Förberedelser

Publicerat 2017-04-24 klockan 11:34:40 (Svensk tid)
Jag är ju lite av ett kontrollfreak och perfektionist när det gäller det mesta - och nu när jag för första gången ska resa över till Sverige med flygplan, dessutom ensam, så har jag lagt en hel del tid och energi på att planera det, även fast det i andras ögon kan låta simpelt.
 
Tänkte helt enkelt ta och dela med mig av mina "resplaner", jag själv har ju googlat runt och letat, så kanske det finns någon där ute som vill ta del av mina planeringar, hehe. Först och främst så gäller det att packa rätt. Jag personligen har enbart handbagage, vilket betyder att jag har en resväska och en handväska som jag tar med mig in på flyget. Resväskan ska placeras uppe i planet ovanför sätena, och handväskan vid fötterna under sätet,
Det gäller alltså att packa smart, så att behövligheterna finns i handväskan så att det är lätt åtkomligt. Väskorna får ej väga över 8kg tillsammans (åker med Finnair, det kan variera), om du ej vill checka in väskorna skillt för sig. Det som har varit den största funderingen för mig är vätskan. Det är tillåtet att ha vätska med sig i handbagaget, men burkarna eller förpackningarna får ej överstiga 100ml styck. Det lönar sig att köpa små burkar eller flaskor att hälla över i. All vätska ska vara i en återförslutsbar påse, typ mini-grip, och får ej rymma mer än 1 liter.
 
Då du går genom säkerhetskontrollen så bör du visa påsen med vätskan skillt för sig, ha den alltså lättåtkomlig i handväskan. Ska du resa med el-ciggen så bör du även visa batteriet skillt för sig. E-juice är oftast rätt brandfarligt, så i värsta fall så kan du bli av med det. Jag råder er att köpa det i Sverige istället. Så finns det såklart andra grejer som man ej får ta med på planet, som pincetter, rakhyvlar, hårspray, torrshampo och andra vassa eller brandfarliga föremål. 
 
Bildresultat för security control airport
 
Annat du bör tänka på är att vara i tid på flygplatsen, checka in går lättast och antagligen snabbast att göra via en automat inne på flygplatsen. Se till att ha flygbiljletten till hands, skriv upp nummret på ett papper ifall du skulle råka glömma biljetten eller ifall din mobil dör, och du ej kan använda den elektroniska. Det finns alltså massor du behöver tänka på!
 
Jag har skapat en lista på andra viktiga punkter:
 
 • Åker du till ett land som har annan valuta - ha alltid lite kontanter ifall det behövs.
 • Ha hotellets address uppskriven
 • Köa till gaten på flygplatsen tidigt så du slipper trängseln inne på planet, då alla redan satt sig och du kommer sist...
 • Se till att lägga allt "misstänksamt" direkt på bandet i säkerhetskontrollen, så slipper kontrollanterna rota i din väska. (t.ex tändare, batteri, mediciner osv.)
 • oftast finns det kartor online över flygplatser, bekanta dig med dem så slipper du yra runt och missa planet.
 • Ha en liten powerbank med dig, får ej va för stor om du bara åker med handbagage.
 • Väg väskan före du åker, så att du har koll på hur mycket du kan handla med dig hem....
 • Åker du långt så kan det löna sig att ha någon film nerladdad till offline läge från t.ex Netflix. Wi-fi på planet brukar sällan fungera.
 • Om du är osäker på hur du ska ta dig till hotellet - ta taxi! Mycket bättre än att tappa bort sig genom att ta fel buss och hamna på fel plats.
 • Var förberedd på att risken att du ej har något mobilt nätverk finns - så tänk inte google som sista utväg.
 • Kan förövrigt löna sig att stänga data-roamingen på mobilen så att du inte överraskas av världens dyraste räkning.
 • Packa inte med dig massa onödigt, ska du bo på hotell så finns det oftast handdukar och tvål färdigt. Kolla upp!
 • Packa smart; jag kommer ta med mig min gamla plattång som fungerar dåligt, så att jag sen kan slänga den och ej ta med den tillbaka. På så sätt vinner jag lite extra vikt i resväskan på tillbaka vägen. Den ska endå slängas.
 • Glöm ej hörlurarna...
 • Var berädd på att du kan bli av med grejer i säkerhetskontrollen, ta ej med dig din dyraste parfym. 
 • Ha med dig en extra tom mini-grip påse ifall att
Ja, tror det var det viktigaste. Ha i åtanke att detta inte är mina egna erfarenheter, detta är vad jag googlat fram och tagit reda på genom andra. Ifall ni har andra detaljer som jag missat och kanske inte ens tänkt på - comment down below!
 
Bildresultat för resa jorden runt
 
 
 
Bilderna är lånade från Google.


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: