Rentvättade sminkborstar

Publicerat 2017-08-31 klockan 15:12:00 (svensk tid)
 
Att ha rentvättade sminkborstar är satisfying. Att se hur beautiblendern går från att vara brun tillbaka till orange, och att se hur concealer penseln åter igen blir ren. Jag har lite hat-kärlek till att sminka sig med rena penslar, det är ju guld värt att veta att dom är rena och inte innehåller bakterier, men samtidigt så får jag känslan av att jag inte vill anväda dem - vill inte smutsa ner!
 
Hur ofta bör man tvätta sina sminkredskap? Jag personligen försöker att göra det var tredje vecka, och jag vet att det är bättre ju oftare man gör det, såklart. En gång i veckan hade absolut inte fungerat för mig, det tar ju så lång tid, och så behöver jag oftast få dem rätt snabbt torra. Jag kan tänka mig att rekomendationen är efter varje användning, för att verkligen hålla bakterier borta från ansiktet. Så, jag kanske är lite ofräsh med tanke på att mina borstar blir rengjorda endast var tredje vecka, men det blir svårt att ändra på.
 
Jag är normalt sett väldigt noga gällande mitt ansikte och bakterier, jag har en speciell handduk till ansiktet som jag byter väldigt ofta. Tvättar ansiktet morgon och kväll, och alltid före jag sminkar mig. Jag vet att sminkborstarna är bakterifyllda trots det, men det kan väl inte vara sååå farligt, eller? Jag försöker tvätta dem oftare, men det blir ej av, eller så har jag annat jag prioriterar före. Hur som helst, tvätta era sminkborstar ofta, kids! Ni vill inte veta hur mycket bakterier som samlas där, och som kan vara orsaken till oren hy. (Tips från coachen)

Ny hudvårdsserie

Publicerat 2017-08-29 klockan 13:14:00 (svensk tid)
 
Nu under två veckors tid så har jag testat en ny hudvårdsserie från The Body shop! Ni kanske vet att jag brukar använda ansiktsmasker därifrån, men ansiktsrengöring och krämer köper jag alltid från apoteket. Jag har ju aldrig egentligen hittat något som jag kan säga att är perfekt för min hy, har bara varit nöjd över att de återfuktat och rengjort bra. Denna serie passar fet hud, vilket jag har. Mitt ansikte brukar vara riktigt oljigt på kvällarna vanligtvis.
 
Denna serie heter alltså "Tea tree", klicka på länken för att få upp alla produkter i serien, och även hitta produkterna som jag har köpt. 
 
Ansiktsrengöringen: Jag upplever att den verkigen rengör på djupet, och den känns riktigt fräsh. Kan inte beskriva det bättre än att känslan efteråt är som att ha tvättat ansiktet med en tandkräm, ni vet lite stickande av fräsh mint. Jag tror dock inte att tvålen innehåller mint, men kan inte förklara känslan bättre. Flaskan är dessutom riktigt stor, och det behövs inte mycket produkt åt gången. Enligt mig doftar den inte speciellt gott, men det är ett bra tecken, då vet man att den ej innehåller massa parfym och alkohol som är dåliga för huden.
 
Ansiktskrämen: Jag tror att denna är den som mest hjälper mot fet hy! Den absorberas snabbt och lämnar inte efter sig ett fettlager, och den mattar ner riktigt bra! Dessutom, så minimerar den porerna, vilket jag uppskattar riktigt mycket. Även denna får mig att känna mig riktigt fräsh, det blir liksom inte ett tjockt lager på huden.
 
Ansiktsmasken: Denna masken är en night mask, alltså en ansiktsmask du lägger på dig på kvällen, och sedan sover med, och tvättar bort på morgonen när du rengör ansiktet. Jag har aldrig förut testat en night mask, eftersom att jag varit lite skeptisk till att behöva sova med den på. Har tänkt att det bara blir kletigt i håret och på kudden. Nej, så fel jag hade. Iallafall denna är riktigt bra! Du kletar på att tunt lager i ansiktet, och det torkar väldigt snabbt! Det blir varken klibbigt eller kletigt. Den lägger sig som ett tunt lager på huden, och den känns väldigt lite. Såklart så finns känslan av att det stramar lite på ansiktet, men inte så att det stör mig,
 
Detta är bara en liten first impression, eftersom det såklart tar länge för huden att vänja sig vid byte av produkter. Hittills kan jag iallafall säga att min hud mår bra, och den fungerar bra ihop med min feta hy, tvätten och krämen mattar ner riktigt bra! Om en månad eller så när jag har testat ut den lite mer, så kan jag återkomma!

Behöver åsikter

Publicerat 2017-08-27 klockan 13:57:00 (svensk tid)
Jag har funderat länge på att skapa en feminismkategori av den enkla anledningen att jag är feminist. Jag vill att det ska vara jämnställdhet mellan alla, oavsett kön. Jag är intresserad av feminism och vill verkligen skriva mera om det än vad jag gjort hittills. Jag har en hel del att skriva om. Jag är dock lite tillbakadragen gällande detta, för jag vet att det lätt blir fel. Feminism är en stor grej, och även trots att jag står för det och är stolt över att jag är feminist, så är jag lite orolig över vilka känslor det kommer skapa. Feminism är ett stort och populärt ämne på internet, så samtidigt känner jag att det gör väl inget om jag också blir en i mängden.
 
Jag behöver åsikter! Jag gillar att läsa om feminism och folks tankar gällande detta, och att många idag stöder feminismen. Det finns dock alltid dem som inte gör det, och jag vill inte väcka allt för starka känslor hos icke-feminister som ser feminism lite som ett hatobjekt. Vad tycker ni? Ska jag dra igång en feminismkategori, eller är det något jag borde lägga på hyllan? Jag hade verkligen velat, och det lutar nog mot det, men vill endå höra lite åsikter så kanske jag känner mig lite tryggare. Jag måste ju lära mig att stå upp för mig själv, och feminismen!
 
Jag har flera gånger varit med om att bli i konflikt med icke-feminister, och jag blir lätt riktigt arg och kränkt. Jag hatar att bli kallad "galen feminist", även fast det kanske är det jag blir, då någon säger något olämpligt. Detta handlar mestadels om jämnställdhet mellan könen, och att prata om "kvinnan" på ett nedlåtande sätt.
 
Förhoppningsvis drar jag igång kategorin innan oktober!
 
Bildresultat för feminist

Morgonlistan

Publicerat 2017-08-25 klockan 15:36:00 (svensk tid)

När går du upp? - Ifall jobbet kallar är det 06:30 eller 08:30, beroende på min arbetstur. Är jag ledig varierar det rätt mycket, oftast är min kropp van att vakna tidigt, men ibland lyckas jag ta en riktigt ordentlig sovmorgon!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? - Ifall jag har tänkt sminka mig tar det allt från 30 till 60 minuter. Annars går det på 10 minuter, och så beror det ju såklart på ifall jag är snabb eller trög den morgonen...

 

Är frukost viktig?- Ja! Den energin behöver jag, och jag behöver min lugna stund vid matbordet varje morgon. 

Vad äter du till frukost? - Två smörgåsar, just nu är jag inne i perioden med smältost/smör, skinka och gurka. Sen ett stor glas vatten till, ibland varm kakao. Jag är inte den som är hungrig på morgonen och smäller i mig massor.

 

Är du morgontrött? - Njaa, är lite kluven, men skulle inte säga att jag är extremt trött, och oftast så går det över efter att jag fått i mig lite frukost!

Vad har du för alarm? - Jag har "Bellas lullaby" från Twiligt, tycker att den är perfekt att vakna till, jag vill inte ha ett alarm som skräller till och skrämmer livet av mig så att jag börjar morgonen med hjärtklappning, när jagdessutom är lättväkt.

Vad är det första du gör varje morgon? - Går in i badrummet för att göra min ansiktsrutin, först tvättar jag ansiktet, och sedan tar jag ett ansiktsvatten, och avslutar med en fuktighetsgivande kräm. Det är mina största måsten varje morgon!

Hur ser en perfekt morgon ut? - Jag är ledig, vaknar vid 7-8 tiden och känner mig utvilad. Ligger kvar en stund och lyssnar på podcast, tar det riktigt lugnt, tänker, inte stressar, och får göra allting lååångsamt. Sen hade det ju varit trevligt ibland att vakna upp med någon brevid sig, hihi.

Vad är det bästa med morgonen? - Svår fråga! Käns tråkigt att svara "ny dag, nya möjligheter", och det är inte riktigt det jag känner heller. Det bäst är nog att få planera sin dag, det brukar jag göra på morgnarna!

 Hur går du helst klädd på morgonen? - Morgonrock, eller ifall det är varmt bara en stor t-skjorta! Vill vara bekväm på morgonen, vill inte dra på mig jeans direkt jag stiger upp ur sängen.

 

Saker jag alltid måste ha hemma

Publicerat 2017-08-23 klockan 14:07:00 (svensk tid)
Enligt mig så finns det alltid en hel del "onödiga" saker som jag verkligen alltid behöver ha hemma, oftast är dessa "saker" väldigt tråkiga, men jag tänkte att det kan vara kul att dela med mig av dessa. De flesta grejer är kanske sådant som bara gäller mig, alla är vi olika.
 
1. Knäckebröd. Detta insåg jag väldigt nyss, jag äter det ganska sällan så det tar inte slut så ofta. Knäckebröd är det jag äter såna gånger då jag behöver kvällsmat snabbt, till exempel när jag ska sova och inser att jag är hungrig. Då är knäckebröd med smör på det enda rätta - det går snabbt, och är gott. Fungerar såklart dygnet runt, inte bara som kvällsmat. Ha alltid knäckebröd hemma!
 
2. Sugrör. Jag använder väldigt ofta sugrör, både till Coca-cola och vanligt vatten. Sugrör i plast är bäst, hatar papperssugrör eftersom de blir äckliga efter 5 minuter, och så får vattnet bismak av pappret. I Maj när jag åkte till Sverige så hade jag sugrör med mig... det förklarar hur mycket jag behöver sugrör i mitt liv.
 
 
4. Ärtsoppa och nudlar. Försöker alltid ha det hemma, det är perfekt ifall jag någongång har slut på all mat i kylen, och av någon anledning inte orkar gå till affären. Tillexempel om jag har extrema nacksmärtor eller blivit sjuk. Då klarar jag mig bra på ärtsoppa och nudlar. Äter såklart inte detta kombinerat! Då en som jag, bor ensam och inte har någon annan som lätt och snabbt kan hämta mat när det väl krisar, så behöver en ha ett litet förråd.
 
5. Torrshampo. Antar att alla med hår som blir fettigt efter ett dygn förstår mig. Jag hade inte klarat mig utan torrshampo, jag kan omöjligen hålla mitt hår rent dygnet runt, och ifall jag plötsligt behöver lämna huset före jag duschat så är torrshampo den bästa lösningen. Eller ifall jag ska iväg någonstans tidigt på morgonen och bara inte orkar vakna tidigare för att tvätta håret. Dessutom ger det snygg volym också! 
 
 
6. Bafucin. Ni minns kanske att jag pratat om dessa lokalbedövande och desinficerande halstabletter, som jag MÅSTE ha med mig överallt ständigt, då jag plötsligt kan känna att jag har en inflammation på gångs i halsen. Ungefär en gång varje månad händer det, och har jag inte Bafucin till hands så får jag extrema problem med min hals. Med Bafucin går det över efter att jag har knarkat tabletter under ett dygn, ett piller varannan timme. (Ja, ja har varit till läkaren men proverna visade ingenting)
 
 
7. Lim. Det tror jag att jag inte behöver, men endå så har det dykt upp många tillfällen då jag inser att jag visst gör det. Lim är bra till mycket! Jag har limmat sopborsten, golvlisten och ettpar skor. Tro mig, det kommer komma ett tillfälle då du behöver lim. Silvertejp kan också vara bra, men tar inte med det som punkt pågrund av att jag aldrig själv ens ägt en rulle...
 
8. Hushållspapper. Jag vet flera som inte använder hushållspapper, och det förstår jag inte. Jag använder massor, ibland nästan en rulle i veckan. Jag kan sitta och äta, och behöva torka mig runt käften eller så spiller jag sås på bordet. Låter kanske som att jag äter som en gris, men jag använder hushållspapper till städning också ibland. Torkar alltid av spisen med disktrasa först, och sedan hushållspapper. Dammet fastnar mycket bätte på det.
 
9. Värmeljus. Denna punkt kanske relateras mest till vintern då det är mörkt och mysigt med tända ljus. Jag konsumerar otroligt många värmeljus på hösten och vintern för att höja mysfaktorn i mitt hem. Jag är beroende. Dessutom så upptäckte jag hur behändigt det var då åskvädret tog min ström, tände 7 stycken värmeljus inne i badrummet så att jag ej behövde duscha i mörker! På vintern fungerar det rätt bra som värmekälla då lägenheten är liten och jag tänder över 20 stycken värmeljus.
 
 
10. Coca-cola. Ibland får jag extrema sug efter Coca-cola, och då är det så skönt att ha ett lager i kylskåpet och inte behöva gå till affären. Nu kanske jag låter som en extremt lat person, men jag gillar inte att handla. Kommer Coca-cola suget, så vill jag konsumera drycken genast!

Ny podcastfavorit

Publicerat 2017-08-21 klockan 15:55:00 (svensk tid)
Podcasts är ju något jag brukar lyssna på mycket, på morgonen när jag fixar mig, på kvällen innan jag ska somna, när jag städar, är ute och går och kör bil. Allti när jag få chansen, och har plöjt egenom en hel del vid det här laget. För några veckor sedan så snubblade jag över Mia Skäringers podcast som hon har tillsammans med Anna Mannheimer. Podden heter "Skäringer & Mannheimer", och jag vill rekomendera denna för alla podfantaster där ute som ännu inte börjat lyssna. Jag brukar ju alltid ligga ett steg efter alla andra när det gäller podcasts, för jag har så mycket andra jag vill lyssna klart på före jag börjar med en ny. Mia är underbar som person, och tillsammans bjuder de på massa skratt!
 
Har ni lyssnat?
 
Bildresultat för mia skäringer och anna mannheimer pod
 

Väskan är packad

Publicerat 2017-08-20 klockan 14:01:00 (svensk tid)
 
Resväskan är nästan helt packad, imorgon hoppar jag nämligen på flyget och reser till älskade och saknade Stockholm! Har längtat till denna dag enda sedan jag bokade resan för över två månader sedan. Min kärlek till Sverige är obeskrivlig, och jag kommer verkligen ha the time of my life. Jag kommer vara i Sverige i en vecka, och kommer inte ha tillgång till dator, så kommer tyvärr inte ha tillgång till att blogga. Dock, så har jag varit duktig och skrivit lite tidsinställda inlägg som kommer dyka upp undertiden jag är borta, möjligtvis dyker det upp något enstaka mobilinlägg, men jag kan inte lova det.
 
Eftersom det inte kommer komma upp så mycket "live"inlägg så tänkte jag att jag kan utnyttja detta inlägg till att informera er om vad det är som sker. Största orsaken till varför jag åker är för att jag ska hälsa på min bästa kompis som flyttade fifrån mig till Gotland i Maj, och jag har saknat henne så enormt och det ska bli så roligt att få se Gotland, hur hon bor, och framför allt att äntlgen få träffa henne igen, och prata om allt som har skett under sommaren. Jag har egentligen inga andra speciella planer, mer än att jag vill uppleva Sverige igen.
 
Senast jag åkte så träffade jag ju en annan kompis för första gången som jag har haft kontakt med några månader på Skype, och den här gången har vi bokat en lägenhet i Hammarby sjöstad, och det kommer vara vårt hem nu under min vistelse i Stockholm. Hammarby sjöstad är (ifall jag förstått det rätt) en nybyggd "stadsdel" vid Hammarby sjön. Allt där är alltså nybyggt och fräsht, och ni kan inte förstå hur taggad jag är på att se lägenheten. Orsaken till varför vi inte bor på hotell är för att det är så mycket bekvämare att ha tillgång till t.ex kylskåp, spis, micro osv. Då kan man tillreda mat själv, och inte behöva gå ut och äta varje gång det är dags för lunch eller middag. Ifall vi varit igång en hel dag, och blir hungriga på kvällen är det skönt att kunna t.ex värma en fryspizza eller ta en macka, och inte behöva gå ut och leta restaurang. Så vill jag ju även lägga pengar på annat än restauranger. Dessutom, om jag ska vara helt ärlig, så fick man mer utrumme för pengarna. Lägenheten är lika stor som den jag bor i här hemma, och ifall vi hade bokat en hotell för samma pris så hade vi inte ens fått hälften av kvadrat metrarna. 
 
Söndagen, när det är dags för mig att säga hejdå till Sverige och åka hem från Gotland och Stockholm, så kommer jag ta ett flyg tillbaka till Stockholm först, och igen möta upp min svenska polare, och sen kommer både han och jag ta båten över till Finland. Jag tror det är bra för mig att även ha något att se framemot efter min vistelse i Sverige, för det kommer va riktigt känsligt att lämna Sverige och åka hem, när jag dessutom inte vet när jag nästa gång kommer kunna åka tillbaka. Orsaken till att vi tar båten är först och främst så att vi ska kunna ta hans bil, så att vi sedan kan ta oss från hamnen i Åbo hem till mig i Ekenäs. Att ta båten och bilen är såklart positivt på andra fronter också, och då tänker jag mest på att jag kan shoppa. Fylla hela bilen med mina shoppingkassar. Detta kunde jag inte göra förra resan då jag åkte hem med flyg och behövde tänka på att min väska inte får väga äver 8 kg, vilket den redan gjorde då jag anlände till Sverige. 
 
Väl hemma i Finland så har jag egentligen inga planer på vad som sker. Han kommer stanna här i en vecka, och under den veckan tänker jag mest att vi kommer åka runt lite, vill ju visa honom Finland, om man säger så. Speciellt skogen och landet, jag har ju nämnt det tidigare, jag älskar att visa skogen åt stadsbor när jag personligen är uppväxt i skogen. Jag kommer alltså inte heller blogga veckan efter min vistelse i Stockholm eftersom att jag inte vill sitta med datorn under tiden han är här. Kommer försöka skriva mer tidsinställda inlägg så att det inte behöver bli någon bloggpaus, men bara så att ni är medvetna om de att så gott som alla inlägg som dyker på på bloggen här mellan 21.8 och 3.9 är tidsinställda. Ifall jag får chansen så kommer jag att skriva något snabbt mobilinlägg, men jag planerar att isåfall skriva högst upp i inlägget att det ej är tidsinställt. 
 
Nu tror jag att jag har informerat er om allt jag kan, när jag är back on track här i bloggen så kommer jag självklart visa bilder på lägenheten, mina inköp osv, och berätta om resan och vad vi hittade på. Det huvudsakliga jag ville ha sagt, är att två veckor framöver så kommer jag vara upptagen och njuta av de två sista veckorna av min semester!
 
 
 

Augustinatten

Publicerat 2017-08-19 klockan 18:02:10 (svensk tid)
 
Igår var det Augustinatten, som jag sett framemot en hel del pågrund av att självaste Norlie & KKV skulle uppträda. Riktigt bra evenemang, och de var så sjukt bra live! Det blev fullt ös när grabbarna klev upp på scen, och när hela publikhavet sjöng med till låtarna, väldigt bra feelis! Trodde jag skulle vara hes idag, men jag klarade mig. Enligt mig så var det dock lite för mycket folk, och speciellt då många var väldigt berusade och ansåg att de kunde göra vad de ville för att ta sig fram i folkmassan - det vill säga, skuffas och ha sig. Dessutom med ett glas alkoholhaltig dryck som spilldes ut över alla runt omkring. Egentligen ska jag inte klaga, det är ju så det brukar gå till då det är konserter och alkohol inblandat. Hade iallafall en trevlig kväll, och att se Norlie & KKV blev en upplevelse jag kommer minnas resten av livet!

De senaste dagarna

Publicerat 2017-08-17 klockan 00:04:08 (svensk tid)
 
De senaste dagarna har gått åt till att städa, och nu är storstädningen klar! Räknade ut att jag totalt städat min lägenhet i 20 timmar, och det är helt sjuk med tanke på att jag bor på endast 30 kvadrat och i allmänt är rätt städig av mig. Jag har nog aldrig stortstädat såhär stort förut, haha. Känslan nu efteråt är goals, att ha allting städat och klart! Idag städade och tvättade jag bilen också, så jag kan ta en "ledig" dag imorgon från alla måsten! 
 
Fredagsplanerna är att få mina naglar fixade, de ser bedrövliga ut av alla starka tvättmedel jag använt nu de senaste dagarna, och tre har tillochmed lossnat. Sen kommer resten av dagen att bestå av förberedelser inför kvällen, då det är Augustinatten. Ser så framemot att få se Norlie & KKV live! 
 

Min dag

Publicerat 2017-08-13 klockan 18:42:12 (svensk tid)
 
Hade tänkt sova ut riktigt ordentlig idag, men min kropp är ju inställd på att vakna 06:30, vilket den gjorde idag också. Lyckades endå halvsova och drömma mardrömmar en timme till, och sen låg jag och lyssnade på Mordpodden tills jag bestämde mig för att stiga upp. Har inte lyssnat på mordpodden tidigare, så otroligt spännande pod! Som att se en skräckfilm, fast utan att se, och att det även är sanna berättelser om mord som har skett runt i Sverige gör det ju bara ännu bättre!
 
 
Min tråkiga frukost, som allti. Har ju så svårt att få i mig något på morgonen. Fick bli två ynkliga smörgåsar, och ett litet äppel bara för att jag råkade ha det hemma. Såklart ett stort glas vatten. Jag dricker väldigt mycket vatten, det är absolut inget problem för mig att få i mig mina 2 liter per dag. Inte för att jag egentligen är törstig, men då jag är hemma så har jag alltid min stora IKEA-mugg fylld med vatten på bordet, och av ren automatik tar jag en klunk nu och då. Jag är bra på att dricka vatten!
 
 
Idag var det dag 1 på min storstädning, och bestämde mig för att börja med köket eftersom att jag antog att det skulle ta längst tid, och vara jobbigast. Jag tror jag hade rätt. Hela 5,5 timmar senare var jag klar. Jag skurade rent ugnen, städade bakom den, skrubbade väggarna, vägglisterna, skåpdörrarna, kylskåpet, brödrosten... och tillochmed taket. Allt, helt enkelt. Det enda som blev ogjort är städning av kylskåpet, måste ta tag i det en dag som kylskåpet ekar tomt. 
 
Imorgon är det stora rummet som gäller, och förhoppningsvis kommer jag även hinna med hallen. Mitt mål är att vara 100% klar med städningen tills på fredag senast. Märk väl att jag även behöver städa och tvätta bilen, och packa. Denna storstädning är att jag vill ha allting tip-top innan jag åker iväg på min lilla semesterresa till Sverige! Vill ju inte komma hem till en ostädad lägenhet, det hatar jag.
 

Semester och oväder

Publicerat 2017-08-12 klockan 16:34:16 (svensk tid)
 
Nu tar jag semester! Dock med en extremt värk i både nacke och huvud, så det fick bli sängen. Hade kunnat somna, men vill istället sova ordentligt i natt, så jag väntar på att värktabletten ska gör sitt jobb istället. Halvligger i sängen med energi på burk och Youtube, jag har ju trots allt semester! Tre hela veckor kommer jag vara ledig, och jag tror inte att semester kunde komma lägligare. Halva Augusti har ju redan gått, men det är ju först nu som sommarvädret har börjat visa sig, så det stör mig inte ett dugg att jag tar semester sent iår. 
 
Jag inväntar åskvädret som det sägs att ska komma, ett så pass stort åskväder att det har beräknats att slå ner 10 000 blixtar, och att det kan vara farligt att röra sig utomhus. Jag är redo har dragit ut alla stöpslar och kommer inte gå utanför dörren mera idag. Jag kan tycka att åska är riktigt mysigt, men såklart lite skrämmande också. Det är otroligt hur naturen kan föra sådant oljud, och vara farligt. 
 
 

Jakten på den perfekta spegeln

Publicerat 2017-08-12 klockan 13:29:00 (svensk tid)
Jag har länge varit på jakt efter den perfekta spegeln, och har väl några gånger fått syn på en, men inte haft tillgång till att gå runt och bära på den. Ni vet en sådan spegel som även är fin inredningsmässigt! Det jag är ute efter är en helkroppsspegel, men en ganska liten sådan. Den bör ha vit ram, som inte är för bred, men inte heller för smal, och rätt simpel. Den jag har nu har svart ram (som jag målat själv, det ser inte bra ut) och jag försöker att inte ha något svart alls gällande inredningen. Jag är en av dem tråkiga personerna som vill ha ljusa färger, helst vitt. Det andra kravet jag har är att den ska gå och hänga upp på endast en spik. 
 
 
Hur svårt kan det vara? Antingen är jag för kräsen, eller så är utbudet på speglar riktigt dåligt. Har googlat runt ett tag, och visst finns det många snygga speglar, men inte i passliga mått. Denna på bilden är från IKEA, och är liiite för stor, men så att ni förstår litegrann hurudan jag tänker mig. Jag är inte i behov av en spegel som sträcker sig från golv till tak, pågrund av att jag bor rätt trångt och vill inte gömma i en hel vägg. #spegelproblem
 
Jag upplever att speglar är tråkiga att köpa, jag har inte riktigt fastnat för den delen av inredning. Går jag in i en inredningsaffär så ser jag knappt ens speglarna, jag ignorerar dom omedvetet trots att jag själv länge velat köpa en ny. Så det där med att jag länge varit på jakt efter en spegel kanske vi kan stryka, för det har jag inte. Jag har länge velat ha en, men jag hade velat hitta den direkt, och inte behöva leta...
 
 

En liten möblering

Publicerat 2017-08-11 klockan 16:50:00 (svensk tid)
Fick för mig att flytta in min bruna byrå i köket, den passar inte in där överhuvudtaget, men jag har så länge velat ha en hög liten hylla där istället för mitt gamla nattduksbord som istället fick flytta till hallen där byrån tidigare fått stå. Tills jag hittar någon bättre lösning så får det vara så. Behövde verkligen lite mer yta och förvaring till köket, och i hallen så har byrån varit lite på fel plats eftersom det inte har gått att hänga jackorna på krokarna när byrån stått under och varit för hög. Det lilla nattduksbordet passade bättre där, höjdmässigt. Det ser ju kanske inte så klokt ut, men vägrar kasta ut det för jag vill även ha någonstans att kasta av mig nycklarna när jag kommer hem (fast allt som oftast hamnar dem ju endå på matbordet...).
 
Att bo i en liten etta kan vara lite klurigt ibland, speciellt då jag verkligen brinner för inredning. Ibland behövs det nödlösningar, jag får fynda nån vit skohylla som endå är så pass hög att den går att använda som ett lågt bort för nycklar etc. Ska nog gå på lite olika loppisar nästa vecka, så får jag visa er ett nytt resultat sen! Hade jag varit händig så hade jag målat om byrån till vit, så att den hade passat in lite bättre, men jag vågar inte riktigt prova det. Ytan är ganska "glansig" så jag är osäker på om färgen sätter sig bra. Som ni hör, jag är väldigt okunnig gällande målfärg.

Mina sociala medier

Publicerat 2017-08-10 klockan 15:32:00 (svensk tid)
Tänkte att det hade varit trevligt att dela med mig av mina sociala medier, ifall någon av er har lust att följa mig någon annanstans än här på bloggen. Jag försöker verkligen att bli bättre på att uppdatera Instagram, och jag hoppas att jag får igång flowet snart. Ni behöver alltså inte vara rädda för att jag är en av dem som lägger upp minst fem bilder per dag, eller tar över 50% av ditt flöde, så det är lugnt! Ni får även gärna kommentera vad ni heter på era sociala medier, så kan jag spana in er senare! #stalkker. 
 
Jag heter lindaleskandra överallt! 
 
Skicka iväg en hälsning på Snapchat!
 

Senaste från Instagram

Publicerat 2017-08-09 klockan 12:03:00 (svensk tid)
1. Båtturen till Dalsbruk | 2. Julifestivalen i Stallösparken | 3. En båttur igen | 4. Mysig solnedgång vid Ramsholmen | 5. Sommarkväll med Jim och Molly | 6. Frukosten på Cafferie | 7. Midsommartunnan | 8. Dimissionsmaten | 9. Cafédejt med Linda | 10. Fina Stockholm
 
Mitt Instagram-namn: lindaleskandra

Städfreaket

Publicerat 2017-08-08 klockan 15:38:00 (svensk tid)
 
Jag har många gånger nämnt hur städgalen jag är, och när jag kom på mig själv på hur mycket jag såg framemot att åka och inhandla nya rengöringsmedel - så insåg jag att jag är ett städfreak, påriktigt. Jag erkänner, jag gillar att städa. Torka och skrubba ytor, ordna upp, rensa och doften av starkt tvättmedel. Jag är rätt säker på att jag är en av väldigt få, för det är ju vanligtvis inte städning som folk längtar till. 
 
Första veckan på min semester kommer gå ganska långt till att få lägenheten att bli renast i stan, det kommer dofta tvättmedel på långa vägar. Inte en endaste smutsfläck ska synnas, och inte en enda bakterie får ligga och gro någonsstans. Mitt kök är ju dock rätt sjabbigt och borde renoveras, har spenderat många timmar under tidigare storstädningar genom att skrubba som en tok, utan något vidare resultat. Nu har jag dock satsat på stort gällande städprodukter - det ska bli rent!
 
 
 
 

Att få vara en tant

Publicerat 2017-08-06 klockan 12:38:44 (svensk tid)
 
Det är okej att vara tantig, trots att en till åldern kanske inte passar under den kategorin. Att sitta på balkongen med rödmålande tånaglar, invirad i en stickad filt och läsa en bok (och såklart hålla koll på människorna som rör sig på gatan nedanför) tycker jag personligen att är mysigt. Min kollega och jag brukar skratta tillsammans åt min"tantighet" som ibland blottar sig, ett till exempel på detta är dokumentärer. Jag brukar titta på dokumentärer, finns ju så mycket intressant på netflix. Det kanske är så, att det bara är äldre som njuter av något så "tråkigt" som dokumentärer? Jag gillar det, och jag gillar Allsång på skansen precis lika mycket som pensionärer gör. Jag skäms inte det minsta för det. Alla ska få vara tantiga! Det är mysigt! 
 
#vågavaratant
 
 
Ifall ni upplevt att min blogg inte fungerat som den ska, eller att designen sett underlig ut, så är det för att den har genomgått en liten renovering som nu är över! Förändringarna är så pass små så många av er kanske inte ens lägger märke till dem, men jag personlien är ju perfektionist och väääldigt petnoga när det gäller design. Kommentarsfältet och menyn var ur funktion från igår kväll tills imorse, hoppas det inte skapade problem! Jag fick plötsligt en våg av programmeringsinspiration över mig, så jag hade inte ens tid att varna er!

Min balkong

Publicerat 2017-08-04 klockan 19:58:00 (svensk tid)
Jag har ju faktiskt fixat till min balkong lite! Tidigare var den så opersonlig med endast stolarna och bordet, hade egentligen tänkt vänta med att visa er bilderna tills jag hade införskaffat mig två gråa filtar till, men jag har inte lyckats hitta något passande ännu. Så har ni tips på var jag kan hitta billiga gråa filtar så hör gärna av er. Vill alltså verkligen ha billiga, eftersom att dom är till för balkonbruk, de kommer ju bli solblekta, smutsiga och på regnade, känns lite surt att köpa något dyrt då. Kuddarna vid ryggstöden och mattan köpte jag från Tokmanni rätt billigt, mattan är i plast så den borde tåla både regn och rusk, på vintern får den vara på toagolvet istället. Sittkuddarna köpte jag redan i fjol, och de är redan så solblekta att den gråa färgen förvandlats till lila, dessa fyndade jag i Halpahalli, och samma med lyktan. 
 
Den halvdöda vårelden mår mycket bättre nu än vad den ser ut att göra på bilden, nu blommar den på nytt! Dock så är den gul eftersom jag köpte den till påsken, när den hade blommat klart så ställde jag ut den på balkongen, vattnade på den lite nu och då, bladen fick solskador och blev bruna, men så upptäckte jag att den nog trots allt var vid liv, då den fick knoppar och nya blad. Lååångsamt så började knopparna slå ut, och nu är den riktigt fin igen. Men, jag vill kankske inte ha gula blommor just nu, det är inte höst riktigt ännu!

När energin tar slut

Publicerat 2017-08-03 klockan 18:05:00 (svensk tid)
Ibland kommer dagar då man verkligen känner att all energi är slut. Nu är det sjätte dagen på raken för mig, då jag känner att jag inte orkar göra något fysiskt alls. Har inte tagit en promenad på en hel vecka. Jag orkar ingenting efter jobbet. Det är som att när klockan blir 17 så stängs alla muskler av och jag vill bara sätta mig på sängen och aldrig resa mig igen. Nyss då jag kom hem så lagade jag lite mat, och hade tänkt gå på en promenad efter det. Åt en halv portion och så var det som om någon tryckt på avstängningsknappen. Hade tänkt städa balkongen och förövrigt så var dagens to-do-list rätt lång. 
Kvällen kommer spenderas i sängen framför datorn och en Redbull istället! (Vilket jag inte egentligen har något emot, hihi) Det känns som att de två senaste veckorna har varit lite för energikrävande, det har absolut varit två bra veckor, men något säger mig att jag borde försöka varva ner lite. Jag stressar upp mig själv på jobbet så, det är egentligen inte stressigt. Har haft tidiga morgnar nästan alla dagar, men eftersom att tröttheten varit enorm så har jag gått och lagt mig väldigt tidigt, så för lite sömn borde inte vara orsaken. Jag som vanligtvis äter som om jag får betalt för det, och nu orkar jag inte. Blir mätt direkt, kroppen orkar inte ens ta emot mat. Att dricka energi dricka i detta fall kanske inte är det bästa för en så koffeinkänslig person som jag, men just nu behöver jag det.
 
Däremot så har jag humöret uppe, vilket såklart är huvudsaken. Jag mår bra! Så att ni inte tror att jag klagar, för det gör jag inte egentligen, har bara haft lite svårt att få energin att räcka till en hel dag. Säger kroppen till att jag ska ta det lugnt så gör jag det. Har faktiskt inga skuldkänslor alls just nu för att det har blivit några slöa kvällar nu. To-do-listen kan nog vänta, för nu behöver jag lata mig. Det budskapet vill jag även dela med mig av till alla, det är inte bra att köra slut sig själv hela tiden. Det är okej att ha mycket att göra, och att kanske vara lite stressad ibland, men det gäller att kunna ha kontroll! Nuförtiden är det så vanligt att gå in i väggen redan för 15 åringar, och även äldre förståss. Det är så viktigt att nu och då känna av att man behöver ta det lugnt. Ingen människa mår bra av att stressa för mycket. Det finns alltid måsten, men ibland kanske du inte behöver göra allt precis nu. Detta vill jag bara upplysa alla er om, som är stressiga personer, både fysiskt och i själen. Jag är nämligen en sådan person som kan stressa upp mig redan i tankarna, på så sätt att jag tänker på 10 saker jag borde få gjort under 30 minuter. Det fungerar inte så. Jag är en människa, och jag har, vad jag vet om, inte någon superkraft. Tiden går frammåt, och ibland hinner tiden ta slut innan jag har det jag själv hade stressat upp mig i tankarna att jag skulle göra. Som i själva verket inte ens hade varit möjligt att hinna med på så kort tid. Jag menar såklart inte att jag tycker att alla borde lata sig, men jag upplever att samhället idag allmänt är väldigt stressigt. Många får inte tiden på dygnet att räcka till, och det är just då man behöver komma ihåg att ta det lugnt. Ibland kanske se en film, och ibland bara ligga och stirra i taket och tänka i en timme. Jag vet själv att jag rätt ofta struntar i att ta det lugnt trots att jag känner att det behövs, jag har ett jobb att sköta, och på fritiden ett hem att sköta. Ett liv att sköta, och jag har insett att vill jag sköta det perfekt, så behöver jag vila. Det går inte alltid, jag själv behöver också bli bättre på att tänka på vad jag egentligen klarar av och orkar med. Ibland kanske det finns möjlighet att lämna bort någon syssla och istället ta en lugn stund.
 
Dagens viktiga bud; Varva ner ibland, sköt om dig själv.
 

En tur till Dalsbruk

Publicerat 2017-08-02 klockan 18:38:00 (svensk tid)
 
 
Igår på min lediga tisdag åkte jag med mamma, pappa och lillebror på en båttur till Dalsbruk! Tar ungefär en halvtimme dit med start från vår sommarstuga. Jag älskar att åka båt! Väl i land i gästhamnen så åt vi mat på Portside, det gör vi varje gång. Åt en av de godaste hamburgarna jag någonsin ätit. Dalsbruk är väldigt fint, då vi har varit utan ordentlig båt några år så var det väligt längesedan jag var där senast, hade nästan glömt bort de fina gamla stenhusen! Egentligen är Dalsbruk ganska likt Ekenäs, där jag bor, men det är ju alltid annorlunda att se något "nytt".
 
Här är en bild på hela familjen, jag satsade på stort och hade med mig selfiesticken som jag använder allt för sällan. Måste faktiskt påstå att det är en riktigt bra uppfinning. De övriga i familjen satsade inte lika mycket på bilden, Facebook var nog viktigare. En väldigt kul bild blev det iallafall.
 
Det enda vi egentligen skulle göra i Dalsbruk var att äta och handla mat. Medans mamma gick i mataffären så besökte jag och Linus en liten inredningsaffär som vi råkade få syn på. Han tog bilden så plötsligt att jag inte ens hann avfyra ett kamera-leénde, men jag hittade en hylla med mysiga mattor. Har letat efter den perfekta mattan till mitt kök, och tänka sig, jag hittade den! 
 
Den är av märket "Boel & Jan", som jag aldrig ens hört om tidigare. Egentligen en helt vanlig grå matta, men jag förälskade mig i den rätt snabbt. Önskar att ni hade fått känna hur den känns! Den är helt i bomull och perfekt storlek. Kostade 49€, vilket kanske är rätt dyrt för en liten "trasmatta", men kvalitén kändes riktigt bra, och det var ju som sagt den perfekta mattan, och den kommer nog följa med mig hela min framtid. Hur kan ens en matta vara sååå snygg!?