Midsommarfirande

Publicerat 2017-06-29 klockan 19:44:39 (svensk tid)
Linda Wibergs foto.Linda Wibergs foto.
Förra veckan var det självaste midsommaren, som jag spenderade vid stugan. En otroligt kall midsommar, men det är ju tyvärr så att det tyspiska midsommarvädret har varit väldigt kallt, de senaste åren, tycker jag. Det blåste, vilket gjorde sitt, de få gångerna som solen tittade fram så var det endå kallt. Regnade gjorde det också, så planerna på att trampa trampbåt fick ganska snabbt skrotas, tyvärr. Jag frös hela midsommaren i princip, men det gör jag ju alltid. Attbada badtunna var iallafall ett bra val, jag älskar varmt vatten, varken regnet eller blåsten gjorde någonting i det fallet.
 
För ja, sommaren har ju varit försvunnen nu en tid, iallafall värmen. Kan inte själv inse att det snart är juli, då det är kallt ute. Visserligen så lyser solen idag, men jag saknar verkligen heta sommardagar. Jag vill ligga på stranden och göra sådant som hör sommaren till. Min första sommarsemester vecka drar snart igång, och jag ber till gudarna att vädret är perfekt då, orkar inte med en kall och regnig semester.

I strid med tekniken

Publicerat 2017-06-18 klockan 17:17:30 (svensk tid)
 
Ibland, rätt så sällan kanske, så önskar jag att tekniken inte skulle finnas. Iallafall den tekniken som inte fungerar felfritt. Ibland känner jag bara, att varför är en viss sak ens uppfunnen redan, då en märker att det ännu finns en hel del problem att lösa. Det är precis vad jag känner nu angående min Chrome cast, som har fungerar så gott som felfritt i ett och ett halvt år, och nu plötsligt vill inte min mobil casta någonting över huvudtaget till tv'n, medans det via datorn och ipaden fungerar helt felfritt. Jag antar att ingen bryr sig, men jag har nu suttit och kämpat med detta i två timmar, och jag hade nog haft annat att syssla med denna söndag. Jag blir så arg. 
 
Hej föresten, hur är det med er? Jag hinner inte riktigt med sommaren känns det som vilket kan beror på att det har varit rätt dålig sommar hittills. Vem vill läsa om sådant? Jag tänkte ta en snabb re-cap (är det ens ett ord?) på vad som hänt den senaste månaden istället;
  • Jag har varit på min brors dimission
  • Jag har varit och fixat om mina akrylnaglar
  • Fått inflammation i halsen (yass, händer varje månad)
  • Planterat blommor på balkongen
  • Varit "kattvakt"
  • Kört skoter, tb till då jag var 15 år.
  • Träffat saknade Jim, som kommit tillbaka till Finland över sommaren
  • Börjat promenera oftare
  • Tvättat mina sminkborstar (händer väldigt sällan, måste bättra mig)
Och nu inser vi alla hur otroligt ointressant liv jag egentligen har. Medans andra människor reser gjorden runt så tvättar jag mina sminkborstar och är otroligt stolt över mig själv. Jag får leva med det. Ni märker kanske att mitt humör inte är tip-top, det är inte pågrund av något dramatiskt, ibland känner jag bara att jag inte orkar vara på bra humör helatiden. Det som tynger mig idag är först och främst tekniska problem och inflammerade halsmandlar. Och vädret, och så är jag lite stressad över sommaren av någon anledning. Denna sommar ska bli en riktigt bra sommar har jag tänkt, och allting pekar på att det kommer bli det! Jag vet att halva sommaren redan gått, men jag har inte riktigt varit ledig ännu. Jaaa, kan vi snälla snacka om mina sommarplaner!?
 
Nästa vecka är det midsommar, och då kommer jag att åka ner till stugan. Ska helt enkelt leva lite stugliv, t.ex bada badtunna och åka båt. Så har jag tänkt ta årets första dopp också, men det vill jag inte egentligen. (mvh hon som fryser under dubbla täcken då det är 25 grader inne). Sen är det endast en vecka till min första vecka sommarsemester, tror dock inte jag har något speciellt inplanerat då, Eller ja, då ska jag sola varje soliga dag, ät glass, sitta ute på balkongen sent, springa på massa loppisar, dricka redbull, äta blåbär och storstäda lägenheten. Det är väl det. Förhoppningsvis hinner det dyka upp något nytt också.
 
Så är det ju Julifestivalen också, hoppeligen blir det ett minne för livet med tanke på biljetterna var extremt dyra, och att jag aldrig varit på festival förut. I mitten på augusti börjar mina tre veckor semester, och DÅ ska det hända mycket, hade jag tänkt. Under min första vecka ska jag kolla om alla säsonger av SKAM, och så ska jag storstäda lite, igen. Vill ju ha lägenheten tip top då jag har semester. Sen är det Augustinatten, vilket jag ser mycket framemot. Andra veckan kommer jag att sätta mig på ett flygplan, jag ska nämligen hälsa på Jenni som numera bor på Gotland!! Vi har nog aldrig varit så här långt borta från varandra, och knappt ens såhär länge. Ska bli roligt att få träffa henne efter alla dessa månader!! Under samma resa kommer jag såklat även att besöka älskade Stockholm, och träffa B, och så ska jag shoppa. För den här gången kommer jag ta båten tillbaka, så att jag inte behöver fundera på hur mycket min packning väger. Eller, ja det är inte bara därför, haha. Ska bli kul att åka båt. I samma veva kommer B över till Finland, och jag kommer antagligen bli en crazy reseguide och visa honom allt med finland. Jag kommer definitivt tvinga han att äta memma och visa honom våra extrema Fazers kexhyllor i mataffärerna, och så kommer vi säkerligen ha en hel dag i Bromarf då jag ska visa honom skogen. Skämt och sido, speciellt det där med memman (vem fan äter memma i augusti liksom) men jag tycker att det är otroligt roligt att visa skogen för stadsbor, speciellt ifall det råkar dyka upp en älg.
 
Ja, som ni märker så är jag väldigt exalterad över sommarplanerna, och jag är säker på att detta kommer bli en jävligt bra sommar!! Oavsett om min mobil vill casta till tv'n eller ej...............