När vill du:

Publicerat 2014-08-29 klockan 11:44:00 (svensk tid)

Gifta dig: Inte på ett par år iallafall!

Skaffa barn: Aldrig

Skaffa hus: Om några par år

Skaffa bil: Det är redan gjort

Skaffa moppe: Har gjort mig av med den redan

Skaffa motorcykel: Tror inte jag behöver en motorcykel när jag har bil

Skaffa pojkvän: Det har jag väl hunnit med ett par gånger redan i mitt liv...

Bli sambo: Det har jag redan

Skaffa en häst: Jag vill inte ha en häst, så aldrig

Bli pensionerad: Sen när jag har jobbat tillräckligt

Skaffa katt,hund eller kanin: Sen när jag har ett hus, haha

Resa utomlands: Sen när det kommer snö och blir skitkallt, det skulle vara trevligt

Flytta: Har nyss gjort det

Dö: Sen när det finns behov av det

Få ett jobb: Man kan säga att jag har det redan

Få ett sommarjobb: I sommar väl

http://cabaoo.com/listfolder/?p=2&id=120


DET ÄR FREDAG!!

Publicerat 2014-08-29 klockan 07:21:24 (svensk tid)

Kom nyss till skolan, och det är så superskönt med fredag igen! Lektionerna börjar om en kvart och här är fortfarande tomt i skolan. Nästan. Nu när jag skrev det så dök det upp två personer. Slutar 2 idag, så det är skönt att inte behöva sitta här till 4, en till sak som är väldigt bra med fredagar! På eftermiddagen kommer M från Kyrkslätt på besök, och Linda också. Så ska umgås med dem en stund, trevligt!

Kommer knappast blogga så mycket under helgen, på lördag är det forneldarnas natt, så kommer hem mitt på natten ungefär (om jag ens orkar köra hem, hehe) Så nu vet ni iallafall var jag håller hus! 

Skolan är jobbig

Publicerat 2014-08-28 klockan 09:29:23 (svensk tid)
Är nu inne på fjärde långa skoldagen. Är så trögt att sluta 4, en dag känns otroooligt lång. Ska på jobb idag, skulle egentligen igår men det blev lite ändrade planer och var tvungen att åka till Sjukhuset med D. Där satt vi tre timmar och fick sen äntligen komma hem, så det var en extra jobbig dag igår. Hoppas på att denhär dagen kommer bli bättre! Hade IA-info första lektionen eftersom att vi i min klass ska ut på Inlärning i Arbetet nästa period. Det är egentligen ganska skönt att inte behöva komma till skolan på 8 veckor, men det jobbiga är ju att ha lååånga dagar och att faktiskt behöva arbeta och klara av saker. Jag vet fortfarande inte vart jag ska ha min IA, men tänker inte stressa över det nu. 
 
För nu ska jag programmera.

Selfie i skolan

Publicerat 2014-08-26 klockan 11:23:57 (svensk tid)

Jaa bilden är tagen på toan.

Jag är i skolan nu och har nyss proppat magen full med mos å biff. Eller ja, mestadels mos för man fick ju bara ta två biffar. Började 10 idag så fick lite sovmorgon trots att det är tisdag! Det var skönt. Dock så blev det inte så mycket till sobmorgon då någon började borra kl. 07:30, så trevligt. Har jobb idag efter skolan, så kommer hem först vid 19 tiden ikväll. Men pengar behövs, måste snart och storhandla, vessapapper, tandkräm, diskmedel, disktrasor och sådant. Måste önska mig massvis med pengar i julklapp så att jag har råd att betala hyra, för så som det ser ut nu så kommer jag inte överleva så länge till. 300€ ti mat i månaden, och detsamma till hyra. Vilket betyder att det har blivit ett par tusenlappar under det senaste året, och mitt konto börjar så småningom gapa tomt, usch! Snart blir jag uteliggare ju.

Livet leker

Publicerat 2014-08-25 klockan 17:19:00 (svensk tid)
I förra inlägget bjöd jag på lite bilder från Grekland, och här är en till.
 
Idag har det regnat ungefär hela dagen, och med närmare eftertanke så har det mer eller mindre regnat konstant i två veckor. Nästan. Just nu sitter jag iallafall och ser på Paradise Hotel, eftersom att en ny säsong har dragit igång, docks så tror jag inte att denna säsong kommer vara lika bra som förra, men jag ger det en chans iallafall.
 
Måndagen är nästan över nu, och det är skönt. Efter tisdagen så brukar veckan gå rätt snabbt, så snart har vi fredagen här igen! På lördag är det Forneldarnas natt som gäller! Nu har jag inte så mycket mera att dela med mig av, och ska fortsätta se på PH för att se vem som åker ut. Inte för att jag bryr mig egentligen.

Grekland bilder

Publicerat 2014-08-25 klockan 17:03:29 (svensk tid)
 

Söndagsångest

Publicerat 2014-08-24 klockan 21:55:11 (svensk tid)

Bild från stugan, men just nu befinner jag mig hemma i egen säng igen. Det är söndag, och jag vill inte ha skola imorgon. Just den här perioden är sjukt jobbig för mig som är långsam och helt enkelt inte hinner med på lektionerna. programmering är sjukt irriterande ifall man blir och hänga efter. Jag undrar hur killarna på klassen både hinner hänga med och spela samtidigt? Men iallafall så känner jag just nu att det borde vara lördag idag, och ännu en ledig dag imorgon. Men nääe enda till kl. 4 så ska jag sitta och programmera och animera. Dock så är det sistnämnda inte lika jävligt. Söndagsångesten är på topp, och imorgon välkomnar jag måndagsångesten, och håller tummarna för att veckan går snabbt förbi. När kommer höstlovet?!?!?!??

Har iallafall accepterat att sommaren är över nu, hösten är en mysig årstid, och regna får det göra hur mycket det vill. Vintern däremot är inte alls välkomnad, jag fullständigt hatar att frysa och att klafsa fram i snö. Hoppeligen så kommer nya skolan att ha lite högre värne på inne, så att folk inte behöver sitta med rocken inne. 

Jag såg skräcken under filten

Publicerat 2014-08-24 klockan 00:11:39 (svensk tid)

Just nu är jag i sommarstugan i Bromarf med världens bästa! Denhär dagen har varit riktigt perfekt vågar jag påstå. Och fredagen (nu hoppar jag hit och dit mellan dagarna) som jag trodde att skulle bli superhemsk pågrund av min flunssa och nästan stegring, gick trots allt bra den med. Förmiddagen var visserligen jobbig, jag var så slut och trött och ögonen ville inte hållas öppna. Tog en halv burana (Jag brukar alltid ta en hel men nu under de senaste månaderna/året så får jag ibland en obehaglig bokstavlig "klump" i halsen av både Burana och Aspirin, så jag vågade bara ta en halv). Iallafall, efter den halva buranan så började jag känna mig bättre, och klarade resten av skoldagen och ca. 5 timmar jobb på det! Fast nog var det skönt att komma hem och lägga sig på sängen. Och ingen mer stegring sen dess!

Nu tillbaka till dagen! Egentligen gårdagen eftersom klockan är över 24. Efter morgonmålet imorse så städade vi lägenheten, för att sen gå och köpa lösgodis och åka till Bromarf. Pappa bjöd på mat i Skatafé. (Ok ska sluta med tråkiga detaljer). Just nu är jag och han på bilden (hehe) i sommarstugan och här ska vi sova. Vi har badat bastu och sett på en halv film, och här är verkligen mysigt! Regnet smattrar på plåttaket och just i denna stund så känner jag mig som världens lyckligaste. 

Rubriken då? Man kan säga att jag fick traumor för livet idag, trots att jag har låtit så positiv i inlägget hittills. Jag bäddade sängen, och skulle sen gå till ett annat rum i stugan för att leta reda på lite extra dynor. Det låg en filt över sängen så jag drog bort ena sidan för att se ifall det låg några kuddar där under...
Fort som fan hade jag kastat filten över igen, för helt oförberedd som jag var, så knyckte jag mig så in i norden när det uppenbarade sig en död mus under filten, som dessutom hade ett hål i huvudet och hjärnan var försvunnen. ( Borde ha satt äckel varning på dethär inlägget?). Trots att jag har näsan full med snor så kände jag stanken av ruttet. Försökte öppna fönstret för att snabbt kunna kasta ut den, men fönstrena i denhär stugan är ganska så svåröppnade. Hämtade en handske och tänkte att jag skulle hålla musen i svansen och bära ut den genom bastun.  Så långt kom jag, jag hade handsken på handen och tog tag i ändan av den stackars döda musens svans. Det visade sig att den var stel och torkad, så trodde att svansen skulle brista. Jag vågade helt enkelt inte. Problemet löstes genom att min räddare i nöden (Superhjälte-Daniel) kom med hushållspapper och kastade ut musfanet. Inte så att jag egentligen är rädd för möss, är ju uppväxt med katter som hämtar döda möss till trappan och sådär, men att hitta ett ruttet fan i en säng... Är inte speciellt trevligt. Finns det fler döda/levande möss här i stugan? Kanske i sängen som vi ska sova i? Den musen kan ha legat där över ett år, för jag tror inte att den sängen har varit rörd på länge.

Och ja, efter som jag är flunssig så piper det i min hals när jag andas ibland, och det låter precis som en mus. Sååå gissa om vi blev lite skraja då vi hörde ett pipande, före vi kom fram till att det var jag som orsakade ljudet. Uschfy!

Menmen, nu ska jag kontrolläsa dethär superlånga mobilinlägget och sen ska vi sova, godnatt allesammans!Jag är sjuk

Publicerat 2014-08-21 klockan 18:49:23 (svensk tid)
Jag har gått och dragit på mig en förkylning. Känns ungefär så att den bara är på mig och vill inte släppa, och jag är så arg och hjälplös så jg bara vill gråta. Har inte sovit bra på två nätter, legat i sängen hela dagen idag för jag var hemma från skolan. Har ont i alla muskler, och ligger nu på soffan med tempen 37,4 andra kvällen irad och ska se på film. Tur att jag har en pojkvän som går till butiken och köper vindruvor åt mig dagar som denna! Och en pappa som hämtar "dagens mat" från m-Jannes. Imorgon ska jag proppa i mig burana och gå tillskolan och sen kvällsjobb. Ser inte alls fram emot morgondagen!

REGNBÅGEN

Publicerat 2014-08-19 klockan 21:59:34 (svensk tid)

Idag har det regnat massor, och sen dök solen och en regnbåge upp! Har ätit hamburgare och så har jag haft både Linda och Jenni här på besök så det var nice. Bloggade inte igår, jobbade 3 timmar på kvällen. Nu när skolan börjat aå börjar jag kvällsjobba lite nu och då när jh behövs så det är skönt att få ihop lite pengar för engångsskull! Allt är väl som vanligt, och har dessutom korta skoldagar denhär veckan, så supernice! (Hinner jobba lite extra då). Nästa vecka så har jag dock 4 långa skoldar, men det ska jag inte tänka på nu.

Nu ska vi sova, hoppas att det inte ösregnar imorgon. Over and out! Godnatt!

Äggsmörgås

Publicerat 2014-08-17 klockan 21:30:26 (svensk tid)


Och detta är vår kvällsmat! Inte för att det här är så vidare intressant, men det slog mig bara att jag inte har bloggat idag så. Har sett på film, umgåtts med Linda, och lagat mat. Så tog vi en kvällspromenad också, och nu ska vi äta ägg. Godnatt!

Ut och gå

Publicerat 2014-08-16 klockan 18:51:33 (svensk tid)

Vi var just ut på en kvällspromenad och såg på båtarna som fortfarande var förtöjda i hamnen. Kunde fortfarande gå utan rock, och det är bara en tidsfråga till det är dags att ta fram den förbannade vinterrocken. Jag vägrar se tjock ut en vinter till. Kanske på tiden att köpa ny vinterrock, har haft min nuvarande i 3 vintrar redan, om jag minns rätt!

Nu ska vi se en film, jag har gjort en myshörna i vardagsrummet så nu ska jag bara koppla datorn till teven, sätta på en film och tända mina tre värmeljus.  Ha det gött för det har vi!

Min dator vill inte ha internet

Publicerat 2014-08-16 klockan 16:18:22 (svensk tid)
 
Tyvärr så dök det upp ett litet tekniskt problem, så jag kommer inte kunna ladda upp grekland bilderna idag. Min dator vill inte ansluta till internet. Förhoppningsvis så kommer den förr eller senare att göra det, men jag orkar inte se på den mera idag. Min dator svek mig. Så just nu bloggar jag från en söndrig laptop istället, och den fungerar verkligen. 
 
Idag var jag och införskaffade mig Babylips! Jag, så dum som jag är, trodde att Babylips inte alls fanns i Finland. För i Sverige säljs som ju bland annat i H&M, men jag har då aldrig sett något sådant i finska H&M. Igår fick jag veta av Linda (skvallerskvaller) att det finns i Säästö Pörssi. Så det första jag gjorde idag var att jag åkte dit och köpte två styckna, hallelujah! Känns ungefär som att mitt liv är fullbordat nu, haha. Har också redigerat semester videon idag, men den ville inte sparad för Windows Movie maker är så hightec att det påstods att filerna hade error. Såååå idag har jag haft en dålig teknik dag, helt enkelt. Nu ska jag kolla youtube på min fungerande dator, hejsvejs!

Fredag

Publicerat 2014-08-15 klockan 08:42:43 (svensk tid)
Skittråkig rubrik. Igår var jag en sista gång till Kela och har nu allting fixat, så nu kommer den rätta summan pengar att rulla in på kontot en gång i månaden. Bra så. Förövrigt så somnade jag igår på dagen, och är så trött av att bara sova 6-7 timmar per natt, så att det är fredag idag är så jäkla skönt. Ska sova hela helgen. Idag har jag shorts på mig trots att det är kallt ute, jag har så svårt för att lämna sommaren. Drömde att det snöade inatt, usch. Under helgen tänkte jag även bjuda på lite Grekland bilder, har dock inte så mycket eftersom att jag filmade för det mesta, men något ska jag väl endå hitta...
 
Just nu (förutom att jag bloggar) så är jag på lektion och programmerar lite texter som ska försvinna. Slutar 11:45 idag, och ska sen äta i skolan och sen gå hem, Nemo (min bil) är i Horsbäck ännu så måste få skjuts dit så att jag kan hämta hem honom, han har stått där hur länge som helst nu.

Jag ska läsa böcker

Publicerat 2014-08-13 klockan 09:00:01 (svensk tid)
När jag var yngre så läste jag massor med böcker. Direkt jag hade läst ut en så började jag med en ny. När jag var 11 så skaffade pappa bredband hem (ungefär i samma veva så fick jag min första egna dator). Vilket ledde till att jag istället för att läsa böcker satt vid datorn. På den tiden var det inte facebook som gällde, då var jag ständigt inne på Stallet.se och MSN. Så jag struntade helt i böckerna. Men nu mina kära vänner så ska jag fortsätta läsa böcker! Har läst ut "Förr eller senare exploderar jag", eftersom att jag ville läsa den före jag ser filmen. Boken var apbra. Nu har jag börjat med en annan bok, "Blunda och hoppa". Jag ska läsa böcker istället för att ligga i sängen och spela Match Dots, kolla instagram, ask eller Facebook. Och där med basta.

Första skoldagen över

Publicerat 2014-08-12 klockan 21:23:06 (svensk tid)

Nu har jag varit i nya skolan, och har fortfarande bara lärt mig var tre klassrum ligger. Så nu blir det att försöka lära sig de andra, och antagligen så kommer jag tappa bort mig i alla korridorer och komma försent till varannan lektion. Menn det kommer nog gå bra! Vi hade två rundvandringar idag, och sista lektionen så började vi en fotokurs så vi fick gå ute och fotografera. Imorgon är det lång dag, och superskönt att få sluta 12 på fredag! När jag kom hem så hade jag sån huvudvärk att jag somnade, och hörde inte ens när Linus kom in, då han slutade senare än mig. (Han hade nyckel). Just nu känner jag mig sömnig så ska gå och borsta tänderna och räkna ut när jag ska vakna imorgon för att hinna i tid till skolan (och hitta rätt klass).

Godnattpussen

Publicerat 2014-08-11 klockan 22:02:12 (svensk tid)
Dagen har gått snabbt, vi har haft besök av Linda och Linus, lagat mat och bakat en kaka. Är faktiskt skönt att vara tillbaka i Finland, och imorgon är det skolan som gäller. Vi ska första gången till nya skolan, och vi ska träffas i auditorie. Linus får visa var det ligger, då han vet mera om den saken, eftersom att han redan var i skolan idag. Ska ju endå bli intressant med skola igen då allt är helt nytt, men jag antar att redan efter första dagen så återgår allt till det tråkiga. Det värsta med skolan är de tidiga morgnarna, svåra eller jobbiga inlämningsuppgifter, och bortsprungna lärare. Och så den dåliga maten.

Vi åt nyss äggmacka, och nu ska vi sova. (Jag ser ju verkligen inte pigg ut på bilden). 

Hemma från Grekland!

Publicerat 2014-08-11 klockan 16:52:04 (svensk tid)
 
Har inte bloggat på över en vecka, och orsaken till det är att jag inte hade något internet där. Det var ett jäkla stort minus med resan. Annors hade jag det super! Vi simmade i poolen eller havet varje dag (30 grader i vattnet, jee) En dag hyrde vi en båt och åkte runt en holma och snorklade, fick syn på massa fina fiskar och snäckor, det var underbart! Vi gick även mycket i butiker, och så åkte vi buss till Hania centrum. Vi var alltså på Kreta, i Agia Marina, på hotellet Alexia! Poolen och stranden var underbar, men tyckte dock att vårt hotellrum var riktigt äckligt. Ville inte röra någonting, och diskade om de besticken jag skulle använda pågrund av min skräck att bli sjuk. Dessutom så fanns det inte ens handtvål eller något annat än handdukar. Men ska inte skriva mera negativt nu! Det var en superskön vecka, jag blev så brun som jag aldrig har varit tidigare, och det var verkligen en lyckad resa!

Det närmar sig

Publicerat 2014-08-02 klockan 13:11:19 (svensk tid)

Vaknade tidigt idag, bara så att jag ska kunna sova på dagen så att jag är pigg på natten då vi åker iväg. Köpte också mjölksyre droppar från S-market som ska bidra till bra immunförsvar, så att jag håller mig friskt hela resan. Har också fått låna pojkvännens Spotify så att jag har Premium, för att kunna lyssna på musik utan internet non-stop på planet. Idag köpte han också en bok åt mig när vi var till bokhandeln så att jag har något att läsa också. Nu börjar jag känna lite resfeber, och kan inte ens fatta att jag om bara en timme ska gå i duschen, packa lite till, äta, sova, och sen vakna OCH FARA TILL GREKLAND!

Packat och klart

Publicerat 2014-08-01 klockan 22:12:20 (svensk tid)
Bild från sommarens photoshoot
 
Ja herregud, natten mellan lördag och söndag kl. 02:00 så åker jag iväg till Grekland på antagligen min livs bästa resa med de två bästa personerna som finns! Känns som att en dröm har gått i uppfyllelse! Jag har packat ner alla kläder, och allt annat också. Kvar är bara tandborste och smink, sådant som jag kommer att använda ännu, så ingen vits med att packa ner det. Kan helt enkelt inte förstå. Jag ska försöka blogga lite trots att jag är i Grekland, men sen börjar skolan också så det finns ju en rätt så stor chans att jag kommer att misslyckas lite med bloggningen. Men ifall jag får lite tid över i Grekland så kommer jag att slänga in en liten hastig uppdatering!
 
Nu har också D flyttat tillbaka hit efter sommaren, och idag har vi haft jäkligt mycket för oss. Vi har varit till Kela för att försöka få höjt bostadsstöd, och sen köpte vi en tvättmaskin, före bilen till Pappas jobb så att den kan få vara där den veckan som jag är borta. Så har vi varit till Matkahuolto och även till butiken och handlat morgondagens mat. Sen installerade vi tvättmaskinen och håller just nu på att tvätta tredje gången tvätt för idag. Pappa köpte tvättmedel och en torkställning, och det enda som saknas nu är en tvättkorg. Otroligt roligt att vi äntligen har en tvättmaskin, efter att ha bott borta i snart ett år. Huhhu! 
 
Och nu, eftersom D flyttade hit så har vi fixat om lite så att han har fått sin dator i sovrummet, och jag har min i vardagsrummet! Det var det som har hänt idag, och vi är fortfarande inte klara med att flytta allt från skrivbordslådorna. Ska fortsätta med det nu. (Tog bara en liten paus så att jag hann blogga)