När energin tar slut

Publicerat 2017-08-03 klockan 18:05:00 (Svensk tid)
Ibland kommer dagar då man verkligen känner att all energi är slut. Nu är det sjätte dagen på raken för mig, då jag känner att jag inte orkar göra något fysiskt alls. Har inte tagit en promenad på en hel vecka. Jag orkar ingenting efter jobbet. Det är som att när klockan blir 17 så stängs alla muskler av och jag vill bara sätta mig på sängen och aldrig resa mig igen. Nyss då jag kom hem så lagade jag lite mat, och hade tänkt gå på en promenad efter det. Åt en halv portion och så var det som om någon tryckt på avstängningsknappen. Hade tänkt städa balkongen och förövrigt så var dagens to-do-list rätt lång. 
Kvällen kommer spenderas i sängen framför datorn och en Redbull istället! (Vilket jag inte egentligen har något emot, hihi) Det känns som att de två senaste veckorna har varit lite för energikrävande, det har absolut varit två bra veckor, men något säger mig att jag borde försöka varva ner lite. Jag stressar upp mig själv på jobbet så, det är egentligen inte stressigt. Har haft tidiga morgnar nästan alla dagar, men eftersom att tröttheten varit enorm så har jag gått och lagt mig väldigt tidigt, så för lite sömn borde inte vara orsaken. Jag som vanligtvis äter som om jag får betalt för det, och nu orkar jag inte. Blir mätt direkt, kroppen orkar inte ens ta emot mat. Att dricka energi dricka i detta fall kanske inte är det bästa för en så koffeinkänslig person som jag, men just nu behöver jag det.
 
Däremot så har jag humöret uppe, vilket såklart är huvudsaken. Jag mår bra! Så att ni inte tror att jag klagar, för det gör jag inte egentligen, har bara haft lite svårt att få energin att räcka till en hel dag. Säger kroppen till att jag ska ta det lugnt så gör jag det. Har faktiskt inga skuldkänslor alls just nu för att det har blivit några slöa kvällar nu. To-do-listen kan nog vänta, för nu behöver jag lata mig. Det budskapet vill jag även dela med mig av till alla, det är inte bra att köra slut sig själv hela tiden. Det är okej att ha mycket att göra, och att kanske vara lite stressad ibland, men det gäller att kunna ha kontroll! Nuförtiden är det så vanligt att gå in i väggen redan för 15 åringar, och även äldre förståss. Det är så viktigt att nu och då känna av att man behöver ta det lugnt. Ingen människa mår bra av att stressa för mycket. Det finns alltid måsten, men ibland kanske du inte behöver göra allt precis nu. Detta vill jag bara upplysa alla er om, som är stressiga personer, både fysiskt och i själen. Jag är nämligen en sådan person som kan stressa upp mig redan i tankarna, på så sätt att jag tänker på 10 saker jag borde få gjort under 30 minuter. Det fungerar inte så. Jag är en människa, och jag har, vad jag vet om, inte någon superkraft. Tiden går frammåt, och ibland hinner tiden ta slut innan jag har det jag själv hade stressat upp mig i tankarna att jag skulle göra. Som i själva verket inte ens hade varit möjligt att hinna med på så kort tid. Jag menar såklart inte att jag tycker att alla borde lata sig, men jag upplever att samhället idag allmänt är väldigt stressigt. Många får inte tiden på dygnet att räcka till, och det är just då man behöver komma ihåg att ta det lugnt. Ibland kanske se en film, och ibland bara ligga och stirra i taket och tänka i en timme. Jag vet själv att jag rätt ofta struntar i att ta det lugnt trots att jag känner att det behövs, jag har ett jobb att sköta, och på fritiden ett hem att sköta. Ett liv att sköta, och jag har insett att vill jag sköta det perfekt, så behöver jag vila. Det går inte alltid, jag själv behöver också bli bättre på att tänka på vad jag egentligen klarar av och orkar med. Ibland kanske det finns möjlighet att lämna bort någon syssla och istället ta en lugn stund.
 
Dagens viktiga bud; Varva ner ibland, sköt om dig själv.
 


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: