Storrensning

Publicerat 2017-10-09 klockan 19:21:03 (Svensk tid)
 
 
Så här ser det ut i alla mina skrymslen och vrår i min lägenhet just nu. Lådor, väskor och kassar som innehåller allt sådant som jag ska göra mig av med. För ungefär en vecka sen började jag rensa hela min lägenhet, och det är ju inget speciellt med det, jag brukar ju rensa lite nu som då när jag städar. Detta var dock annorlunda. Jag storrensade. Jag har bestämt mig för att göra mig av med allting som jag inte behöver och som jag aldrig använder, en gång för alla. Tidigare rensningar så jag har bara slängt det som finns att slänga, men så finns det ju även massa grejer som jag inte vill slänga, men som jag endå aldrig använder.
 
Jag har alltså bestämt mig för att hyra ett bord här på ett loppis för att sälja bort allt det som jag inte har någon användning av. Jag vet att det finns människor där ute som behöver dessa grejer bättre än mig, och jag vill verkligen bli av med allt, så kommer inte ha överpris på något. Det är så tillfredställande att rensa, att bara ha de grejerna man verkligen vill ha, och som man använder. Nej, jag är verkligen inte påväg att bli minimalist, även fast det är en trend som många hakar på just nu. Visst hade det varit skönt att leva ett minimalistiskt liv, att ha mycket toma utrymmen och extremt lite saker. Nu när jag tänker på minimalister så föreställer jag mig att de bara har ettpar byxor och en skjorta, och bara en gaffel, kniv och fat osv. Det hade jag aldrig klarat av, jag behöver en hel del grejer. Hur gör minimalister då de får gäster men bara har en stol? Nu föstår jag ju att min uppfattning om minimalister är överdriven, men det jag menar är att jag vill ha 12 gafflar, och massor med kläder. Kanske jag kan räknas som en halv-minimalist då jag blivit av med alla mina grejer?
 
Dock så vet jag med mig själv att det lätt kan skapas ett nytt lager med grejer, då jag har toma byrålådor och toma hyllor i garderoben, men jag ska verkligen försöka att bara införskaffa mig sådant som är behövligt! Jag ska inte köpa någon ny handdkräm fören den gamla är slut, och jag behöver inte ettpar till svarta jeans när jag redan har 7 styckna (fast, man kan ju ej ha för många par svarta jeans...). Jag kommer ju säkerligen spara en hel del pengar på detta också. Det bästa jag gjort (och ett stort tips till alla er:) är att rensa ut lådan med alla skönhetsprodukter, såsom hudvård, hårvård och smink. Jag kollade datumstämpeln på alla mina produkter, och fick slänga mer än hälften. Jag hade en bodylotion som gått ut 2014, och jag började inse att detta kletet skulle jag aldrig mera vilja smörja in på min kropp! Det är inte det att jag med flit samlat på mig, visst har det hänt några gånger att jag köpt en bodylotion trots att jag vetat att jag redan har tre styckna hemma, men det mesta är endå sådant som jag fått av folk. Ja, det kanske inte känns bra att slänga bort presenter, men jag hinner inte använda allting. Nu har jag rensat, och nästa gång någon ger mig en bodylotion så kommer jag nog troligtvis hinna använda den då jag inte har 10 andra i kön.


Nedan kan du skriva en kommentar:

Ditt namn/alias:
Kom ihåg mig

Din e-post (publiceras ej):


Länk till din blogg:Skriv din kommentar: