Jag vill färga mitt hår | HÅRDATE#8

Publicerat 2015-04-28 klockan 09:22:00 (svensk tid)
Igår så färgade jag Lindas hår (jo, igen en gång haha) och fick själv inspiration till att ändra min hårfärg. Jag har ju visserligen försökt stoppa mig själv från att färga håret före det uppnår den längd jag vill ha, men jag färgar endå inte håret speciellt ofta, har inte färgat det sedan augusti. En bra sak är att om jag färgar håret så kommer jag se utväxten sen efterhand och då märker jag ju att mitt hår verkligen växer, haha. Jag har alltid haft en liten extra kärlek för rödaktigt hår, inte knallrött, utan mer vinröd, rödbrun eller lite rödskiftande färg. Har haft rödaktigt hår ett flertal gånger, men tycker att jag inte riktigt passar i det, så nu har jag lite ångest. Färgar jag mitt hår så färgar jag det rött, annors färgar jag det inte alls. Vill nämligen ha en lite större förändring isåfall. Funderar också på att färga det i frissan istället för hemma ... men det vet jag inte. Ångest.
 
Weheartit.
 
UntitledBeautiful *--*Red red red
 
Det är så förbannat snyggt. Synd att jag inte har långt hår ännutill!

Måndagstrött

Publicerat 2015-04-27 klockan 12:44:32 (svensk tid)
Bilden bjuder jag på! Inatt sov jag väldigt dåligt och tror att jag bara skrapade ihopa 5 timmars sömn .. som för vissa kanske är helt normalt, men för mig som brukar sova 8-9 timmar per natt så är det riktigt tragiskt. Mina ögonlock hålls inte uppe, jag är rastlös och vill typ springa ett varv runt skolan för att piggna till. Vilket jag då såklart aldrig ens skulle orka men önsketänkade är inte förbjudet. Ska till butiken efter något tillpiggnande, och sen ska jag träffa Linda och få se nya lägenheten!! Det är jag extremt taggad på/för. (visste inte vilket ord som var det rätta så tänkte att jag använder båda). Det enda jag ska göra nu är att fortsätta kämpa emot sömnen, hade ju sett vackert ut ifall jag hade somnat här med facet rakt på tangentbordet. När jag kommer hem, så ska jag sova. Fast ne.. kommer piggna till när jag slutar och sen vara pigg enda tills typ 2 inatt, så typiskt...
 
Hoppas ni andra har en pigg måndag.

Att förälska sig i låtar

Publicerat 2015-04-26 klockan 21:19:24 (svensk tid)
... För alltid. Jag kan inte vara den enda.

När jag var liten lyssnade jag på Dr. bombay, Markoolio, Lena PH... Osv. Man "fangirlade" och hade deras album och lyssnade på dem så gott som varje dag. Tills man uppnådde en viss ålder, och glömde bort den musiken helt. Någon gång kom man kanske att tänka på artisten igen och leta upp någon låt bara för att komma ihåg gammla minnen, och även fast det var flera år sedan så kunde man endå texterna. Vid denhär åldern så var det pinsamt att lyssna på sådan musik, den var bara okj när man var mindre. Men fortfarande så gillar man det... speciellt då man kunde texterna utantill, då kan inte låten vara dålig längre, innerst inne har man en kärlek till låten. 

När Justin Bieber blev känd så kan jg erkänna att jag lyssnade på flera av hans låtar, nästan varje dag i typ en månad eller något, minns inte riktigt exakt. Det var hans första låtar alltså, där som man egentligen inte kunde höra att han faktiskt var en pojke. Vilket är helt förståeligt, små pojkar och små tjejers röster är ungefär likadanna. Så, att lyssna på JB's låtar nu, 2015, då man är äldre än ca. 14 är lite speciellt. Jag tycker fortfrande att låtarna är bra, och har inget emot att lyssna på dem trots att de är lite föråldrade. Alltså, det jag försöker säga är att man växer ifrån låtar, men innerst inne så gillar man den fortfarande just pågrund av att man har varit en sånt stort fan av dom när man var liten! Dagens låtar är ju förståss också bra, iallafall i någon månad, sedan kommer det ju nya hitar. Dom sätter sig inte i hjärtat lika starkt som de gjorde när man var liten. Jag kan inte vara den enda som känner så.

Jag fangirlade när jag var liten, och min största idol var Byz. Jag printade ut bilder och intervjuer med honom och satte upp på väggen, och hade massor med bilder sparade på datorn, och ja, sådär som folk gör ännu idag över One Direction och Justin Bieber som ett exempel. Nu kanske ni tänker att Byz kanske inte är så perfekt när man är liten, de flesta av hans låtar handlar ju om alkohol och sex. Jag kan ännu berätta att jag INTE var fem år, utan typ 12.

Sen vann ju Lordi Eurovisionen, och då fangirlade jag lite till... inte så extremt, hade lite bilder och intervjuer men jag satte inte upp dem på väggen, hah. Så hade jag en t-skjorta också, som Jenni ännu idag påminner mig om. Men Byz var min största kändis crush och ingen kom om honom. Jag gillar fortfrande hans låtar och skulle inte ha något emot att se han live, men jag fangirlar inte längre.

Detta fick bli mitt kvällsinlägg, vet inte om jag fick fram min point men.. Jaja.

15 frågor

Publicerat 2015-04-26 klockan 15:36:00 (svensk tid)
1. Bra eller dålig dag idag?
Dålig, det är söndag. En riktigt jävla tråkig söndag, och här sitter jag och ser på dokumentärer med ett halft öga. Jag hatar söndagar
 
2. Vilka favoriter har du i din garderob? 
Min dimissionsklänning!! Jag kan verkligen inte sluta tänka på den, det är min favorit just nu iallafall. Möjligen en lång tid frammåt.
 
3. Är det bra att ibland bli berusad?
Nja, vill inte påstå att alkohol är bra. Men jo, det är ju bättre att bara ibland bli berusad än att bli det helatiden. Så det var en krånglig fråga.
 
4. Har du sett något konstigt på sistone?
Inte direkt, förutom att det låg en franskis med ketchup på utanför dörren.. lite konstigt är det väl endå?
 
5. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Ja! Jag drömmer mardrömmar typ varje natt nuförtiden (jag klarar verkligen inte av att sova ensam), drömde att jag gick ut från lägenheten och glömde ta med nycklarna och blev utlåst. Det var skitläskigt! 
 
6. Hur mår du idag?
Det är söndag... som sagt.
 
7. Hur många kuddar har du i sängen?
Två styckna bara, och sover endast med en. Förstår mig inte på folk som sover med typ 10 kuddar under huvudet, usch.
 
8. Vilken låt är nummer 6 uppifrån i din spotifylista? 
"Ah yeah so what" 
 
9. Om du går in i ditt fotoalbum på mobilen, vad är det första du ser?
En printscreen på en love quote, faktiskt. 
 
10. Bor du hemmifrån?
Ja, med sambo. Flyttade hemmifrån för ungefär 1 år och 9 månader sedan.
 
11. Är du tillsammans med någon nu, isåfall vem? 
Nej, det sket sig totalt, tyvärr. Men man ångrar ju bara de chanserna man inte tagit. (Missförstå mig rätt, det är så klart jäkligt sorgligt och förjävligt)
 
12. Vad åt du senast?
Rester från fredagen ... makaroner och maletkött.
 
13. Kläder just nu?
Mjukisbyxor och morgonrock, jag känner mig fabulous.
 
14. Rädd för insekter? 
Jodå, speciellt spindlar. Varje gång jag ser en spindel i lägenheten så springer jag iväg och slutar inte skrika före D har tagit bort den. Sanning!
 
15. Vem är din bästa vän?
Jag tänker nämna några; Jenni, Perre, Linda, Jim och Makke. Ni är fan bäst!

New in

Publicerat 2015-04-26 klockan 12:29:00 (svensk tid)
Funderade länge på vad jag skulle kalla denna, och kan inte beskriva den bättre än som en tunn kofta, lite genomskinlig i ett "flowit" tyg, men dragked som får den att påminna lite om en jacka också. Denna hittade jag inne på Lindex, och det var den sista som fanns kvar från en REA ställning. Originalpriset var 19,95€, och sen får ni själva räka ut -70% hehe.
 
Detta är en lång, tunn kofta med 3 kvarts ärmar och jag ÄLSKAR den. Beställde den från H&M förra fredagen och hämtade ut den i fredags! Den kostade 14,98€ (och så hade jag en rea-kod på 10%)
 
Nya pilotbrillor! Ja, jag har redan ett par som jag köpte till förra sommaren, men de har världens sämsta kvalité och sitter inte alls bra, de har blivit sneda, så kände att jag behövde ettpar nya. Dessa också från H&M, kostade 6,98€
 

Fredag (igen)

Publicerat 2015-04-24 klockan 11:09:12 (svensk tid)
Sitter och jobbar på med hemsidan och jag är trött. Misstänker att jag sover för mycket ... har trots allt sovit 9 timmar nu tre nätter i streck, och de tre senaste dagarna har jag varit extra trött. Bara en liten fundering!
 
Idag är det fredag, den veckodagen som vi alla älskar, och som alltid går lika snabbt förbi. Eftersom att det är fint väder idag så tänkte jag, hör och häpna, ta med mig kameran och gå ett varv på stan, och kolla ifall ja skulle hitta skor till min dimission. Dimissionen betyder verkligen mycket för mig ... min klänning är så flawless och typ världens snyggaste. Funderar också på att laga muffins idag, känns som en ganska bra fredagssyssla när jag inte har något annat för mig eller någon att träffa. Helst av allt hade jag velat göra en cheesecake eftersom att det är typ det godaste som finns. Jag älskar ost. Men eftersom den ska stelna i frysen, och jag inte precis har så mycket utrymme i frysen så lär det inte bli till något. Eller ja ... kanske jag slänger det onödiga och reder upp lite där, så kanske jag får in en cheesecake... för det hade varit jäkligt gott.
 
Men det första jag ska göra är att dammsuga. Som varje fredag. Inte min favoritfredagsyssla men det måste göras. När alla andra som bor under samma tak som mig inte har rört en dammsugare på 37 veckor.
 

Jag gillar inte er

Publicerat 2015-04-23 klockan 13:50:21 (svensk tid)
Vi alla har väl vissa grejer vi irriteras oss på, saker som personer gör, eller beteenden som faktiskt irriterar så hårt att vi nästan känner att vi måste göra något om saken. Okej, kanske inte alla, men jag är iallafall en sådan person som stör mig så otroligt på vissa grejer, och gör att jag blir riktigt förbannad. 
 
1. Människor som viskar. Jag är dock van med att fok pratar skit om mig, men det verkar bara som att dom inte ens vet att jag märker, och fattar. Även fullvuxna människor brukar viska, och ja, dom kanske bara pratar hemligheter som dom inte vill att alla ska veta, men endå! Prata om det en annan gång, och sitt inte och viska och låtsas vara så jäkla diskreta!! Jag gillar inte er!
 
2. När man går i butiken, och någon, oftast en äldre person har parkerat varukärran mitt i en smal gång, ibland även på tvären, och låtsas inte märka att man ska gå förbi. Bara för att du är gammal så betyder det inte att du automatiskt får göra så, och att de yngre som vill komma förbi istället måste gå runt hela hyllraden. Det är inte okej! Samma sak med folk överlag, det kan vara typ fem personer som ställer sig och diskutera mitt i en gång, och sen står jag irriterat och väntar på att dom ska flytta sig, enda skillnaden här är att dom verkligen gör det när någon av dem till slut upptäcker att jag ska förbi. Tack.
 
3. Folk som tror att man automatiskt super sig full så gott som varje helg bara för att man är myndig. Eh, vilka är ni egentligen? Jag dricker alkohol, i väldigt små mängder och väldigt sällan, och jag kan kanske kallas för en halvnykterist. Jag är visserligen 20 nu redan så jag antar att de flesta har fattat att jag inte är som alla andra och att jag inte dricker varje fredag och lördag. Men jag har flera gånger under dessa två år fått höra "När ska du dricka nästa gång`?", "Va? Är du nykter på en fredag?", "Ska du dricka idag?" och allt sådant. Nej, nej, nej. Sen har folk även svårt att förstå att det finns något där emellan, dom tror att antingen så super man varje helg eller så är man nykterist. Bara sluta och var tyst.
 
4. Personer som leker smarta, medan dom säger det mest korkade jag någonsin hört. Har tyvärr inget bra exempel, men det kan vara att en person, inte vet något alls om ett ämne, som du däremot vet allt om, och sedan försöker denna person vara smart, och starta en konversatio med dig, eller bara annars öppna käften, och säger något väldigt udda och underligt som är så stört och som inte alls innehåller någon sanning. Snälla nej, var bara tyst istället!
 
5. Personer som ljuger. Ja visst, det är ju en självklarhet. Jag menar att det som personen ljuger om egentligen inte spelar någon roll över huvudtaget! Här är ett bra exempel "En delfin har slagit rekord och hoppade 13 meter upp i luften". Svårt att förklara, men personen som säger det har alltså helt hittat på det. En helt onödig lögn. Jag bryr mig inte hur högt delfiner kan hoppa, och jag tycker det är så onödigt att ljuga om någon fakta smo dessutom inte ens har något med .. mig att göra.
 
 

Låt mig sova

Publicerat 2015-04-23 klockan 13:28:04 (svensk tid)
En selfie på mig och dagens livslust. En kolsyrad dryck med tropisk smak, det låter ganska perfekt. Förutom att jag inte gillar ananas, och det är det enda den smakar. 
 
Schamonka! Försöker verka mer energisk i dethär inlägget än vad jag egentligen är - jag är nämligen dödstrött. Ungefär som igår, och då jag kommit hem så går det över, jag blir pigg och tänker inte ens på sömn. Hur är det ens möjligt? Energin behöver jag ju nu! Nej här sitter jag istället och gäspar så att tårarna rinner och skulle göra vad som helst för en energidricka. Påtal om energidricka, det började jag dricka först efter högstadiet någon gång, och jag fattar inte hur jag klarade mig utan det?? Nej, jag är inte beroende av det, men det är så skönt att dricka energidricka på eftermiddagen, det är världens bästa medicin för min kropp, och jag är inte lika dåsig i huvudet efter dte mera. Hur överlevde jag högstadiet? 
 
Kanske dags för en rapport från min praktikplats? Har ju inte alls skrivit något om det, och nu har jag varit här i ett par veckor så jag antar att det är dags nu. Jag är på praktik i Österby skola, och nej, jag är inte här för att vara lärare. Jag håller som bäst på med ett projekt i form av en webbsida som jag håller på att fixa på helt enkelt. Jag trivs bra, och ångrar absolut inte att jag kom hit. (Ja det skriver jag varje gång). Min handledare är trevlig, och även de andra lärarna. Barnen också, såklart. Snart så har halva perioden redan gått, och det känns extremt ... känns som att jag bara varit här i tre dagar ännu, ungefär. Jag måste faktiskt säga att jag älskar när tiden går snabbt.
 
 

Jag är en fegis

Publicerat 2015-04-23 klockan 12:38:18 (svensk tid)
 
Jag är en stor jävla fegis, och tänkte nu sammanställa det jag kommer på, som jag aldrig skulle våga/vilja göra. Saker som för andra människor är superkul, är för mej något jag inte ens vill göra, och gör allt för att slippa det. Rena mardrömmarna. Här har ni tre av de sakerna:
 
1. Jag skulle ALDRIG åka bergochdal-bana, inte ens fast jag skulle få pengar för det. Usch fy.
 
2. Inte heller hoppa fallskärm, detta drömmer jag mardrömmar om ibland, att man faller. Jag skulle aldrig vilja uppleva det i verkligheten.
 
3. Rida på en kamel eller elefant. Jag är ingen djurhatare, man elefanter och kameler ser så otroligt äckliga ut, som att kamelens päls innehåller massa småkryp och loppor. En Elefant har ingen päls, bara äcklig tjock hud. 
 
Ja, jag förstår absolut hur folk kan tycka att detta är fantastiskt, det är ju grejer som man inte precis får chansen att göra så många gånger (syftar inte på bergochdal banan). Men för mej är det en stort NEJ. Ja, jag är en jävla fegis.

Drawings

Publicerat 2015-04-21 klockan 15:45:57 (svensk tid)
 
 

Life goals

Publicerat 2015-04-21 klockan 12:31:21 (svensk tid)
Fucking goals man! 😍👌🏻bestfriend | via Tumblr1
 

Prestationsångest

Publicerat 2015-04-21 klockan 12:13:23 (svensk tid)
Förutom att rubriken är ett långt ord så är den riktigt jobbig också. Det är ju väldigt vanligt att ha prestationsångest nuförtiden, det är riktigt svårt att räcka till. Prestationsångest är ju först och främst framkallat av sig själv, känslan av att inte göra grejer tillräckligt bra, och inte få det att bli som man vill helt enkelt. Jag har prestations ångest över min blogg, det är riktigt hemskt. Igår läste jag lite på min gamla blogg, och insåg att jag var bättre på att blogga förut. Vad har hänt liksom? Jag har väl antagligen fått ett så mycket tråkigare liv, men jag tänker att är man en bra bloggare så borde men fortfarande kunna skriva roliga inlägg trots att man har ett tråkigt liv. Också när jag läser andras bloggar så stiger min prestationsångest skyhögt. Det jag fastnar mest för är de fantastiska bilderna. Texten har jag inte problem med, jag älskar att skriva och anser mig själv bra på det, även fast jag upplever att jag borde öka mitt ordförråd lite. Jag kan fotografera, men jag har inte tid, och är otroligt petnoga, är det inte bra ljus ute så då rör jag inte ens kameran. Min nya kamera tar dessutom väääldigt bra biler, men tyvärr så har den världens sämsta autofokus, och det är så jobbigt att ställa in fokusen själv, jag har väldigt svårt att se när bilden är skarp och inte. För att inte prata om min inspiration som ligger på bottnet. Jag lägger endå ner tid på bloggen, försöker med minst ett inlägg per dag, och det känns så lönlöst då jag bara har 10 läsare (seriöst alltså).
 
Ja, grym prestationsångest var det här!
 

Senaste från IG

Publicerat 2015-04-21 klockan 11:59:39 (svensk tid)
Ph1; Tb 2012 | Ph2; Esbo, Stensvik | Ph3; Regnig fredag | Ph4; Forden | Ph5; Choklad ansiktsmask | Ph; april quote
 


En måndag

Publicerat 2015-04-20 klockan 21:29:44 (svensk tid)

Under de senaste tre veckorna så har det varit tisdagar på måndagarna. Det har helt enkelt inte existerat måndagar för mej! Måndag har känts som tisdag, och så var det även idag. 

Alltså ser ni bilden... Kvaliten suger verkligen på Iphone 4:or !! Jag minns då alla i familjen skaffade iPhone (förutom jag som alltid är sen med allting) och det var typ världens grej att kunna ta bra bilder. Man tyckte ju att kvaliten var bra, men hur tänkte man då egentligen?? Jag minns också när jag gick från 4 till 4s, och tyckte att kameran var bättre. Hur.. Kunde man tycka det? Bilderna blir ju verkligen inte ett dugg bra, pixlarna ser ut att va typ 1cm. Är det faktiskt så att man tyckte att det var bra, för att det har blivit ännu bättre sen dess? Eller har Apple företaget med flit försämrat kameran genom någon uppdatering till de äldre iphonearna bara för att man ska tänka "jag behöver ny mobil, kameran suger". Man vet ju aldrig så noga.

Det jag egentligen hade tänkt skriva om var min dag. Det känns ba så mys att skriva kite om sin dag när man ligger i sängen innan man ska sova.
En måndag var det ja, måste ju intala mig själv det eftersom att jag har trott att det varit tisdag hela dagen. Var som vanligt på praktik och jag kom äntligen ihåg att jag skulle skicka praktikdagbok åt min lärare, heja mig! Nåväl, då jag kom hem tvättade jag håret och gjorde detdär vanliga; bäddade sängen, diskade, vek kläder. Kollade lite youtube, och sedan förde jag bilen till pappas jobb där den ska få sommardäck. Det ska inte komma mera snö nu nämligen. Sen slöade jag lite, såg på serie och sen tog jag spontant fram mina ritgrejer och ritade en bil.

Jaa-a... Känner att det blir tråkiga inlägg då jag bara skriver om mina dagar, men jag är helt tom i huvudet gällande annat! Måste verkligen börja skriva listor på inlägg, så att jag har något att ta mig till då bloggtorkan  kör igång! Vad vill ni läsa om?

Hårinlägg | HÅRDATE#7

Publicerat 2015-04-20 klockan 15:18:00 (svensk tid)
Kände att det var en tid sedan jag skrev ett inlägg om mitt hår! Det har hållit sig i ungefär samma kvalite rätt länge nu, blivit varken bättre eller sämre. Mina toppar mår fortfarande inte så bra. Jag tycker inte heller att det har växt något alls, utväxten är densamma. Jag antar att det bara inte märks så enkelt mera nu ndå min utväxt är ungefär 10 cm. Mitt hår är föresten lite fuktigt från duschen på bilden, så att ni inte tror att jag lägger upp bilder på flottigt hår. Jag mår inte så bra på hårfronten just nu, jag märker ingen skillnad mera och det gör så att jag helt tappar hoppet. Jag tror faktiskt inte att jag någonsin kommer få detdär långa håret som jag drömmer om, det kommer inte hända. Mitt hår är helt enkelt inte till för att vara längre än vad det är nu.
 
hårextensions? Nejtack, skulle förstöra håret helt och hållet och bli flintskallig, ungefär. Jag vill ha mitt eget hår långt! Känns som att jag har provat allt förutom balsammetoden och vitaminpiller, så i ren desperation så kommer jag väl att prova balsammetoden innan sommaren är slut. Mitt hår vill verkligen inte bli längre nu. På min header här på bloggen så är mitt hår ungefär lika långt som nu .. och det slutade växa vid dendär längden. Vet inte om det är inbillning, men hur svårt kan det va? Mitt hår är riktigt otacksamt, jag lägger ner mycket tid på det, oljar in, duschar, oljar in igen osv. VÄX DÅ?? Vet inte om det är en myt, men hörde en gång att vissa människor kan inte få långt hår, och håret slutar växa då det kommit till en viss längt. Isåfall är mitt hår ett tydligt exempel på ett sådant hår. Vill inte tro att det är sant men ... ja. Det har snart gått 2 år sen jag bestämde mig för att påriktigt försöka få långt hår, och under de två åren borde mitt hår ha växt ca. 24 cm minst, men neee, det är fortfarande samma längd. Jo, det har ju växt, men endast då jag klippt bort ungefär 5cm ... de växer till sig igen, men inte mer än det.
 
Suck!

Lördagen i bilder

Publicerat 2015-04-19 klockan 20:09:47 (svensk tid)
Som sagt så hade jag tänkt göra "en bild per timme" igår, men det blev inte riktigt så eftersom att det inte var så att jag hade något intressant att ta bild på varje timme. Men bilder blev det, och nu presenterar jag min lördag i bilder!

Vaknade halv 10 (i kyrkslätt) och var trög, som jag alltid är i kyrkslätt för min sovplats är obekväm så känner mig som att jag har blivit överkörd av en ångvält.

Kl. 11:04 - Slöläste lite i min SOLO-tidning som kom tidigare i veckan. Läste om dröm bröllop och längtar till den dagen jag själv ska gifta mig, om en sådan dag ens kommer...

Kl. 12:03 - Påväg till köpcentret Sello för att jag plötsligt fick panik över att jag inte har någon dimissionsklänning!!

Kl. 12:30 - I Sello var det massor med folk pågrund av att det var sista dagen före valet, det var olika valkandidater som delade ut sina broshyrer.

Kl. 14:35 - Jag hittade den perfekta klänningen, och påvägen tillbaka till Kyrkslätt stannade vi för att äta Hawaiischnitzel (som jag högst antagligen stavade fel) Gott var det!

Kl. 16:53 - Lyssnade på Spotify, och tog det lugnt. Man blir så jäkla slut av att gå i butiker och prova 500 klänningar må jag säga.

Kl. 18:57 - I brist på annat kollade vi på "Avaraluonto", som denhär gången handlade om delfiner och fiskar.

Kl. 21:17 - Igen brist på annat, vi åkte till M's kusin för lite ölsällskap, och spelade lite. Själv var jag kusk.

Kl. 00:37 - Jag åt en minipizza, nattmat. Här kan man säga att dagen tog slut, och somnade gjorde jag snabbt! Även fast jag drack energidricka.

Kanske inte så jätteintressant lördag. Klänningen jag köpte tänker jag inte visa er nu, ni får vänta tills min dimission närmar sig så kommer det absolut komma upp bilder här! Saknar fortfarande skor, men jag tror nog att det ska ordna sig. Är över en månad dit ännu så.

TAG: It's spring time!

Publicerat 2015-04-17 klockan 10:39:37 (svensk tid)
1. Dina tre must-have sminkprodukter i vår? - Jag är inte en sån som har massor av olika sminkprodukter, jag sminkar mig lite nu och då, men på sin höjd endast foundation, puder och maskara. Det är sant, inget mer än det. Men ja, vet inte vad jag ska svara, har egentligen inga must-haves. Det hade varit trevligt med en BB-cream eller CC-cream, iallafall till sommaren eftersom foundation är alldeles för tungt på huden. Sen såklart, puder! Mitt ansikte är väldigt glansigt, så att hastigt smälla på lite puder är iallafall ett måste. Hmm, och som trea säger jag en vattentät maskara som håller då man badar eller svettas. Det kan alltid vara bra.
 
2. Favorit parfym/bodymist? - Nå, jag har fortfarande min Justin Bieber Someday parfym som favorit, och Body Mist just nu så måste jag verkligen säga Aqua kiss! Den doftar ljuvligt, och jag har just börjat använda den efter att in Pure Seduction tog slut, som annar också är en favorit. Fick en ny av Perre, vilket var perfekt när min gamla som sagt tog slut! Körde på Pure Seductino förra sommaren, så tänker köra för det mesta på Aqua Kiss iår. Eller så varierar jag!

3. Någon vårtrend du ser framemot detta året? - Crop tops, även fast de kanske inte är en så ny trend. Köpte faktiskt min första crop rop ifjol, och äger bara den. Måste absolut köpa fler!! Även långa koftor har jag fått upp ögonen för nu, och beställde faktiskt en igår ... hehe

4. Favoritoutfit/plagg? - Jumpsuits är jag lite intresserad av iår ... men tror dock inte det skulle passa på mig. Crop tops lär nog bli favoriter iallafall!

5. De ultimata vårskorna för dig? - Converse! Alla dagar i året tänkte jag nästan säga. Men också ballerinor, men mina far sönder helatiden så ....

6. Visa oss dina snyggaste solglasögon! - Har tyvärr ingen bild. Pilotbrillor vågar jag iallafall påstå, det är sådana som jag haft för det mesta! Beställde ettpar nya igår också, eftersom att mina gamla har blivit så sneda och får dem inte vridna tillbaka. Vilket oftast händer med mina solglasögon, måste skaffa mig ett fodral denhär gången.
 
7. Är du en vårstädare? - Både ja och nej. Ja, jag städar inför våren, men jag städar året runt så tja.

8. Äter du mjukglass? I sånna fall, vilket strössel har du helst på glassen? - Ne, jag gillar inte mjukglass, jag är mer en sorbé människa! Nomnom.

9. Vad ska du göra på påsklovet? - Påsklovet har redan varit, och jag gjorde väl egentligen inte så mycket. Åt choklad ägg och träffade de bästa människorna som existerar på denna jord.

10. Vad tycker du är det bästa med våren? - Att det är ljust på morgonen!! Så mycket lättare att vakna och stiga upp tidigt då det inte är kolmörkt. Så är det ljust också så man kommer hem, på vintern är de mörkt när man går hemmifrån och mörk när man kommer hem. Det hatar jag.

11.Vilka taggar du? - Ja-a .. alla som vill göra denhär taggen helt enkelt. Jag blev inte själv ens taggad så!

"Låt mig ba sopa vägen framför dig"

Publicerat 2015-04-17 klockan 09:38:41 (svensk tid)
Imorse så var jag som vanligt påväg till praktiken, och allt var helt enkelt som vanligt. Tills jag svänger av vägen, efter en "tankbil" som det ungefär liknade. Men jaha, den stannar plötsligt, och jag ryms just och just in bakom den påvägen, från att bli mitt i korsningen. Som tur så var jag den enda bilen somn skulle in där, annors hade det blivit kaos. Vad gör dendär bilen sen då? Jo, den börjar surra och så fäller den ut sina borstar, för ja, det var nämligen en sådandär bil som sopar vägarna. Sen börjar den köra frammåt, dock vääääldigt långsamt. Eftersom att vi fortfarande befann oss så nära korsningen så kunde jag inte köra om, utan fick snällt sitta och vänta flera minuter innan sopbilen hade tagit sig fram fem meter så att jag fick sikt och kunde köra om.
 
Lite creepy måster jag säga, när en bil plöstligt "parkerar" mitt på vägen och jag själv hamnar bakom att stanna halvvägs i en korsning, trevligt! Ja, nu så rymdes jag ju visserligen så nära bakom sopbilen att jag faktiskt inte blev i korsningen, tacka vet jag min lilla bil. 

Vindruvor

Publicerat 2015-04-15 klockan 21:41:06 (svensk tid)
Alltid då jag är sjuk så har jag cravings efter vindruvor, och har förövrigt alltid älskat vindruvor. "Jaha, varför berättar du det här?" undrar ni säkert nu. Det är nämligen så att jag tror att jag har börjat bli allergisk för dem. Senast jag var sjuk och hade feber, i vintras, så åt jag vindruvor, och märkte redan medan jag åt att det kändes konstigt längst bak på tungan. Jag hade fått blåsor. Två dar senare tänkte jag att jag skulle äte lite mera vindruvor för att se ifall det verkligen var pågrund av dem, men eftersom jag ännu hade blåsorna kvar så kunde jag inte avgöra. Sen tänkte jag inte mer på det, blåsorna försvann efter ytterligare några dagar. Sen dess så har jag ätit vindruvor en gång, men bara några, och kände inget. Så tänkte att det bara var bullshit. Igår åt jag vindruvor igen, och hade helt glömt bort blåsorna förens idag då jag kände att tungan kändes konstig. Ja, blåsorna var tillbaka! Dom kom antagligen redan igår, men vet inte varför jag kände av dem först idag. Jag tror det krävs att jag äter rätt mycket för att få dem. Det är ju förståss inte så att jag absolut aldrig tänker äta vindruvor igen, blåsorna gör varken ont eller kliar, jag känner bara att det "sitter något" längst bak på tungan, så jag vet inte ens om jag egentligen kan kalla det att vara allergisk. Är väl bara någon reaktion. Kommer såklart sluta äta vindruvor ifall jah märker att det blir värre för varje gång, men eftersom att jag kan äta några utan att känna något alls så lär det inte vara något allvarligt.

Nu kanske jag låter jätte töntig, men jag har aldrig varit allergisk mot något under mina 20 år på jorden så detta är väldigt främmande för mig, nämligen. Det kan ju förståss också bara vara ett sammanträffande, jag vet inte. Jag älskar vindruvor och ska fortsätta ta reda på om det VERKLIGEN är så att jag får tungproblem av dem. 

Jaja, slut snackat om mina blåsor på tungan nu, hehe. Godnatt!

Onsdags selfie

Publicerat 2015-04-15 klockan 09:06:38 (svensk tid)
Idag har jag en fuldag. Jag såg mig i spegeln i morse och blev mer eller mindre rädd för vad som uppenbarade sig. Endå är jag envis och var tvungen att ta en selfie, tog en hel del faktiskt, och detta var den som såg minst horribel ut. Jag är endå på bra humör idag, det känns som en bra onsdag helt enkelt. När jag kommer hem ska jag krypa ner i sängen och äta vindruvor och se på serie, och sen ska jag inte göra något annat resten av dagen förutom äta och duscha. Det låter perfekt. Det är väldigt sällan som jag faktiskt tar det lugnt och inte gör så mycket.
 
Efter idag är det två dagar kvar tills veckoslutet! Idag är jag positiv minsann.

"Shopping"

Publicerat 2015-04-13 klockan 08:24:40 (svensk tid)
Okej. Jag är väldigt dålig på att shoppa, men endå älskar jag det. Då jag shoppar slutar det oftast med att jag endast köper ett plagg, med lite tur, två! Jag hittar massor som jag skulle kunna tänka mig att ha, men eftersom jag är ute efter billigt så går det inte riktigt. Var till Plaza igår och tänkte köpa lite sommarkläder, men ettpar svarta shorts var ungefär det enda som fick följa med mig hem. Lite underkläder också, men ja. Hade tänkt köpa massor av sommarkläder men så blev det ju inte, så jag får ta en till shoppingrunda nästa gång jag rör mig mot en storstad. Hittade en ljuvlig glasburk med sugrör i Tiger, som ni kan se på första bilden. Jag har sett den flera gånger men det har aldrig blivit av att köpa den, men nu slog jag till iallafall! Så införskaffade jag mig en ny hårolja också då min håller på att ta slut, har kört på schwarzkopf tidigare, men tänkte att jag skulle ta och prova Loreal denhär gånger. Sist men inte minst, en selfie på mig från imorse.
 
Hade tänkt visa allting jag köpte, men eftersom att jag inte köpte speciellt mycket intressant så får de vara. Har ju iallafall visat två av de intressantaste grejerna nu. De svarta shortsen är det inget märkvärdigt med, helt svarta och normala. Resten av det jag köpte var tvättmedel, diskmedel och sådant, och det är tråkiga saker så lämnar det borta härifrån.
 
Bloggen har varit död ett tag nu, och som vanligt så har jag mina ursäkter; Praktiken har börjat, är inte hemma lika mycket om dagarna som jag var förra perioden, och så har det inte hänt något intressant att skriva om heller. Nu är det iallafall måndag och helgen är över. Hann dock endå med väldigt mycket denhär helgen! På fredagen träffade jag M en stund, och så städade jag hemma. På lördagen blev det Salo shopping som sagt, och på kvällen satt jag och såg på serie samtidigt som jag pysslade med "loom band" eller vad det heter. Funderar på att ta och beställa mera band i mer neutrala färger än dem som fanns inne på Tiger. Så hann jag med att träffa Jenni också, och besöka Karis. Söndagen, åkte till Bromarf så att pappa skulle kunna sätta sommarringar under Forden, och sen tog jag det rätt lugnt eftersom att jag var dödstrött av någon underlig anledning (hade sovit 9 timmar), och så fick jag huvudvärk. Jag har föresten funderat på att köra "en bild per timme" en dag under nästa helg, beroende på ifall jag sysslar med något mer intressant än städning. Möjligtvis kör jag en sådan på lördag, om jag inte glömmer bort det...

Praktik #3

Publicerat 2015-04-08 klockan 10:47:13 (svensk tid)
Nu har min tredje praktik dragit igång, och den håller på tills avslutningen och dimissionen. Jag är alltså klar med mina datanomstudier efter denna praktik, och det känns helt overkligt. Känns som att det bara var för några månader sedan som jag började studera, hehe. Trivs väldigt bra på min praktikplats hittills, det är ju bara min andra dag idag ännu. Får även mat här, och den är väldigt god! Till skillnad från den äckliga maten som skolan erbjuder. Jag har fått ett eget rum där jag kan sitta och arbeta på projekt/uppgifter, och där kan jag sitta och arbeta i lugn och ro framför datorn. Det är bra eftersom att jag har svårt att koncentrera mig om det är oljud. Det är riktigt nice alltså!

På bussen

Publicerat 2015-04-05 klockan 17:22:02 (svensk tid)
Just nu sitter jag på bussen påväg hem från Kyrkslätt! Har varit skönt att lata sig i två dagar, har i princip inte gjort något annat än kollat serie eller film, och ätit mat. Nu känns det som att jag är påväg till verkligheten igen, en ledig dag till och sen börjar den sista praktiken! Idag ska jag fortfarande inte göra något, endast ta en dusch och sen kolla youtube resten av kvällen tror jag. Så att sånt! Kanske inte världens mest underhållande inlägg, men det får va så ibland. Nu ska jag njuta av min bussresa!

En lista om mig

Publicerat 2015-04-04 klockan 14:52:00 (svensk tid)

5 Saker jag är bra på

1. Att sköta hushållssysslor. Iallafall hoppas jag att jag är bra på det eftersom att det är något jag lägger mycket tid på varje dag!
2. Att skriva. Jag älskar uppsatser och skriver alltid längre än vad som behövs.
3. Mitt jobb i blomsteraffären, min arbetsgivare ger mig komplimanger och jag blir så glad!
4. Den här periodens matematik, haha. 
5. Att komma i tid, mest kanske för att jag stressar 90% av min vakna tid...

 

5 Saker jag gillar med min kropp

1. Mina ögon, dock inte ögonfransarna
2. Mina öron, speciellt mitt högra med örhänge, haha
3. Mina armar, vet egentligen inte varför, men har inte haft ett enda komplex gällande dem.
4. Min längd är jag riktigt nöjd med.
5. Mitt hår... eller ja, egentligen inte, men det har blivit så mycket friskare nu!

 

5 saker jag är stolt över

1. Att jag vann affischtävlingen! Det trodde jag aldrig.
2. Att jag snart är färdig skolad datanom, inte många månader kvar nu!
3. Vår lägenhet, den är så perfekt den bara kan bli. 
4. Att jag den här perioden ägnat väldigt mycket av min fritid till skolarbetet
5. Min iPad som har fungerat så gott som felfritt trots att den är ca. 4 år gammal

 

5 saker jag är tacksam över

1. Mina underbara vänner! Jag fucking älskar er!!
2. Att jag fick bensinpengar till julklapp
3. Att vintern lider mot sitt slut, våren!
4. Min älskade iPhone. Den är trög och börjar bli gammal, men jag är tacksam över att jag får ha den i mitt liv
5. Att jag har ett jobb


Selfie & nymålade naglar

Publicerat 2015-04-03 klockan 16:39:11 (svensk tid)
Allting i en bild tillochmed!
 
Det har inte hänt något nytt de senaste timmarna som har gått sen jag senast slängde in ett inlägg, jag har ätit äggröra och lackat mina naglar, och kollat interssanta klipp på youtube. Så har jag förståss sminkat mig också. Så småningom kommer Jenni in till stan, och sen drar vi som sagt vidare till Kyrkslätt och Jackes! Jag är sjuktexalterad!
 
Ville egentligen bara önska er glad påsk, och hoppas på att ni har den bästa påsken någonsin!
 

Choklad i ansiktet

Publicerat 2015-04-03 klockan 12:05:00 (svensk tid)
Hej på er, hoppas jag inte skrämde livet av er med min selfie. Sådär ser jag ut just nu, choklad ansiktsmask som jag köpte igår. Sov enda till 11 idag, och sedan steg jag upp och oljade in håret, därför har jag även plastpåse på huvudet. Idag händer det grejer, men jag får inte berätta riktigt vad, shh! Ska kort sagt till Kyrkslätt med Jenni, och sen övernattar jag där (eller i Esbo, det är ännu oklart). Vi ska göra ett litet besök hos Jacke, och sen ska jag hänga med Makke och Tube på kvällen. Innan dess så ska jag gå i duschen, vilket kanske är en självklarhet med tanke på hur jag ser ut. Sen ska jag packa och sen måste jag fotografera bilen som ska säljas.
 
Påskäggen var slutsålda i går i S-market, vilket var väääldigt synd. En påsk utan kinderägg!?  

Favorit från mars

Publicerat 2015-04-02 klockan 14:24:11 (svensk tid)
Tänkte dela med mig av mina "guldkorn" från mars månad, eftersom jag inte är en sådan person som köper massormassor av nya grejer helatiden så är oftast mina favoriter alltid favoriter. Alltså att jag inte har någo speciella månadsfavoriter egentligen. Endast en produkt som jag har använt i marsmånad!
 
Jag pratar såklart om kokosoljan! Jag köpte den visserligen redan i februari, men har använt den mest i mars. 
Denna burken innehåller 217 ml, och är den mindre burken. Kostade lite på 5€, och jag har inget emot det priset då det räcker till mer än två månader. Min burk är snart slut och ska gå och köpa en ny idag. Finns både i S-market och K-market. Oljar alltså in mitt hår med kokosolja två gånger i veckan, sätter plastpåse på huvudet och har det så så länge som möjligt. Ju längre desto bättre! Att sova med oljan i håret lär ska vara bra, men jag vill inte olja ner hela sängen, och så är det obekvämt att sova med en plastpåse runt huvudet, och så luktar det så mycket kokos också så jag nöjer mig med att bara ha i oljan på dagen. Mitt hår har börjat må så mycket bättre av kokosoljan, VERKLIGEN en STOR FAVORIT. Ja, jag var tillochmed tvungen att använda mig av CapsLock.
 
 
Höll på att glömma! Detta torrshampo från batiste köpte jag även i mars! För mig är det verkligen en mirakelprodukt. Detta är XXL Volume, och är mycket bättre än orginalet tycker jag. Då jag har smutsigt hår så sprayar jag lite hastigt, och sedan blir det inte flottigt mera! Den ger också mycket volym, som även håller riktigt bra. Det enda negativa är att håret blir väldigt strävt, och det känns ungefär som att man har sprutat massor med hårspray i håret. Men huvudsaken för mig är att det verkligen hjälper mot flottigt hår!
 
Nu tänkte jag övergå till en annan favorit från mars som inte är en produkt. Jag pratar såklart om Melodifestivalen! Jag verkligen älskar den tillställningen, och iår tyckte jag att det var rekordbra musik, de flesta bidgragen blev faktiskt mina favoriter, haha. Så tummen upp för mello!
 
Slutligen så avslutar jag med tre stycken låtar som jag verkligen har älskat i mars! (möjligtvis i februari också
)
 
 
 
 

Snön, we meet again...

Publicerat 2015-04-01 klockan 10:58:35 (svensk tid)
Jag blir snart riktigt förbannad. I måndags snöade det, och så var det försvunnet igår, SOM TUR. Men vad är nu detta!? Snön måste väl fan klarar sig att hålla sig borta, spara flingorna till nästa vinter istället!? Lite sol till påsken hade varit trevligt, men man får aldrig som man vill så jag får väl acceptera snön. Nepp, kommer aldrig hända.
 
Idag är min första påsklovsdag, och fick ett mail från läraren om att jag ska vila och förbereda mig inför nästa period. Ja, det ska jag! Jag ska fira påsk och jobba lite, hoppas på en bra påsk iår. Åt redan mitt första påskägg, och det var jäkligt gott. Bara ett år sen senast. 
 
Glad påsk iallafall, njut av snön........