Rentvättade sminkborstar

Publicerat 2017-08-31 klockan 15:12:00 (Svensk tid)
 
Att ha rentvättade sminkborstar är satisfying. Att se hur beautiblendern går från att vara brun tillbaka till orange, och att se hur concealer penseln åter igen blir ren. Jag har lite hat-kärlek till att sminka sig med rena penslar, det är ju guld värt att veta att dom är rena och inte innehåller bakterier, men samtidigt så får jag känslan av att jag inte vill anväda dem - vill inte smutsa ner!
 
Hur ofta bör man tvätta sina sminkredskap? Jag personligen försöker att göra det var tredje vecka, och jag vet att det är bättre ju oftare man gör det, såklart. En gång i veckan hade absolut inte fungerat för mig, det tar ju så lång tid, och så behöver jag oftast få dem rätt snabbt torra. Jag kan tänka mig att rekomendationen är efter varje användning, för att verkligen hålla bakterier borta från ansiktet. Så, jag kanske är lite ofräsh med tanke på att mina borstar blir rengjorda endast var tredje vecka, men det blir svårt att ändra på.
 
Jag är normalt sett väldigt noga gällande mitt ansikte och bakterier, jag har en speciell handduk till ansiktet som jag byter väldigt ofta. Tvättar ansiktet morgon och kväll, och alltid före jag sminkar mig. Jag vet att sminkborstarna är bakterifyllda trots det, men det kan väl inte vara sååå farligt, eller? Jag försöker tvätta dem oftare, men det blir ej av, eller så har jag annat jag prioriterar före. Hur som helst, tvätta era sminkborstar ofta, kids! Ni vill inte veta hur mycket bakterier som samlas där, och som kan vara orsaken till oren hy. (Tips från coachen)


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: