Kvällstankar

Publicerat 2017-07-07 klockan 22:57:00 (Svensk tid)
Det är ju alltid när en ska sova som alla tankar kommer upp i huvudet, och så blir det svårt att somna eftersom att hjärnan bara koncentrerar sig på att tänka. Nu har jag inte tagit min dagliga promenad på två dagar heller, vilket gör det hela ännu värre - det är ju då jag tänker som mest. Här ligger jag och försöker sova, medans hjärnan går på högvarv.
 
Vad ska jag göra med min blogg? Det är en tanke som har satt sig i skallen på mig, jag stressar ju upp mig över småsaker. Jag har en blogg, med dagliga besökare - men jag skriver så sällan! Får extremt dåligt samvete av det. Tänkte att jag skulle pausa bloggen hela sommaren, och ta nya tag till hösten, men jag vet inte om det är det jag vill. Jag har haft väldigt svårt att veta vad ni vill läsa om, och det har flera gånger hänt att jag skrivit ett inlägg, och sen bara raderat det, för att jag har tänkt att det nog inte är någon som vill läsa. Jag vill verkligen ta en ny start på bloggen, starta någon ny serie, och avsluta de gamla. Jag får nog återkomma senare när jag upplever att tankarna snurrat klart.
 
Vart försvann sommaren? Här i Finland där jag bor så blev det inte riktigt sommar. Det har kanske varit max 10 dagar sommarvärme, lite nu och då. En riktigt dålig sommar blev det iår, om man tänker på väder och värme. Jag gråter nästan när jag tänker på att vi redan är inne i Juli. Jag försöker dock övertala mig själv om att jag hittills har haft en riktigt bra sommar, detta ska bli en jäkligt bra sommar, trots vädret. Mina sommarplaner har jag bloggat om 100 gånger vid det här laget, ni behöver inte oroa er att jag ska ta upp dem igen...
 
Livet står still, tycker jag. Jag bara är, gör det jag måste för att överleva, och ibland klämmer in något kul. Jag lever inte så som jag vill just nu, och jag vet inte ens hur jag ska förklara detta utan att det ska låta töntigt. Men ni vet, citerat från Skam "Livet er nå". Vill du förändra något, gör det nu! Medans jag bara sitter här och väntar på att livet går framåt och att det kanske automatiskt dyker upp något nytt, om 5 år eller så. Den tanken är ju bara deprimerande.
 
Bostadssparande. Ja, minns ej om jag nämnt det tidigare, men jag har faktiskt börjat bostadsspara. Jag vet att ekonomi kanske inte är ett så populärt ämne att skriva om offentligt, men jag kommer såklart inte nämna några summor, ifall någon är känslig. Hata inte på mig nu, snälla. Jag har alltså diskuterat med banken, och gjort upp en preliminär plan på mitt sparande, så att jag inom ett visst antal år kommer kunna köpa ett alldeles eget hem. Väldigt bra såklart, men detta har bara gjort mig stressad. Jag kommer på mig själv med att sitta och fundera ifall jag ska leva på nudlar i 2 år bara för att kunna öka sparsumman per månad, och på så sätt förkorta tiden...
Iallafall så vet jag vad jag ska önska mig mig till födelsedagen (och nej, jag menar inte nudlar...)
 
Akrylnaglar, är något jag också funderar på mycket. För det första så är det ju det bästa som uppfunnits, jag har lite komplex över mina stora fula händer, och akrylnaglar är lite av en räddare för att jag ska känna mig lite finare. Detta har ju blivit ett beroende. Det är inte det som är det egentliga problemet, för det är att det är riktigt svårt att få en tid inbokad för att fixa dem. Finns flera salonger här i stan som gör naglar, men det gäller att vara i tid. Två månader i tid. Jag hamnar varje gång ringa runt till alla ställen, och sedan gå med utväxt längre än själva akrylet. Jag förstår inte, hur ska jag kunna boka in en tid två månader i förväg, när jag inte ens vet hur jag jobbar då? Skriver inte detta för att klaga på någon nagelsalong, jag förstår ju att de inte kan göra någonting åt att de är fullbokade så långt fram, jag är bara irriterad på att behöva kämpa så för att få en tid. En shoutout till Salong Kronan, stackaren kom på jobb en timme tidigare bara för min skull, för att laga mina naglar, skämdes riktigt när hon ursäktade sig för att vara trött. Enormt tacksam är jag iallafall!
 
Jag är i akut behov av en ny bäddmadrass! Det är i såna här tillfällen jag känner att jag gjort ett dumt val till att bostadsspara, jag vet ju att jag behöver varenda cent jag får in per månad. Jag kan inte påstå att jag är en slösare, jag har naturliga utgifter i livet, också annat än mat och hyra (och naglar, jag ska sluta med det, jag lovar). Men, om vi nu ska prata om min bäddmadrass, som jag säkerligen nämn i något tidigare inlägg; den är helt slut. Jag är inte den som är kräsen egentligen, jag älskar min säng, men nu under semestern då jag har kunnat sova 2-3 timmar längre per natt, så märker jag hur ont jag har i hela ryggen på morgonen. Trots att jag bara haft den i ca. 3 år, så är den helt slut. Fjädrarna från madrassen under känns egenom som hårda knölar, och när jag vaknar känns det som att jag blivit överkörd. 7/10 nätter har jag vaknat och förflyttat mig till soffan, och det har tillochmed hänt att jag varit tvungen att ta värkmedicin (som jag verkligen försöker håller mig borta ifrån!!). Pointen med detta är egentligen att bäddmadrassen är alldeles för dyra! Inte bara dyra, utan helt sjukligt dyra! Jag var in till Jysk här om dagen, och såg att priset låg på över 300€. Jag får alltså en helt ny säng inklusive bäddmadrass för det priset. Blev inget köp. Jag fattar att madrasser är dyra, men jag tänkte bara att det får kosta vad det kosta vill. Så tänker jag varje morgon när jag vaknar och har ont. MEN, hade aldrig ens kunnat tro att de skulle vara så dyra. Har istället tänkt köpa två tjocka täcken att lägga under min nuvarande bäddmadrass, och tills dess sova på soffan och knarka tabletter.
 
Så, nu tror jag att jag har tömt min hjärna på tankar. Nu. Måste. Jag. Sova. Godnatt!


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: