FEM ÅR #6 | FRAMTIDEN

Publicerat 2017-07-24 klockan 10:21:20 (Svensk tid)
Idag hade jag skriva lite om framtiden, de senaste inläggen har ju handlat om min blogg 5 år bakåt i tiden, och jag tänker att det kan vara trevligt att göra en liten framåtblick också, både gällande bloggen och mitt liv i allmänhet. För mitt liv rör ju min blogg väldigt mycket. Jag kan ju omöjligen veta som händer om 5 år, men det skadar ju aldrig att fantisera. Oavsett vad som sker i mitt liv så kan det ju påverka bloggen, för ni är ju med mig, och jag kommer ju berätta det mesta. Hade varit kul att veta hur det är när jag firar bloggens 10-årsdag.
 
Först och främst så vill jag fortfarande vara en bloggare om 5 år, och det ska jag nog klara av. Jag kanske har ett gäng nya läsare, och kanske det har blivit populärt att blogga igen. Hoppeligen så har jag gått med i något "nätverk", och på så sätt kanske fått tillgång till att träffa andra bloggare! Jag gjorde en gång ett försök till att gå med i ett finlandssvenskt nätverk, men fick aldrig något svar därifrån. Varken ja eller nej. Vill egentligen bara göra det för att känna en gemenskap, det ordnas ju event! En liten dröm jag har är att få gå på den finlandssvenska bloggalan, det hade varit sååå roligt! Vem vet vad som sker om 5 år. Hoppas även på att jag hunnit utvecklas lite inom fotograferandet också, nu de senaste åren så har min kamera legat på hyllan, och de enda bilderna jag har tagit är med mobilen. 
 
Min blogdesign hoppas jag även att ska bli lite mer avancerad. Jag gillar ju det cleant och så, men lite nya finesser hade ju varit trevligt. Jag antar ju att jag kanske har tröttnat på marmordesignen i framtiden, även fast det känns nu som att marmor är min stora kärlek...
 
Mitt liv i allmänt då? Inom fem år från och med nu så kommer ni hoppeligen få följa min flytt över till Sverige. Ni kanske vet hur mycket jag förälskade mig i Sverige, och jag vill verkligen flytta dit. Jag kan inte beskriva min kärlek till det landet! Enda sedan jag anlände tillbaka till Finland från min tur till Sverige i Maj, så har jag konstaterat att det är där jag vill bo. Det har nog mest varit lite önsketänkande, men de få dagarna jag var där så var jag så lycklig. Det känns som att Sverige är det land där jag borde vara, vad tusan gör jag här i Finland? Här hör jag inte hemma! Min bästa kompis tog ju sitt pick och pack och flyttade till Gotland i våras, och jag tror att det fick mig att bli inspirerad. Jag tänker så mycket på Sverige, och jag har insett att jag har ingenting att förlora. Jag har två nära vänner här, och det är klart att jag kommer sakna att umgås med dem ofta, men jag flyttar ju bara till Sverige, annat hade det ju varit ifall jag hade flyttat till andra sidan jordklotet. Det tar en timme och en kvart att åka över och hälsa på. I Sverige har jag nu tre vänner, så jag kommer ju ha personer som jag känner där. Jag kommer få nya vänner där också, det är inga problem, svenskar är ju mer öppna, och sociala, ifall jag jämför med folk i Finland. Ja, det är sant, det är ingen fördom. Det jag försöker säga är att jag numera inte bara tänker att jag vill flytta, utan mina tankar har övergått till att det är något som ska ske. Jag vill jobba i Sverige, och helt enkelt få ett nytt liv. Jag har som sagt tänkt, en hel del. Det är dock i ett så pass tidigt skede att jag inte ännu kan veta när det sker. En kompis som jag har känt sedan högstadietiden har en rumskompis som flyttar ut nästa år, och ja, där har jag ju min chans. Det är dock för tidigt, jag behöver göra detta riktigt långsamt, och att hitta boende plats och jobb är ju det som står näst på listan. Jag kommer inte stressa, min plan nu är egentlign bara att spara ihop pengar. I Augusti kommer jag åka över till Sverige igen, och åka runt till lit mindre städer som ligger kring Stockholm för att hoppeligen hitta den perfekta, lilla och mysiga staden där jag någon gång i framtiden kommer att bo. 
 
Bild från gårdagens solnedgång, satt på ett berg med Jim, såå mysigt!
Förutom flytten så kommer det säkert ske massa annat, det är ju trots allt 5 år i framtiden det gäller. Dock så är ju flytten det enda som cirkulerar i mitt huvud för tillfället, det är ju utan tvekan det största som kommer ske. Om vi ska prata om framtidsdrömmar, så drömmer jag även om att skriva en bok. Tveksamt ifall detta kommer att ha skett om fem år, detta är bara något jag vill göra, och har egentligen inga planer på att börja. Oavsett vad så kommer jag ju alltid att ha både jobb och bloggen att tänka på, så att skriva en bok är bara en liten tanke som jag haft länge.
 
 
 
 


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: