som jag fryser kan inte vara normalt. På samma sätt som det finns folk som går ute med t-skjorta då det bara är ynka 10 grader ute, och som ständigt svettas.
 
Ett hett bad eller en lång varm dusch är det som hjälper mig. Sen måste jag snabbt hoppa ur duschen, och kasta på mig så mycket kläder det bara går för att hålla värmen i mig. Min kropp är dålig på att hålla värmen. Jag hatar att frysa, önskar mig en elektronisk värmefilt inför nästa vinter, goals.
 
Nu ska vi hoppas på att jag inte har något annat att klaga på på länge, haha...
 
 

Den stora städdagen

Publicerat 2017-04-28 klockan 15:40:49 (svensk tid)
Idag hade jag skrivit upp på min to-do-list att det är "den stora städdagen" idag. Typiskt mig att vara så hypead över att städa. Jag undrar när mitt beroende av att städa egentligen ska gå över? Så, idag har jag skurat spisen i köket, torkar skåpsluckor, torkat damm, dammsugit och tvättat kläder. Eller ja, räknas det som att dammsuga när det är Bob som gör det? Bob är alltså min robotdammsugare som nog var den bästa julklappen jag någonsin fått. Nu är iallafall mitt hem skinande rent, och här sitter jag och avnjuter en kola.
 
Vädret där ute är vackert, trots att min mobil visat regndroppar hela dagen. Jag gick en sväng på mitt favoritloppis där jag alltid hittar minst en sak som får följa med mig hem, och idag blev det än hållare för värmeljus. I Marmor. Som vanligt. Idag tänkte jag faktiskt två gånger på ifall jag kanske inte heller skulla köpa den, eftersom att jag har över 20 st. och de tar över min lägenhet. Jag kunde inte hålla mig. Det är ett samlarobjekt, och oavsett om jag behöver dem eller ej så är dom så fruktansvärt snygga att jag inte kan hålla mig. Jag tänker på hur snyggt det blir att inreda ett hus med olika marmor föremål här och var.
 

Drömhuset #2 | Hallen

Publicerat 2017-04-27 klockan 15:20:00 (svensk tid)
Här har jag nu suttit i en timme och kollat runt efter inspiration på Pinterest efter den perfekta dröm-hallen, och blir bara yr i huvudet av allt fint! Jag kan ju inte ha ALLT. Detta blir nog ett flummigt inlägg, var berädda.
 
Scandinavian Design: The Home of Morten Bo Jensen by Vipp - http://www.interiordesign2014.com/interior-design-ideas/scandinavian-design-the-home-of-morten-bo-jensen-by-vipp/ http://emfurn.com/collections/dining-chairs:
Först och främst så hade det varit underbart att ha en liten bänk att typ kunna slänga av sig väskan på direkt jag kommer in genom dörren. Även passligt att sitta på då jag knyter skorna. En liten hylla för skorna hade varit trevligt, blir direkt och se så oredigt ut då en slänger av sig skorna på golvet direkt en kommer in genom dörren. Hade varit lättare att dammsuga då också om skorna inte står ivägen på golvet.
 
Tongue and groove paneling would be a good hard-wearing option. From Neptune Journal:
Så hittade jag även denhär bilden. En hylla för skor, vantar, väska osv, och så en liten bänk att sitta på. Eller att kasta av sig hunden på. Dock så gillar jag ej den omoderna stilen på just detta, men principen är ju nice.
 
Sen det jag mest funderat på, hur vill jag hänga ytterkläderna. Jag skulle både vilja ha vanliga knaggar och även byglar. På byglarna kan alla jackor hänga, men så vill jag även ha knagg för just den jackan jag oftast använder. För jag vet med mig själv att jag inte orkar hänga jackan på en bygel varje gång. Hur ska jag få dessa två att gå ihopa, har inte hittat en enda bild på hur det skulle se ut med både knaggar och byglar. 
 
Beautiful white and gray mudroom with gray herringbone tile floors boasts built in white shaker cabinets and closed lockers with round silver pulls framing a mudroom bench finished with a striped gray linen seat cushion and siting atop three cubbies holding brown wicker baskets as polished nickle coat hooks are mounted above the seat.:
Oavsett vad för slags hyllor eller skåp jag har i hallen, så vill jag att det ska vara vitt, och kanske just lite silver detaljer som handtagen på bilden. På väggen mittemot skåpet så är en spegel ett stort måste, och så möjligtvis en liten byrå. Tror jag avslutar med några till pinterestbilder på sådant jag tycker att är fint, helt enkelt!
 
Traditional entry hall with wicker basket storage and mirror on Thou Swell /thouswellblog/:
Stor spegel, och kanske någon korg med t.ex vantar och halsdukar på vintern.
 
Budgettips! På Ikeas barnavdelning finns förvaringen Stuva! Köp dem i vitt utförande och bygg lådorna på ovanstående vis! Hur funktionellt som helst! Elegant och perfekt för att skapa en inbjudande...:
Nya färgen i hallen blev…. | Tilda Bjärsmyr | Bloglovin’:
Angela Cunha: Blanco Interiores - supposed to be a foyer, but I think more of a bedroom look. Love the horizontal paneling and the lamps and mirror.:

Schampo och balsam | Hårdate #19

Publicerat 2017-04-26 klockan 14:34:00 (svensk tid)
Idag tänkte jag ge en liten recension på ett schampo och balsam som jag använder för tillfället! Jag har ju svårt att hitta något som jag verkligen känner att är extra bra då det gäller shampon, oftast så tycker jag att alla ger ungefär samma effekt. Dessa två på bilden nedan är riktigt "bra", tyvärr så innehåller de sulfater och alkohol som i princip inte är bra för håret... så bra är kanske fel ord. Jag har gett upp hoppet med att börja trivas med ekologiska och naturliga shampon, jag VET att det är bra för håret att inte slänga i massa underliga ämnen som jag ej har någon aning om vad ens är. Jag vill att mitt hår ska kännas lent, och så ska det löddra massor. Det gör det inte med naturliga proukter. Jag upplever att mitt hår har blivit väldigt glansigt av dessa, och balsamet gör håret sååå lent!! (Kan ju beror på att det innehåller silicon.....). Vill egentligen inte rekomendera att använda "dåliga" produkter.. men fan vad skönt det är. haha
 
 
En liten update angående mina toppar! I senaste hårdaten så skrev jag ju om en hårprodukt för topparna som jag har börjat använda, och den har jag köpt om nu. Ni hittar inlägget genom att klicka in er i "hårdate" kategorin i menyn till vänster. Öven fast jag använt dåligt schampo så har jag ej upplevt att mina toppar har blivit torrare. Var till frisören och toppade håret lite grann för ettpar veckor sedan, men upplevde inte att mitt hår var extra slitet före det heller.
 
Så mycket längre har mitt hår nog inte blivit på dessa två månaderna sen jag senast updaterade er angående mitt hår, den enda förändringen är nog att mitt hår är lite mera uppklipt. Hade tänkt att jag skulle fånga glansen på bild, men inser nu att bilden blev lite väl överexponerad. Ser bara grått ut. Det är glansigt, jag lovar!
 
I nästa hårdate kommer det säkerligen bli kaos, eftersom Jenni, min frisör inte längre kommer ha tillgång till mitt hår då hon flyttar till Gotland, och jag vill inte gå till någon annan frisör. Så, kommer högst antagligen försöka toppa håret själv, och möjligtvis färga med någon billigt butiksfärg.... så stay tuned, nästa update kan bli intressant...

Min dag (och gårdag)

Publicerat 2017-04-25 klockan 12:44:00 (svensk tid)
Hade det varit en äkta MK väska och en extremt dyr Macbook på bilden så hade denna bilden platsat på Tumblr. Men jag har faktiskt en relativt billig Toshiba och en fake väska, tänk hur märken egentligen kan påverka en bild. Strunt samma, bilden har inget att göra med inlägget, ville bara reflektera lite. Och så ville jag endå få bilden att passa in..
 
Idag är en bra dag, det var det inte igår. Igår hade jag ont i magen från morgon till kväll, jag får ibland en molande värk som sträcker sig från lungorna ner till magen, ut på sidorna och bak på ryggen. Igår var en sådan dag. Ligger jag stilla försvinner det snabbt, men direkt jag rör på mig så är det tillbaka och straffar mig. Som grädde på mosen så fick jag ont i halsen också, vilket också har plågat mig nu och då enda sen jag första gången fick en inflammation i halsen. Som tur så har jag två askar magiska halstabletter som jag äter av direkt jag känner av att en ny inflammation är på G. Så det enda jag gjorde igår var att jag före iväg min bil till doktorn, lilla Nemo ska nämligen få nya bromsskivor så att han går egenom besiktningen. På kvällen var jag hos Jenni, som nyss kommit hem från Gotland. Kan inte riktigt inse att hon kommer att flytta dit, och att vi inte kommer träffas så ofta längre.
 
Nåja, där var en liten backstory på gårdagen. Idag gjorde jag allt det som jag hade planerat att jag skulle göra igår. Var tvungen att gå lite ärenden på stan, och inse att det verkligen finns dåligt med parkeringsplatser, men efter några svordomar och lång tid så lyckades jag klämma in bilen mellan ett träd och en annan bil. Kan tillägga att lånebilen jag har tillfälligt nu är nästintill både dubbelt så bred och dubbelt så lång som min egna. Jag överdriver en gnutta, men så kändes det. Hade blandannat ett ärende till banken, och så hämtade jag ut mina sista p-piller innan receptet måste förnyas. Har mailat till ungdomsmottagningen flera gånger under de senaste veckorna - men får aldrig svar. Måste vända mig till kvinnokliniken istället, och det låter dyrt. Hör ni hur stora problem jag har? Haha, jag kanske borde sluta klaga.
 
Nu låter jag väldigt sofistikerad, men om ett par timmar har jag en middag inbokad! Här sitter jag och redan är hungrig, men eftersom jag ofta tackar nej till middagar (lunch, blir det väl föresten...) pågrund av att jag är mätt, och just har ätit, så får jag väl fasta några timmar till I guess. Haha, jag älskar hur jag skrev i början av inlägget att "idag är en bra dag", och så har jag endå lyckats få allt att låta negativt... 

Förberedelser

Publicerat 2017-04-24 klockan 11:34:40 (svensk tid)
Jag är ju lite av ett kontrollfreak och perfektionist när det gäller det mesta - och nu när jag för första gången ska resa över till Sverige med flygplan, dessutom ensam, så har jag lagt en hel del tid och energi på att planera det, även fast det i andras ögon kan låta simpelt.
 
Tänkte helt enkelt ta och dela med mig av mina "resplaner", jag själv har ju googlat runt och letat, så kanske det finns någon där ute som vill ta del av mina planeringar, hehe. Först och främst så gäller det att packa rätt. Jag personligen har enbart handbagage, vilket betyder att jag har en resväska och en handväska som jag tar med mig in på flyget. Resväskan ska placeras uppe i planet ovanför sätena, och handväskan vid fötterna under sätet,
Det gäller alltså att packa smart, så att behövligheterna finns i handväskan så att det är lätt åtkomligt. Väskorna får ej väga över 8kg tillsammans (åker med Finnair, det kan variera), om du ej vill checka in väskorna skillt för sig. Det som har varit den största funderingen för mig är vätskan. Det är tillåtet att ha vätska med sig i handbagaget, men burkarna eller förpackningarna får ej överstiga 100ml styck. Det lönar sig att köpa små burkar eller flaskor att hälla över i. All vätska ska vara i en återförslutsbar påse, typ mini-grip, och får ej rymma mer än 1 liter.
 
Då du går genom säkerhetskontrollen så bör du visa påsen med vätskan skillt för sig, ha den alltså lättåtkomlig i handväskan. Ska du resa med el-ciggen så bör du även visa batteriet skillt för sig. E-juice är oftast rätt brandfarligt, så i värsta fall så kan du bli av med det. Jag råder er att köpa det i Sverige istället. Så finns det såklart andra grejer som man ej får ta med på planet, som pincetter, rakhyvlar, hårspray, torrshampo och andra vassa eller brandfarliga föremål. 
 
Bildresultat för security control airport
 
Annat du bör tänka på är att vara i tid på flygplatsen, checka in går lättast och antagligen snabbast att göra via en automat inne på flygplatsen. Se till att ha flygbiljletten till hands, skriv upp nummret på ett papper ifall du skulle råka glömma biljetten eller ifall din mobil dör, och du ej kan använda den elektroniska. Det finns alltså massor du behöver tänka på!
 
Jag har skapat en lista på andra viktiga punkter:
 
 • Åker du till ett land som har annan valuta - ha alltid lite kontanter ifall det behövs.
 • Ha hotellets address uppskriven
 • Köa till gaten på flygplatsen tidigt så du slipper trängseln inne på planet, då alla redan satt sig och du kommer sist...
 • Se till att lägga allt "misstänksamt" direkt på bandet i säkerhetskontrollen, så slipper kontrollanterna rota i din väska. (t.ex tändare, batteri, mediciner osv.)
 • oftast finns det kartor online över flygplatser, bekanta dig med dem så slipper du yra runt och missa planet.
 • Ha en liten powerbank med dig, får ej va för stor om du bara åker med handbagage.
 • Väg väskan före du åker, så att du har koll på hur mycket du kan handla med dig hem....
 • Åker du långt så kan det löna sig att ha någon film nerladdad till offline läge från t.ex Netflix. Wi-fi på planet brukar sällan fungera.
 • Om du är osäker på hur du ska ta dig till hotellet - ta taxi! Mycket bättre än att tappa bort sig genom att ta fel buss och hamna på fel plats.
 • Var förberedd på att risken att du ej har något mobilt nätverk finns - så tänk inte google som sista utväg.
 • Kan förövrigt löna sig att stänga data-roamingen på mobilen så att du inte överraskas av världens dyraste räkning.
 • Packa inte med dig massa onödigt, ska du bo på hotell så finns det oftast handdukar och tvål färdigt. Kolla upp!
 • Packa smart; jag kommer ta med mig min gamla plattång som fungerar dåligt, så att jag sen kan slänga den och ej ta med den tillbaka. På så sätt vinner jag lite extra vikt i resväskan på tillbaka vägen. Den ska endå slängas.
 • Glöm ej hörlurarna...
 • Var berädd på att du kan bli av med grejer i säkerhetskontrollen, ta ej med dig din dyraste parfym. 
 • Ha med dig en extra tom mini-grip påse ifall att
Ja, tror det var det viktigaste. Ha i åtanke att detta inte är mina egna erfarenheter, detta är vad jag googlat fram och tagit reda på genom andra. Ifall ni har andra detaljer som jag missat och kanske inte ens tänkt på - comment down below!
 
Bildresultat för resa jorden runt
 
 
 
Bilderna är lånade från Google.

En produktiv dag

Publicerat 2017-04-23 klockan 22:18:34 (svensk tid)
Idag har varit min andra lediga dag av min "semesterperiod". Kan kort börja med att berätta att jag var på en liten shoppingtur igår med familjen, hade tänkt att jag skulle lägga upp bilder på mina inköp, men bestämde mig för att ej göra det eftersom att det enda jag köpte var en diskborste, tvättmedel och ettpar helt vanliga svarta kostymbyxor. Kanske blir någon outfitbild någon gång så att jag har någon vettig orsak att visa upp dem.
 
Idag har jag däremot varit riktigt produktiv! Får verkligen ge mig själv en klapp på axeln, och även fast det kanske inte är så mycket att blogga om så tänkte jag endå dela med mig av det, annars skulle det ju ej bli någon inlägg. Jag har städat balkongen, tvättat kläder, alla sminkborstar och svampar, dammsugat, städat toaletten, ordnat lådor, garderoben och lagat mat. Då jag stod i köket och gjorde det sistnämnde kom jag på att det kanske är dags att ta lite bilder för dagens inlägg, och så fick det bli. Att lägga upp bilder på dammsugare och skurhink får bli tills nästa gång, haha.
 
Jag kan ärligt säga att jag väldigt sällan lagar mat mer än att jag typ steker färdigköpta köttbullar och kokar snabbmakaroner, så idag kan en väl säga att jag tog steget iallafall liiiite längre. Stekte någon form av nötkött (sorry, alla veganer) och champinjoner, och så hittade jag lite pommes och grönsaker i frysen som behövdes ätas upp. Ja, inte värsta matlagningen kanske, men för mig var det det! Jag är ju inte precis någon matbloggare.
 
 
 
 

En sliten individ

Publicerat 2017-04-20 klockan 19:28:55 (svensk tid)
Linda Wibergs foto.
Här ligger jag i sängen och känner mig väldigt sliten. Lite illamående också, möjligtvis pågrund av stress och ångest, men antagligen pågrund av att jag ätit för mycket choklad, haha. De senaste veckorna har varit ganska jobbiga, och kan inte riktigt sätta fingret på varför. Har sovit alldeles för lite och haft mycket inplanerat. Så kan det bli ibland. Trots allt så är jag på helt okej humör - ännu en arbetsdag imorgon, sedan tar jag semester. Det hade nog inte kunnat komma mer lämpligt, äntligen har jag tid att varva ner.
 
Påsken är över, och jag städade aldrig balkongen som jag hade planerat. Det berodde på vädret, jag ville ju att det skulle vara fint vårväder för den rätta känslan. Det blev kallt, och så kom det snö, ungefär fem minuter efter att jag och pappa böt till sommardäck på bilen. Så brukar det ju vara. Påsken firade jag förövrigt genom att vara utklädd påskhare på jobbet, men en svans som lossnade ungefär tio gånger under dagen, och så var jag en natt nere hos föräldrarna och åt lite påskmat. Hann även med att hälsa på hos Mormor och Morfar.
 
Som sagt, min semester är runt hörnet, och ska verkligen ta tag i bloggandet då! Jag är medveten om att jag har massa inlägg som borde skrivas, men just nu har jag ingen koll alls. Hatar att tappa greppet om bloggen, plötsligt har det gått två veckor och jag har inte skrivit ett enda inlägg, och efter det är det svårt att ta tag i det igen ifall jag ej har den tid som behövs.
 
Hur har er påsk varit?

Jag ska till Sverige!

Publicerat 2017-04-11 klockan 18:45:29 (svensk tid)
Jag har ju, som ni kanske vet, alltid velat åka till Sverige. Jag har ju varit på kryssning dit då jag var mindre, men det har jag väldigt svaga minnen av, det var alldeles för länge sedan. Normala människor kanske inte blir lika exalterade över en Sverigeresa som jag är just nu, Sverige är en stor grej för mig (bor i Finland, för er som ej vet).
 
Skrev ju i ett tidigare inlägg att jag hade bestämt mig för att åka på kryssning i Maj, men det kommer ej bli någon kryssning. Istället så bestämde jag mig för att ta flyget, och bo på hotell i centrala stockholm i tre nätter!!! Jag är så taggad, tänk att vara i en stor stad där alla pratar svenska. Jag kommer ju gå runt och snacka med alla, hehe. Exakt vad jag ska göra har jag inte bestämt, tror att jag kommer vara ganska spontan. Det enda jag har planerat är att jag ska dricka Festis - för det har jag aldrig gjort, och äta på Max, haha. Mina reseplaner är alltså inte så extrema. Har dock en icebar på hotellet som jag absolut måste besöka. Det är alltså en bar där allting är gjort av is, även glasen som man dricker ur! Ni vet kanske att jag hatar kyla, och ingen kunde väl tro att jag självmant skulle besöka en isbar, men det kan jag ju inte missa när jag endå har chansen. Läste att det delas ut vinterjackor vid ingången, jag som nästan var lite skräckslagen över att jag skulle behöva släpa med min egen, hehe. 
 
Jag kommer vara en typisk turist, kommer gå runt och fotografera allting, och jag ska köpa en t-skjorta med Sveriges flagga på. Detta kommer nog bli den bästa resan jag gör hittills. Eller ja, det är ju alltid lite speciellt att resa ensam. Ja, jag kommer alltså att ensam flyga över till Sverige i slutet av Maj, och det ska bli så roligt. Att åka på kryssning ensam hade ju inte varit så kul kanske, det är ju något helt annat. Jag längtar verkligen, och tycker inte alls att det är tragiskt att jag kommer att åka ensam - jag älskar det, och är inte ens nervös ännu. Bara så otroligt taggad! Jag kan förstå att det finns personer som tycker att jag är helknäpp som åker iväg på resa ensam, och dessutom till Sverige, men jag ser det mer som ett life goal. Dock så kommer jag inte tillbringa hela resan ensam, eftersom jag ska träffa en person som bor en bit utanför Stockholm. Att gå på stan ensam har jag inget emot, men att t.ex gå till isbaren ensam hade jag nog inte velat. Det är ju dessutom bra ifall jag skulle tappa bort mig, behöver ju någon som håller koll på mig. Det är ju roligare att tappa bort sig om man är två också. Jenni kommer att befinna sig på Gotland ifall jag hamnar i en krissituation, och hon lovade att åka över till Stockholm om det behövs, men jag tror nog att jag ska klara mig. Det känns iallafall tryggt, och om jag själv känner för det så är jag säkert välkommen till deras ställe på Gotland också.
 
Innan resan så kommer jag även att ha min vintersemester, så den ser jag också mycket framemot. Jag har fokuserat så på att planera min resa i Maj så att jag inte ens tänkt på min semester, har inga planer alls! Egentligen rätt skönt, jag kommer säkerligen endå ha saker att göra.
 

Drömhuset #1 | Väggar

Publicerat 2017-04-07 klockan 13:47:00 (svensk tid)
Tänkte starta en liten "inredningserie" här på bloggen, tänkte dela med mig av lite hur mitt drömhus skulle se ut. Här i första delen tänkte jag fokusera på det stora hela, färg på väggarna osv.
 
Här sitter jag och fantiserar om mitt drömhus. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur mitt drömhus egentligen skulle se ut, annat än att jag vill att det ska vara kritvitt eller ljusgrått på utsidan och av trä, med mörkt tak. Väggarna på insidan ska vara vita, och kanske någon fin, enkel och minimalistisk tapet på någon enstaka vägg.
Mein Wunschhaus...diese Veranda ist traumschön:
Eco Wallpaper 8101 Dimensions till barnrummet kanske?:
 
Fönsterna ska inte vara gammelmodiga, jag hatar sådana fönster. Frågar ni mig så är dom rent av fula, men detta är ju bara min åsikt, hehe. Jag är egentligen lite osäker på hur jag vill att mina fönster ska se ut...men något i stil med dessa, kanske?
 
järnvitriol entre - Sök på Google:
Large windows and doors in kitchen. Love this huge island and light fixture.:
 
Golvet inne i huset ska vara ljust, och antingen i kall laminat, eller någon form av stenplattor, typ som på bilden ovan fast ljusare.
Laminat Kronotex D4797 Mammut Plus - Highland Eiche Silber:
 
 
Förövrigt så tror jag att jag inte vill ha ett så extremt stort hus. Jag vill ha ett normalstort vardagsrum, ett kanske lite större kök, ett sovrum som rymmer både säng och ett litet sminkbord, och så någon garderob. Så är jag sugen på att ha en liten walk-in closet också. Ett litet gästrum, och så två toaletter, en liten utan dusch och sedan en större som rymmer både dusch och någon typ av badkar. En liten städskubb kanske också. Bastu, dubbla vardagsrum och typ pool på utsidan av huset är sådant som jag klarar mig bra utan. Två våningar hade ju varit mysigt, men är lite osäker på hur det ska se ut med tanke på att jag inte behöver så många rum.
Låter som att jag planerar på att bo ensam i mitt drömhus men det tänker jag inte alls på. Jag vill helt enkelt bara ta ett perfekt hus, oberoende om jag har man eller barn.
 
Detta får avsluta första delen, förhoppningis så kommer jag ihåg att jag har en blogg under nästa vecka så att del två dyker upp... 
 

MADLADY

Publicerat 2017-04-06 klockan 15:47:00 (svensk tid)
Linda Wibergs foto.
Linda Wibergs foto.
Detta myssetet från Madlady beställde jag och Linda hem!! Detta som "alla har", och som alla säger att är så sjukt underbart mjukt. Jag säger detsamma! Det är passligt till sommaren eftersom att det är väldigt tunt, och det bästa av allt är att det är sååå mjukt. Jag och Linda dog mjukhetsdöden när vi kände på det, och vi var så exalterade och taggade att det var svårt att ta seriösa selfien. Detta blev en stor favorit i min garderob, och det var verkligen värt sitt pris! Så nöjd!
 
Länk till det här

En liten update

Publicerat 2017-04-05 klockan 18:40:02 (svensk tid)
Linda Wibergs foto.
 
Ojdå, här hade det visst varit obloggat i över en vecka. Ville egentligen bara flika in med ett "hej", så att ni inte tror att jag lagt bloggen på hyllan. Ska jag vara ärlig så har jag helt glömt bort att bloggen ens existerat. Så, vi kör en liten punktlista på smågrejer som hänt under senaste veckan.
 • Jag har varit på gym. (Det är ingenting jag vanligtvis brukar syssla med)
 • Jag har fått virus i datorn och varit tvungen att installera om hela windows. 
 • Skrattat mycket.
 • Träffat en person jag inte sett på evigheter.
 • Badatbadtunna vid sommarstugan
 • Fått ont i halsen, igen.
 • Planerat lite inför våren och sommaren
 • Varit vaken sent på kvällarna.
Ingenting speciellt, alltså. Just nu sitter jag uppkrupen vid datorn i min OnePiece, det måste nog vara det absolut bästa mysplagget som någonsin tillverkats. Köpte den för snart sex år sedan(!!) och har verkligen använt den flitigt. Så flitigt att den fått ett litet hål i röven och i ärmen.