Det långa Stockholm-inlägget

Publicerat 2017-05-29 klockan 22:50:00 (svensk tid)
Jag vet att det här nog kommer bli ett av de längsta inläggen jag någonsin skrivit. Jag vill bara skriva ut allt jag känner just nu, och samtidigt försöka beskriva hur lycklig jag var i Sverige, och så vill jag även berätta vad jag gjort. Kommer blanda in lite bilder i texten så att det inte blir fööör tråkigt.
 
Jag har ju varit extremt exalterad över min resa till Stockholm sen dagen för ett par månader sen då jag bestämde mig för att boka det. Ska vi gå ännu längre bak i tiden så har jag alltid älskat Sverige och velat råka dit, men har aldrig riktigt haft någon att åka dit med nu på äldre dagar då jag ej behöver föräldrar med mig. Jag funderade på att åka iväg ensam, men insåg att det låg långt ifrån min comfortzone, jag klarar ju knappt av att ens åka tåg, hur i hela fridens namn ska jag klara av att resa till ett annat land!? Försökte få med familjen, men de gick ej. Av en ren slump så råkade jag få kontakt med en person i Sverige via nätet (nej, inte via Tinder) och vi började Skypa ofta. Ungefär en månad senare så dök det plötsligt upp en liten tanke i mitt huvud - jag åker över till Sverige ensam, jag kan ju faktiskt träffa och umgås med honom där, så att jag inte känner mig så ensam. Jag lät den tanken snurra i mitt huvud i en vecka, och ju mer jag tänkte på det, desto säkrare blev jag på att det var precis så jag skulle göra. Jag bokade flyg och hotell, och det gjorde mig ännu mer taggad.
 
Linda Wibergs foto.
 
Jag trodde att jag skulle vara extremt nervös, eftersom att jag inte hade den minsta aning om hur det fungerar på en flygplats, men jag bad en kompis att berätta exakt i detalj hur jag skulle göra, jag skrev en detaljerad lista, och googlade massor i flera veckor. Till slut kändes allting väldigt säkert, jag visste exakt hur jag skulle göra, och jag kunde inte va mer förberedd. Bokade allting 2 månader före, typ, och den väntan var väääldigt lång. Jag var så taggad, det var som en dröm som skulle gå i uppfyllelse. Jag räknande dagarna, planerade lite till, skrev upp viktiga detaljer, planerade packningen osv, det var så kul, och det fick tiden att gå liiite snabbare. Jag fattade inte att jag faktiskt skulle åka till Stockholm ensam, det lät för otroligt i mina öron. Nu när jag tänker tillbaka så känns det verkligen som att jag bokade resan ett helt år före avgång, haha. Jag tror inte att det går att förklara, men jag antar att ni märker hur stor grej detta var för mig. Normala människor drömmer om att få åka till Thailand eller jorden runt, medans jag bara vill åka till Stockholm. Helt ärligt så väljer jag Stockholm före alla andra resmål. Stockholm var, och är fortfarande min drömresa. Jag kan helt enkelt inte beskriva min kärlek till Sverige, och speciellt inte nu efter den här resan. Det var så skönt att komma bort från verkligheten, och att få höra svenskar runt om sig. Ibland känner jag att jag är född i fel land - jag borde nog blivit född i Sverige, jag vet att jag hör mera hemma där än här i Finland. 
 
Linda Wibergs foto.
 
När dagen sen äntligen kom, dagen då jag skulle sätta mig på planet och åka iväg, så var nog en av de lyckligaste dagarna i mitt liv, och jag överdriver inte ens. Jag tror att en del av det nog kom från att jag faktiskt skulle åka iväg ensam, för det var extremt roligt. Det blev extra speciellt att själv ha kontroll över allt, och att bara behöva tänka på sig själv (ja, jag kanske är lite egoistiskt). I Torsdags checkade jag in, och säkerhetskontrollen gick bra, och att hitta rätt gate gick bra. Inga problem alls, och jag insåg rätt fort att detta skulle jag klara galant! På planet satt jag brevid en äldre man som drack Whiskey, och han pratade på hela flygresan - på finska. Det var kanske inte så trevligt, eftersom att jag kände mig väldigt osocial i den stunden, jag hade bara velat sitta där helt knäpptyst och inte ens märka av han. Men, förutom det så gick det galant, haha. Jag gillar att åka flygplan, och dessutom nu när det bara var ungefär en timmes resa. Tiden gick så snabbt, och jag hann inte ens få tråkigt. Lite ont i röven kanske eftersom att det verkligen var obekväma bänkar...
 
Linda Wibergs foto.
När flyget landade, och jag fick sätta mina fötter på svensk mark kändes allting så jävla bra. Kan inte ens beskriva det! Jag hoppade in i närmaste taxi, och så började färden mot Stockholm och hotellet. Kan ni tänka er vad jag gjorde sen? Jag åt på Max. "Sveriges goaste hamburgare" sägs det, och JA. McDonalds hamburgare kan ta och kasta sig i väggen, jag önskar att Max hade funnits i Finland också. Väntade en lååång stund på att få checka in på hotellet, och sedan så lämnade jag i princip bara väskorna där, och gick ut och satte mig i en park. Där satt jag bara. Behövde liksom ta in att jag faktiskt är i Stockholm, och att detta inte är någon dröm. Sen gick jag vidare, jag bara gick och gick, jag var inte påväg någonstans, jag visste ju inte var någonting fanns. Så jag bara gick runt i Stockholm, och insåg hur fint allting är där! Jag hade ju hört folk säga att Stockholm är den finaste stadet, och jag har ju sett bilder - men då jag fick se det i verkligheten så insåg jag verkligen att denna stad var så otroligt extremt vacker, att den som inte sett den inte kan fatta. På kvällen låg jag på hotellummet och kollade på tv, redan en sådan sak var jag facinerad över, svensk tv och svenska reklamer! Ville inte gå ute på stan sent, eftersom att det ju är lite riskfyllt, och jag brukar vara en magnet för underliga personer, hehe. Gick och lade mig rätt tidigt istället, och skönt var det! Undrar om det går att vara jetlaggad på bara en timmes variation i tidzonerna? Isåfall var jag nog det. 
 
Linda Wibergs foto.
 
Fredag morgon, och jag vaknade tidigt, min hjärna hade nog inte vant sig vid att klockan går "fel" i Sverige. Jag åt underbar hotelfrukost i lugn och ro, och gick sedan för att duscha och fixa mig. Eftersom jag var vaken väldigt tidigt så tog jag det väldigt lugnt. Jag gick på stan i flera timmar, njöt av min ensamhet. Allting var så intressant att se på, och började till slut bli trött av alla intryck, och att hjärnan verkligen behövde gå på högvarv för att hinna ta in allt jag såg, och för att inte krocka in någon människa. Gick till slut och satte mig på en liten och mysig restaurang för att äta lite lunch. Servitören frågade artigt om jag väntade sällskap, och när jag hörde mig själv säga att nej, det är bara jag, så började jag faktiskt känna mig som en riktig loner. Eller ja, jag hade ju i princip inte något emot att vara ensam, men jag kände endå att det hade varit mycket roligare med sällskap - jag tror det var det där med att sitta ensam och äta som jag inte riktigt gillade. Fick känslan av att alla som ser mig tänker att jag nog inte har en enda vän som vill umgås med mig. Nåväl, detta fick mig iallafall att meddela min kära "Internetkompis" att han måste komma till Stockholm, och att han gärna får stanna här med mig hela helgen. Maten jag åt var förövrigt det godaste jag ätit, det var ett nyöppnat ställe inne i Gallerian, såklart minns jag ej vad det hette. Typiskt. Efter det gick jag till Ica för att köpa tandkräm och sådant som jag inte tog med mig hemmifrån, lämnade det på hotellet och gick för att möta upp min svenska polare! (Älskar förövrigt det ordet, "polare" haha)
 
Linda Wibergs foto.
 
 
Vi gick en lång tur på stan, besökte lite köpcenter och slutligen pausade vi på hotellet innan det var dags att gå ut och äta. Åt en väldigt god ceasarsallad, och den mättade helt perfekt. Sen besökte vi isbaren som fanns på hotellet, det var egentligen den enda planen som vi hade haft planerad i förväg, och det var en cool upplevelse! Vid dörren så fick vi en varsin jacka, som mer såg ut som ett stort tält med hål för huvudet och armarna med ettpar handskar som hängde i band på sidorna. Kan säga er att jag nog aldrig sett så dum ut i hela mitt liv. Vi gick in i baren, som alltså var helt gjord av is, och beställde varsin drink, i glas som också dom var gjorda av is. Det var -7 grader där inne, så vi var där inne ungfär en timme, sen höll vi båda på att frysa händerna av oss. Jag hade ju glömt att ta på mig yllesockorna - såklart, så mina fötter var två små isbitar då vi kom ut därifrån. Det var ju såklart värt det, en supercool upplevelse, som jag aldrig kommer glömma. Vi båda var så facinerade över isskulpturerna och väggarna. Jag rekommenderar verkligen att besöka isbaren ifall ni har möjlighet, det är värt det! Jag är ju väldigt frusen av mig, men inte ens det kunde stoppa mig, jag hade ångrat mig om jag inte hade besökt isbaren.
 
Linda Wibergs foto.
Efter det tog i en kort promenad för att få upp värmen i kroppen igen, klockan var rätt mycket så efter det orkade vi inte så mycket annat än att lata oss på rummet och se på film. Jag blev så otroligt trött, så jag slumrade till några varv. Kan inte förstå hur hotellsängar kan vara så extremt bekväma och mjuka, jag sov så otrolit bra den natten att min polare hade vaknat på natten och trott att jag var död eftersom att jag inte hade rört på mig en enda gång. Följande dag så var vi uppe så pass tidigt att när vi tog en runda på stan så hade inga affärer ännu öppnat, det var dock skönt att det var lite mindre folk. Vädret var dock så fantastiskt denna dag! Det var en het sommardag, och jag ångrade att jag inte hade tagit med mig shortsen. Kan inte beskriva det bättre än att det var outhärdigt, det gick helt enkelt inte att befinna sig i solen utan att känna sig svimmfärdig. Vi köpte vatten och satte oss i skuggan och insåg att detta inte var en bra dag för att gå på stan, vi höll på att smälta. Istället så kom han med den brillianta idén att vi skulle ta bilen ut till "landet" för att vi båda behövde en paus från alla stressade människor, och så hettan.
 
Linda Wibergs foto.
 
Jag tror jag aldrig har uppskattat luftkonditionering så mycket som då, vi åkte till en liten by som låg ungefär en timme utanför Stockholm nära vattnet, det var så lungt och skönt där, och en väldigt mysig och idyllisk by. Där hade jag verkligen kunnat bo! Vi gick en runda där, och jag kunde nog inte ens fatta hur otroligt allting var där. Jag var nog lite för upptagen med att se mig omkring, eftersom att jag inte ens tog en enda bild från detta vackra paradiset, det ångrar jag starkt! Nästa gång ska jag ta med mig systemkameran och dokumentera precis allting jag ser! Jag lovar! Tyvärr så var det nästan omöjligt att vistas utomhus i den här hettan, så vi åkte till "Mall of scandinavia" istället ("oj Linda, första destinationen som du verkligen minns vad hette, bravo!") Jag hade bestämt mig för att köpa nya skor, och hade nog redan gått egenom alla skoaffärer i hela Stockholm, och inte hittade jag något nu heller. Slutade med att vi delade på en pizza, och sen var vi båda så trötta att vi åkte tillbaka hem till hotellet, och somnade mitt på ljusa dagen. Tror jag aldrig varit så trött och slut i hela kroppen, haha. Senare på kvällen gick vi en låååång promenad, som ni hör så gjorde vi inte så mycket annat än att gå, haha, men det var det absolut bästa sättet att få se allting. Jag hade velat veta hur många kilometer jag gick under dessa dagar. Sen var det såklart dags att smaka på Max's lyxshake med blåbär, och jag typ dog. Av smaken. Det var den godaste milkshaken jag någonsin smakat. Jag finner inga ord.
 
Linda Wibergs foto.
 
Sen blev det hotellet igen, jag behövde vila mina ben som jag var osäker på om ens existerade längre. Latade oss och såg på tv, innan vi slutligen tog en sista, och väldigt kort, nattpromenad. Sen såg vi på film och jag fick "slut på surf". Det är ju kanske en lite tråkig grej med Sverige, här i Finland har man obegränsat internet, men detta går ej i Sverige. Vilket resulterar till att internet kan ta slut, och detta var vad som hände mitt i filmen. Visserligen så var klockan typ 3 på natten och det var dags att somna. Följande dag, söndag, var det dags för utcheckning från hotellet, och det var sorgligt att ta sitt pick och pack, lämna in rumsnycklarna, och lämna hotellet. Jag får alltid en speciell relation till hotell, jag behöver nästan säga hejdå till rummet, och hade nog till och med kunnat börja gråta ifall jag hade velat. Detta hade ju varit mitt "hem" nu i några dagar, de dagar som blev superbra, hör helt klart till det bästa jag gjort i mitt liv. Det finns ju såklart en glädje i rummet, och att bara vara tvungen att lämna är ju inte kul. Dock så var inte min resa riktigt över ännu, eftersom att planet hem inte ännu gick, så vi tog en sista tur i underbara Stockholm, och tog ännu lite bilder. Det var som att säga hejdå åt allting, jag ville verkligen inte åka därifrån!!
 
Linda Wibergs foto.
 
Många tycker säkert att jag är en tönt, det är ju bara att flytta! Ja, men riktigt så lätt är det inte. Jag har ingen koppling till Sverige alls. Har just och just ens varit där, har knappt någon aning om hur saker och ting fungerar där. Jag känner ingen där. Hade väldigt gärna flyttat til Sverige och bott i någon mindre stad utanför Stockholm, men hade aldrig i livet gjort det ensam. Menar inte att jag behöver någon att bo med, jag bor nog gärna ensam, men hade gärna velat ha någon med mig från Finland, som kanske hade kunnat bo i samma stad som jag. Någon jag känner, som jag kan umgås med och hjälpas åt med flytten liksom. Nu hade det ju bara varit dumt om jag plötsligt flyttar till Sverige där jag inte känner nästan någon. Dessutom så behöver jag först hitta ett jobb och någonstans att bo. Jag önskar och hoppas dock på att jag en gång unde min livstid kommer att flytta över. Det hade varit ett lifegoal på hög nivå. Iallafall, fick skjuts till flygplatsen, och jag är så otroligt tacksam för allt. Det var sååå kul att få träffa honom för första gången, och jag har verkligen haft en så underbar helg! Kunde inte haft en bättre resa, och jag var flera gånger så glad att det nästan kom glädjetårar. Jag trivdes så bra!
 
Linda Wibergs foto.
Hemresan, hur gick den då? Jo, bra, men inte helt problemfritt kanske. Då jag skulle checka in på flygplatsen så ville inte automaten läsa av min streckkod på pappret som jag hade printat ut, och när jag provade med att skriva in mitt bokningsnummer så stod det på skärmen att det inte existerade någon sådan bokning. Typiskt. Provade pånytt, och till slut kom det fram en vänlig kvinna som jobbade där för att hjälpa mig, hon såg nog att jag höll på att få panik. För just då i den stunden trodde jag ju att jag inte skulle kunna ta mig hem. Hon berättade att jag skulle ta en annan automat eftersom att jag skulle till Finland. Det gjorde jag, och då fungerade allting bra tills jag kom till den punkten då jag skulle välja flyg. Mitt flyg som skulle gå 14:10 fanns ej med på listan. Nästa plan skulle först gå vid 17-tiden. Detta var underligt eftersom att jag hade printat ut bekräftelsen på bokningen, och där stod det klart och tydligt att mitt plan avgår 14:10. Jag gick tillbaka till kvinnan som räddade mig i nöden, och berättade min situation. Hon var så stöttande och försökte lugna mig, vid det här laget måste jag ha sett panikslagen ut, haha. Hon bad mig gå och checka in vid disken istället, och där fanns faktiskt rätt flyg! Som tur! Jag gick egenom säkerhetskontrollen utan problem, och insåg först efter det att biljetten jag hade fått saknade gate nummer. Jag fattar nu i efterhand att Bromma flygplats är så pass liten så att det ej behövdes. Det fanns nämigen endast 8 gater totalt, och det tog ju inte många sekunder att hitta vilken av dem som går till Helsingfors. Det var nummer 1. Eftersom att jag var väldigt mycket i tid så gick jag en runda i taxfreen. Återvände sen tillbaka till gate 1, och insåg till min förfäran att det inte längre stod "Helsingfors" på skärmen. Jag var ju dock säker på att det hade gjort det första gången, så därför så började jag köa där. Efter att det hade gått en kvart så började jag känna mig osäker. Det stod "Ängelholm" på skärmen, och det ändrades aldrig. Jag fick igen, gå fram till en disk och fråga ifall jag var på fel plats, men fick som tur var veta att nej, jag är på rätt plats, de hade bara lite tekniska problem med skärmen. Då kunde jag pusta ut. Väntade. Steg ombord. Satt där. Landade.
 
Väl i Finland insåg jag hur otroligt stor skillnad det är på vädret i Sverige och Finland. Här var ja tvungen att snabbt leta efter jackan i resväskan, i Sverige kunde man inte ens vistat utomhus pågrund av hettan, typ. En kompis hämtade mig från flygplatsen, och resan hem var väl inte så speciell. Stannade till vid McDonalds, och jag konstaterade att jag saknade Max's hamburgare redan, det är faktiskt de godaste snabbmatshamburgarna jag ätit! När jag slutligen kom hem, kändes allting väldigt konstigt och fel. Det kändes som att jag för 5 minuter sedan hade varit i Stokholm, och att jag nu plötsligt var hemma. Overkligt, som om jag hade drömt allting! Insåg hur bra resa jag haft, och hur snabbt allting gick. Hur jag längtat så länge efter att resa iväg, och så är det så snabbt över. Samtidigt kände jag en väldigt stark känsla av att jag inte alls passar in här hemma., jag trivs inte. Jag satt länge och funderade på att vad tusan gör jag här?? Jag ska vara i Sverige. Jag har trott att jag trivs helt okej här i Ekenäs, men jag har aldrig haft så mycket att jämföra med. Jag trivdes verkligen i Sverige, det går inte ens att förklara hur underligt det känns att komma hem, till sitt hem där man alltid har velat vara, och plötsligt känna att det känns fel. Jävligt fel. Här ska jag inte vara. Förut har det varit skönt att komma hem, men efter den här resan så kommer det inte kännas så längre tror jag. För jag känner att jag inte ska vara här. Jag vill inte bo här resten av mitt liv samtidigt som jag vet att jag hade mått och haft det så mycket bättre i Sverige. Nej, jag hatar inte att vara hemma, men den här känslan och tanken går inte att komma undan. Kommer sakna Sverige, och kommer absolut att åka tillbaka så fort som möjligt, och min hösta önskan är att någon gång få chansen att bo i Sverige♥
 
 
 
PS. Det tog mig tre timmar att skriva det här inlägget. Amen.

Jag är i Sverige

Publicerat 2017-05-26 klockan 08:50:21 (svensk tid)

Tänkte kasta in ett kort inlägg nu direkt från hotelsängen, för just nu befinner jag mig i Stockholm! Anlände hit igår, och gick runt på stan flera timmar. Kan tyvärr inte shoppa pågrund av att jag redan hade övervikt i väskan påvägen hit, men det var riktigt kul att bara se omkring sig, Stockholm är så otroligt vackert! 


Vaknade väldigt tidigt idag, åt frukost redan vid 7, och nu ligger jag på rummet och kollar Youtube. Sen ska jag duscha, och sen tänkte jag gå till Åhlens. Skulle vilja köpa nya skor, det kan jag ju faktiskt göra, är ju bara att slänga de gamla, så blir ju ej tyngre. Sen hade jag även tänkt leta upp vattnet, och kanske köpa med någon mat så att jag kan ha lite picnik. Jag tycker det känns så tråkigt att sitta på restaurang ensam, haha.

Ikväll ska jag träffa B, och så ska vi besöka isbaren som finns här på hotellet! Är såå taggad på det, och på att äntligen få träffa honom påriktigt. Och just de, ska även gå i gamla stan och vara en riktig turist och kolla runt i alla små souvenirbutiker!

Men ja, måste ta lite bilder idag så kommer det ett bildinlägg sen när jag kommit tillbaka till Finland!


Vår (igen)

Publicerat 2017-05-15 klockan 18:58:36 (svensk tid)
Linda Wibergs foto.
Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag iår har konstaterat att det är vår. Det har varit vår flera gånger, men plötsligt blir det kallt och börjar snöa. Vad har hänt med klimatet? Idag tog jag återigen en vårig bild från balkongen, tittat man noga på björken så ser man att knopparna har börjat slå ut! Den här gången ska vi tro att våren är här påriktigt, men så har jag ju redan trott flera gånger. Att det snöar i Maj är skrattretande och deprimerande.
 
Ja, här har det varit tyst på bloggen och det enda jag har att komma med är vädret, typ. Jenni har förövrigt lämnat mig och flyttat till självaste Gotland, så nu kommer jag inte träffa henne så ofta. Nu kommer vi behöva ha ett distansförhållande i vår vänskap, och det känns inte alls kul. Kan ju inte åka till Gotland bara för en dag precis, saknar henne redan! Såklart är jag glad för hennes skull och jag vet att hon kommer ha det bra där, bättre än vad hon hade det här. Så kommer jag träffa henne nu under sommaren då jag har semester, och åker över dit. Eftersom att jag jobbar så kommer jag ju inte ha tillräckligt med tid att träffa henne regelbundet. Det är skönt att det finns Skype!
 
Just nu i skrivande stund sitter jag faktiskt på mitt köksgolv. Jag känner att jag inte är tillräckligt bra på att laga mat så att jag kan lämna kycklingfileérna i ugnen utan uppsyn, hehe. 

Bloggtorka

Publicerat 2017-05-06 klockan 14:30:00 (svensk tid)
Jag minns att jag en gång skrev en punktlista på tips på vad en kan blogga om när bloggtorkan slår till. Men när den väl gör det så känns ju ingen intressant att blogga om. Jag vet att bloggtorka är något som alla bloggare någon gång råkar ut för, och just nu är det en sådan gång för mig. Att jag till och med googlade "vad fan ska jag blogga om" nyss, och läste egenom 100-tals tips, men inget var något för mig. Igår kväll när jag försökte somna så kom jag på att det jag bloggar om är för det mesta sådant som jag vill skriva om, men kanske inte något som folk vill läsa om. Jag tänker helt enkelt inte längre än vad näsan är lång.
 
Har nu suttit och funderat på vad jag själv vill läsa om på bloggar, men jag vet inte. Vad vill jag läsa om? Vad brukar jag läsa om? Mest kanske vardagsinlägg, men då krävs det ju en intressant vardag. Mina vardagsinlägg hade i princip sett likadanna ut. Jag vaknar, äter frukost, går till jobbet, kommer hem, äter, duschar, städar undan, och så går jag och lägger mig. Jag blir irriterad på mig själv eftersom att jag vet att jag har massor att skriva om egentligen, men saknar inspirationen. Hur gör man för att få inspiration ens. Möjligtvis så har jag prestationsångest också över hur perfekta alla andras bloggar är, speciellt bilderna. Tar jag en bild till bloggen slutar det ofast med att jag tar en halvdålig mobilbild och publicerar utan minsta redigering, medan andra släpar med sig stativ och ljusmätare och den bästa system kameran. Jag måste ändra på det, jag måste använda min systemkamera mera.
 
Vart ville jag komma med det här inlägget som förövrigt är det tråkigaste inlägget jag någonsin publicerat? Ingenstans. Detta är ju ett typiskt bloggtorke-inlägg som inte handlar om någonting. Avslutar med min senaste selfie från Instagram.
 
 

Sommarplaner (igen)

Publicerat 2017-05-05 klockan 14:52:00 (svensk tid)
i Februari skrev jag ett inlägg angående mina sommarplaner, men jag känner att jag ville skriva ett till.
 
 
Fick ju en riktig "sommar-kick" igår när jag satt på balkongen och det var så vackert väder, blev inspirerad till att skriva en liten lista på grejer jag vill göra under sommaren och min semester. Jag är en sådan människa att jag inte får något gjort om det inte är planerat, jag är helt enkelt inte så spontan av mig. Under min vintersemester till exempel så gjorde jag knappt något alls, den bara flög iväg! 
 
Julifestivalen, den enda planen som jag har helt fastslagen redan. Beställde biljetterna för en evighet sedan, och ser framemot det så otroligt mycket! Det är alltså en liten festival i en park här i stan, med bland annat bandet Toto som ska spela hela kvällen. Jag har även Priority biljetter, så det kommer ju kännas lite exklusivt hoppas jag! Tror att detta garanterat kommer bli sommarens höjdpunk.
 
Kryssning, vill att det ska bli en tradition för varje sommar, eftersom jag i fjol kryssade över till Estland. Vandrade runt i gamla stan i Tallinn, och shoppingen där var ju det bästa jag hittills varit med om. Vädret hade vi också tur med, och hotellsängen var en DRÖM. Önskar att jag hade den sängen hemma, tror jag aldrig sovit så bekvämt i hela mitt liv! Eller ja, det kanske inte kallas kryssning då en övernattar i land, men principen var ju den samma. Vi åkade båt.
 
Serena, eller annan vattenpark. Jag blir som ett litet barn, jag älskar det, och hade planer på att åka dit redan förra sommaren men det blev aldrig av. För ett par år sedan var jag där på vintern, men det är ju på utsidan som de häftigaste vattenrutschkanorna finns, så det är ju mycket roligare att åka dit på sommaren. När det dessutom är varmt och en slipper frysa röven av sig inomhus i det kalla vattnet.
 
Picnik. Behöver jag ens säga mera? Att sitta på en gräsmatta i tunna kläder och med massa godsaker och bra sällskap är något som jag tycker att varenda människa borde ha på sina to-do-lists inför sommaren. Visst, det kanske kommer en och annan geting eller en flock med myror, men det hör ju sommaren till. Tänk att göra detta vid ett berg med havsutsikt då solen går ner. Det är verkligen sådana stunder jag uppskattar med sommaren.
 
 
 

Balkonghäng

Publicerat 2017-05-04 klockan 15:13:00 (svensk tid)

Ah! En ledig torsdag, och vackert väder. Idag har jag gjort ett besök hos polisen, tycker att sånt är lite läskigt faktiskt. Jag vet inte varför, men poliser har ju rätt mycke makt med tanke på att de har tillgånger till pistoler osv. Haha, jag gillar helt enkelt inte känslan bara, jag vet ju att poliser också är en trygghet. Nåväl, idag fick jag prata med en polis med uniform, och vi gjorde en anmälan på mina försvunna grejer, så nu behöver jag bara vänta på kopian och sedan gå till försäkringsbolaget.


Just nu sitter jag faktiskt i solen på balkongen med en kall cola (vem hade trott att jag skulle dricka cola???) Strax ska jag möta upp Jenni när hon slutar jobbet, och så ska vi äta glass i solen! Nu känner jag nästan lite sommarfeelis, helt sjukt att det snöade i lördags?? Att jag idag kan sitta på balkongen i bara t-skjorta och inte ens frysa. Just nu är det varmare ute i solen än inomhus.

Vet ni vad jag till gjorde idag!? Jag bokade tid för akrylnaglar! Hade tänkt spara det till min sommarsemester, men bestämde mig för att jag ville ha fina naglar då jag reser till Stockholm. Ja jävlar, trodde ni att jag skulle skriva ett inlägg utan att nämna att jag åker utomlands om 20 dagar?! Älskar hur jag kallar det "utomlands" trots att jag bara ska till Sverige. Men ja, Sverige är ju utomlands. Nu ska jag fortsätta njuta av solen och dricka upp min cola! 


"Gamla" appar

Publicerat 2017-05-04 klockan 14:51:00 (svensk tid)
Under min semester då jag hade en hel del tid över, så laddade jag faktiskt ner lite spel-appar som varit populära för ett x antal år sedan. Som även jag, och typ alla i min omgivning spelat. Det blev nästan en liten nostalgitripp, och såklart kände jag även känslan av irritation då jag misslyckades med någon bana, haha. Helt sjukt hur man spelade olika spel på mobilen förut... det har jag så gott som slutat med. OM det inte blev så att jag kanske började igen.
 
1. Candy Crush
 
 
Bildresultat för candy crush
Jag tror dock att det ännu är en hel del människor som spelar detta, en kompis till mig började skratta när han fick veta att jag börjat spela Candy Crush igen. Detta är ju faktiskt ett typiskt spel som ungdomarna nördade förut, men nu har det gått över till de äldre. Många har säkert en förälder eller kanske mormor, som spelar detta i dagens läge. Jag beter ju mig lite som en pensionär om jag ska vara helt ärligt, min arbetskollega började skratta åt mig när jag berättade att jag nästan bara ser på Dokumentärer på Netflix...
 
2. Bike Race
Bildresultat för bike race app
Jag upplevde Bike Race perioden som ganska kort. Jag spelade iallafall som en tok tills jag hade Ghost Bike upplåst. Men efter ungefär ett år så var hypen över på det spelet, och alla slutade spela det. Ett riktigt kul spel kan jag tycka än idag, men kanske inte lika kul då man inte har någon att spela med. Jag tröttnade rätt fort igen, även fast Jenni faktiskt också hade börjat spela det igen, haha. Förut kunde jag alla banor utantill och visste alla knep på hur det gick snabbast att ta sig egenom banan, men nu finns det vissa banor som jag inte ens kommer egenom med Ghost Bike (en motorcykel som inte går sönder, går alltså att köra den uppåner eller åka in i en vägg utan att dö).
 
3. Hay Day
Bildresultat för Hay day
 
Detta spelet var jag så beroende av! Spelade det i flera år, och det tog mer eller mindre över mitt liv ibland. Före jag hade smartphone så spelade jag det på ipaden, och jag släpade med den precis överallt så att jag kunde odla vete och tomater, typ. Även i skolan så var jag tvungen att ta fram mobilen på lektionsstid så att jag kunde mata fåren osv. Helt sjukt. Nu hade jag dock inte spelat detta på 2 år, och eftersom jag var väldigt hög level så har jag mycket som ska hållas koll på, har säkerligen 100 djur och massvis med maskinen som måste hållas koll på. Blev lite stressad, så spelade det inte längre än 10 minuter. Annat var det förr.
 
4. Magic Piano
Bildresultat för magic piano
Vet ej om detta var så populärt, men jag spelade iallafall det. Det var som ett piano som man skulle klara av att spela olika låtar på, och på så vis få poäng och stiga i level, och låsa upp andra låtar. Jag älskade detta spel, och tillslut blev jag ju nästan för bra på det. Idag har jag inte lika bra kontroll över mina fingrar som jag hade då. Måste öva upp mig igen! Tyvärr så är min iPad ganska trög idag, eftersom att de faktiskt är 6 år gammal och hänger inte riktigt med i låtarna.
 
5. Wordfeud
Bildresultat för wordfeud
Det här spelet! Det var det första spelet som jag någonsin laddade ner på min iPad direkt efter att jag fått i gång den. Spelade det som en idiot med alla facebook kompisar. Tror nästan att ALLA har spelat detta. Nu har det ju tyvärr blivit bortglömt, och har kommit andra liknande spel istället som folk gick över till. Detta är ju som brädspelet "Alfapet" som folk spelade i fysisk form "förr i tiden". Då jag visade detta för pappa för några månader sedan så började även han spela detta med mamma. Pappa trodde att detta var någon ny grej, fast i själva verkat så är det ju något åldrat... haha

Hejdå April!

Publicerat 2017-05-03 klockan 14:11:00 (svensk tid)

Eftersom att det faktiskt är 3:dje Maj idag, så känner jag att det är läge att fylla i denna månadslistan för April. Hejdå April, och hej Maj!

Månadens färg: Nu kanske jag är tråkig, men kommer faktiskt att säga SVART. Det är ju visserligen min all-time favoritfärg på kläder, men har även bara haft svart nagellack denna månad. Samma med skorna. Det har ju inte varit så vårigt ute, så vårfärgerna har ännu fått vänta, hihi.

Månadens favorithändelse: Det måste nog vara min vintersemester, om det kan kallas för händelse? Något specifikt som händer under min semester kan jag tyvärr inte komma på. Hela min semester var helt enkelt en favorithändelse!

Månadens dryck: Det är nog Coca-cola, men ifall jag inte får svara det så blir det nog Mjöd, faktiskt. Drack upp en stor flaska med Linda i lördags, och det var sååå gott!

Månadens detalj: Min choker, som jag som sagt även tappade bort i April! (Ps. jag har beställt en ny likadann)

Månadens klädesplagg: Utan tvekan setet från Madlady! Det är ju egentligen två plagg, men jag har nästan inte haft på mig något annat. 

Månadens middag: Hade det varit lunch så hade jag vetat svaret.. men hmm... jag åt visserligen pommes på Harolds för några veckor sedan, så det får väl bli det.

Månadens bästa inköp: Svarta superstretchiga jeans från Pieces, tror jag äntligen har hittat de perfekta!

Månadens bästa beslut: När jag beslutade för att faktiskt boka resan till Stockholm. Det var länge något jag hade tänkt på att jag ville göra, men aldrig gjort för att jag inte ville åka ensam. Nu känns det jättebra, var nog det bästa beslutet i år tillochmed!!

Månadens upptäckt: Att jag upptäckte att det varit inbrott i källaren. Ingen positiv upptäckt, men en upptäckt var det iallafall. Eller ja, det var ju inte jag som upptäckte det eftersom att det var min hyresvärd som berättade det för mig.

Månadens projekt: Kan inte komma på något annat än då jag var tvungen att gå egenom alla grejer jag hade i källaren. Det var ett projekt för sig. Varför hade jag sparat massa skrot?? Haha

Månadens längtan: Sverigeresan! Jag har längtat så mycket, och nu är det faktiskt inte så länge kvar... kommer ha the time of my life!

Månadens uppfyllda mål: Jag har nog inte haft något mål alls. Är kanske något jag borde införa. Istället för att ha mål med året hade det ju varit trevligt att sätta mindre mål för månaderna istället. Att få bilen besiktad var ju visserligen ett mål, men det var ju pappa som uppnådde det målet...

 

Bonusway

Publicerat 2017-05-02 klockan 13:48:00 (svensk tid)
Bildresultat för Bonusway
 
Eller "Ostohyvitys" om du bor i Finland.
 
Vill tipsa om en smart och faktiskt fungerande hemsida, vid namn Bonusway(Finland), Bonusway(Sverige). (tidigare Bonusbay). Detta tipsar jag om utan att vara sponsrad, vill nämna det direkt eftersom de flesta som tipsar om Bonusway faktiskt är sponsrade, men jag är alltså inte det.
 
Vad är Bonusway?
Bonusway är kort och gott en sida som ger dig bonus på dina inköp på nätet. Olika nätaffärer har en viss procent på sidan, och då får du tillbaka t.ex 5% av hela ditt inköp, och detta gäller även trots att du shoppar REA-produkter. Nu är kanske 5% inte så mycket, MEN det är ju bättre än ingenting alls, om du är en sådan som brukar beställa mycket på nätet, så blir det ju en hel del i slutändan. Det lönar sig alltid att använda Bonusway.
 
Hur fungerar det?
Ifall du vill beställa något på nätet, börja alltid med att gå in på Bonusway för att kolla ifall affären finns med där. Du behöver skapa ett konto. med sökfunktionen på sidan kan du lätt kolla ifall affären finns med. Du klickar helt enkelt in dig på sidan du vill beställa från via Bonusway, och då hamnar du på hemsidan helt som vanligt. Du bör dock stänga av AdBlock tillfälligt för att bonusen ska registreras, och det komme Bonusway att påminna dig om så don't worry.
 
När du är inne på hemsidan som du tänker beställa från, så är det bara att göra som du alltid har gjort. Du kommer senare få ett meddelande på Bonusway om att ditt inköp är registrerat, och strax kommer det även komma information om hur mycket pengar det handlar om. Den summan kommer dock inte in på ditt Bonusway konto på direkten, eftersom att affären du beställt från först måste betala sin andel till Bonusway. Detta kan ta från någon vecka till några månader, alla affärer har olika. Den genomsnittliga tiden för utbetalningen ser du på respektive affärers sidor på Bonusway. 
 
När du samlat ihop 15€ eller 150kr, så kan du överföra pengarna från ditt Bonusway konto till ditt vanliga bankkonto.
 
HÄR kan du läsa mera.
 
Populära affärer som finns på bonusway:
 

Byz

Publicerat 2017-05-01 klockan 12:19:36 (svensk tid)
Jag blir fortfarande lika glad då min barndoms idol, Byz, släpper nya låtar. Jag fangirlar kanske inte lika mycket, men låtarna går på repeat fortfarande, tro det eller ej. Det är ungefär 10 år sedan som jag antagligen var Byz största fan, jag var ynka 12 år då och kunde alla hans låtar, och hade bokstavligen alla bilder man kunde hitta på honom sparade på min dator. En äkta fangirl, ni vet sådär som dagens 12 åringar är över The Foo och Justin Bieber. Jag kan än idag säga att jag är ett fan av Byz, och håller fortfarande koll på honom både på Spotify och Facebook.
 
Här är hans nyaste låt, som jag lyssnar på som en galen fangirlande12-åring, trots att jag är 22....