Gårdagens festival

Publicerat 2017-07-30 klockan 13:42:00 (svensk tid)
Igår var det äntligen dags för Julifestivalen, som jag längtat till så länge! Den ägde rum i Stallörsparken i Ekenäs, med artister som Jannike, Paul Oxley's unit, Hector och sist och störst: Det legendariska bandet Toto. Detta var första gången jag var på festival, och jag hoppas att det även nästa sommar kommer ordnas något liknande här i vår lilla stad!
Vädret var underbart, även fast jag var berädd på regn. Men jag fick inte ett enda tillfälle att använda min nya regnjacka, och tur var väl det. Det var shorts och solbrillor som gällde, en vacker sommardag och kväll. Såklart så använde jag min snygga festivalryggsäck som jag köpt enbart för denna dagen! Det jobbiga var ju att varje gång jag passerade porten så var jag tvungen att visa upp mitt väskinnehåll, även trots att jag bara gått 10 meter utanför porten.  så på så sätt hade det varit enklare med en handväska med dragked, min ryggsäck hade nämligen bara ett jobbigt spänne. Jag förstår dock att säkerheten behöver vara tiptop på sådana här tillställningar.
Vi hade en riktigt trevlig kväll, och gjorde sådant folk gör på festivalen. Spenderar tid på gräsmattan, dricker alkohol, äter pyttipanna, köper fan-skjortor, kollar på artisterna och traskar runt på området. Hoppas att Augustinatten om några veckor blir minst lika bra! Det är ju det nästa jag har att längta till.
 
Så mycket bilder blev det dock inte tyvärr, men några mobilbilder knäppte jag iallafall. Det var inte ens tillåtet att ha med sig systemkamera in på området, men ifall det hade varit det så hade jag nog inte orkat bära på den, och som sagt så hade jag ju förväntat mig regn.
 
Fick dock extrem huvuvärk och gick hem redan vid midnatt, men hade endå en riktigt bra dag och kväll, och ser framemot framtidens festivaler!

Bilder från båtturen

Publicerat 2017-07-27 klockan 17:32:00 (svensk tid)
Tog lite bilder från söndagens tur med båten! Vi åkte från Padva upp till Bromarfbyn för att gå på det årliga loppiset, och det var så perfekt båtväder den morgonen. Knäppte en hel del bilder, så tänkte att måste ju visa dem..
 
 
 

NYA KLOR

Publicerat 2017-07-25 klockan 18:13:14 (svensk tid)
Fixade om mina akrylnaglar förra veckan, och denna gång blev de vanliga svarta med silverglitter på ringfingerna. Jag är så nöjd, som vanligt. Gjorde dessa i salong Prima, rekomenderar verkligen! Mina naglar gjordes av Sara, hon är så duktig, och är förvånad över hur snabbt det gick! Akrylnaglar är verkligen beroende framkallande, ännu en gång vill jag förnya, men till hösten kommer jag tyvärr ta bort dem. Kommer gråta, haha.
 
Redan nu har jag lite beslutsångest över vad jag ska välja för färg och design nästa gång...

FEM ÅR #7 | GAMLA BILDER

Publicerat 2017-07-24 klockan 17:36:53 (svensk tid)
 
 
23.7.2012. En bild på en av Jennis gerbiler! Minns att vi lekte mycket med de små krabaterna och hade dem lösa i hennes rum och matade dem, och försökte hålla katten borta. Sååå söta små möss, tror jag ofta lade upp bilder på dem.
 
29.7.2012. Väldigt liten bild, men är tvungen att visa den endå. Kolla hur kort mitt hår var?? Jag minns inte ens själv att jag haft så kort hår. Nu är det mer än dubbelt så långt.
 
7.8.2012. Jag och min älskade och saknade katt, Pärla. Hon växte jag mer eller mindre upp med, och relationen jag hade till henne var otroligt. Hon var verkligen som en bästa vän. Hon var med på allt, cyklade med henne i korgen, gick på upptäcksfärder i skogen, hade picknik, och så vidare. Hon berättade jag allting för, och hon tröstade mig alltid. Världens bästa katt! Tyvärr så var hon sjuk största delen av sitt liv, hon mådde bra, men hon gnavde av allt sitt hår där hon kom åt, på vintern. Till slut fick hon cancer, för ca 3 år sedan, och var tvungen att avlivas för hon mådde så dåligt.
 
15.9.2012. Detta är strax efter att pappa köpte husvagnen, har spenderat otroligt många nätter där med kompisar, saknar verkligen den tiden så enormt! Tyvärr så fick vi alla olika vägar i livet, och husvagnen är såld nu, så det går inte att göra en reunion, tyvärr.
 
6.10.2012. En liten picknik på stranden. En jäkligt kall sådan med tanke på hur mycket kläder vi hade på oss. Saknar dessa tider så enormt, vi hade så roligt!
 
11.11.2012. En bild på mig från klassresan i högstadiet. Nej, vi hade såklart inte klassresa i november, men bilden är uppladdad då. Helt ärligt så minns jag inte någonting av klassresan, varken var vi var eller vad vi gjorde. Jag hatade skolresor, det var riktigt tråkigt, och eftersom jag inte egentligen hade någon kompis på klassen så var det riktigt jäkla tråkigt. Eller ja, jag hade ju förståss någon som tog bilden, men jag minns inte ens vem det var. Var jag full hela resan eller?
 
1.12.2012. Jag och Linda, på en strand, och jag minns att det var skitkallt, men vi hade endå bestämt oss för att ha photoshoot. Linda är nog en av dem som jag umgåtts mest med, vi bodde relativt "nära" varandra nämligen. Egentligen så gjorde vi inte så mycket, oftast satt vi ute någonstans och bara chillade, saknar det!
 
9.1.2013. Min tårta som Jennis syster hade bakat, när jag fyllde 18 så kom Jenni and the gang och överraskade mig med denna tårta! Kan egentligen inte förkara motivet, det var ett inside skämt. Bilden har egentligen jag ritat.
 
10.1.2013. Mitt älskade fordon före jag tog bilkörkortet. Bilden är ju såklart inte från januari, men har inget annat datum än uppladdningsdatumet att gå efter. Detta är alltså min skoter som jag hade döpt till Kalle, och han finns fortfarande kvar, för ungefär en månad sedan så tog jag en tur med honom.
 
10.3.2013. Bild från mitt rum då jag ännu bodde hemma. Observera att jag har en bild på Justin Bieber och en på William spetz på väggen. Jag kan inte säga att jag var en Believer, men nästan. Detta var nog efter att Justin Bieber hade slått egenom. Eller ja, det gjorde han väl redan 2010...
 
24.8.2013. Här hade jag nyss flyttat hemmfrån, det enda min lägenhet bestod av var tydligen ett matbord och en söndrig och ful soffa. Detta var en bra dag i mitt liv, när jag äntligen rev mig lös från skogen och flyttade in till Ekenäs. Idag kan jag inte förstå hur jag klarade av att bo där nere så pass länge som jag gjorde. Jag kommer aldrig i mitt liv flytta tillbaka.
 
25.8.2014. Detta var en riktigt cool upplevelse! Snorklade i Grekland med två kompisar, det var så sjukt häftigt att se alla levande taggbollar och fiskar. Att snorkla är verkligen något jag måste göra oftare, även trots att det blir i Finland.
 
Och det får avsluta! En sista gång GRATTIS till Avigasidan som har fyllt 5 hela år!! Hur vi ska fira årsdagen nästa år vet jag ej, har ju gått egenom en hel del nu denna vecka, haha. Tack till alla läsare!

FEM ÅR #6 | FRAMTIDEN

Publicerat 2017-07-24 klockan 10:21:20 (svensk tid)
Idag hade jag skriva lite om framtiden, de senaste inläggen har ju handlat om min blogg 5 år bakåt i tiden, och jag tänker att det kan vara trevligt att göra en liten framåtblick också, både gällande bloggen och mitt liv i allmänhet. För mitt liv rör ju min blogg väldigt mycket. Jag kan ju omöjligen veta som händer om 5 år, men det skadar ju aldrig att fantisera. Oavsett vad som sker i mitt liv så kan det ju påverka bloggen, för ni är ju med mig, och jag kommer ju berätta det mesta. Hade varit kul att veta hur det är när jag firar bloggens 10-årsdag.
 
Först och främst så vill jag fortfarande vara en bloggare om 5 år, och det ska jag nog klara av. Jag kanske har ett gäng nya läsare, och kanske det har blivit populärt att blogga igen. Hoppeligen så har jag gått med i något "nätverk", och på så sätt kanske fått tillgång till att träffa andra bloggare! Jag gjorde en gång ett försök till att gå med i ett finlandssvenskt nätverk, men fick aldrig något svar därifrån. Varken ja eller nej. Vill egentligen bara göra det för att känna en gemenskap, det ordnas ju event! En liten dröm jag har är att få gå på den finlandssvenska bloggalan, det hade varit sååå roligt! Vem vet vad som sker om 5 år. Hoppas även på att jag hunnit utvecklas lite inom fotograferandet också, nu de senaste åren så har min kamera legat på hyllan, och de enda bilderna jag har tagit är med mobilen. 
 
Min blogdesign hoppas jag även att ska bli lite mer avancerad. Jag gillar ju det cleant och så, men lite nya finesser hade ju varit trevligt. Jag antar ju att jag kanske har tröttnat på marmordesignen i framtiden, även fast det känns nu som att marmor är min stora kärlek...
 
Mitt liv i allmänt då? Inom fem år från och med nu så kommer ni hoppeligen få följa min flytt över till Sverige. Ni kanske vet hur mycket jag förälskade mig i Sverige, och jag vill verkligen flytta dit. Jag kan inte beskriva min kärlek till det landet! Enda sedan jag anlände tillbaka till Finland från min tur till Sverige i Maj, så har jag konstaterat att det är där jag vill bo. Det har nog mest varit lite önsketänkande, men de få dagarna jag var där så var jag så lycklig. Det känns som att Sverige är det land där jag borde vara, vad tusan gör jag här i Finland? Här hör jag inte hemma! Min bästa kompis tog ju sitt pick och pack och flyttade till Gotland i våras, och jag tror att det fick mig att bli inspirerad. Jag tänker så mycket på Sverige, och jag har insett att jag har ingenting att förlora. Jag har två nära vänner här, och det är klart att jag kommer sakna att umgås med dem ofta, men jag flyttar ju bara till Sverige, annat hade det ju varit ifall jag hade flyttat till andra sidan jordklotet. Det tar en timme och en kvart att åka över och hälsa på. I Sverige har jag nu tre vänner, så jag kommer ju ha personer som jag känner där. Jag kommer få nya vänner där också, det är inga problem, svenskar är ju mer öppna, och sociala, ifall jag jämför med folk i Finland. Ja, det är sant, det är ingen fördom. Det jag försöker säga är att jag numera inte bara tänker att jag vill flytta, utan mina tankar har övergått till att det är något som ska ske. Jag vill jobba i Sverige, och helt enkelt få ett nytt liv. Jag har som sagt tänkt, en hel del. Det är dock i ett så pass tidigt skede att jag inte ännu kan veta när det sker. En kompis som jag har känt sedan högstadietiden har en rumskompis som flyttar ut nästa år, och ja, där har jag ju min chans. Det är dock för tidigt, jag behöver göra detta riktigt långsamt, och att hitta boende plats och jobb är ju det som står näst på listan. Jag kommer inte stressa, min plan nu är egentlign bara att spara ihop pengar. I Augusti kommer jag åka över till Sverige igen, och åka runt till lit mindre städer som ligger kring Stockholm för att hoppeligen hitta den perfekta, lilla och mysiga staden där jag någon gång i framtiden kommer att bo. 
 
Bild från gårdagens solnedgång, satt på ett berg med Jim, såå mysigt!
Förutom flytten så kommer det säkert ske massa annat, det är ju trots allt 5 år i framtiden det gäller. Dock så är ju flytten det enda som cirkulerar i mitt huvud för tillfället, det är ju utan tvekan det största som kommer ske. Om vi ska prata om framtidsdrömmar, så drömmer jag även om att skriva en bok. Tveksamt ifall detta kommer att ha skett om fem år, detta är bara något jag vill göra, och har egentligen inga planer på att börja. Oavsett vad så kommer jag ju alltid att ha både jobb och bloggen att tänka på, så att skriva en bok är bara en liten tanke som jag haft länge.
 
 
 
 

FEM ÅR #5 | NYSTART

Publicerat 2017-07-23 klockan 07:14:00 (svensk tid)
Eftersom bloggen nyss fyllt 5 hela år, så kommer jag att göra en liten förnyelse. Vill härmed meddela att jag kommer avsluta alla påbörjade serier, och ha en liten paus från att skriva serier över huvudtaget tills det dyker upp någon kul idé. Min "hårdate" serie som jag har skrivit på i flera år kommer då som sagt att avslutas, med motiveringen att det inte händer något nytt på den fronten. Kommer kanske nog skriva lite nu och då om hårprodukter, men det kommer ej vara en serie längre. Nya serier kommer startas upp med tiden, och jag ska förbättra min planering, och inte bara skriva. En tanke är att serierna ska innehålla 5 - 10 inlägg, och sedan "arkiveras".
 
 
Det kommer ej ske någon stor förändring, möjligvis någon knappt märkbar angående designen, men så vill jag också satsa lite mera på skrivandet och fotograferande. Dagliga inlägg kommer det ej bli. Jag skulle väldigt gärna höra era åsikter om vad ni gillar att läsa om allmänt. Jag personligen läser gärna vanliga vardagsinlägg, men även inlägg om tankar och åsikter. Kommentera gärna vad just du gillar att läsa!
 
TACK! Vill avsluta med ett tack till er läsare, kanske finns det någon som varit med enda sedan starten här? Det är ju inte bara bloggen som ska uppmärksammas, ni har ju alla ett finger med i spelet, och ni äldre läsare har hängt med mig under så lång tid. En tanke jag har just nu är läsare som jag kanske inte alls känner, som varit med mig under lång tid och vet massor om mig, och mitt liv. Jag har ju faktiskt gjort rätt mycket under dessa fem år! Jag önskar att kanske kunna skapa någon slags relation med er, jag ska bli bättre på att kommentera era bloggar också, för jag läser ett flertal utav era bloggar också. Nuförtiden känns det som att det har minskat med bloggare, det är kanske inte en grej mera. Vill verkligen inte att bloggarna ska dö ut, jag minns för flera år sedan då så gott som alla bloggade. Nuförtiden käns det som att de flesta bara läser bloggar, kommentarerna är få, och för det mesta så är det kändisar som bloggar. Hur som hälst, TACK igen för att just du läser min blogg!♥
 
Onsdagens inlägg är spårlöst försvunnet som vissa av er kanske har märkt, och jag ber om ursäkt för det. Jag lovade ju er ett inlägg per dag denna vecka! Onsdagens inlägg kommer dyka upp på måndag istället! Lördagens inlägg är såklart också på G, kommer antagligen att publicera dubbla på måndag för att ej dra ut på tiden.

FEM ÅR #4 | Gamla headers(del3)

Publicerat 2017-07-21 klockan 13:24:00 (svensk tid)
Citerar mej själv från föregående delar;
 
"Detta inlägg har jag fruktat mest, jag vet nämligen att jag haft en hel del mindre profsiga headers under dessa år. Jag har nämligen valt att även visa headers från längre bak i tiden än 5 år. Vad gör man inte för bloggens födelsedag? Hoppas ni uppskattar det! För att göra det ännu roligare så tänkte jag recensera mina egna headers. Let's start!"
 
Denna la jag ner väldigt mycket tid på, och i sig så är det ju inget fel på designen. Men varför jag valde att ha tre selfies med... vet jag ej. Detta är ju inte fult, men det blev nog lite för mycket med såhääär många bilder, tycker jag idag. Men jämfört med tidigare headers så måste denna nog endå få 4/5, för designen.
 
 
 
Här var det alldeles för mycket text, och hur fan ser jag ut? Eller ja, mitt hår. Och varför har jag ett svart pärlhalsband? Här sitter jag i skogen på en brunn, jag liknar lite ett troll. Töntiga citaten är tillbaka, den här gången på svenska, vilket gjorde det ännu töntigare. Men, måste väl säga 2/5, bilden var ju iallafall inte överredigerad. Minns att jag tvingade ut min bror med mig för att ta denna bild...
 
Okej visst, om man inte tänker på att jag ville ha tre bilder på mig själv i headern så ser det ju okej ut. Alltså, det hade kunnat vara mycket värre om jag säger så. Tror mest att jag ogillar denna pågrund av de gamla bilderna på mig själv. Om vi bortser från det så tror jag nog att det blir 4/5 ... kanske.
 
 
 
 Och så blev det värre igen. Jag vet inte varför jag gillade att förstärka färgen på mina ögon så mycket att det bara ser overkligt ut. Det kanske ser coolt ut, men varför valde jag att göra det på min header? Dessutom ser det ut som att ja har gjort bloggadressen i paint, jag hoppas att denna bara var tillfällig. 2/5 !
 
Har egentligen inte så mycket att säga om denna, ett flertal liknande har jag ju redan pratat om. Ben & Jerry glass uppskattas ju alltid, men varför jag valde att ha det på bild i min header, vet jag ej. Samma med de andra bilderna. Var var logiken? 3/5, bra försök iallafall.
 
 
Jag hatar bakgrunden. Varför har jag höjt så mycket på mättnaden? Det ser förjäkligt ut. Mina selfien det samma, det ser inte ens ut som att det är samma person på båda bilderna. Jag använder inte Picmonkey att redigera bilderna i längre, det ser jag på texten. Poängen blir väl 2/5...
 
 
Undrar när jag insåg att det inte är ett måste att ha en massa bilder i headern. Max en, sen räcker det, det blir för mycket! Böt header väldigt ofta förut, jag blev ju aldri nöjd. 3/5, den var ju ganska fin iallafall.
 
 
 
Tummen upp för att jag iallafall valde att ha lite mer dämpade färger! Runda bilder är snyggt, ingen ful selfie... riktigt bra, måste klappa mig själv lite på axeln. 4/5.
 
Nu börjar vi dock närma oss mina senaste headers, så vi kör resten utan recension, bara som en liten throw back;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu, efter dessa tre inlägg så har vi gått egenom alla mina headers genom min tid som bloggare, vilket är ungefär 7 år. Det är helt sjukt hur länge jag egentlgen har hållit på, och hur mycket tid jag egentligen har lagt på bloggandet. Jag inser själv hur mycket jag har förändrats som bloggare, både i bider och text. Jag hoppas ni som läser vill fortsätta följa min blogg, och så vill jag välkommna alla nya läsare. Ni är skitbra!♥

FEM ÅR #3 | Gamla headers(del2)

Publicerat 2017-07-19 klockan 11:12:00 (svensk tid)
Citerar mej själv från förra delen;
 
"Detta inlägg har jag fruktat mest, jag vet nämligen att jag haft en hel del mindre profsiga headers under dessa år. Jag har nämligen valt att även visa headers från längre bak i tiden än 5 år. Vad gör man inte för bloggens födelsedag? Hoppas ni uppskattar det! För att göra det ännu roligare så tänkte jag recensera mina egna headers. Let's start!"
 
 
Här var nog den perioden då jag började härma fotografer på Weheartit. Bilderna hade varit finare om jag som sagt inte lagt på jäkla massa filter. Är ju inte en hemsk header precis, men kan inte direkt säga att den är snygg. Fem tråkiga bilder helt enkelt. 2/5.
 
Samma med denna. Det är ju inget fel med bilderna, jag höll ju på rätt mycket med kameran och visste ju vad jag gjorde. Bilden på mig, duckface och peace. Var man tvungen att göra så på den tiden eller var är felet. Bilden på sprattelstickan gillar jag dock, var så jäkla stolt över den, och tycker fan än idag att det var bra gjort av mig. 2/5 får det bli!
 
Nu tror jag vi tog ett litet hopp genom tiden med tanke på mitt hår. Detta är ju inget märkvärdigt, en helt vanlig selfie med bloggadressen på. Vad var grejen med att alltid ha en selfie som header? Kunde en inte ha det vid menyn istället? Iallafall så är bilden inte tagen bra, skugga och sol i ansiktet på samma gång gjorde nog så att kamerans automatiska inställningar blev förvirrade. 2/5, det kunde varit ännu värre.
 
Denna var ju endå helt okej-fin måste jag erkänna. Nu när jag och Linda började ha våra photoshoots så att jag inte behövde ta selfien till headern, nu kommer nog mina headers bli mer och mer normala, ska vi tro. Förövrigt så vill jag be om ursäkt angående att vi stod och trampade på någons åker. 4/5 !!
 
Yolo-trenden träffade mig tydligen? Fast jag har ju bytt ut ett ord. Försökte vara väldigt inspo med alla engelska ord. Eller så ville jag bara vara cool och misslyckades. Eller ja, det var ju coolt en gång i tiden med "yolo", tur att det inte är det nu mera. Igen en gång en selfie, och så lite fina bilder på sidan. Sätter 2/5 på denna!
 
En simpel jäkel, tror detta var något jag bara hade tillfälligt. Denna gillar jag, bakgrundsbilden tog jag själv, och lade sen bara på texten. Hade visserligen kunnat välja ett annat typsnitt, men denna får absolut godkänt av mig!
3/5 !
 
Denna gillar jag! Var ju nästan bättre på att fotografera då, än vad jag är nu. Denna är både simpel och fin, men har endå lagt en hel del tid på den, tror jag. Bästa hittills vill jag påstå. Inte överredigerade bilder, inga selfien, inga töntiga citat och inga fula typsnitt. 5/5 !! Wow! Detta trodde jag inte om mig, det var ju 5 år sedan! Här började nog mitt öga för design.
 
 
 
Den sista och tredje delen kommer på fredag.

FEM ÅR #2 | Gamla headers

Publicerat 2017-07-18 klockan 13:10:00 (svensk tid)
Detta inlägg har jag fruktat mest, jag vet nämligen att jag haft en hel del mindre profsiga headers under dessa år. Jag har nämligen valt att även visa headers från längre bak i tiden än 5 år. Vad gör man inte för bloggens födelsedag? Hoppas ni uppskattar det! För att göra det ännu roligare så tänkte jag recensera mina egna headers. Let's start!
 
Här försökte jag vara rosa och söt, men detta är nog endå en helt okej header. Eller ja, inge fula selfien och inte redigerad i paint. Jag har gjort den i Picmonkey, och måste endå säga att skuggningen var ju en kul idé, trots att det kanske inte ser så bra ut. Bloggnamnet jag hade på den här tiden är dock inget att hänga i julgranen. Försökte bara vara cool, jag kallades inte ens för Lindous. Hur kom jag på det? Poängen landar på 3/5!
 
 
Okej. Så här såg de flesta av mina headers ut förr vill jag minnas. Väldigt överredigerade. Solnedgången var ju fin, men jag vet inte vilken fas jag var i livet. För det första så har jag en vit keps, och ett långt halsband med texten "Love" på. Idag tycker jag att det var det töntigaste någonsin, men antar att det inte var det förr.
Finns väl inte så mycket mer att säga. Typsnittet på texten är förjävligt. 1/5, endast pågrund av att solnedgången ju var liiite fin.
 
Fortfarande väldigt överredigerat, och dessutom ser det ut som att jag har tuperat mitt hår för att se cool ut. Lite läskigt hur jag inte alls minns denna header. Det jag har gjort är i princip bara att ha tagit en selfie, bekskärt, rundat kanterna och sen skrivit bloggadressen. Och smällt på tre olika Picmonkey filter. 2/5.
 
Oavsett om jag passar i hatt eller ej, så tycker jag att den här var riktigt bra. Här har jag iallafall använt lite mer fantasi, och så har jag inte överredigerat, iallafall inte bilden på mig. Kanske inte är något som jag hade velat ha som header idag, men endå! Lite stolt måste jag vara över mitt 15 åriga jag. 4/5.
 
Tillbaka till en överredigerad header. Bortsett från det så ja, helt bra idé kanske, men det ser ju inte klokt ut. Ska jag vara petnoga så vill jag nämna att den rosa färgen på t-skjortan inte alls matchar hjärtat på lappen. Mitt designer öga idag skriker "NEJ", hade varit snyggare med bara ett svart hjärta. Hörnurarna minns jag! Det var nog de första trådlösa hörlurarna som uppfunnits tror jag, därav så är dom vääldigt stora. Denna header är iallafall simpel, och det är ju så jag gillar det idag. Tror det får bli 3/5, den var ju inte sååå farlig.
 
Är osäker på ifall detta är en header eller bara en bild, men tar med den endå för att den är så otroligt skrämmande. Min första tanke var att det var twilight-perioden i mitt liv, då när första filmen kom ut och alla plötsligt blev galna i vampyrer. För jag ser ju ut som en vampyr. Den här headern är ju varken cool eller snygg på något sätt, och jag vet inte hur jag tänkte här. Det enda jag har att säga att jag ser förjävlig ut, kanske var denna som skrämde bort mina läsare för 7 år sedan. 0/5 !
 
Ojnej. För det första; grönt lagellack. För det andra; suddigt i kanterna. För det tredje; de enorma hörlurarna är tillbaka. För det fjärde; peace tecken med båda händerna. Det är nu jag börjar fundera på min egen existens. Har svårt att bestämma mig ifall denna är bättre eller sämre än förra, men denna är ju inte skrämmande. Eller? 1/5...
 
 
 
Inser att jag har haft en hel del headers, så för att inte göra inlägget för långt och tråkigt så kommer jag skriva nästa del imorgon. Stort grattis till bloggen!

FEM ÅR #1 | TB INLÄGG

Publicerat 2017-07-17 klockan 14:54:00 (svensk tid)
Eftersom att bloggen just fyllt fem år så tänkte jag dela med mig av ett inlägg som jag skrev för exakt fem år sedan idag. Jag inser själv att jag utvecklats väldigt mycket på bloggfronten sedan den dagen, till det bättre såklart. 
 
Läs mitt gamla inlägg HÄR!
 
Jag hade tydligen mycket problem med blogg.se på den tiden, och det vill jag börja med att säga att ja inte har idag. Jag minns hur bilduppladdningen ofta krånglade, och jag blev riktigt frustrerad. Det var väl ungefär det jag skrev om dagligen. Hade till och med planer på att byta bloggportal, men som tur så löste sig alla problemen till slut. Idag har jag aldrig problem med något gällande blogg.se!
 
Så måste jag analysera hur jag såg ut. Bilden är tagen på Padva stranden, hängde mycket där med Linda "förr". Här hade jag just haft lugg, tror det var ungefär här som jag bestämde mig för att låta den växa ut, eftersom att jag har dragit den åt sidan. Saknar verkligen inte alls att ha raklugg. Förövrigt så ser jag väl ut som jag gör idag tycker jag. Mitt år är dock lite längre. Lindas hår däremot har ju ändrats en hel del genom åren, men hennes svarta hår med blåskiftande toner är ju rätt coolt endå. Lindas olika hårfärger är något som alltid får mig att tänka tillbaka på "gamla goda tider", haha...
 
Vad inlägget egentligen handlar om vet jag inte, jag märker själv nu hur jag skrev osamanhängande, och lämnade massa frågetecken. Vem den här "M" är kommer vi nog aldrig få veta, jag har inte den blekaste aning. Jag älskar att jag berättar att jag har extremt roligt åt en sak, men sen endå vägrar berätta för att ingen skulle förstå. Det var typiskt mig. Förr i tiden såg alla mina inlägg ut så, jag förstod nog inte hur tråkigt det är för andra människor att läsa om mina uppladdningsproblem. Jag bloggade väldigt mycket på den tiden, flera inlägg per dag, som egentligen inte handlade om annat än att jag berättade vad jag hade gjort den senaste timmen, eller om vad jag skulle göra. Jag var dock inte ensam om det, det var i princip det en skrev om då på den tiden. Det roliga är ju att det var precis det som jag själv ville läsa om andra, så jag antar att det var en trend.
 
För fem år sedan så var jag 17 år, och det känns som att det inte alls var länge sen, men det var det ju. Att jag inom ett halvår fyller 23 låter nästan osannolikt i mina öron. Tiden efter jag fyllde 18 har gått så otroligt snabbt. Under dessa fem år så har ni fått följa min tid när jag studerade till Datanom, och när jag började jobba, skaffade körkort, flyttade hemmifrån.. och så vidare. Trots att allting har gått så fort, så känns det även som att den är en riktigt stor del av mitt liv som utspelade sig just under tiden som jag har haft denna blogg. Jag kan liksom inte greppa tiden riktigt. Fem riktigt bra och samtidigt dåliga år har det varit!
 
 

Hundpromenaden

Publicerat 2017-07-17 klockan 10:20:00 (svensk tid)
Två bilder från lördagens kvällspromenad med Jim och hunden Molly! Vi tog vara på vädret och gick en runda på Ramsholmen/Högholmen med den lilla krabaten, som var den minsta hunden jag någonsin varit med om. Möjligt att det var den sötaste och snällaste också! Ifall jag hade skaffat hund så hade det varit samma ras som Molly, jag blev kär i henne!
 
Ramsholmen är förövrigt en såå fin plats, borde absolut gå där oftare. Vi satte oss uppe på berget vid vattnet och njöt, det var en perfekt sommarkväll, mera sådana!
 
Avslutar med en bild som fick hamna på Instagram, där heter jag Lindaleskandra.
 

Söndagens frukost

Publicerat 2017-07-16 klockan 09:05:35 (svensk tid)
När jag var hos Linda en sen kväll (det var egentigen natt) så bjöd hon på nattmackor, med Pickels. Åt ofta pickels på smörgås då jag var liten, men jag hade helt glömt bort att det ens existerade! Så nu har jag själv köpt pickels att ha på smörgåsen på morgonen. Väldigt gott! Jag är inte riktigt en frukostmänniska, är aldrig riktigt hungrig på morgonen, men försöker endå få i mig två små smörgåsar och ett glas vatten, det är det enda som sjunker. Vad tycks om mina nya måsservetter? Köpte dem från Mysiga hem förra veckan, mina gamla hade tagit slut. Jag vet egentligen inte hur jag kan tycka om måsar så mycket, förutom att dom är så otroligt fina och dekorativa.
 
Idag är det söndag och fint väder, så jag tänker dra till stranden senare, första gånger för iår faktiskt! Vill sola och kanske bli en nyans brunare, och tampas med lite kliande utslag av solen. Finns det månne någon annan kräm än vanlig solkräm mot det, tro? Det har inte varit så mycket varma och soliga dagar iår, tyvärr, och halva juli har redan gått. Jag hoppas att sommaren kommer påriktigt i augusti under min semester, så att jag iallafall får njuta liiite...
 

Lördagspromenaden

Publicerat 2017-07-15 klockan 17:18:00 (svensk tid)
 
Nyss hemkommen från Lördagspromenaden, så sitter jag på sängen och väntar på att svetten ska lägga sig. Har hört att det är bättre att göra så än att direkt hoppa i duschen. Varför? Vet ej. Känner mig som en sportnörd då jag svettas, men orsaken till detta är nog värmen ute, inte promenaden i sig. Fun fact, det var andra gången denna sommar som jag gick promenaden utan långa ärmar, jag är en jäkligt frusen individ. Går en länk på 4-6 km varje dag, och idag blev det faktiskt varmt.
 
Träningsskor skulle jag vara i behov av, jag promenerar nämligen i vanliga låga Converse, och jag har alltid tyckt att de är bekväma skor, men måste nog erkänna att jag får ont i fötterna. Bottnet är ju rätt platt och hårt, ger inte mycket stöd för fötterna. Känner mig väldigt klumpig med dem också. Efterlyser tips på bra och billiga träningsskor, som är bra att gå i. Billigt och bra kanske inte går hand i hand, men jag har inte lust att satsa på träningskläder. Jag är ju inte den människan som tränar, jag vill bara . Så, var hittar relativt bra och relativt billiga skor?
 
Nu ska jag slänga i mig matrester; lite korvsås, nypotatis och en maletköttbiff. Så blir det en snabb dusch, och ikväll ska jag träffa Jim!

Nästa vecka

Publicerat 2017-07-12 klockan 12:53:00 (svensk tid)
 
Nästa vecka, så tänkte jag fira min bloggs 5 års dag! För ungefär en månad sedan så fyllde min blogg FEM ÅR! Det måste verkligen uppmärksammas från min sida, så nästa vecka kommer jag att publicera ett inlägg varje dag. Som en liten teaser så tänkte jag att vi skulle läsa egenom lite gamla inlägg och kolla på lite gamla headers från min tid som skribent på Avigasidan. Ni som följt mig längre än så vet kanske att jag haft två bloggar tidigare här på Blogg.se, men denna blogg är den som jag haft längst. Ni äldre läsare har alltså fått följa med mig genom mitt liv, och fått ta del av mina tankar på denna blogg i fem års tid nu. Så sjukt länge!
 
Att jag för nästan exakt fem år sedan bestämde mig för att starta en ny blogg, och att jag nu hållit mig här så länge, är något som är värt att fira tycker jag. Så otroligt många meningar, ord och bokstäver som har publicerats här, både positivt och negativt. Nu i slutet på Juli kommer ja att försöka göra någon slags förnyelse, som jag även nämde i mitt senaste inlägg då jag hade ångest över bloggen. Ingen stor förändelse, men jag har iallafall bestämt mig för att jag verkligen vill blogga, det har varit min hobby så länge, och att skriva är verkligen ett av mina största intressen. Ska satsa mer på kvaliteten på bilderna, och kommer försöka hinna lägga ner ännu mera tid på bloggen än vad jag gjort tidigare. Ni kommer alltså få följa med mig i mitt liv ännu länge.
 
Min kamera kommer få hänga med mig överallt, eller det är iallafall vad jag ska försöka. Jag kommer samla bloggmaterial vart jag än går. Skämt å sido, men jag känner att jag verkligen vill satsa på bloggen eftersom att det är det jag brinner för. Skrivandet. En proffsfotograf kommer jag nog aldrig bli, men övning ger färdighet! Hoppas att ni vill hänga med mig ännu i fortsättningen♥

Kvällstankar

Publicerat 2017-07-07 klockan 22:57:00 (svensk tid)
Det är ju alltid när en ska sova som alla tankar kommer upp i huvudet, och så blir det svårt att somna eftersom att hjärnan bara koncentrerar sig på att tänka. Nu har jag inte tagit min dagliga promenad på två dagar heller, vilket gör det hela ännu värre - det är ju då jag tänker som mest. Här ligger jag och försöker sova, medans hjärnan går på högvarv.
 
Vad ska jag göra med min blogg? Det är en tanke som har satt sig i skallen på mig, jag stressar ju upp mig över småsaker. Jag har en blogg, med dagliga besökare - men jag skriver så sällan! Får extremt dåligt samvete av det. Tänkte att jag skulle pausa bloggen hela sommaren, och ta nya tag till hösten, men jag vet inte om det är det jag vill. Jag har haft väldigt svårt att veta vad ni vill läsa om, och det har flera gånger hänt att jag skrivit ett inlägg, och sen bara raderat det, för att jag har tänkt att det nog inte är någon som vill läsa. Jag vill verkligen ta en ny start på bloggen, starta någon ny serie, och avsluta de gamla. Jag får nog återkomma senare när jag upplever att tankarna snurrat klart.
 
Vart försvann sommaren? Här i Finland där jag bor så blev det inte riktigt sommar. Det har kanske varit max 10 dagar sommarvärme, lite nu och då. En riktigt dålig sommar blev det iår, om man tänker på väder och värme. Jag gråter nästan när jag tänker på att vi redan är inne i Juli. Jag försöker dock övertala mig själv om att jag hittills har haft en riktigt bra sommar, detta ska bli en jäkligt bra sommar, trots vädret. Mina sommarplaner har jag bloggat om 100 gånger vid det här laget, ni behöver inte oroa er att jag ska ta upp dem igen...
 
Livet står still, tycker jag. Jag bara är, gör det jag måste för att överleva, och ibland klämmer in något kul. Jag lever inte så som jag vill just nu, och jag vet inte ens hur jag ska förklara detta utan att det ska låta töntigt. Men ni vet, citerat från Skam "Livet er nå". Vill du förändra något, gör det nu! Medans jag bara sitter här och väntar på att livet går framåt och att det kanske automatiskt dyker upp något nytt, om 5 år eller så. Den tanken är ju bara deprimerande.
 
Bostadssparande. Ja, minns ej om jag nämnt det tidigare, men jag har faktiskt börjat bostadsspara. Jag vet att ekonomi kanske inte är ett så populärt ämne att skriva om offentligt, men jag kommer såklart inte nämna några summor, ifall någon är känslig. Hata inte på mig nu, snälla. Jag har alltså diskuterat med banken, och gjort upp en preliminär plan på mitt sparande, så att jag inom ett visst antal år kommer kunna köpa ett alldeles eget hem. Väldigt bra såklart, men detta har bara gjort mig stressad. Jag kommer på mig själv med att sitta och fundera ifall jag ska leva på nudlar i 2 år bara för att kunna öka sparsumman per månad, och på så sätt förkorta tiden...
Iallafall så vet jag vad jag ska önska mig mig till födelsedagen (och nej, jag menar inte nudlar...)
 
Akrylnaglar, är något jag också funderar på mycket. För det första så är det ju det bästa som uppfunnits, jag har lite komplex över mina stora fula händer, och akrylnaglar är lite av en räddare för att jag ska känna mig lite finare. Detta har ju blivit ett beroende. Det är inte det som är det egentliga problemet, för det är att det är riktigt svårt att få en tid inbokad för att fixa dem. Finns flera salonger här i stan som gör naglar, men det gäller att vara i tid. Två månader i tid. Jag hamnar varje gång ringa runt till alla ställen, och sedan gå med utväxt längre än själva akrylet. Jag förstår inte, hur ska jag kunna boka in en tid två månader i förväg, när jag inte ens vet hur jag jobbar då? Skriver inte detta för att klaga på någon nagelsalong, jag förstår ju att de inte kan göra någonting åt att de är fullbokade så långt fram, jag är bara irriterad på att behöva kämpa så för att få en tid. En shoutout till Salong Kronan, stackaren kom på jobb en timme tidigare bara för min skull, för att laga mina naglar, skämdes riktigt när hon ursäktade sig för att vara trött. Enormt tacksam är jag iallafall!
 
Jag är i akut behov av en ny bäddmadrass! Det är i såna här tillfällen jag känner att jag gjort ett dumt val till att bostadsspara, jag vet ju att jag behöver varenda cent jag får in per månad. Jag kan inte påstå att jag är en slösare, jag har naturliga utgifter i livet, också annat än mat och hyra (och naglar, jag ska sluta med det, jag lovar). Men, om vi nu ska prata om min bäddmadrass, som jag säkerligen nämn i något tidigare inlägg; den är helt slut. Jag är inte den som är kräsen egentligen, jag älskar min säng, men nu under semestern då jag har kunnat sova 2-3 timmar längre per natt, så märker jag hur ont jag har i hela ryggen på morgonen. Trots att jag bara haft den i ca. 3 år, så är den helt slut. Fjädrarna från madrassen under känns egenom som hårda knölar, och när jag vaknar känns det som att jag blivit överkörd. 7/10 nätter har jag vaknat och förflyttat mig till soffan, och det har tillochmed hänt att jag varit tvungen att ta värkmedicin (som jag verkligen försöker håller mig borta ifrån!!). Pointen med detta är egentligen att bäddmadrassen är alldeles för dyra! Inte bara dyra, utan helt sjukligt dyra! Jag var in till Jysk här om dagen, och såg att priset låg på över 300€. Jag får alltså en helt ny säng inklusive bäddmadrass för det priset. Blev inget köp. Jag fattar att madrasser är dyra, men jag tänkte bara att det får kosta vad det kosta vill. Så tänker jag varje morgon när jag vaknar och har ont. MEN, hade aldrig ens kunnat tro att de skulle vara så dyra. Har istället tänkt köpa två tjocka täcken att lägga under min nuvarande bäddmadrass, och tills dess sova på soffan och knarka tabletter.
 
Så, nu tror jag att jag har tömt min hjärna på tankar. Nu. Måste. Jag. Sova. Godnatt!